Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić: Zbog epidemije koronavirusa, sa Putinom ću u Sočiju razgovarati nasamo u prostoriji
Hronika

Aleksandar Vučić: Zbog epidemije koronavirusa, sa Putinom ću u Sočiju razgovarati nasamo u prostoriji

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. novembar 2021.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju razgovarati nasamo u prostoriji, zbog epidemije koronavirusa "da bi se izbegla svaka mogućnost zaražavanja".

Vučić je za televiziju Pink u Sočiju izjavio da „ima mnogo tema o kojima treba da razgovaraju“, od kojih je jedna o gasu za čiji uvoz u najhitnijem roku treba da se završe svi razgovori, „suštinski, politički i tehnički“.

Kako je rekao, „boriću se za najbolju moguću formulu, za najbolju moguću cenu gasa“.

On je dodao da o „formuli“ na osnovu koje će se obračunavati cena gasa, odlučuje isključivo ruski predsednik.

„Putin je taj koji odlučuje, da nije, mi bismo do sada potpisali ugovore“, rekao je Vučić i dodao da „veruje u prijateljstvo Putina“.

Vučić je naveo da će od formule kojom će se obračunavati cena gasa za Srbiju zavisiti da li će za tri milijarde kubnih metara gasa, kolika je godišnja potrošnja, biti plaćeno po 300 ili po 500 dolara za 1.000 kubnih metara, odnosno da li će „preko milijardu i dvesta više novca država morati da uplati“.

(Nova.rs)