Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić: Skandalozno što nema sednice parlamenta o Kosovu
Hronika

Aleksandar Vučić: Skandalozno što nema sednice parlamenta o Kosovu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 27. jul 2011.

Srpska napredna stranka (SNS) smatra „skandaloznim” to što vlast nije zakazala sednicu parlamenta na kojoj bi se, s obzirom na najnovija zbivanja, razgovaralo o Kosovu i Metohiji.

„Mislim da je apsolutno skandalozno da nemamo sednicu skupštine po pitanju Kosova i Metohije, to je nešto nezamislivo u ovom trenutku bilo kome u svetu, a ne samo građanima Srbije”, rekao je na koferenciji za novinare zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

On je dodao da je SNS „veoma zabrinuta za situaciju na Kosovu i Metohiji, zbog neogovornosti režima i činjenice što (vlast) misli da je to poligon za dobijanje političkih poena”.

Vučić je kririkovao vlast što ne radi na jedinstvu srpskog naroda i uspostavljanju jedinstvene poltičke poruke koja će biti upućena svima u Evropi i svetu, kao i Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji.

On je na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, obe iz Republike Srpske, rekao da uvek treba razgovarati i probleme na taj način rešavati.

Vučić je, međutim, ocenio da je problem što se, kada je dijalog Beograda i Prištine u pitanju, ne zna sadržaj, suština ni ciljevi tih razgovora.

„Voleli bismo to da saznamo i želeli bismo da to saznaju građani Srbije u parlamentu”, rekao je zamenik predsednika naprednjaka.

On je dodao da je problem vlasti u tome što u svakoj sferi društvenog života beleži „rezultat 0:3” pa i kada je reč o Kosovu i Metohiji i naveo da niko u Srbiji ne zna šta je predmet razgovara pregovarača Beograda i Prištine.

„Jučerašnja situacija je izazvana razgovorima zato što nešto iz pregovora nije ispunjeno. Sasvim je sigurno izazvana nečim što je neko ispunio a neko nije, a ko jeste, a ko nije ne znam”, rekao je Vučić.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner