Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić čestitao Dan vojnih veterana: Cela naša istorija bila je dug i mukotrpan put do slobode
Hronika

Aleksandar Vučić čestitao Dan vojnih veterana: Cela naša istorija bila je dug i mukotrpan put do slobode

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 04. decembar 2022.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom Dana vojnih veterana.

Vučićevu poruku prenosimo u celosti:

„Svim vojnim veteranima čestitam 4. decembar – Dan vojnih veterana. Dan vojnih veterana ustanovljen je u znak sećanja na dan potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu.

Nastavljajući tradiciju starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, izborom ovog datuma za Dan vojnih veterana obezbedio se kontinuitet sa veteranima iz vremena 1912. godine, kada je Kraljevina Srbija, kao moderna država, angažovala deo svog stanovništva u ratu i sve materijalne i finansijske rezerve uz stvaranje Balkanskog saveza sa svojim susedima.

Zahvalni smo svim generacijama naših ratnika koji su preko noći ostavljali kuće i imanja kako bi obukli svoje časne uniforme i branili ono što nam je i danas najsvetije. Cela naša istorija bila je dug i mukotrpan put do slobode i borba za njeno očuvanje. Naši vojnici, bez obzira na vek u kojem su živeli i branili ognjišta, hodili su stazama do pobede, kako bi Srbija mogla ponovo da se uzdigne, ponosna i slobodna, kakva je uvek i bila. Vi ste ponos ove zemlje i naroda, uzor generacijama koje poštuju hrabrost, patriotizam, kao i dostojanstvo sa kojim se nosi uniforma i grb Srbije.

Na tom tragu nastavljamo da se borimo za Srbiju, sada na drugačiji način, kako biste videli da vaše žrtve i napori nisu bili uzaludni i kako biste znali da sva naša deca imaju budućnost u slobodnoj, suverenoj zemlji, koja se brzo razvija i napreduje.

Zahvaljujući vama koji ste tu i onima kojih, nažalost, više nema, mi smo danas slobodni ljudi i baš zato je naša dužnost ne samo da oživimo uspomenu i odamo počast hrabrim borcima i junacima, učesnicima svih ratova i borbenih dejstava za oslobođenje Srbije, već da na svim poljima života i rada iskažemo brigu za vojne veterane.

Čestitam vam jubilej, uz obećanje da Srbija nikada neće posustati u borbi za bolje sutra, večno pamteći i klanjajući se žrtvama koje ste podneli”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

(Danas onlajn) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner