Хроника

Албанска опозиција најављује нове анти-владине демонстрације

Штампа
недеља, 23. јануар 2011.

Дан после великих протеста у Тирани, у којима је, у сукобу демонстраната и полиције најмање троје људи страдало, албанска опозициона Социјалистичка партија обећава да ће организовати још анти-владиних демонстрација, док премијер Саљи Бериша оптужује опозицију за покушај државног удара.

Лидер социјалиста и градоначелник престонице Еди Рама најавио је да ће се протести наставити после периода жалости за жртвама јучерашњих демонстрација.

Канцеларија албанског државног тужиоца објавила је да је издала најмање шест налога за хапшење припадника безбедности за које се верује да су одговорни за отварање ватре и поменута убиства.

Најмање 20 хиљада присталица опозиције протестовале су у Тирани позивајући целокупну владу да поднесе оставку због оптужби за корупцију и изборну превару.

Премијер Саљи Бериша, оптужио је опозицију да покушава да организује државни удар у стилу оног који се недавно догодио у Тунису, где је услед уличних протеста с власти збачен дугогодишњи председник Зин Ел Абидин Бен Али.

(VOA)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]