Početna strana > Hronika > Argentina: Ana Brnabić položila cveća na grob Milana Stojadinovića
Hronika

Argentina: Ana Brnabić položila cveća na grob Milana Stojadinovića

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. decembar 2019.

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Republici Argentini. Ona je posetu započela sastankom sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Felipeom Solom, dok će u toku današnjeg dana predstavljati Srbiju na ceremoniji polaganja zakletve i prenosa vlasti novoizabranom predsedniku Argentine Albertu Fernandezu.

Premijerka je juče posetila grob Milana Stojadinovića, nekadašnjeg predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije, koji je sahranjen u Argentini. Polaganje cveća na grob Milana Stojadinovića nije deo zvanične posete i protokola, ali je predsednica pronašla slobodno vreme i obišla mesto gde je sahranjen nekadašnji ministar finansija i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije.

- U čast srpsko-argentinskog prijateljstva i partnerstva. Da živi vekovima. Hvala vam za večnu kuću predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije, Srbina, Milana Stojadinovića. U ime Vlade Republike Srbije Ana Brnabić - napisala je premijerka u knjizi utisaka.

Zanimljivo je da je premijerka od predsednika Srbije Aleksandra Vučiča dobila na poklon upravo knjigu o Milanu Stojadinoviću, kada je on napuštao mesto predsednika Vlade.

(Kurir)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner