четвртак, 28. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Александар Вучић: Немци држе до своје речи, захвалан сам немачким парламентарцима што су дали зелено светло за отварање првих преговарачких поглавља
Хроника

Александар Вучић: Немци држе до своје речи, захвалан сам немачким парламентарцима што су дали зелено светло за отварање првих преговарачких поглавља

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 28. новембар 2015.

 Премијер Александар Вучић рекао је да 14. децембра иде у Брисел на међувладину конференцију где ће, како је навео, отворити прва два преговарачка поглавља.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је захвалан немачким парламентарцима што су на јучерашњем заседању Бундестага дали зелено светло за отварање првих преговарачких поглавља.

"Захвалан сам људима у Бундестагу што су разумели шта је Србија урадила. То је Србији важно", рекао је Вучић и подвукао да Немци држе до своје речи.

Он је честитао грађанима Србије поводом те одлуке и поручио да су то заслужили својим радом, стрпљењем и одговорношћу.

"У Европу можете да идете само ако показујете напредак у свим областима. Имамо још много да радимо, још много труда да уложимо и зато нисам славодобитнички говорио о томе. То је за честитку грађанима, а не за честитање Вучићу или неком другом", рекао је Вучић.

Премијер Србије најавио је одлазак у Брисел, 14. децембра, на међувладину конференцију како би се отворила прва поглавља, а почетком године још два.

"Али рачунам да поглалавље 32 убрзо и затворе, јер знате да код нас финансијска контрола добро функционише", закључио је Вучић.

Премијер Србију Александар Вучић изјавио је да ће сутра да одговара на питања о спремању државног удара, о ком су поједини медији писали.

"На ово питање ћу да одговарам сутра, с тим што то (наводе о државном удару) нисте чули од мене, а ја на новинарске или уредничке информације не одговарам, осим кад ме питају, али сутра ћу да одговорим", рекао је Вучић новинарима у Врању.

Главни уредник Информера Драган Вучићевић најавио је пред Вучићев полазак у Кину да се спрема државни удар и да не иде на тај пут. Председник владе се из Кине вратио, а данас је рекао да ће о тој теми причати сутра.

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће грађани Србије најкасније до марта 2017. године моћи аутопутем да путују од Хоргоша до Прешева и од Хоргоша до Димитровграда.

"Од хоргоша до прешева, од хоргоша до димитровграда моћи ћете свуда да идете аутопутем најкасније до марта 2017. а покушаћемо да то буде до краја следеће године", рекао је Вучић на отварању деонице аутопута Владичин Хан - Доњи Нерадовац на Коридору 10 код Врања у дужини од 26,3 километара. 

Вучић је рекао да је данас велики дан не само за грађане у Пчињком округу већ и у целој Србији, будући да се први пут после много година отвара деоница аутопута дуга 26,3 километра, која је коштала 74 милиона евра.

Он је истакао да ће југ Србије бити повезан са целом Србијом.

Вучић је захвалио српским градитељима, који су даноноћно радили и поакзали да Србија може да се изграђује и да напредује.

Градња дела Коридора 10 од Владичиног Хана до Доњег Нерадовца у близини Врања, која је финансирана кредитом Светске банке у вредности 73, 8 милиона евра, подељена је на три мање деонице: Владичин Хан - Превалац у дужини од 10,1 км, Превалац - Суви Дол у дужини од 9,0 км и Суви Дол - Доњи Нерадовац 7,2 км.

Пројекат је реализован према међународним "ФИДИЦ" правилима.

На деоници Владичих Хан - Доњи Нерадовац изграђен је аутопут у дужни 26,3 км са 24 моста, шест надвожњака, и петљом "Врање" са својим краковима дужине 1, 35 км.

Такође, изграђен је нови алтернативни некомерцијални пут који је паралелан аутопуту у дужини од 19, 5 км са десет мостова.

Главни пројекат је изградио Инститит за путеве, а техничку контролу пројекта обавио је Саобраћајни институт ЦИП.

У току градње аутопута, обављени су истражни и конзерваторски радови на око 11 археолошких локалитета на тој деоници.

 Свакодневно, на изградњи је било ангажовано око 400 радника и 150 машина и камиона.

Стручни наздор обављала је фирма "Луис Дежер" из Париза, а консултант за животну средину је био конзорцијум "Аруп" из Лондона и Институт "Кирило Савић" из Београда.

Грчка "Терна" ће данас као донацију предати аутомобил Центру за развој локалних услуга социјалне заштите из Врања.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер