Хроника

Александар Гајовић: Министарство информисања осудило “дискриминацију представника медија” на конференцији за новинаре листе око Драгана Ђиласа

Штампа
понедељак, 05. март 2018.

Министарство информисања саопштило је да осуђује дискриминацију представника медија на конференцији за новинаре листе око Драгана Ђиласа током изборне ноћи.

"Једном броју новинара није омогућено да присуствују конференцији упркос чињеници да је законом забрањена непосредна и посредна дискриминација уредника медија, новинара и других лица у области јавног информисања, нарочито према њиховој политичкој опредељености и уверењу или другом личном својству", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, Министарство сматра да је у демократском друштву неприхватљиво на такав начин ускратити грађанима могућност да се информишу о догађајима и збивањима за које је у протеклом периоду постојао велики интерес.

"У том смислу Министарство културе и информисања позива све актере на политичкој сцени да свим медијима и новинарима омогуће основно право на рад и праћење јавних скупова", наводи се у саопштењу које потписује државни секретар Александар Гајовић.

Поводом конференције је током протекле ноћи реаговало и Удружење новинара Србије.

Екипама телевизија Пинк, Хепи и Студио Б, као и новинарима листова Ало, Српски телеграф и Информер није дозвољено да присуствују конференцији за штампу у штабу Драгана Ђиласа.

(Агенције)

Видети још:

Драган Ђилас: Александар Гајовић да осуди што медији као што су Пинк, Хепи, Студио Б, Информер, Српски Телеграф и Ало нису извештавали о ставовима и идејама листе "Београд одлучује, људи побеђују"

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]