Хроника

Александар Гинтсбург: Око 80 одсто грађана Русије који тврде да су вакцинисани вакцином „Спутњик Вe”, а оболели су од коронавируса у тешком облику, купили су своје потврде о вакцинацији

Штампа
понедељак, 25. октобар 2021.

 МОСКВА – Око 80 одсто грађана који тврде да су вакцинисани вакцином „Спутњик Вe”, а оболели су од нове инфекције корона вируса у тешком облику, своје потврде о вакцинацији су једноставно - купили, изјавио је Александар Гинтсбург, шеф руског Гамалеја центра који је развио вакцину „Спутњик Вe”.

„Ако су они, који су се наводно вакцинисали Спутњиком В, озбиљно разболели након тога, како показују подаци, онда се ради о људима који су, нажалост, користили лажне сертификате. Међу њима је 80 одсто оних који су купили сертификате”, рекао је Гинтсбург за руску агенцију ТАСС, а преноси Танјуг.

Он је објаснио да је могуће проверити да ли је неко вакцинисан Спутњиком Ве или не уз помоћ посебне анализе за присуство маркера лека.

„Видимо да људима недостају ови маркери у 80 одсто случајева”, изјавио је Гинтсбург.

Стручњак је такође рекао да су случајеви куповине сертификата, који су познати широј јавности, само делић онога што се заправо догађа.

„Људи троше новац, а онда се разболе и умру за свој новац. Они сами себе варају. Очигледно да се њихова визија мења. Они почну да верују да су заиста вакцинисани и занемаре ограничења карантина. Као последица ових промена понашања, ризик од оболевања драматично се повећава. Осим тога, они стављају друге у смртну опасност”, закључује Гинтсбург.

(Политика)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]