Početna strana > Hronika > Aleksandar Vulin: U Krnjači je vojnik ispalio tri hica u vazduh kao upozorenje, jer je veća grupa migranata pokušala da pobegne
Hronika

Aleksandar Vulin: U Krnjači je vojnik ispalio tri hica u vazduh kao upozorenje, jer je veća grupa migranata pokušala da pobegne

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 09. april 2020.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je u centru za migrante Krnjača, u Beogradu, vojnik ispalio tri hica u vazduh kao upozorenje kada je veća grupa migranata pokušala da pobegne, posle čega su se oni povukli.

"Vojska obezbeđuje centre gde su migranti smešteni, praktično u karantinu, i ne smeju da ih napuštaju. Zna se kada, po zakonu, vojnici upotrebljavaju oružje", rekao je Vulin, na Televiziji Pink, govoreći o incidentu koji se desio početkom sedmice.

On je rekao da je "sve urađeno u skladu sa pravilma službe" i podsetio da u vanrednom stanju Vojska Srbije obezbeđuje migrantske centre.

"Migranti ne mogu da izlaze iz centara napolje, to ponekad izaziva kod njih nervozu, ali mi na prvom mestu vodimo računa o građanima Srbije. Nema izlaska, to je naređenje, dok se ne promeni, oni će biti u migranskim kampovima gde imaju sve što im je potrebno", rekao je Vulin.

(Beta)