Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Etnički procesi i nacionalne manjine u Srbiji po popisu 2011. godine

Komentari (16) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 08 decembar 2013 13:08
Drinko Končarević
Meni nacionalna pripadnost nije toliko važna koliko činjenica da je veliki broj državljana Srbije, starosti od 18 do 65 godina, nezaposlen. Šta vredi tamo nekom pripadniku da je kao nacionalna manjina zaštićen, ko bubreg u loju, ako je nezaposlen. Tu je potpuno izjednačen sa većinom. U mnogim sferama smo prevazišli "eu" po pitanju nacionalnih manjina ali koristi od toga nemamo. Naprotiv. Nacionalne manjine u rukama političara i još više politikanata a pogotovo onih koji misle da znaju politiku, su sredstvo za manipulaciju. Zato prvo posao pa onda da raspravljamo o nacionalnim manjinama.
Preporuke:
41
5
2 nedelja, 08 decembar 2013 15:14
Vlah
Vlasi su jedna od najugroženijih nacionalnih manjina u Srbiji. Tu se mora nešto menjati.
Preporuke:
8
46
3 nedelja, 08 decembar 2013 16:19
Srbin
@ Vlah, koja ti to prava nemas u Srbiji?
Preporuke:
51
5
4 nedelja, 08 decembar 2013 17:04
A. M.
Trebalo bi prvo definisati ko su Vlasi, da li su oni napola romanizovani Srbi ili posrbljeni Romani...ja bih rekao da je odgovor pod a).
Preporuke:
35
4
5 nedelja, 08 decembar 2013 17:13
Nada
Hvala na fotografiji na kojoj je narodna nošnja iz okoline Vrlike, tj. Dalmacije!
Preporuke:
25
3
6 nedelja, 08 decembar 2013 18:20
Deda Djole
Odlican, koristan, dobro napisan i vrlo detaljan clanak
Hvala autorki
Preporuke:
20
0
7 nedelja, 08 decembar 2013 18:59
fristajlo
Vlah
Vlasi su jedna od najugroženijih nacionalnih manjina u Srbiji. Tu se mora nešto menjati.

