Početna strana > Hronika > Ana Brnabić: Od utorka je obavezna maska za ulazak u tržne centre i noćne klubove u Beogradu
Hronika

Ana Brnabić: Od utorka je obavezna maska za ulazak u tržne centre i noćne klubove u Beogradu

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29. jun 2020.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima tržnih centara i šoping molova, kao i sa predstavnicima noćnih klubova i barova u Beogradu povodom novih mera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, koje su u prestonici na snazi od utorka.

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Brnabić je predstavnike tržnih centara obavestila da od utorka neće biti dozvoljen ulazak ni u jedan tržni centar u Beogradu bez zaštitne maske.

Bez obzira na prirodu posete tržnom centru i dužinu boravka u njemu, svi posetioci dužni su da sve vreme boravka u njima nose zaštitne maske, dodaje se.

Predsednica Vlade upoznala je vlasnike i zakupce noćnih barova i klubova u Beogradu da od utorka neće biti dozvoljen ulazak ni u jedan zatvoreni objekat u Beogradu bez zaštitne maske.

Usaglašen je beskompromisan stav da zdravlje građana ima apsolutni prioritet i da se sve mere donete u cilju zaštite zdravlja ljudi moraju poštovati.

Vlada Republike Srbije i ugostitelji nastaviće da zajedno rade na pronalaženju rešenja za funkcionisanje ugostiteljskih objekata u budućnosti, kako bezbednost i zdravlje svih posetilaca objekata ne bi bila ugrožena.

U saopštenju se zaključuje da će Vlada nastaviti da svakodnevno prati razvoj epidemiološke situacije u čitavoj Srbiji i prilagođava epidemiološke mere u cilju zaštite zdravlja građana.

(N1)