Početna strana > Hronika > Aleksandar Vulin: Zaslužio sam napade mafije baš kao što su drugi zaslužili zaštitu mafije; Ja sam ponosan što su me izabrali za metu
Hronika

Aleksandar Vulin: Zaslužio sam napade mafije baš kao što su drugi zaslužili zaštitu mafije; Ja sam ponosan što su me izabrali za metu

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29. jul 2021.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je reagujući na delove iskaza osumnjičenog člana kriminalne grupe Maljka Miljkovića, objavljene u nedeljniku NIN, izjavio da je ponosan što su ga izabrali za metu, i da je "napade mafije zaslužio baš kao što su drugi zaslužili zaštitu mafije".

Izjava Marka Miljkovića će biti objavljena iz delova kako bi svaki dan bilo prostora za blaćenje i napade, a onda njihovo prepričavanje i ponavljanje

Vulin je u pisanoj izjavi optužio medije koji su preneli delove iskaza osumnjičenih vođa kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da učestvuju u napadu na njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nakon Krika i Njuzmaks Adrija i NIN se uključio u napad na mene i predsednika Aleksandra Vučića. Kao što sam najavio, izjava Marka Miljkovića će biti objavljena iz delova kako bi svaki dan bilo prostora za blaćenje i napade, a onda njihovo prepričavanje i ponavljanje", naveo je Vulin.

"Po istini Krika i Njuzmaks Adrija, ja sam komandovao klanu Belivuk-Miljković, vlasnik sam kuće u Ritopeku gde se nalazila klanica o kojoj Miljković i Belivuk ništa ne znaju, ali zato sam je ja često i rado koristio, potom sam naredio poslušnim i naivnim navijačima donošenje punog vozila oružja u Jajince, a od danas je NIN bogatiji za saznanje da sam tražio da ljubitelji sporta okupljeni oko navijača Partizana obezbeđuju Jovanjicu", dodao je Vulin.

Ministar policije se osvrnuo i na njegov navodni sukob sa nekadašnjom državnom sekretarkom u MUP-u Srbije Dijanom Hrkalović o kojem je Miljković govorio u svom iskazu.

Svaki dan u kom se Belivuk i Miljković dogovaraju u zatvoru sa svojim konsiljereom je dan više za nekog navijača Partizana koga neće mučiti i zaklati i dan više za nečije dete koga neće otrovati drogom

"Miljković zna i da sam bio u sukobu sa Dijanom Hrkalović, a on moju nemoćnu žrtvu čiji je pseudonim istetovirao na grudima, nikada nije video. Ne treba zaboraviti da je i Belivuk izjavio da je bio na vezi sa mnom, ma koliko mu bilo teško što sam narkoman i osoba koja od nežnih navijača traži da budu mafijaši", naveo je Vulin.

Ministar je dodao i da je svaki dan u kom se Belivuk i Miljković "dogovaraju u zatvoru sa svojim konsiljereom je dan više za nekog navijača Partizana koga neće mučiti i zaklati i dan više za nečije dete koga neće otrovati drogom".

"Ja sam ponosan što su me izabrali za metu, ja sam napade mafije zaslužio baš kao što su drugi zaslužili zaštitu mafije. Svakom po zasluzi", odgovorio je Vulin na navode iz Miljkovićevog iskaza.

Podsetimo, nedeljnik NIN objavio je iskaz iz Tužilaštva Marka Miljkovića, osumnjičenog da je bio najbliži saradnik Belivuka, u kojem govori o slučaju "Jovanjica" i tvrdi da je navodno, s tim u vezi, bio u kontaktu sa ministrom Vulinom.

Njuztmaks Adrija prethodno je prenela delove Miljkovićevog iskaza u kojima je takođe govorio o navodnim susretima sa ministrom Vulinom.

O navodnim kontaktima sa Vulinom govorio je i osumnjičeni vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk, a delove iz njegovog iskaza ranije je objavio portal KRIK.

(N1)