Početna strana > Hronika > Aleksandar Konuzin: Neko hoće da pripremi teren za promenu srpskog stava o NATO
Hronika

Aleksandar Konuzin: Neko hoće da pripremi teren za promenu srpskog stava o NATO

PDF Štampa El. pošta
sreda, 16. mart 2011.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je danas da ne vidi protivrečnost u tome što je većina Srba protiv NATO-a, a da se, pritom, saradnja sa tom vojno-političkom organizacijom razvija, ali i dodao da "neko hoće da izmeni društvenu klimu i pripremi teren za promenu srpskog stava".

On je u intervjuu najnovijem broju NIN-a, uoči posete ruskog premijera Vladimira Putina Srbiji, podsetio da i "Rusija sa NATO-om održava određeni nivo odnosa".

Konuzin je, međutim, dodao da, pažnju privlači to što "Beograd sistematski izjavljuje o nezainteresovanosti o stupanju u NATO", ali da se ovo pitanje iznova i iznova ubacuje u polje društvenog interesovanja, "kao da neko hoće da izmeni društvenu klimu, da pripremi teren za promenu srpskog stava".

"Na svim zvaničnim nivoima Srbije govore mi da pitanje o priključenju NATO nije aktuelno", rekao je Konuzin. To pitanje se, međutim, sa ne manjom upornošću, iznova i iznova ubacuje u polje društvenog interesovanja, napomenuo je on.

"Srbima pričaju o spremnosti da pomognu njihovom približavanju NATO, iako oni to ne traže", konstatovao je šef ruske diplomatske misije u Beogradu.

"Polazim od toga da odluku treba da donesu sami Srbi. Odlučite se!", rekao je Konuzin NIN-u.

(Fonet)