Početna strana > Hronika > Andrej Plenković: U maju zemljama zapadnog Balkana jasan vremenski okvir, ali i metodologija budućih pregovora sa EU
Hronika

Andrej Plenković: U maju zemljama zapadnog Balkana jasan vremenski okvir, ali i metodologija budućih pregovora sa EU

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 13. januar 2020.

 ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da će hrvatsko predsedavanje kroz samit u Zagreb u maju zemljama zapadnog Balkana dati jasnu evropsku perspektivu, jasan vremenski okvir, ali i metodologiju budućih pregovora.

On je u intervjuu za Frans 24 ponovio da se očekuje predstavljanje predloga o određenim modifikacijama metodologije pregovaračkog procesa i dodatni izveštaj o napretku Severne Makedonije i Albanije.

Plenković kaže i da se nada da će to dovesti do postizanja političkog rešenja i vratiti poverenje tih dveju zemalja pre zagrebačkog samita, prenosi Hina.

Hrvatski premijer je rekao da će glavni izazovi predsedavanja, pored proširenja unije, biti Bregzit, kao i višegodišnji finansijski okvir EU.

On je naveo da EU i Velika Britanija narednih nekoliko meseci treba da "pokažu zrelost" i ispregovaraju ključne oblasti o budućim odnosima do kraja 2020. godine.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner