Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Sarajevski “mali Hag” i raščovečenje srpskih žrtava u Srebrenici

Komentari (62) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 02 januar 2014 11:08
uzalud vam trud sviraci
Kako bi lijepo bilo da se ovaj autor i portal referiraju i na druga svjedocenja
Preporuke:
26
98
2 četvrtak, 02 januar 2014 11:30
"svjedok za potrebe genocida"
Svedok je, zatim, ispričao da je i sam bio izložen mučenjima, navodeći da su posle pomenutog zločina i ubistva srpskog sudije Gorana Zekića iz muslimanske zasede kod Srebrenice, “srpske snage njegovog oca, njega i sve komšije muslimane izvele iz kuća i odvele na stadion u Bratuncu”, te da su “potom bili prebačeni u školu gde su ih mučili, tukli i ubijali”.Borci RS: Zloupotrebljavaju žrtve rata
S. MIŠLJENOVIĆ | 11. jul 2013. 06:10

- Šestog jula u Bratuncu mi smo obeležili stradanje Srba iz Podrinja, a niko iz međunarodne zajednice nije se udostojio da prisustvuje ovom parastosu i oda počast nevinim žrtvama - rekao je Jungić.

http://novosti.rs/vesti/planeta.300.html:443450-Borci-


Najbolji uvid, celovitu sliku/sastavljen mozaik, po meni daje sledeći tekst:

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=37950#komentar
Preporuke:
51
2
3 četvrtak, 02 januar 2014 12:21
"svjedok za potrebe genocida"
No, rekao je i to da su snage ARBiH u proleće 1995. godine u Srebrenici “ispalile granatu na sopstvenu decu koja su igrala fudbal”, smatrajući da je “to učinjeno nakon što je iz Sarajeva stigla depeša da se nešto uradi kako bi se NATO privukao na stranu ARBiH”, kako bi napad bio pripisan srpskoj strani.[3]


ovo je tek početak "isplivanja na površinu" laži ovih salafističkih "muslimana", koji su i "svoje" fizički likvidirali, satanizovali ili sl. (Sefer Halilović, Fikret Abdić, Turajlić, Mešić?, ....)

A za onog policajca što su živog ispekli, to je izvan domašaja mog komentara....
Preporuke:
73
1
4 četvrtak, 02 januar 2014 12:43
Pegi
nekoliko izvoda iz knjige Nikole Koljevića, u vezi pot. mogućih simetrija, refleksija,....


Zašto se prvi put hljeb prodavao tu, a ne kao do tada u pasažu kod
kina Romanija (danas Imperijal)? Zašto je baš tog jutra kasnio kamion s
hljebom? Otkud se, nekim čudom, tog dana uz hljeb prodavao i sladoled?
Kako to da se baš u trenutku nesreće tu nađe televizijska ekipa, a
kablovi već budu razvučeni? Zašto su otuđeni ostaci granate i geleri iz
tijela mrtvih i ranjenih?

****
Preporuke:
69
2
5 četvrtak, 02 januar 2014 12:43
Pegi
Ima u knjizi Nikole Koljevića isto puno zanimljivih podataka i razmišljanja.

4. Februara 1994 (dakle, dan pre tih "događaja) pominje TAJMING sličnih "dešavanja". Ovo se desilo pre samu Ženevsku konferenciju !!!

Posle navodi izjavu dr. Stankovića kako obdukcija uopšte nije izvršena, prebrojan broj žrtava (već u mrtvačnici (gde mrtvi sakodnevno stižu sa ratišta,...?!),izjavu turskog lekara koji je izjavio da preminulii ranjeni imaju mnogo opekotina i da nema ostataka čvrstih predmeta (geler od granate),...

