Početna strana > Hronika > Aleksandar Bocan-Harčenko zahvalio Vučiću „na dobrim rečima na račun ruskih stručnjaka“ povodom vesti o prvoj ruskoj vakcini protiv koronavirusa
Hronika

Aleksandar Bocan-Harčenko zahvalio Vučiću „na dobrim rečima na račun ruskih stručnjaka“ povodom vesti o prvoj ruskoj vakcini protiv koronavirusa

PDF Štampa El. pošta
utorak, 11. avgust 2020.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "na dobrim rečima na račun ruskih stručnjaka", povodom vesti da je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv korona virusa.

"Ponosni smo što je u Rusiji zvanično registrovana prva u svetu vakcina protiv nove koronavirusne infekcije. Nadamo se da će efikasno doprineti pobedi čovečanstva nad korona virusom", naveo je Bocan-Harčenko na Tviteru.

On je dodao da je time potvrđeno da Rusija "ima jednu od vodećih uloga u napretku svetskog zdravstva".

Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je da je danas u Rusiji registrovana prva vakcina protiv korona virusa u svetu.

Nazvana je "Sputnjik V", po sovjetskom satelitu, prvoj svemirskoj letelici koja je poslata u orbitu Zemlje.

Vučić je nakon toga rekao da srpski stručni timovi treba da ocene bezbednost vakcine koju je napravila Rusija i dodao da je Srbija spremna da pregovara sa svima o nabavci vakcine protiv korona virusa. "Srećni smo što su Rusi proizveli vakcinu, samo što naši stručni timovi moraju da kažu da li je bezbedna, sigurna. Spremni smo da razgovaramo sa svima, jer što pre stigne vakcina to je spas za ekonomiju", rekao je Vučić.

(Beta)