Početna strana > Hronika > Ana Brnabić: Ubistvo Aleksandra Vučića planirano dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u MUP i vođene su kampanje u tajkunskim medijima. Atentat na Vučića planiran na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji 27. januara 2021.
Hronika

Ana Brnabić: Ubistvo Aleksandra Vučića planirano dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u MUP i vođene su kampanje u tajkunskim medijima. Atentat na Vučića planiran na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji 27. januara 2021.

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 24. oktobar 2021.

 Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera "Jovanjica" pokušaji državnog udara.

„Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice naprvili kriminalni klan“, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

„Kada bi streljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: ‘Ko zna u šta je sve umešan i on i njegova porodica’. Mnogo toga je bilo u MUP. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža“, istakla je Brnabić.

Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na „ime i prezime, funkciju i stranačku pripadnost“.

„Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih“, rekla je Brnabić.

Znate šta mu je slaba tačka i krenete da udarate na Danila besprizorno. Vi kriminalizujete jednog mladića, on je stalno na naslovnim stranama tajkunskih dnevnih novina i nedeljnika

Brnabić je kazala da se na Vučića vrši pritisak „napadima“ na njegovog sina, Danila, jer mu „ne mogu“ zameriti ništa u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima.

„Znate šta mu je slaba tačka i krenete da udarate na Danila besprizorno. Vi kriminalizujete jednog mladića, on je stalno na naslovnim stranama tajkunskih dnevnih novina i nedeljnika“, dodala je Brnabić.

„Niko u Kriznom štabu ne prima nijedan jedini dinar“

Brnabić je rekla i da nije tačno da su članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa plaćeni za taj rad po 400.000 dinara mesečno.

Ona je izjavila da „niko u Kriznom štabu ne prima nijedan jedini dinar, od marta prošle godine“, kada je krizni štab osnovan.

„Ti ljudi rade volonterski zato što je to njihova dužnost, obaveza i patriotski čin“, rekla je Brnabić i dodala da su optužbe da članovi Kriznog štaba „ćute“ zbog 400.000 dinara mesečno „napadi i laži tajkunskih medija“ i da čine „suštinsko podrivanje države“.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner