Хроника

Андерас Гајзел: Маске намењене Берлину заплењене на аеродрому у Бангкоку и преусмерене у САД, Америка користи "методе Дивљег запада" да би се домогла опреме

Штампа
петак, 03. април 2020.

 Министар унутрашњих послова немачке државе Берлин оптужио је САД да користе "методе Дивљег запада" да би се домогле опреме за личну заштиту од коронавируса.

Министар Андерас Гајзел је то рекао поводом тога што је испорука маски намењена главном граду Немачке скренута док је била на путу из Кине.

Немачки медији јавили су данас да је пошиљка са стотинама хиљада маски, купљених од произвођача 3М и намењених берлинској полицији, преусмерена у САД док је била пребацивана из авион у авион у Тајланду.

Берлински званичници потврдили су да је око 200.000 маски тип ФФП2, које је Немачка већ платила, заплењено на аеродрому у Бангкоку и да нису стигле на одредиште. Те маске одговарају америчком станадарду за заштиту Н95.

Министар унутрашњих послова државе Берлин Андерас Гајзел је рекао да је преусмеравање маски "чин модерне пиратерије и да то није начин на који се треба опходити с трансатлантским партнерима".

"Чак и у време глобалне кризе не треба да се прибегава методама Дивљег запада", рекао је Гајзел.

Он је рекао ће тражити од немачке владе да захтева од САД да се придржавају међународних правила.

(Бета-АП)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]