Početna strana > Hronika > Ambasada SAD u Beogradu Informeru: SAD nisu ni organizator, niti finansijer protesta "1 od 5 miliona"
Hronika

Ambasada SAD u Beogradu Informeru: SAD nisu ni organizator, niti finansijer protesta "1 od 5 miliona"

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. februar 2019.

Beograd -- SAD nisu ni organizator, niti finansijer protesta "1 od 5 miliona", saopštila je ambasada SAD u Beogradu.

To je deo odgovora Ambasade na pisanje beogradskog lista "Informer", koji piše da upravo ta ambasada stoji iza protesta.

"NeZnamZašto ali @Informernovine odbija da objavi činjenice. Naš posao je da razumemo Srbiju. Redovni sastanci sa političarima iz vlasti i opozicije, kao i drugima širom Srbije su deo tog posla. SAD nisu organizator niti finansijer #1od5miliona #dezinformacije #nekolaže", navodi se u poruci Ambasade na Tviteru.

"Informer" je pre nekoliko dana objavio fotografije za koju su naveli da dokazuju da "Ambasada SAD i njihovi ljudi za specijalne operacije stoje iza demonstracija u Beogradu koje se održavaju od decembra prošle godine".

U jednom od tekstova se navodi da "nema dileme da političko odeljenje američke ambasade u Beogradu koordinira demonstrancijama i daje instrukcije njihovim organizatorima".

U prilog tome, "Informer" je objavio i fotografije - na jednoj se nalazi Jelena Anasonović jedan od organizatora protesta koja, kako piše "Informer", prima instrukcije od trećeg sekretara Ambasade SAD, a na drugoj Sergej Trifunović, predsednik PSG na sastanku sa Davidom Lingren Gehrenbekom, savetnikom u američkoj Ambasadi i Natanom Albaharijem, pripadnikom ISAC fondacije.

Na Tviter nalogu Ambasade objavljena je fotografija upita novinara "Infomera" u vezi sa tim susretima i stavom Ambasade o protestima, uključujući pitanje da li Ambasada i ambasador podržavaju proteste, kao i isečak jednog od tekstova "Informera".

(Tanjug) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner