петак, 29. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Александар Конузин: Случај Косова паралелан са случајем Чехословачке 1938.
Хроника

Александар Конузин: Случај Косова паралелан са случајем Чехословачке 1938.

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 31. мај 2009.

 „Очекујемо да ће одлука Међународног суда правде о захтеву Србије да се преиспита легалност једностране и нелегално проглашене независности Косова бити правна и праведна. Косово је изворна српска територија и то што покушавају да силом отцепе овај део територије Србије незаконит је чин, и није у складу са нормама и моралом међународног права“. Овим речима, Александар Конузин, руски амбасадор у Србији, образложио је став своје земље, током посете Ђавољој вароши код Куршумлије, нагласивши да ће политика Русије у вези са очувањем Космета у саставу Србије и даље бити принципијелна.

“Заједно са Србима координирамо своју политику јер смо штитили нашу заједничку позицију која се састоји у одбрани међународног права, због чега рачунамо да ће одлука суда бити правна и правдена“ - истакао је амбасадор Конузин.

“Ту ми пада на памет једна историјска паралела из 1938. године која је везана за догађај у Минхену и случај Чехословачке. И данас видим да те исте државе које су учествовале у том минхенском аранжману раде и на подели српске територије. Срби могу да буду уверени да Русија никада неђе одустати од политике подршке Србији”

(Вечерње новости)

 


 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер