Početna strana > Hronika > Aleksandar Pavić: Afera sa ruskim špijunom je NATO akcija protiv Rusije zbog S-400
Hronika

Aleksandar Pavić: Afera sa ruskim špijunom je NATO akcija protiv Rusije zbog S-400

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 21. novembar 2019.

Navodna špijunska afera u koju je uključen ruski diplomata, bez sumnje je udar elemenata NATO struktura na državu Srbiju i pokušaj njene destabilizacije.

Ovo je za Sputnjik izjavio politikolog Aleksandar Pavić, koji ocenjuje da je najverovatnije neposredni okidač za sve  bila poslednja zajednička vojna vežba sa Rusijom.

NATO konsterniran zbog S400

„Za potrebe te vežbe je ruski PVO sistem S-400 iznenada osvanuo u Srbiji, izazivajući konsternaciju ključnih NATO centara. Dovoljno je samo videti ko je prvobitno objavio senzacionalni video da znamo s kim imamo posla. Reč je o bugarskom novinaru Hristu Grozevu, inače saradniku britanskog portala Belingket, specijalizovanog za širenje anti-ruske i pro-NATO propagande, između ostalog i laži o ruskom učešću u rušenju malezijskog aviona iznad Ukrajine 2014, i navodnom trovanju Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj 2018. godine“.

Tesno povezani sa NATO

Osnivač Belingketa, navodi Pavić, je Eliot Higins, inače višegodišnji saradnik Atlantskog saveta – tink tenka tesno povezanog sa NATO:

„On se prethodno „proslavio“ kao bloger koji je raskrinkao“ navodnu upotrebu hemijskog oružja od strane sirijske vojske u Guti 2013, što je trebalo da posluži kao okidač za američku vojnu intervenciju u toj zemlji. Kasnije je Higinsovo izveštavanje razobličio, između ostalih, poznati američki istraživački novinar Simor Herš, kao i grupa naučnika sa Masačusetskog instituta za tehnologiju, jedan od kojih je javno rekao da Higins „nema pojma o čemu priča”.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner