Хроника

Александар Лукашенко: Белорусија планира да од Русије набави оружје вредно више од милијарду долара

Штампа
недеља, 12. септембар 2021.

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је како његова земља планира да од Русије набави оружје вредно више од милијарду долара.

Лукашенко је пратио руско-белоруску заједничку војну вежбу Запад-2021 с полигона Обуз-Лесновски, јавила је агенција Белта.

Одговарајући на питања новинара, Лукашенко је казао како су током последњег састанка са руским председником Владимиром Путином детаљно разговарали о питању одбране и сигурности.

Додао је да су у току преговори о испоруци ракетних система противваздушне одбране С-400 Белорусији.

 „Планирамо да набавимо оружје вредно више од милијарду долара од Русије. Договорили смо се с Русијом о списку оружја које ће се испоручити Белорусији до 2025. године. Десетак авиона, од којих су неки испоручени, неколико десетина хеликоптера. То показује да озбиљно схватамо западни смер, где имамо директне границе с трупама НАТО“, рекао је Лукашенко.

Напомињући да је одговорност за избегличку кризу на европској страни, Лукашенко је позвао европске званичнике да се окупе како би решили овај проблем.

 „За сада нико неће разговарати с њима све док не укину ове неразумне санкције и понижење нашег родољубивог народа. Нећемо пасти на колена“, казао је Лукашенко.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]