Хроника

Александар Конузин: Неко хоће да припреми терен за промену српског става о НАТО

Штампа
среда, 16. март 2011.

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин изјавио је данас да не види противречност у томе што је већина Срба против НАТО-а, а да се, притом, сарадња са том војно-политичком организацијом развија, али и додао да "неко хоће да измени друштвену климу и припреми терен за промену српског става".

Он је у интервјуу најновијем броју НИН-а, уочи посете руског премијера Владимира Путина Србији, подсетио да и "Русија са НАТО-ом одржава одређени ниво односа".

Конузин је, међутим, додао да, пажњу привлачи то што "Београд систематски изјављује о незаинтересованости о ступању у НАТО", али да се ово питање изнова и изнова убацује у поље друштвеног интересовања, "као да неко хоће да измени друштвену климу, да припреми терен за промену српског става".

"На свим званичним нивоима Србије говоре ми да питање о прикључењу НАТО није актуелно", рекао је Конузин. То питање се, међутим, са не мањом упорношћу, изнова и изнова убацује у поље друштвеног интересовања, напоменуо је он.

"Србима причају о спремности да помогну њиховом приближавању НАТО, иако они то не траже", констатовао је шеф руске дипломатске мисије у Београду.

"Полазим од тога да одлуку треба да донесу сами Срби. Одлучите се!", рекао је Конузин НИН-у.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]