Хроника

Александар Вучић: Скандалозно што нема седнице парламента о Косову

Штампа
среда, 27. јул 2011.

Српска напредна странка (СНС) сматра „скандалозним” то што власт није заказала седницу парламента на којој би се, с обзиром на најновија збивања, разговарало о Косову и Метохији.

„Мислим да је апсолутно скандалозно да немамо седницу скупштине по питању Косова и Метохије, то је нешто незамисливо у овом тренутку било коме у свету, а не само грађанима Србије”, рекао је на коференцији за новинаре заменик председника СНС Александар Вучић.

Он је додао да је СНС „веома забринута за ситуацију на Косову и Метохији, због неоговорности режима и чињенице што (власт) мисли да је то полигон за добијање политичких поена”.

Вучић је кририковао власт што не ради на јединству српског народа и успостављању јединствене полтичке поруке која ће бити упућена свима у Европи и свету, као и Србима и Албанцима на Косову и Метохији.

Он је на конференцији за новинаре, након потписивања споразума о сарадњи Српске напредне странке и Српске радикалне странке, обе из Републике Српске, рекао да увек треба разговарати и проблеме на тај начин решавати.

Вучић је, међутим, оценио да је проблем што се, када је дијалог Београда и Приштине у питању, не зна садржај, суштина ни циљеви тих разговора.

„Волели бисмо то да сазнамо и желели бисмо да то сазнају грађани Србије у парламенту”, рекао је заменик председника напредњака.

Он је додао да је проблем власти у томе што у свакој сфери друштвеног живота бележи „резултат 0:3” па и када је реч о Косову и Метохији и навео да нико у Србији не зна шта је предмет разговара преговарача Београда и Приштине.

„Јучерашња ситуација је изазвана разговорима зато што нешто из преговора није испуњено. Сасвим је сигурно изазвана нечим што је неко испунио а неко није, а ко јесте, а ко није не знам”, рекао је Вучић.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]