str. 422-424 (TOM I.)
Preporuke:
56
2
6 četvrtak, 02 januar 2014 13:04
Istina
Najmonstruoznije zločine u prošlom ratu činili su muslimani.
Preporuke:
73
5
7 četvrtak, 02 januar 2014 13:18
Ent
Ma ajte molim vas . Zašto bi neko od muslimana odgovarao za zločine nad Srbima u Sarajevu ili Hagu, kad su se Srbi sami između sebe poubijali. Jadni muslimani ovi ih Srbi, zločinci, stalno napadaju.
Preporuke:
44
3
8 četvrtak, 02 januar 2014 13:39
Husein_kapetan
Pa zar vam nije ostalo ni trunčice obraza i stida?
Preporuke:
19
97
9 četvrtak, 02 januar 2014 14:18
ivan@husein_kapetan
Tebi očigledno nije, čim i pored svih navedenih dokaza i dalje insistiraš na svojim lažima.
Preporuke:
89
3
10 četvrtak, 02 januar 2014 15:00
mit
E jeste se uljuljali citav prethodni vijek da ste savrseni, casni, pravdoljubivi a svi oko vas ni blizu vama. Dugo ce trajati vas mamurluk,
bice bolno ali otreznjenje je ipak krenulo...
Vise ne mozete lagati ni jedni druge a kamoli svijet. Kako kazu u Srbiji: Ko prizna pola mu se prasta a ko ne prizna prasta mu se sve.
Samo naprijed, lazite i petljajte ali demistifikacija vase casti nepovratno je krenula.
Lijepo je pratiti kako se mrve ti godinaa stvarani lazni mitovi.
Preporuke:
16
67
11 četvrtak, 02 januar 2014 15:06
Zoran Đorđević
...a gotovo svaki pokušaj sa srpske strane da se “okaju gresi” sunarodnika (p)ostajao bi nevažan/nedostatan ukoliko ne bi sadržavao “priznanje” da je nad srebreničkim Bošnjacima počinjen genocid. Dočim bi svako dovođenje u pitanje osnovanosti te kvalifikacije, i onda kada sadrži i osudu i priznanje da su počinjeni zločini protiv čovečnosti, (p)ostajalo najčešće okvalifikovano kao “relativizacija/negacija genocida”
A tih pokušaja je toliko malo da ih ne vredi pominjati. To mora da uradi vlada Srbije.
Ne može Stefan Karganović sve sam. Kada bi on na medijima imao samo 20% prostora od onoga što ima Nataša Kandić, mnogo toga bi bilo drukčije.
Preporuke:
51
1
12 četvrtak, 02 januar 2014 15:46
Drinko Končarević
Sve ovo je u nečijem interesu da zbriše Republiku Srpsku. Hrvati će u svemu ovom, stajući na stranu BiH federacije, opet zaigrati na njihovu kartu. Po običaju će da izgube. Zbog istorijskog iskustva. Zato moraju da čuvaju republiku Srpsku. To im je bolji izbor. Veći profit ali teško je nekog ko je indoktriniran ubediit u ovo. A suđenje u Hagu past će negde u senku plasta od informatičke slame koja ne gori.
Preporuke:
44
0
13 četvrtak, 02 januar 2014 15:57
pitanje
Hoce li neko u skorije vrijeme pokrenuti Istorijski projekat Tomasica,
jer nemoguce da su onakvo nesto Srbi napravili...
Preporuke:
16
47
14 četvrtak, 02 januar 2014 15:58
Ozvučeni zid
Vidi što su se bošnjaci razgoropadili ovde čim im neko dirne u bajku o Srebrenici.
Preporuke:
58
2
15 četvrtak, 02 januar 2014 16:17
Stefan Mitrov Ljubiša
Duboko poštovanje prema svakoj nevinoj žrtvi i dubok prezir prema svakom zločincu, pa makar mi bio i brat rođeni. U onoj Kovačevićevoj seriji "Moj rođak sa sela" ima jedna scena u kojoj njemačka grofica, koja traži svog sina pilota, oborenog u NATO agresiji na SRJ, pita našeg oficira zašto je na spomeniku u Šumaricama broj žrtava Njemačkog strijeljanja preuveličan. On joj odgovara otprilike ovako: "Zato što se na taj način žrtve najbolje obesmisle i zaborave. Prvo im uvećate broj, a onda taj broj kroz nauku osporite i na kraju relativizujete samu žrtvu." Plašim se da će se isto to desiti sa nesrećnim žrtvama iz Srebrenice kad isti Amerikanci počnu da iz zabave otvaraju svoje tajne podatke da bi mogli da stvaraju nove svjetske cirkuse i da snimaju filmove o zavjerama. Taj trenutak nije daleko i, naravno, biće porazan jednako i za Muslimane i za Srbe.
Preporuke:
50
1
16 četvrtak, 02 januar 2014 16:46
Dalibor
Zašto Srbi traže da se govori o njihovim žrtvama iako su "bili na krivoj strani", a nama Hrvatima ne daju da tražimo krivce i pijetet zbog pokolja na Blajburgu iako smo "bili na krivoj strani"

Nisu li osnov pravde jednaki aršini za sve.
Preporuke:
9
60
17 četvrtak, 02 januar 2014 17:08
polako, al' ide
Bitno je da su jednom za svagda dokumentovani srpski zlocini, nema nazad!!! Cetnici su strasne pokolje pravili '41-'45 a da o tome slova niko nije izustio (nesto su napisali Dedijer, Goldstajn...) O stradanju Srba kao i o njihovoj bezgresnosti obavezno smo ucili kroz primarno i srednje obrazovanje - to je bio dio nastavnog programa.
Jeste svako stradanje je zlocin ali upravo treba insistirati na ciframa da se zna gdje je bio zlocin a gdje se desio sistematski zlocin + genocid (lokalni, ali sacekacemo istragu Tomasice da se uvjerimo da je u pitanju bio precizan projekat).
Samo je srpska vojska imala egzekutivnu i logisticku (odvoz, zatrpavanje...) produktivnost da u jednom danu smakne trocifrene i (jul '95.) cetverocifrene skupine ljudi.
Treba biti do kraja bezobrazan pa se iscudjavati sto je u Hagu zavrsilo kompletno politicko-vojno rukovodstvo bh. Srba.
Cudi me jos da niste izbacili podatak da su ovi iz Tomasice ubijeni zato sto su minirali Ferhadiju...
Preporuke:
15
52
18 četvrtak, 02 januar 2014 17:08
Abdićevac
Naser Orić je bio tjeloranitelj bivšeg predsjednika Republike Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.Bio je srpski specijalac u elitinoj srpskoj specijalnoj jedinici MUP-a Srbije.Pored takvih veza bio je i suviše lud da povjeruje Aliji Izetbegoviću i da narod zbog Alije odvede u propast.Trebao se dogovoriti sa Srbima, trebao je prevariti Aliju i sklopiti pakt sa Srbima, nešto slično što je uradio Fikret Abdić.
Makar bi narod sačuvao, ovako ne bih volio da sam on, jer na savjesti nosi hiljade ljudi, samo zato što je slijepo vjerovao Aliji Izetbegoviću.Trebao je ipak manje vjerovati Izetbegoviću..
Preporuke:
28
1
19 četvrtak, 02 januar 2014 17:24
Abdićevac
Naser Orić tek sada shvata kada na savjesti nosi hiljade života, kako srpskih tako i muslimanskih da je slijedio "vraga", da slijedio je "vraga" Aliju Izetbegovića.On je i svojim likom ličio na vraga, pa pogledajte mu te obrve, koje lične na đavolje.Ko god ga je slijedio on ga je odveo u propast.Sve.Tako se desilo i Naseru Oriću, danas ga ti isti Alijini sljedbenici tretiraju pout kriminalca, i Alija zamalo da ga zatvori ko najvećeg kriminalca, kada se "izvukao" iz Srebrenice.Trebao je Aliju prevariti, trebao je narod spašavati a Aliju ne slušati...
Preporuke:
28
3
20 četvrtak, 02 januar 2014 17:38
ČAMDŽIĆ AMIR
15.09.1990.godine (prvi predizborni skup SDA u Velikoj Kladuši) Alija Izetbegović već tada (a još nije ni osvojio vlast) govori o oružju i ratu.poslušajte taj govor, i pamentom dosta, snimak na linku: :http://www.youtube.com/watch?v=CzCQWtNNChgI neka nakon ovoga neko kaže, da on (Alija Izetbegović) nije želio rat?Alija Izetbegović je želio rat i najvljivao ga je, već tada 15.09.1990.godine.
Preporuke:
37
2
21 četvrtak, 02 januar 2014 17:54
Beli Orao
""Husein kapetan
Čitaj moj komentar sutra u zabranjene.
Preporuke:
24
0
22 četvrtak, 02 januar 2014 18:40
ČAMDŽIĆ AMIR
Šta je sa ovim, na linku?

https://www.youtube.com/watch?v=tRhHZdYytyE


Kamenica i Livade na opštini Zavidovići, mudžahedinski logori, za koje je po komandnoj odgovornosti osuđen general Rasim Delić, komandant Armije RBiH.

Šta je sa mudžehaedinskim bradonjama?
Preporuke:
27
0
23 četvrtak, 02 januar 2014 18:42
Drinko Končarević
@ Abdićevac,
Kad se zalažete za varanje ko da Vam veruje?
Preporuke:
8
24
24 četvrtak, 02 januar 2014 19:12
Abdićevac
Drinko Končarević
@ Abdićevac,
Kad se zalažete za varanje ko da Vam veruje?


Neka vjeruje djelima, onome što se čini.
Preporuke:
24
1
25 četvrtak, 02 januar 2014 19:59
Abdićevac
Drinko Končarević
@ Abdićevac,
Kad se zalažete za varanje ko da Vam veruje?


Da je bilo malo više povjerenja i da nije bilo takvih nepovjerljivih kao što si ti, mnogo bi više ljudi "ostavilo oružje" i krenulo "preko linija" samo da je bilo "čvrste vjere" da mu se garantuje život, da neće biti izložen mučenju i matletiranjima...
Preporuke:
14
1
26 četvrtak, 02 januar 2014 22:22
Danke, Haagland!
...Treba, ipak, haškom sudu biti zahvalan za oslobađanje Gotovine i Markača. Time je konačno lišena svakog kredibiliteta ne samo ta institucija, nego i njeni beogradski apologeti, drugosrbijanski korifeji samomržnje. Trajno su sa dnevnog reda skinute tlapnje o suočavanju sa srpskim gresima i krivici, pokajanju, izvinjenju i pomirenju. Sada je i poslednjem čitaocu Blica i gledaocu Javnog servisa jasno da je svaki pobornik saradnje sa haškom inkvizicijom ili vucibatina ili ludak. I to je nešto...

Piše: dr Srđa Trifković

Pre skoro 12 godina, u tekstu objavljenom u prvom broju Geopolitike, napisao sam da „moralnost u ideološkoj paradigmi savremenog Zapada nije više funkcija objektivnog ponašanja datog činioca. Ona postaje potpuno zavisna od položaja svakog pojedinačnog aktera na unapred zacrtanoj skali ideološkog vrednovanja“.
Preporuke:
21
0
27 četvrtak, 02 januar 2014 22:29
Danke, Haagland!
Oslobađajući hrvatske generale Gotovinu i Markača svake krivice za tragična zbivanja iz leta 1995, Međunarodni krivični sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji dao je konačnu potvrdu navedene tvrdnje. Posle kraha krvavog cinizma u ime dijalektičkog progresa čovečanstva, dobili smo liberalni cinizam pod maskom univerzalnih ljudskih prava. U Hagu je 16. novembra 2012. otpevana posthumna oda Novog svetskog poretka crveno-crnim totalitarizmima XX veka.

Aleksandar Solženjicin svojevremeno je opisao Čeku kao jedinu kaznenu instituciju u istoriji ljudskog roda koja je u istim rukama spojila istragu, optužbu, hapšenje, saslušavanje, suđenje i izvršenje kazne. Operativci Feliksa Đeržinskog imali su na raspolaganju ničim sputane instrumente prinude, od zatvora neograničenog trajanja (bez suđenja, naravno), do metka u potiljak. Optužbe su bile ideološki motivisane, a ishod postupka unapred zacrtan, u zavisnosti od političkog profila optuženog, a ne od njegovih stvarnih postupaka.
Preporuke:
20
0
28 četvrtak, 02 januar 2014 22:30
Galijaševićevim putem, naprijed!
Nego da mi nešto više saznamo od eksperta DŽevada Galijaševića, na linku:

http://www.youtube.com/watch?v=9H8FJiLVsWk


https://www.youtube.com/watch?v=TXycA1APBDQ
Preporuke:
2
0
29 četvrtak, 02 januar 2014 22:32
Danke, Haagland!
Solženjicinov citat datira iz vremena kada još nije bio stvoren Haški tribunal. Sada u istoriji imamo ne jednu, već dve institucije sa navedenim atributima.
Taj tribunal vazda je bio ilegalna tvorevina, stvorena u cilju pružanja kvazipravnog pokrića bezakonoj balkanskoj politici, koju na ovim prostorima još od ranih 90-tih vode zapadne sile predvođene SAD.
Ilegalnost tog suda datira od samog njegovog nastanka. On je stvoren Rezolucijom 827 Saveta bezbednosti UN od 25. maja 1993, a ne odlukom Generalne skupštine, koja bi ga učinila legalnim.
Politička svrha jasna je i iz dosadašnje prakse: od orvelovske, na milion Srba primenjive formule „zajedničkog zločinačkog poduhvata“, preko etničke disproporcije u optužnicama i presudama – hiljadu godina robije Srbima, a manje od stotinu krivcima za zločine nad Srbima – do skaradnih presuda u slučajevima Gotovine i Markača, Ramuša Haradinaja, Nasera Orića i Rasima Delića.
Preporuke:
20
0
30 četvrtak, 02 januar 2014 22:34
Danke, Haagland!
Haški naslednici Čeke uzdaju se ne u snagu zakona, već topuza, pa su im i tragovi tome shodni.

U proleće 1999, kada su se čuli zahtevi da Tribunal povede istragu protiv lidera zemalja-članica NATO zbog vođenja ilegalnog rata protiv Srbije, portparol zapadne alijanse DŽejmi Šej odbacio je takve sugestije podsetivši nas da Tribunal postoji političkom voljom NATO sila.

Sami tvorci haškog suda vazda su ga videli kao oruđe političke volje zapadnih sila. Autor nacrta povelje Tribunala Majkl Šarf tako je još pre 17 godina istakao da je „u očima američke administracije Tribunal korisno oruđe politike i jako propagandno sredstvo, jer će optužnice imati za cilj da izoluju nepoželjne lidere i da jačaju međunarodnu političku volju da se upotrebe ekonomske sankcije ili sila“. Praksa je Šarfu dala za pravo.
Preporuke:
19
0
31 četvrtak, 02 januar 2014 22:37
Danke, Haagland!
Treba, ipak, haškom sudu biti zahvalan za oslobađanje Gotovine i Markača.

Time je konačno lišena svakog kredibiliteta ne samo ta institucija, nego i njeni beogradski apologeti, drugosrbijanski korifeji samomržnje.

Trajno su sa dnevnog reda skinute tlapnje o "suočavanju sa srpskim gresima i krivici", "pokajanju", "izvinjenju" i "pomirenju".

Sada je i poslednjem čitaocu Blica i gledaocu Javnog servisa jasno da je svaki pobornik saradnje sa haškom inkvizicijom ili vucibatina ili ludak. I to je nešto...
Preporuke:
20
0
32 četvrtak, 02 januar 2014 22:38
Galijaševićevim stopama, naprijed.
Dopuna teksta novom činjenicom, a ta je da se srpskim žrtvama u Srebrenici intenzivno bavio DŽevad Galijašević direktor ekspertnog tima za borbu protiv terorizma.Galijašević je iz Maglaja komšija (opština do opštine) vašem Čamdžiću.
Preporuke:
10
0
33 četvrtak, 02 januar 2014 22:38
sokrat
@husein-kapetan

Nije, al je ostalo municije.
Preporuke:
12
1
34 petak, 03 januar 2014 00:18
DŽevad Galijašević nije šutio
DŽevad Galijašević o srpskim žrtvama u Srebrenici na Novoj srpskoj političkoj misli (NSPM), na linku:

http://www.nspm.rs/hronika/dzevad-galijasevic-natasa-kandic-prikrivala-istinu-o-zlocinima-nad-srbima.html?alphabet=l
Preporuke:
5
1
35 petak, 03 januar 2014 00:31
Učenici DŽevada Galijaševića
AFERA/SLUČAJ MOŠEVAC, OPŠTINA MAGLAJ 1985


Od juna 1985. godine tadašnje političke strukture i javnost u BiH i Jugoslaviji privukao je tzv "slučaj Moševac".

Mjesna zajednica pod nazivom "25 novembar", koja se sastojala od tri sela općine Maglaj, postala je udarna tema medija i javnosti u cijeloj Jugoslaviji. Grupa mladih ljudi na čelu sa DŽevadom Galijaševićem i Hasanom Delićem optužila je rukovodstvo komunista Maglaja, a poslije i cijelo komunističko rukovodstvo u tadašnjom SR BiH za "staljinizam", "čvrstorukaštvo" itd.

http://mosevac.blogger.ba/arhiva/2013/10/13/3598498
Preporuke:
7
0
36 petak, 03 januar 2014 00:38
DŽevad Galijašević nije šutio
Novi političko-policijski udar na Srbe u Bosni i Hercegovini usledio je krajem osamdesetih godina, posebno sa pojavom Slobodana Miloševića na političkoj sceni. Okrivljujući ga za bujanje srpskog nacionalizma, bosanski kadrovi u Federaciji, ali i u BiH našli su sebi politički alibi za obračun sa srpskim predstavnicima u lokalnoj i republičkoj vlasti. Širom BiH širen je strah od Srbije i od Srba. O tome na svoj način govori i slučaj Moševac, gde je 1989. godine bosanska policija pretukla muslimanske seljake, jer su se zbog terora lokalnih činovnika žalili Beogradu. Pravi stradalnici su bili aktivisti DŽevad Galijašević i Hasan Delić, koji su i znali pozadinu čitavog ovog slučaja. Sam Delić kaže da koreni sukoba potiču baš iz te zlokobne 1985. godine:

http://bokisingl.wordpress.com/2009/09/03/o-drzavnoj-bezbednosti-osamnaesti-deo/
Preporuke:
6
0
37 petak, 03 januar 2014 00:46
Akademik Kecmanović Nenad kao predmet obrade SDB BiH
Dogodilo se to u proleće 1989. godine onoga trenutka kada je sarajevskim funkcionerima postalo jasno da Kecmanović ima mnogo više izgleda od dr Zdravka Grebe da ode u Beograd. Da bi se takva inauguracija jednog Srbina iz Bosne i Hercegovine sprečila, samo Predsedništvo BiH je izašlo sa saopštenjem u kome se, prema detaljnim podacima SDB BiH, ali i tajne službe SFRJ, tvrdilo da je dr Nenad Kecmanović održavao kontakte sa stranim diplomatama, sa “… nekim stranim ličnostima medju kojima su utvrdjeni i obaveštajci…” Čelnici bosanske tajne službe, da bi potkrepili svoje dokaze, još su naglasili da je dr Kecmanović zbog sumnji da saradjuje sa stranim obaveštajcima praćen i prisluškivan još od 1982. godine.

http://bokisingl.wordpress.com/2009/09/03/o-drzavnoj-bezbednosti-osamnaesti-deo/
Preporuke:
6
0
38 petak, 03 januar 2014 08:04
Beli Orao
""Dalibor.
Ne mlatite više sa tim Blajburgom. Tito vas je žrtovao da bi završio ono malo vojnika JVO što je ostalo. Niste vi njemu bili značajni nego oko 6000 Srba.
Vi ste sramota ljudskog roda, I, idi na neki sajt u HR koji prima ćirilicu i javi mi koji je, da tamo diskutujemo, jer su mi na svim vašim demoNkratskim rekli za ime da je neprikladno, a za pismo da je nepoznato.
Kako te nije sramota uopšte da dođeš ovde bezOBRAZNI liku.
Preporuke:
21
3
39 petak, 03 januar 2014 10:31
Akademik Kecmanović Nenad kao predmet obrade SDB BiH
Akademik Kecmanović Nenad kao predmet obrade SDB BiH


Rat i sve ovo nisu proizvod slučajnosti, sve je planirano.Umjesto Kecmanovića u predsjedništvo SFRJ je otišao Bogić Bogićević koji je kasnije vratio dug jer je glasao protiv vanrednog stanja i intervencije JNA, na onoj čuvenoj sjednici predsjedništva, kada su JNA "vezane ruke" da legalno izvrši intervneciju u Jugoslaviji.Ništa nije slučajno.
Preporuke:
7
0
40 petak, 03 januar 2014 15:21
Φιλοσοφία
Zanimljivi su meni braća muslimani, komentatori. Pričaju o nekim mitovima, kao da je Jasenovac mit i kao da je učešće handžar divizija u ustaškim zločinima mit. A onda se raduju što će Srbe veliki svijet da pregazi (jer će tako kazna za Jasenovac da ih stigne). Da budalaštinama nema kraja, pokazuje činjenica da oni svijetom smatraju Amerikance koji sa istim zločinačkim žarom ubijaju cijele narode islamske vjere, kao što su i naša braća muslimani.Taj mit im je pravo drag i ne dovode ga nikad u pitanje. Ne razmišljaju da im je Alija spakovao fundamentalizam i proglasio sebe za malog sultana Bosne.
Preporuke:
15
2
41 petak, 03 januar 2014 18:12
@Husein_kapetan
Pa zar vam nije ostalo ni trunčice obraza i stida?


...reče mali mujo pa otrča za turcima.
Preporuke:
10
4
42 petak, 03 januar 2014 23:16
ne ponovilo se
Sad tek mogu uvidjeti na kakvim sam lazima i podvalama odgajan,
ako o zadnjim ratovima ciji sam savremenik citam takve iznmisljotine i zamjene teza - mogu mislit kakve sam lazi i frizirane fakte konzumirao u drzavnoj zajednici u kojoj su Srbi imali monopol nad istorijom...
Preporuke:
9
8
43 subota, 04 januar 2014 01:02
Republika Srpska
Republika Srpska se mora sacuvati kao oci u glavi I konacno usporenim putem doci do Nezavisnoti. Jer kako da Republika Srpska vjeruje Bosni kada ljudi koji su heroji Bosne ubijali ljude a sta da kazemo za Srbe pa ponovo bi nas na razanj kad bi mogli.
Preporuke:
5
3
44 subota, 04 januar 2014 13:28
ČAMDŽIĆ AMIR
ne ponovilo se
Sad tek mogu uvidjeti na kakvim sam lazima i podvalama odgajan,
ako o zadnjim ratovima ciji sam savremenik citam takve iznmisljotine i zamjene teza - mogu mislit kakve sam lazi i frizirane fakte konzumirao u drzavnoj zajednici u kojoj su Srbi imali monopol nad istorijom...


Ne ponovilo se, možeš li navesti konreteno nekoliko primjera iz historije za koje samtraš da su "laži i podvale" na kojima si kako pišeš "odgajan"?
Još nešto, ako je tako, kako onda tolika "svijest" o svemu tome?Kako te te kako ih navodiš "laži i podvale" nisu promjenile kao ličnost, kako te nisu idoktrinirale, kako onda nisi stekao srpsku nacionalnu svijest?

Mnogo je podvala i laži na Srbe.
Preporuke:
1
3
45 subota, 04 januar 2014 13:45
ČAMDŽIĆ AMIR
ne ponovilo se
Sad tek mogu uvidjeti na kakvim sam lazima i podvalama odgajan,


Ne ponovilo se, budi iskren pa napiši jesu li te Srbi sa "svojim tumačenjem historije" ubijedili da prihvatiš srpsku nacionalnu svijest?Pretpostavljam da nisu?Pa ako je tako, onda daješ previše značaja nekom "srpskom tumačenju historije"?
Nije to bila neka "srpska historija" več isključivo "jugoslovenska" u koju su Srbi nacionalno bili "utopljeni" kao i drugi narodi, a po mome ličnom mišljenju i mnogo više.Vidio sam ja to na konkretnom primjeru u svome životu, najbolji ljudi i iskreni komunisti su bili Srbi.Nikada neću zaboraviti nastavnika historije Uroša Ilića (ličio je na Lenjina, nosio istu bradu ko Lenjin, glava, sve, izgled, figura, komunist).Pokojni nastavnik historije Uroš nije predavao "srpsku" već jugoslovensku i komunističku verziju historije. Toliko sam tog čovjeka volio i toliko je bio dobar prema meni,tada sam bio siroče,odbačen od oca i familije.
Preporuke:
3
1
46 subota, 04 januar 2014 16:43
Zmaj od Bosne
@Camdzic Amir
Nije problem navesti desetine i desetine primjera o APARTHEJDU i DISKRIMINACIJI nad Bosnjacima u SFRJ.
Za pocetak samo nekoliko:
Gdje su Bosnjaci u SFRJ?Da bi ih se ASIMILIRALO prvo su bili NEOPREDJELJENI odnosno mogli su se izjasnjavati samo kao SRBI ili HRVATI.Kasnije su nacionalno svedeni na VJERSKU skupinu-Muslimani.
Gdje je BOSANSKI JEZIK u SFRJ?
Zasto smo u skoli ucili o Jasenovcu a ne o genocidu Bosnjaka u WWII u Istocnoj Bosni,Foca,Visegrad...,koje je Vladimir Dedijer opisao?
Zasto je CENTAR Sarajeva imao nazive ulica po Srbijanskim i Srpskim licnostima(Car Dusan,Vojvoda Stepa,Milos Obilic...)?Mozes li mi navesti ulice u centru Beograda sa Bosnjackim licnostima?
Nastavicu dalje ukoliko mi odgovoris na ova pitanja.
Preporuke:
5
4
47 subota, 04 januar 2014 16:51
Bob
Sprečili su ga da sazna kako je cvetala tusućljetnja bosanska imperija, kako su bosanci postojali i pre 10000 godina i kako smo svi uživali pod turcima, nikad nije bolje bilo. Itd, dopisati po želji.
Preporuke:
3
0
48 subota, 04 januar 2014 19:05
ČAMDŽIĆ AMIR
Zmaj od Bosne
ODGOVOR NA POSTAVLjENA PITANjA!

1.Gdje su Bosnjaci u SFRJ?Da bi ih se ASIMILIRALO prvo su bili NEOPREDJELjENI odnosno mogli su se izjasnjavati samo kao SRBI ili HRVAT?
Podpitanje, gdje su bili Bošnjaci u SFRJ?Iskreno ja za pojam Bošnjaci sam saznao tek 1994.godine, i to i datada nekako nejasno, jer mi nije bilo ni do čega, mislim do visoke politike jer sam se borio za preživljanje da ne umrem od gladi.Znači za pojam Bošnjaci sam saznao u mojim mislim najtežim trenutcima života, kada se bukvalno umiralo od gladi, i vjeruj da mi je bilo samo da našem nešto da se poijede, pa smo sa Srbima švercovali hranu, cigarete i drugo.Mislim bio sam i suviše zabavljen preživljavanjem da bih o tome razmišljao.To što su muslimani bili dobrodošli kao Srbi ili Hrvati u Jugoslaviji, za mene je znak prihvatanja i dau su ih cijenili, jer su im bili bitni.Šta sad kad svako "pere ruke" i kad zakucaš na vrata srpstva ili hrvatstva, a oni kažu zaključano?
Preporuke:
2
1
49 subota, 04 januar 2014 19:14
ČAMDŽIĆ AMIR
Gdje je BOSANSKI JEZIK u SFRJ?

2.Drugo pitanje?Gdje je BOSANSKI JEZIK u SFRJ?
Ja znam da u svjedožbama imam oscjene iz Srpskohrvatskog jezika.E sad pomalo me strah da ne postanem "nepismen" u polgedu ovog novog jezika?Opravdano jer sam učio srpskohrvatski jezik?Znači treba mi nostrifikacija?Šala na stranu.Govorilo se jezikom kojim se govorilo i zvao se kako se zvao Srpskohrvatski ili Hrvatskosrpski i ja nisam bio ništa manje poštovan kao učenik jer su me ocjenjivali sa pet iz tog jezika i nisam niti na bilo koji način osjetio da sam diskriminisan.uostalom nemoj reći da se nisu i begovi i age spominjale i tada?Eto ja se sjećam one priče "o Marku kraljeviću i begu Konstadinu"?Bio je i onaj Smail aga Čengić'Konja amo?Bilo je toga.Mislim da je bilo čast što nas ljudi vole, što hoće da budemo braća i sestre, da smo njihova "plamena i pastve".Šta je sada nešto bolje?Granice i međe gdje god čovjek krene?Tuđe njive, a ne može se vazduhom?
Preporuke:
2
2
50 subota, 04 januar 2014 19:38
ČAMDŽIĆ AMIR
Treće pitanje Zmaja od Bosne?Zasto smo u skoli ucili o Jasenovcu a ne o genocidu Bosnjaka u WWII u Istocnoj Bosni,Foca,Visegrad...,koje je Vladimir Dedijer opisao?

Ja koliko se sjećam historijskih udžbenika dosta se pisao i o Istočnoj Bosni.Uostalom i u zbirnim žrtvama Drugog svjetskog rata u udžbenicima historije se spominao procentualni broj žrtva i kod muslimana.Nije da nije.Pisalo se o četnicima i o njihovim zločinima.Vjeruj ja sam tada u Jugoslaviji učio o četnicima i o ustašama kao neprijateljima naroda, ali nije mi niko rekao i objasnio da je bilo u tu svega, da je udrobilo, kako pravoslavaca, katolika, muslimana, i dr.Bilo je tu svega i svačega, mješavine ko kad se "peče rakija pa šta god staviš ispadne rakija".Rakija se može od svega napraviti.Mnogo je toga ostalo neasno u cilju očuvanja bratsva i jednstva, ali svi su u tome bili na neki način uskraćeni za neke informacije a ne samo muslimani?
Preporuke:
1
2
51 subota, 04 januar 2014 19:44
zabluda
Moj Amire moja grudo leda,
da te kojim slucajem uhvatila ta casna vojska '92. o tvom zivotu bi odlucivale spustene hlace,
a niko ti ne brani zajedno sa njima da Kalabica, Mihajlovica, Djurisica... zatim Mladica, Tolimira, Karadzica... smatras humanistima i stradalnicima - tebi na obraz.
Ako sam nisi mogao uci u tu iracionalnu mitolosku patologiju srpskog bica nema ti pomoci,
ili si na neki nacin placen za tu ljubav...
tvoj problem
Ali sve je moguce, mozda si autodestruktivni kontras po svaku cijenu,
vucja su vremena, ljudi su frustrirani svakodnevnicom pa me nista vise ne cudi...
sa srecom ti bilo
Preporuke:
4
6
52 subota, 04 januar 2014 20:14
ČAMDŽIĆ AMIR
Zabludo, ja se nemam ni najmanje razloga stidjeti bošnjačke politike, a bošnjačka politika da ima imalo stida i obraza bi se mene trebala postidjeti.I takva kakva je bošnjačka politika će imati još ovakvih "Amira Čamdžića" sve više i više.Ja se nemam šta stidjeti, stidite se vi što ste takvi zli prema "svojim ljudima"(Napomena:Ja nisam vaš, ja sam Srbin), ljudima muslimanskog imena i prezimena...
Preporuke:
2
3
53 subota, 04 januar 2014 20:26
ČAMDŽIĆ AMIR
PITANJE ZMAJA OD BOSNE?Zasto je CENTAR Sarajeva imao nazive ulica po Srbijanskim i Srpskim licnostima(Car Dusan,Vojvoda Stepa,Milos Obilic...)?Mozes li mi navesti ulice u centru Beograda sa Bosnjackim licnostima?

Hoćeš iskren odgovor? Zato što je srpska politika mudrija, sposobnija, ljudi znaju voditi politiku, a nisu ko ove age i begovi minderaši u SDA kojima je samo bitno da na funkciju proguraju nekog svog amidžića, dajdžića, tečića i slično, pa ne mora znati ni koliko od nosa do usta, samo da je njihov minderaš političar".U tome je razlika, jer Srbi znaju voditi politiku, mudri su političari a da jesu pokazali su to jer su mnoge "žedne preko vode preveli" i neka su, jer ko zna, zna...
Preporuke:
2
3
54 subota, 04 januar 2014 20:31
ČAMDŽIĆ AMIR
Ali sve je moguce, mozda si autodestruktivni kontras po svaku cijenu,
vucja su vremena, ljudi su frustrirani svakodnevnicom pa me nista vise ne cudi...
sa srecom ti bilo


Samo blesava politika bi za jednog čovjeka prepustila najveću kasarnu punu oružja, ma ko bio taj čovjek i nakon toga zbog tog čovjeka trpila opsadu od hiljadu dana.
Preporuke:
3
1
55 subota, 04 januar 2014 22:38
ČAMDŽIĆ AMIR
Samo blesava politika bi za jednog čovjeka prepustila najveću kasarnu punu oružja, ma ko bio taj čovjek i nakon toga zbog tog čovjeka trpila opsadu od hiljadu dana.


