Хроника

Ана Брнабић са делегацијом Националне гарде Охаја: Треба наставити истицање позитивних примера историјског савезништва Србије и САД

Штампа
среда, 11. септембар 2019.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је током састанка са члановима делегације Националне гарде Охаја да би требало наставити истицање позитивних примера историјског савезништва Србије и САД.

"У разговору је исказана жеља да се настави досадашња успешна сарадње наше земље са Националном гардом Охаја, будући да је један од спољнополитичких приоритета Србије унапређење свих области сарадње са САД", наводи се у саопштењу.

Премијерка Брнабић боравила је, у јануару ове године, у посети америчким савезним државама Охајо и Џорџија, при чему се, између осталог, састала и са највишим руководством Националне гарде Охаја.

Том приликом потврђен је значај Програма државног партнерства (ПДП) Србије и Охаја, који се 13 година реализује кроз одличну сарадњу Војске Србије и Националне гарде Охаја.

Како се истиче у саопштењу, државно партнерство са Националном гардом Охаја, као једно од најдинамичнијих компоненти билатералне сарадње, део је настојања српске стране да се кроз конкретне облике повезивања унапреде свеукупни односи.

Делегацију Националне гарде Охаја предводио је генерал-мајор Џон Херис, а састанку су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и амбасадор САД у Србији Кајл Скат.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]