Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić počeo bilateralne sastanke u Ženevi, sastao se sa Bergeom Brendeom i Sumom Čakrabartijem
Hronika

Aleksandar Vučić počeo bilateralne sastanke u Ženevi, sastao se sa Bergeom Brendeom i Sumom Čakrabartijem

PDF Štampa El. pošta
petak, 08. novembar 2019.

Ženeva -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ženevi s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Vučić i Čakrabarti razgovarali su o globalnim ekonomskim kretanjima, privrednom rastu zemalja regiona Zapadnog Balkana i projektima EBRD u Srbiji.

Predsednik Vučić je istakao da srpska ekonomija napreduje, kao i da je Nacionalni investicioni plan dobar za nastavak ekonomskog razvoja.

Predsednik EBRD Čakrabarti čestitao je predsedniku Vučiću odlične ekonomske rezultate, istakavši da je Srbija među pet zemalja sa kojima EBRD postiže najbolje rezultate. Evropska banka za obnovu i razvoj podržava inicijativu regionalne ekonomske zone i nastaviće da unapređuje svoju dodatnu vrednost kroz bolju saradnju sa ostalim internacionalnim finansijskim institucijama, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike. 

Ženeva -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ženevi sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom.

Tim razgovorom, Vučić je počeo bilateralne sastanke u Ženevi, gde će danas učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

"Počele bilaterale u Ženevi", napisao je Vučić na svom Instagram profilu, uz nekoliko fotografija sa Brendeom.

Tokom posete, predsednik Vučić će, prema saopštenju iz njegovog Kabineta, imati odvojene susrete s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, direktorkom za regionalne strategije, Evropu i Evroaziju i članom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kao i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem. Vučić je sinoć bio gost na večeri koju priređuje Klaus Švab.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner