Početna strana > Hronika > Aleksandar Vulin sa Sergejem Šojguom u Moskvi: Vojska Srbije 9. maja na Crvenom trgu sa vrhovnim komandantom Vučićem; Šojgu: Važno je što se razvija vojno-tehnička saradnja Rusije i Srbije
Hronika

Aleksandar Vulin sa Sergejem Šojguom u Moskvi: Vojska Srbije 9. maja na Crvenom trgu sa vrhovnim komandantom Vučićem; Šojgu: Važno je što se razvija vojno-tehnička saradnja Rusije i Srbije

PDF Štampa El. pošta
subota, 17. avgust 2019.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će Vojska Srbije biti na Crvenom trgu 9. maja sa svojim vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem i svim ostalim zemljama pobednicama u Drugom svetskom ratu.

On je rekao da je ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu "pozvao predsednika Vučića, kao i našu počasnu četu da uzmu učešće na paradi povodom 75 godina od pobede", prenelo je ministarstvo odbrane Srbije.

"Mi smo zajedno pobedili, zajedno treba i da proslavljamo", naveo je Vulin, nakon sastanka sa njim.

Vulin: Uspešno se sprovodi sporazum vrhovnih komandanata Srbije i Rusije o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji u poseti Rusiji boravi na poziv svog kolege, sastao se sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom. Vulin je izjavio da se sporazum vrhovnih komandanata Srbije i Rusije, predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje uspešno sprovodi i nastaviće da daje rezultate.

Ministar Šojgu, koji se srpskom kolegi Vulinu obratio sa dragi prijetelju rekao je da mu je drago što je ponovo sa njim i što saradnja Rusije i Srbije traje odavno i stalno razvija, a to se pre svega vidi u vojnim vežbama, međunarodnim vojnim igrama u kojima naši predstavnici zajedno učestvuju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Šojgu: Važno je što se razvija vojno-tehnička saradnja Rusije i Srbije

"Sve to pomaže boljim odnosima između naših oficira ali i oružanih snaga dve zemlje. Važno je i što se razvija vojno-tehnička saradnja Rusije i Srbije. Sve što smo planirali ove godine i realizovaćemo", rekao je ruski ministar odbrane.

Ministar Vulin je posle sastanka sa svojim ruskim kolegom izjavio da je sa Sergejom Šojguom razgovarao o nastavku vojno-tehničke saradnje i kako se sprovodi sporazum dva vrhovna komandanta, predsednika Putina i predsednika Vučića.

Vulin: Ministar Šojgu je izrazio svoje poštovanje predsedniku Vučiću i našoj politici vojne neutralnosti i slobodne zemlje. Vojska Srbije će biti na Crvenom trgu 9. maja sa svojim vrhovnim komandantom

"Ministar Šojgu je izrazio svoje poštovanje predsedniku Vučiću i našoj politici vojne neutralnosti i slobodne zemlje i pozvao je predsednika Vučića, kao i našu počasnu četu da uzmu učešće na paradi povodom 75 godina od pobede. Mi smo zajedno pobedili, zajedno treba i da proslavljamo. Vojska Srbije će biti na Crvenom trgu 9. maja sa svojim vrhovnim komandantom, sa svim ostalim zemljama pobednicama, svima nama koji smo bili protiv fašizma, kao predstavnici slobodnih naroda što smo bili tada, a kao što smo i sada", rekao je Vulin.

Vulin je posle sastanka sa svojim ruskim kolegom izjavio da je sa Sergejom Šojguom razgovarao o nastavku vojno-tehničke saradnje i kako se sprovodi sporazum dva vrhovna komandanta, predsednika Putina i predsednika Vučića.

Dodao je da će Vojska Srbije nastaviti da sarađuje sa oružanim snagama Rusije.

"Vojno-tehnička saradnja se odvija u skladu sa ugovorom, svi rokovi se apsolutno poštuju i možemo sa zadovoljstvom da kažemo da će sporazum dva predsednika nastaviti da daje odlične rezultate. I već sada je značajno pomogao u razvoju i naših odnosa, ali i naše borbene gotovosti. Ministar Šojgu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, a o datumu posete ćemo se dogovoriti u narednom periodu", rekao je srpski ministar odbrane.

 

Ministri Vulin i Šojgu prisustvovali su svečanom zatvaranju petih Međunarodnih vojnih igara koje su održane na 21 poligonu u 10 zemalja: Ruskoj Federaciji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. Učestvovale su 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

(Beta, RTS)