Početna strana > Hronika > Abas Arakči: Iran nije izgubio nikakvu bespilotnu letelicu, možda je Amerika greškom oborila svoj dron
Hronika

Abas Arakči: Iran nije izgubio nikakvu bespilotnu letelicu, možda je Amerika greškom oborila svoj dron

PDF Štampa El. pošta
petak, 19. jul 2019.

Zamenik ministra spoljnih poslova Irana Abas Arakči demantovao je da je Iran izgubio bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu nakon što su Sjedinjene Američke Države saopštile da je brod američke mornarice "uništio" iranski dron.

 

Abas Arakči je na Tviteru napisao da nisu izgubili nikakvu bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu niti bilo gde drugde.

Brinem se da je razarač 'Bokser' oborio američki dron greškom!",  napisao je Arakči na svom Tviter nalogu, aludirajući na američki ratni brod u tim strateškim vodama, prenosi Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u četvrtak da je dron leteo na oko 1.000 metara od razarača "Boksera" i da je ignorisao "višestruke pozive da se povuče" nakon čega je iranski dron uništen u Ormuskom moreuzu.

Tramp je izjavio da je u pitanju još jedna neprijateljska akcija Irana, pozivajući druge zemlje da osude, kako je naveo, iranske pokušaje da naruši slobodu plovidbe i globalne trgovine u strateškim morskim putevima Persijskog zaliva, javila je agencija.

(Tanjug)

Videti još: Donald Tramp: Američki brod "USS Bokser" izveo odbrambenu akciju i uništio iransku bespilotnu letelicu