Početna strana > Hronika > Aleksandar Gruško: NATO veoma dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme ukoliko se odbaci inicijativa Moskve o bezbednosnim garancijama
Hronika

Aleksandar Gruško: NATO veoma dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme ukoliko se odbaci inicijativa Moskve o bezbednosnim garancijama

PDF Štampa El. pošta
utorak, 18. januar 2022.

 NATO veoma dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme ukoliko se odbaci inicijativa Moskve o bezbednosnim garancijama, ukazao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

U intervjuu za dnevnik „Komersant“ Gruško je ponovio da Rusija nikome ne preti.

„Naša pozicija je apsolutno jasna i predvidljiva i mi smo to nedvosmisleno artikulisali. Sada čekamo na isti takav iskren odgovor. Ne prikrivamo mogucnosti koje su nam na raspolaganju i ponašamo se veoma transparentno“, rekao je Gruško, prenosi TAS S.

On je ponovio stav Moskve da se konačna odluka donese tek nakon što SAD pošalju svoj "odgovor u pisanoj formi".

"Onda ćemo i mi doneti svoju odluku", poručio je.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov juče je u intervjuu za CNN rekao da NATO nije nikakav "golub mira" i ponovio da Rusija želi kompromisno rešenje koje će biti utemeljeno na zahtevima Moskve, prenosi Tanjug.

On je istakao da Rusija ima pravo na sopstvene odluke o raspoređivanju oružja na svojoj teritoriji, ali prema oceni CNN, isto to ne želi da dopusti Ukrajini.

U prethodnom razgovoru sa novinarom TAS S o razmeštanju ruskih raketa na Kubi i u Venecueli, Peskov je predočio da se ne sme zaboraviti na suverenitet ovih država Latinske Amerike.

"Što se tiče Latinske Amerike, svi moramo da budemo svesni i ne smemo da zaboravimo da postoje suverene države", poručio je portparol Kremlja.

(Agencije)