Хроника

Аљбин Курти: Од сутра више нећу бити на овој функцији, али нећу предати дужност Хотију; Ова влада је противзаконита и врло брзо ћу се вратити на власт

Штампа
среда, 03. јун 2020.

Бивши премијер Косова Аљбин Курти, у видео обраћању грађанима Косова, је рекао да у четвртак неће предати дужност Авдулаху Хотију, кога је сменио са функције првог заменика премијера.

 

"Данас су прошла четири месеца откако сам изабран за премијера, а сутра више нећу бити на овој функцији. Четири месеца доброг управљања, 39 добрих састанака владе. 213 одлука које су знатно побољшале политику на Косову. Желим да вам се захвалим на подршци, јавној администрацији за ваш рад, владином кабинету за вашу подршку и мојим саветницима на њиховим предлозима", рекао је у Курти.

Подвукао је да је Покрет самоопредељења прва и највец́а странка у Скупштини Косова.

"Доказали смо да је могуц́е владати без Српске листе и без зависности од ње. Пресуда Уставног суда је неприхватљива. Ова влада је противзаконита. Ово је бескорисна влада. Ми смо алтернатива", рекао је он.

Курти је на крају видеа најавио повратак на власт.

"Вратићемо се поново и врло брзо", рекао је он.

 Видети још:

Авдулах Хоти у "Скупштини Косова": Нећу дозволити било какву промену граница или размену територија са Србијом. Горан Ракић из "Српске листе" заменик премијера, а Далибор Јевтић министар

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]