Хроника

021.рс: Немачке заставе вијоре се и централним булеваром Новог Сада

Штампа
понедељак, 13. септембар 2021.

Стубови јавне расвете на Булевару Михајла Пупина у Новом Саду украшени су од јутрос заставама Немачке и Србије, пише портал 021.рс.

Заставе се у Новом Саду налазе на Булевару на којем се налази зграда Бановине – седиште Владе Војводине и, како се уверио репортер 021.рс, нема их ни у једној другој околној улици.

Из Градске управе, како кажу, није било најаве да ће се нека новосадска улица украшавати заставама других земаља.

Претпоставља се да су се немачке и српске заставе појавиле у склопу обележавања доласка немачке премијерке Ангеле Меркел у Србију.

Раније данас, Градски одбор ССП-а у Нишу саопштио је да су се немачке заставе појавиле и на дрвећу испред Градске куће. Из нишког одбора ССП-а упитали су тим поводом градоначелницу Ниша Драгану Сотировски који је повод да качење немачке заставе у центру Ниша.

„Зна се када се по протоколу истиче застава неке друге државе, а колико смо упознати, Ангела Меркел неће посетити Ниш током боравка у Србији. Остаје питање има ли краја подаништву градске власти и додворавању градоначелнице врховном поглавару Вучићу. Срамота је што се градоначелница оволико понижава, недопустиво је што о протоколу током посете страних званичника и о својој држави ништа не зна, а неопростиво је што брука све Нишлије“, наводи се у саопштењу ССП-а.

(021.рс, Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]