Хроника

Александар Јарошук: Ускоро одлука Владе о издавању руских пасоша у Придњестровљу

Штампа
понедељак, 20. мај 2019.

 Посланик странке Јединствена Русија у Државној думи Александар Јарошук изјавио је да ће у најскорије време руска влада одлучити о издавању руских пасоша Придњестровљу, пренела је придњестровска телевизија ТСВ.

Према његовим речима, у руској влади има много лобиста који добро схватају проблеме свих непризнатих република, укључујући ДНР, ЛНР и Придњестровље, и руских грађана у овим регионима.

Осим тога, посланик је напоменуо да су на основу предлога грађана Придњестровља у Русији исправљени закони потребни за овај процес.  

„А сада је дошло до политичке воље за ДНР и ЛНР. Мислим да ће се таквим заједничким радом убрзо и о вама донети политичка одлука“, рекао је Јарошук.

Он је додао да је становнике Придњстровља највише интересује питање држављанства Русије када долазе на састанке са посланицима.

Осим тога, Јарошук је додао да ће Русија финансирати изградњу бројних објеката у Придњестровљу који су започети, али нису завршени. Истовремено, Москва ће почети да обезбеђује овај регион комуналном техником, као и тролејбусима.

Посланик такође сматра да ће од 2020. године почети да се мења геополитичка ситуација у свету. Он, између осталог, сматра да су односи Русије са Сједињеним Америчким Дражама и Европском унијом већ достигли до најниже тачке и ускоро ће ситуација почети да се мења у супротном смеру.

(Спутник)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]