Хроника

Ана Брнабић о блокади Ректората: Нећу сменити Синишу Малог; Ово је за мене анархија, али се нећемо мешати у аутономију Универзитета

Штампа
понедељак, 16. септембар 2019.

 Премијерка Србије Ана Брнабић данас је изјавила да неће испунити захтев групе студента који блокрају Ректорат Београдског универзитета и траже смену министра финансија Синише Малог до доношења одлуке о томе да ли је његов докторат плагијат.

Она је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекла да не жели да живи у земљи где 15 до 20 људи може да заузме иснтитуцију тако што „навуче кесе на камере и узме кључ од портира“.

„За мене је то анархија, али се ми нећемо мешати у аутономију Универзитета“, рекла је премијерка.

Додала је да се труди да сви имају једнака права, али да данас људи у Ректорату не могу да раде а ако 100.000 студената не може да добије услуге.

Брнабић је истакла да неће реаговати јер не жели да одговара на ултиматуме и подсетила да је и ректорка Београдског универзитета Иванка Поповић рекла да студенти који блокирају Ректорат имају политички захтев.

Брнабић је казала да не зна кога представља та група студената и да би сваки дан нека група људи могла да дође и да тражи да им се испуне неки захтеви.

Упитала је да ли је време „да сви кажемо да је ово лудило“

„Сви се правимо луди и ствари не називамо правим именима“, рекла је Брнабић и позвала медије да ствари називају правим именима.

Студенти и активисти удружења „Један од пет милиона“ блокирали су у петак зграду Ректората у Београду због тога што ректорка није затражила од премијерке да разреши министра финансија Синишу Малог чији је докторат оспораван месецима.

Видети још:

Иванка Поповић о блокади Ректората: Ово није блокада, већ окупација универзитета, запосленима онемогућено право на рад

Студенти "1 од 5 милиона": Ректорка тражила прекид блокаде, нећемо одустати; Неколико десетина грађана се окупило испред зграде Ректората у знак подршке

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]