Početna strana > Hronika > Angela Merkel: Makronov rečnik je surov i ja ne delim njegov stav - NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti
Hronika

Angela Merkel: Makronov rečnik je surov i ja ne delim njegov stav - NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 07. novembar 2019.

 Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da je rečnik koji je upotrebio francuski predsednik Emanuel Makron bio surov i poručila da ne deli njegov stav.

Merkelova se osvrnula da izjavu Emanuela Makrona da a NATO prolazi kroz "moždanu smrt".

"NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti", rekla je Merkel na konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Berlinu.

Stoltenberg je, takođe, odbacio Makronov opis NATO-a, prenosi Rojters.

Makron je prethodno, u intervjuu za britanski "Ekonomist", ocenio da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

On je upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na SAD, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.

"Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na ivici ponora", kazao je Makron.

Videti još:

Emanuel Makron: Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao "moždana smrt NATO-a". Evropske zemlje se više ne mogu oslanjati na SAD

(Tanjug)