Хроника

Ана Брнабић: Oд уторка је обавезна маска за улазак у тржне центре и ноћне клубове у Београду

Штампа
понедељак, 29. јун 2020.

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са представницима тржних центара и шопинг молова, као и са представницима ноћних клубова и барова у Београду поводом нових мера у циљу сузбијања ширења коронавируса, које су у престоници на снази од уторка.

Како се наводи у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима, Брнабић је представнике тржних центара обавестила да од уторка неће бити дозвољен улазак ни у један тржни центар у Београду без заштитне маске.

Без обзира на природу посете тржном центру и дужину боравка у њему, сви посетиоци дужни су да све време боравка у њима носе заштитне маске, додаје се.

Председница Владе упознала је власнике и закупце ноћних барова и клубова у Београду да од уторка неће бити дозвољен улазак ни у један затворени објекат у Београду без заштитне маске.

Усаглашен је бескомпромисан став да здравље грађана има апсолутни приоритет и да се све мере донете у циљу заштите здравља људи морају поштовати.

Влада Републике Србије и угоститељи наставиће да заједно раде на проналажењу решења за функционисање угоститељских објеката у будућности, како безбедност и здравље свих посетилаца објеката не би била угрожена.

У саопштењу се закључује да ће Влада наставити да свакодневно прати развој епидемиолошке ситуације у читавој Србији и прилагођава епидемиолошке мере у циљу заштите здравља грађана.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]