Početna strana > Hronika > Alan DŽojs: "Kvantas" planira da putnike uslovi obaveznom vakcinacijom za ukrcavanje na međunarodne letove
Hronika

Alan DŽojs: "Kvantas" planira da putnike uslovi obaveznom vakcinacijom za ukrcavanje na međunarodne letove

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 23. novembar 2020.

Šef australijske avio-kompanije "Kvantas" izjavio je da ta kompanija planira da uslov za ukrcavanje na međunarodne letove bude obavezna vakcinacija putnika, i predviđa da će slična politika biti usvojena širom sveta.

Obavezna vakcinacija nova realnost

U televizijskom intervjuu australijskom informativnom programu Aktuelna afera, Alan DŽojs je objasnio da taj uslov možda neće biti potreban za domaća avio-putovanja, ali da je neophodan za međunarodne letove.

Razmišljamo o promeni naših uslova i odredbi kako bismo ubuduće od međunarodnih putnika tražili da se vakcinišu pre nego što putuju avionom.

Obavezna vakcinacija verovatno će postati nova stvarnost za međunarodne putnike širom sveta, dodao je DŽojs.

Na osnovu razgovora sa mojim kolegama iz drugih avio-kompanija širom sveta zaključio sam da će to biti uobičajena praksa.

Generalni direktor rekao je da je "Kvantas" već počeo da utvrđuje da li je neophodno uvesti dvonedeljni karantin putnicima koji stižu u Australiju.

DŽojs je ranije upozorio da se avionska putovanja neće vratiti na nivo pre pandemije dok vakcina protiv korona virusa ne bude široko dostupna.

Obavezan kovid 19 pasoš

U oktobru je upozorio da će "Kvantas" obnoviti letove za Veliku Britaniju i Sjedinjene Države tek kada se vakcina pojavi na tržištu „s obzirom na rasprostranjenost virusa u obe zemlje“.

Ideja o stvaranju „pasoša“ kovid 19 koji bi omogućili vakcinisanim osobama da slobodno putuju egzistirala je skoro od samog početka takozvane zdravstvene krize.

Govoreći na samitu G20 prošle nedelje, kineski predsednik Si Đinping predložio je uvođenje globalno priznatih zdravstvenih kju ar kodova, rekavši da će to pomoći da se obnovi međunarodna trgovina i putovanja.

(Sputnjik) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner