Početna strana > Debate > Crkva i politika
Crkva i politika
Crkva i politika

Još jednom o insinuacijama Velibora DŽomića i drugim primedbama na moju knjigu

Predrag Ilić   
petak, 25. april 2008.

Magistar DŽomić mi je, naime, uz ostalo, zamerio i to što nisam odgovorio na sve njegove kritičke primedbe i primedbe drugih autora iz redova SPC. Prvo što mi je u vezi sa tom primedbom upalo u oči jeste ono: «naše kritike» i izostanak polemisanja «sa nama».

 
Crkva i politika

Mitropolija Crnogorsko-primorska nakon razdvajanja Srbije i Crne Gore

Protojerej Velibor DŽomić   
ponedeljak, 21. april 2008.

Na početku političkih diskusija koje se dotiču crkava i verskih zajednica treba pomenuti da se Pravoslavna crkva Hristova skoro već dve hiljade godina u svojoj sveštenoj misiji rukovodi na osnovu Svetoga pisma i Svetoga predanja.

 
Crkva i politika

Iz izlaganja na skupu o knjizi P. Ilića "SPC i tajna Dahaua"

Đorđe Borozan   
utorak, 08. april 2008.

Saznanja o zatočeništvu patrijarha Gavrila Dožića i episkopa Nikolaja Velimirovića, zbog nedovoljnih interesovanja svjetovnih i crkvenih istoričara, ostavljala su utisak nedorečenosti, nagađanja, konfuznih i neprovjerljivih tvrdnji.

 
Crkva i politika

Hristos, iz doma Davidova

Aleksandar Lazić   
sreda, 09. januar 2008.

Ričard Dokins bi morao, kao naučnik, da ponudi i drugu stranu priče; naravno, ako zna nešto o tome. Jer, koliko čuvene reči "mnoge knjige nisu opasne, opasna je samo jedna" važe za pravu Bibliju toliko stoje i za Dokinsovu "ateističku Bibliju".

 
Crkva i politika

Fenomenologija praznika (Politika)

Radovan Bigović   
subota, 05. januar 2008.

Čovek je po svojoj prirodi homo adorans, biće koje slavi i raduje se. U svim epohama i kulturama čovek vapije za besmrtnošću i večnim vremenom. Zato su praznici (religijski i svetovni) svojevrsno poricanje sveta i istorije

 
Crkva i politika

Vaistinu se rodi (?)

Aleksandar Lazić   
nedelja, 16. januar 2005.

Očekivanje da se u jevrejskim izvorima nađu mnogobrojni zapisi o Hristu isto kao kada bi neki budući istoričari, na osnovu RTS-a iz Miloševićevog perioda, zaključili da u Srbiji tog doba nije ni bilo opozicije! 

 
Crkva i politika

O «metodologiji» i «činjenicama» nekih kritičara knjige P. Ilića

Momčilo Zečević   
petak, 25. april 2008.

Nevolja je u tome što crkveni istoričar i magistar V. DŽomić nikada nije čuo za P. Ilića kao autora knjige Vatikan i slom Jugoslavije u Drugom svetskom ratu (1995), koja je, inače, uspešno odbranjena doktorska disertacija na Pravnom fakultetu u Beogradu.

 
Crkva i politika

O knjizi Predraga Ilića

Slobodan G. Marković   
utorak, 08. april 2008.

U zaključku autor optužuje za pogrešno iznošenje činjenica o boravku patrijarha Gavrila Dožića i episkopa Nikolaja Velimirovića, političku emigraciju, samog patrijarha i episkopa Nikolaja, srpske svetovne istoričare i komunistički režim u Jugoslaviji.

 
Crkva i politika

O knjizi Predraga Ilića „Srpska pravoslavna crkva i tajna Dahaua“

Momčilo Zečević   
utorak, 15. januar 2008.

U čitavoj dosadašnjoj javnoj polemici pada u oči činjenica da niko nije pominjao recenzente koji su ocenili vrednost ovog Ilićevog rada i preporučili ga za objavljivanje.

 
Crkva i politika

Božićna poslanica 2007. godine

Patrijarh Pavle   
nedelja, 06. januar 2008.

Upućujemo Vam poruku nebeskog MIRA koji neka se useli u srca vaša, u duše vaše, u živote vaše, kao što one blagoslovene noći rođenja Emanuilova uđe u srca i duše vitlejemskih pastira.

 
Crkva i politika

Najbolji čovek u najgorem vremenu (NIN)

Jovan Janjić   
petak, 04. januar 2008.

Šta nam zaista znači patrijarh Pavle, čovek koji najtiše govori a najbolje se čuje, i jedina javna ličnost oko koje nema tradicionalnih sporova i svađa.

 
<< Prva < Prethodna 11 12 13 14 Sledeća > Poslednja >>

Strana 14 od 14
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner