Početna strana > Hronika > Aleksandar Gajović: Ministarstvo informisanja osudilo “diskriminaciju predstavnika medija” na konferenciji za novinare liste oko Dragana Đilasa
Hronika

Aleksandar Gajović: Ministarstvo informisanja osudilo “diskriminaciju predstavnika medija” na konferenciji za novinare liste oko Dragana Đilasa

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 05. mart 2018.

Ministarstvo informisanja saopštilo je da osuđuje diskriminaciju predstavnika medija na konferenciji za novinare liste oko Dragana Đilasa tokom izborne noći.

"Jednom broju novinara nije omogućeno da prisustvuju konferenciji uprkos činjenici da je zakonom zabranjena neposredna i posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Ministarstvo smatra da je u demokratskom društvu neprihvatljivo na takav način uskratiti građanima mogućnost da se informišu o događajima i zbivanjima za koje je u proteklom periodu postojao veliki interes.

"U tom smislu Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve aktere na političkoj sceni da svim medijima i novinarima omoguće osnovno pravo na rad i praćenje javnih skupova", navodi se u saopštenju koje potpisuje državni sekretar Aleksandar Gajović.

Povodom konferencije je tokom protekle noći reagovalo i Udruženje novinara Srbije.

Ekipama televizija Pink, Hepi i Studio B, kao i novinarima listova Alo, Srpski telegraf i Informer nije dozvoljeno da prisustvuju konferenciji za štampu u štabu Dragana Đilasa.

(Agencije)

Videti još:

Dragan Đilas: Aleksandar Gajović da osudi što mediji kao što su Pink, Hepi, Studio B, Informer, Srpski Telegraf i Alo nisu izveštavali o stavovima i idejama liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju"