Хроника

Ана Брнабић: Убиство Александра Вучића планирано дуго и детаљно. Формиране су паралелне структуре у МУП и вођене су кампање у тајкунским медијима. Атентат на Вучића планиран на откривању Споменика Стефану Немањи 27. јануара 2021.

Штампа
недеља, 24. октобар 2021.

 Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је било планирано убиство председника Србије Александра Вучића, а да су наводи о прислушкивању Вучића и афера "Јовањица" покушаји државног удара.

„Планирано је дуго и детаљно. Формиране су паралелне структуре у Министарству унутрашњих послова (МУП) и вођене су кампање у тајкунским медијима, које су преносили медији у региону како би Вучића дехуманизовали и од њега и његове породице напрвили криминални клан“, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Она је рекла да је био планиран атентат на Вучића на откривању Споменика Стефану Немањи у Београду, 27. јануара ове године, али није навела детаље и зашто тужилаштво није покренуло поступак против одговорних.

„Када би стрељали Вучића, они би правили наратив да је то природно: ‘Ко зна у шта је све умешан и он и његова породица’. Много тога је било у МУП. Монструозно колико је била добро повезана та мрежа“, истакла је Брнабић.

Она је нагласила да се надлежне службе баве тим случајевима и да неће бити заштићених, без обзира на „име и презиме, функцију и страначку припадност“.

„Знам да је Српска напредна странка једина странка у историји Србије која је рекла да се сви третирају једнако и да нема заштићених“, рекла је Брнабић.

Знате шта му је слаба тачка и кренете да ударате на Данила беспризорно. Ви криминализујете једног младића, он је стално на насловним странама тајкунских дневних новина и недељника

Брнабић је казала да се на Вучића врши притисак „нападима“ на његовог сина, Данила, јер му „не могу“ замерити ништа у вези са економским и политичким питањима.

„Знате шта му је слаба тачка и кренете да ударате на Данила беспризорно. Ви криминализујете једног младића, он је стално на насловним странама тајкунских дневних новина и недељника“, додала је Брнабић.

„Нико у Кризном штабу не прима ниједан једини динар“

Брнабић је рекла и да није тачно да су чланови Кризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса плаћени за тај рад по 400.000 динара месечно.

Она је изјавила да „нико у Кризном штабу не прима ниједан једини динар, од марта прошле године“, када је кризни штаб основан.

„Ти људи раде волонтерски зато што је то њихова дужност, обавеза и патриотски чин“, рекла је Брнабић и додала да су оптужбе да чланови Кризног штаба „ћуте“ због 400.000 динара месечно „напади и лажи тајкунских медија“ и да чине „суштинско подривање државе“.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]