Početna strana > Hronika > Ana Brnabić sa delegacijom Nacionalne garde Ohaja: Treba nastaviti isticanje pozitivnih primera istorijskog savezništva Srbije i SAD
Hronika

Ana Brnabić sa delegacijom Nacionalne garde Ohaja: Treba nastaviti isticanje pozitivnih primera istorijskog savezništva Srbije i SAD

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. septembar 2019.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je tokom sastanka sa članovima delegacije Nacionalne garde Ohaja da bi trebalo nastaviti isticanje pozitivnih primera istorijskog savezništva Srbije i SAD.

"U razgovoru je iskazana želja da se nastavi dosadašnja uspešna saradnje naše zemlje sa Nacionalnom gardom Ohaja, budući da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD", navodi se u saopštenju.

Premijerka Brnabić boravila je, u januaru ove godine, u poseti američkim saveznim državama Ohajo i DŽordžija, pri čemu se, između ostalog, sastala i sa najvišim rukovodstvom Nacionalne garde Ohaja.

Tom prilikom potvrđen je značaj Programa državnog partnerstva (PDP) Srbije i Ohaja, koji se 13 godina realizuje kroz odličnu saradnju Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

Kako se ističe u saopštenju, državno partnerstvo sa Nacionalnom gardom Ohaja, kao jedno od najdinamičnijih komponenti bilateralne saradnje, deo je nastojanja srpske strane da se kroz konkretne oblike povezivanja unaprede sveukupni odnosi.

Delegaciju Nacionalne garde Ohaja predvodio je general-major DŽon Heris, a sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat.

(Beta)