Imate svog poslanika u Skupštini- javite se njemu i koordinirajte napore...
Preporuke:
28
3
8 nedelja, 08 decembar 2013 20:40
Drinko Končarević
Prolazim pored TV aparata. Na ekranu, građanin Lovćenca, daje izjavu vezano za Milovu posetu i nacionalne manjine. Kad sam ga čuo, ja sam se nasmejao. Razlog? Kazao je: "treba da nam nešto daju" Mislio je na crnogorskoj nac. manjinu. Šta je to što treba da im se da, nije kazao. Vidim po njemu da je danguba, površan u pristupu, ne zna šta hoće. Nisam razumeo zašto treba da mu se da nešto. Ispalo je kao da prosjači. I kad bi nu se nešto udelilo on bi bio zadovoljan. Upravo ovakvi su podloga za manipulaciju. Dolazi Milo ali ne ide u Lovćenac...
Preporuke:
24
2
9 nedelja, 08 decembar 2013 21:00
Nislija
Treba POKLOPITI 2 opstine Presevo i Bujanovac sa SRBIMA iz Kos Pomoravlja,RAZMENA STANOVNISTVA.A iz Centralnog Kosova i Strpca Obilica Metohije i dr.enklava MALE MADJARSKE OPSTINE ADA Senta Kanjiza B.Topola i PREDUPREDITI PROBLEME.Iseliti sve SRBE JUZNO od IBRA,samo SEVER pripojiti.To ce i BITI USKORO,sto rece Britanac iz MI 6 Ajvor Robertson.Bugarina dati 2 opstine i Makedoniju podeliti na 3 dela a Srbija da uzme centralnu Makedoniju,Vardarsku dolinu Kumanovo i Skoplje Veles i Djevdjeliju Bitolj.Plus RS.
Preporuke:
7
17
10 nedelja, 08 decembar 2013 22:09
c_l
Ko god ulozi pare u Rome i ozbiljnu romsku stranku moze da racuna na ozbiljne procente. Nemojte me pogresno shvatiti.
Preporuke:
15
7
11 ponedeljak, 09 decembar 2013 00:22
Johnny
@ Nislija
Imate ideje.. ali... zašto Makedoniju na tri dela ? Neka se narod dogovori i prebaciti Sobranje u Skopje.. a Vrhovni sud u Podgoricu-Cetinje.. ostaviti Vladu u Beogradu.. Ministarstvo Prosvete u Novi Sad..ili Poljoprivrede.. Vojske u Niš..Rudarstvo u Bor..Turizam u .. Vršac ili .. a Patrijaršiju u Peć... da glave nisu usijane.. može se..
Preporuke:
6
3
12 ponedeljak, 09 decembar 2013 03:54
DRAGAN
kod nas i dalje postoji problem I TO VELIKI da i dalje postoje " nacije i narodi" koje su izmislili komunisti! a sad takve "narode i nacije" izmišlja EU! uz sve to kada se doda i naša krivica ( mislim na Srbe)pošto i dalje prihatamo takve izmišljotine .Taj program o podeli Srba ( a kasnije i njihovo rasrbljavanje)počeli su naši okupatori Turska i AustroUgarska a nastavili komunisti, tako danas da budeš "pravi SRBIN" mora da ti je ime "Jovan Jovanović i obavezno moraš biti pravoslavac" sve ostalo je sumnjivo .a naši neprijatelji samo veselo trljaju ruke pošto oni su nam kazali ko može i mora da bude Srbin
Preporuke:
12
1
13 ponedeljak, 09 decembar 2013 05:08
Boško
Ono što sam zapazio u popisima od posle rata do danas je da su Hrvati u Srbiji od 70tih početkom "hrvatskog proljeća" prestali da se izjašnjavaju kao Hrvati, te ih danas "ima" 3 puta manje nego 1971 godine. Pitajući početkom 80tih svog prijatelja Hrvata iz Zemuna otkud on odjednom Srbin dobio sam odgovor da su mu majka, žena i deca Srbi tako da on (iako mu je otac Hrvat i ima hrvatsko prezime) smatra da je Srbin.
Povećanje "bošnjačkog" stanovništva je normalna posledica "doprinosa za nerazvijene" koji vlada Srbije dodeljuje u Sandžaku pa nije ni čudo što je tamo priraštaj najveći u Srbiji.
Stariji građani (naročito oni koji su radili u finansijama) se sećaju Jugoslovenskog "doprinosa za nerazvijne" koji je pomagao Kosovo i nerazvijenu Bosnu nastanjenu muslimanskim življem, tako da su te sve manjine zabeležile najveći prirast stanovništva od kraja drugog svetskog rata.
Preporuke:
18
0
14 ponedeljak, 09 decembar 2013 09:36
...
c_l
Ko god ulozi pare u Rome i ozbiljnu romsku stranku moze da racuna na ozbiljne procente. Nemojte me pogresno shvatiti"
Sjajna rečenica! "Ko god" - znači, može bilo ko. Svejedno ko, samo da uloži pare! Nije li time mnogo, ako ne i sve rečeno? Dalje, postoji li "ozbiljna romska stranka"? Čime ona dokazuje svoju ozbiljnost? Lojalnošću prema onome (bilo kome) ko je uložio pare? Nije li sve to već viđeno i već rađeno? Pa još ozbiljni procenti! I na kraju apel, da vas ne shvate pogrešno. Zar nije bolje da vas shvate upravo tako, pogrešno, jer je istina ipak mnogo surovija i ima svoje posledice? Kupovinom ciganskih glasova bavio se pre rata Dragiša Cvetković. Bilo je to vrlo ružno pa se tako i završilo, zna se čime.
Preporuke:
17
0
15 utorak, 10 decembar 2013 00:53
zauvek branilac
Kako to, da se broj Muslimana na zapadnom jugu pokrajine Centralne Srbije in broj Šiptara na istočnom jugu pokrajine Centralne Srbije stalno uvećeva, i to da su Muslimani i Šiptari tamo većinsko stanovništvo, ako je nad njima počinjen "genocid"?

Izgleda, da je "genocid" počinjen i nad Bugarinima južnog istoka pokrajine Centralne Srbije (čiji fašisti "Ataka" iz njihove matične države svake godine priređuju "romantičke sabore" u Bosilegradu) a i nad Hungarima severa Severne srpske pokrajine Vojvodine (čiji fašisti "64 županije" iz njihove matične države svake godine priređuju "romantičke sabore" u Kanjiži)!

Srbija treba da se ugleda na moju državu Sloveniju, pripadnici ta 4 naroda trebaju imati takva prava kao Srbi u Sloveniji!
Preporuke:
7
0
16 utorak, 10 decembar 2013 02:52
Sabko
Broj muskih Albanaca ispod 14 godina na Balkanu 680.000
Broj muskih Srba ispod 14 godina na Balkanu
670.000

Sta ce biti ako ih ne uspijete poklati dok su jos mali?
Preporuke:
0
7

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner