Početna strana > Hronika > Aljbin Kurti: Pod mojim vođstvom neće biti pitanje šta Kosovo daje Srbiji u zamenu za priznanje, već dug koji Srbija ima prema Kosovu
Hronika

Aljbin Kurti: Pod mojim vođstvom neće biti pitanje šta Kosovo daje Srbiji u zamenu za priznanje, već dug koji Srbija ima prema Kosovu

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 07. oktobar 2019.

 Lider Samoopredeljenja i kandidat te stranke za premijera Kosova Aljbin Kurti proglasio je pobedu na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu i izjavio da od danas počinje da radi na stvaranju nove Vlade sa njim kao premijerom.

„Mi smo naporno radili, dugo smo bili angažovani, ali sve se isplati, jer svaka žrtva vredi za naše voljene građane. Smatrali smo to svojom obavezom i mi ćemo vratiti zemlju na pravi put“, rekao je Kurti.

Kurti je rekao da večeras slave, a da će se u ponedeljak „obavezati na stvaranje Vlade“.

„Uspostavićemo kontakt sa Demokratskim savezom Kosova kako bismo krunisali promene. Kada opozicija postane vlada, onda se promena kruniše. U međuvremenu se promena dogodila našom pobedom“, rekao je Kurti.

Što se tiče dijaloga sa Srbijom, rekao je da će kao premijer preuzeti odgovornosti koje mu pripadaju po Ustavu, a da pod njegovim vođstvom neće biti pitanje šta Kosovo daje Srbiji u zamenu za priznanje, već dug koji Srbija ima prema Kosovu.

(Beta)