Ispravka ne hiljadu već 1.425 dana.Zar je jedan čovjek bitniji od naroda?Zar narod treba da trpi zbog jednog čovjeka?Glupa minderaška politika, glupa do bola...
Preporuke:
3
1
56 nedelja, 05 januar 2014 08:44
nepopravljiv slucaj
Citav prosli vijek taj narod gnoji zemlju i truli u drinskom mulju, uvijek zbog jednog covjeka.
Moj Amire znam kroz vlastitu familiju jel im iko trebao u zadnjih 100njak godina da budu ubijani na pravdi Boga.
Ali prihvatam tvoj izbor,
svi smo mi budale jedini ti si bozjom rukom vodjen,
sa tvojim vodstvom imali bismo slalom izmedju stratista...
zbogom druze
Preporuke:
2
6
57 nedelja, 05 januar 2014 11:18
ČAMDŽIĆ AMIR
nepopravljiv slucaj


Neko vam ipak "mora reći" da to kako vodite politiku ne valja ničemu i da su posljedice takve politike katastrofalne a što pokazuje stradanje naroda kako u ratu tako i u miru.Narod danas takođe stradava od te politike ali na drugačiji način (uništenjem privrede a time i egzistencijalne podloge za život).Sve je to ista politika i kontinuitet iste, ona koja je narod nepotrebno (radi fotelja i da se bude glavni na svome "feudu") uvela u rat, a poslije rata napravila bijedom i siromasima, samo da bi se stvorio sloj savremenih aga, begova, paša i subaša, da bi se pisla begovska historija.i muslimani će "okrenuti leđa" vašoj politici...
Preporuke:
2
1
58 nedelja, 05 januar 2014 11:25
ČAMDŽIĆ AMIR
nepopravljiv slucaj
Neko vam ipak "mora reći" da to kako vodite politiku ne valja ničemu i da su posljedice takve politike katastrofalne a što pokazuje stradanje naroda kako u ratu tako i u miru.Narod danas takođe stradava od te politike ali na drugačiji način (uništenjem privrede a time i egzistencijalne podloge za život).Sve je to ista politika i kontinuitet iste, ona koja je narod nepotrebno (radi fotelja i da se bude glavni na svome "feudu") uvela u rat, a poslije rata napravila bijedom i siromasima, samo da bi se stvorio sloj savremenih aga, begova, paša i subaša, da bi se pisla begovska historija.i muslimani će "okrenuti leđa" vašoj politici...

Znam "reći ćeš" da nije bolja situacija ni kod Srba?Ali zapamti jedno nije to isto, to što radite i kako upropaštavate narod nikada neće biti isto ko u Srba, jer Srbi su u svakom pogledu u boljoj poziciji kao narod (brojem,geostrateškim položajem u svijetu i dr).Dajete sebi previše za pravo, luda vam je politika...
Preporuke:
2
1
59 nedelja, 05 januar 2014 11:40
ČAMDŽIĆ AMIR
nepopravljiv slucaj
Citav prosli vijek ... uvijek zbog jednog covjeka.


Uvijek se nađu političke budale poput braće Kulenovića (DŽefera i Osmana), poput političke budale Alije Izetbegovića i njima sličnim.Uvijek se nađu političke nesreće (osobe poput njih) koje narod odvedu u stradanje.
Preporuke:
2
1
60 nedelja, 05 januar 2014 12:42
Zmaj od Bosne
@Camdzic Amir
Zahvaljujem na odgovorima i trudu.
Imamo dijametralno suprotne stavove,sto me ne sprijecava da izrazim respekt za tvoje pisanje pod punim imenom i prezimenom,svi ostali smo anonimusi.
I zalosno je da se to koristi kao ad hominem napadi na tebe,ne obaziri se na to.
Preporuke:
2
1
61 nedelja, 05 januar 2014 15:21
ČAMDŽIĆ AMIR
Zmaj od Bosne


Veliki si intelektualac, osjeti se to po pisanju i respektujem tvoje razmišljanje.Tačno ne moramo biti istog mišljenja o jednoj te istoj stvari, ali to ne znači da se ne možemo razumjeti s ljudske strane, da smo ljudi.Ja istinski želim sve najbolje i Srbima i muslimanima kao ljudima i kolektivitetima , ali često ljudi ostanu izolirani u datom trenutku dok je određena politika vldajuća.Kada pobjedi i ako pobjedi politika koju ja zastupam i mi ćemo praviti javno mišljenje koje će od nas praviti heroje, jer čija vlast njegov i "zeman", sve je njegovo.Ko bi nekad i pomislio da će Alija Izetbegović kada je 1983.godine osušen u svojoj 58.godini života na 14.godina zatvora postati "historijska ličnost"?Niko?Svako bi pomislio propao čovjek?Ali?Tako je i sa mnom, danas me ne razumijete a možda već za nekih dest, petnaest, dvadeset ili više godina postanem vaš predsjednik, vođa naroda?Ništa se ne zna u životu?
Preporuke:
2
0
62 nedelja, 05 januar 2014 18:58
naj Srbin
Mozda i Zukorlic bude predsjednik Srbije,
sve je moguce.
Konacno, tebi je bolji general Ratko negoli Jovan,
ovaj prvi je veci Srbin. Ne sumnjam da ti je miliji Kosta Cavoski negoli Pero Lukovic,
ali sve je sloboda izbora...
Preporuke:
7
4

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner