Хроника

Амбасадорка САД у НАТО: Жеља НАТО да се на територији Србије и Косова превазиђу историјски проблеми и да успоставе инклузивна мањинска права са обе стране границе

Штампа
уторак, 12. фебруар 2019.

 Амбасадорка САД у НАТО Кеј Бејли Хачинсон оцењује да би се постизањем нормализације односа између Београда и Приштине ублажили и други проблеми на обе стране.

"Желимо да Косово и Србија раде заједно на нормализацији. Нормализација би допринела и да се ублаже многа друга отворена питања које имају обе земљеш, каже Хачинсон.

Амбасадорка САД при НАТО каже да је жеља НАТО да се на територији Србије и Косова превазиђу историјски проблеми и да успоставе инклузивна мањинска права ”са обе стране границе”. 

Када је реч о односима НАТО са Косовским безбедносним снагама после промене њиховог мандата у војску, амбасадорка Кеј Бејли Хачинсон оцењује да ће Алијанска наставити да ради са косовским властима на успостављању војнне службе која ће бити ”уређена на прави начин”. 

”То подразумева укључивање свих мањинских група, али и да раст снага буде зарад добробити и безбедности Косова”, закључила је Хачинсон. 

Америчка амбасадорка Кеј Бејли Хачинсон налази се у Бриселу где се на министрском састанку у среду и четвртак очекује расправа о даљем ангажамну НАТО са Косовским безбедносним снагама после промене њиховог мандата.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]