петак, 14. август 2020.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

У сусрет законима о забрани промоције хомосексуалности у Србији

Kоментари (136) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 недеља, 16 јун 2013 13:03
фристајло
Таква пропаганда се спроводи и путем медија и кроз активно деловање у заједници-друштву, и промовише хомосексуалност као нормално понашање једнако вредно хетеросексуалности.

Не као нормално, већ као -нормалније...
Подржавам ставове аутора текста; но, пре него што они буду унети у законске оквире- треба бити власт, па то спровести у праксу.
А то је много тежи део посла.
Препоруке:
49
15
2 недеља, 16 јун 2013 13:19
Предраг
Треба донети закон против феминистичког деловања и пропаганде јер феминизам далеко малигније делује на снижавање наталитета. Наравно, то нико у Србији не сме ни да помене, јер нама лисице чувају кокошке и стварно и метафорички.
Препоруке:
58
12
3 недеља, 16 јун 2013 13:38
thinking maize
Пошто је аутор ПРАВНИК, а политичка организација којој припада (ДСС) позната је по већем броју правника у њиховом саставу, било би занимљиво да као СТРУЧНО КВАЛИФИКОВАНА ЛИЦА покрену пред Уставним судом расправу о Уставности појединих одредби "закона" о забрани дискриминације, као и да пред судским системом Србије, са највишим инстанцама Врховним и Уставним судом, покрену иницијативу за оцену УСТАВНОСТИ појединих ТУМАЧЕЊА "закона" о забрани дискриминације!? Јер је ЕВИДЕНТНО да се ЗБОГ НАВОДНЕ ЗАШТИТЕ ПРАВА ЈЕДНИХ УМАЊУЈУ, УГРОЖАВАЈУ и РУШЕ ПРАВА ДРУГИХ! На страну ПОТПУНА СУВИШНОСТ ТОГ "закона" о забрани дискриминације, пошто се КРИВИЧНА ДЕЛА ДИСКРИМИНАЦИЈЕ сасвим лепо могу третирати Законом о кривичном поступку, што значи да се "одредбе" предметног "закона" о забрани дискриминације ПРЕТЕЖНО ОДНОСЕ на СУЗБИЈАЊЕ МИШЉЕЊА која се СУПРОСТАВЉАЈУ ХОМОСЕКСУАЛНОЈ ПРОПАГАНДИ и тако преко ПОТПУНО АРБИТРАРНО УВЕДЕНОГ "института" "говора мржње" ПОНОВО уводи у наш правни систем ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ!?
Препоруке:
57
11
4 недеља, 16 јун 2013 14:08
Робеспијер
Хомофобни текст Небојше Бакареца, врви од нетачности и произвољности.

Не постоји промоција хомосексуалности. Постоји борба за права хомосексуалаца, коју хомофоби представљају као промоцију и пропаганду. У руском случају, малолетници су искоришћени као добар разлог, за обрачун са противницима режима и борцима за људска права и слободе, који су директна претња клеро-тајкунском режиму цара Путина. Наравно да закон неће спречити појаве хомосексуалности међу омладином, јер она не зависи од људских закона, већ од закона природе. Уверен сам, мада је то немогуће открити, да када би постојала права слобода изјашњавања, да би број хомосексуалаца у Русији био на истом нивоу, после пет-шест година примене овог закона. Овим ће се постићи само даља нестабилност руског друштва, његова ерозија, што ће утицати на укупан развој Русије, која далеко заостаје за развијеним светом. Русија под Путином наставља свој средњи век, који је прекинут 1917.

Руси, постанине опет грађани, а не кметови!
Препоруке:
25
113
5 недеља, 16 јун 2013 14:26
thinking maize@ Робеспијер
Е, "пријатељу", извесни г-дин Гијотен се интересује за тебе! Не брини, нисам им рекао где си отишао!
Препоруке:
61
9
6 недеља, 16 јун 2013 14:37
the answer my friend is blowin in the wind
Али хајде да кажемо да је од права на слободу изражавања, много важније право на опстанак

Оно што нам из Европе долази у пакету: говор мржње, дискриминација, забрана оспоравања историјских истина... Списак и опсег ставки се шире.

Слобода говора у Европи све више постаје ретроградно право које стоји на путу напредном-и-правилном мишљењу, напредности као интелектуалном императиву и статусном симболу. За нас старије бар, већ виђено.

Народ који је преживе ужасни мрак 45-годишње хрватско-словеначке окупације, потпуно укидање слободе говора, суочен са последицама и од 5. октобра поново истим окупатором има право да брани своју слободу говора чак иако је у Европи.
Бар док не падне први амандман.
Препоруке:
46
2
7 недеља, 16 јун 2013 15:05
Робеспијер
@ thinking maize

Е, "пријатељу", извесни г-дин Гијотен се интересује за тебе! Не брини, нисам им рекао где си отишао!


На шта спаде доктор биолошких наука!? Није ни чудо што нам се друштво тако срозало, када су нам доктори овакви. Постадоше кукурузни клип(ани)ови.
Препоруке:
10
64
8 недеља, 16 јун 2013 15:07
Давид Новаковић
Ово је још један текст који потура тезу о наопакој узрочности.

У Србији и Русији, две изразито хомофобне државе, демографски пад почиње много пре борбе за еманципацију хомосексуалаца. Везан је за наглу промену друштвеног уређења, процес транцизије и сиромаштва које је наступило. Хомосексуалци нису имали никаква права, као што их немају ни сада, па опет долази до одумирања становништва. Према томе ''хомосексуална пропаганда'' (иако тако нешто не постоји) никако не може да буде узрок демографског пада, јер она долази након њега. Са друге стране, имате примере држава где геј људи имају много већа права па те државе не одумиру, а њихов демографски састав се мења због процеса који немају везе са правима хомосексуалаца. Напросто, не постоји никаква корелација између пораста права хомосексуалаца и пада наталитета, јер не може неко својевољно да бира своју сексуалну орјентацију, нити је то икоме циљ. Нисам прметио ни једну акцију, паролу или јавни наступ чији је циљ ''преобраћање''...
Препоруке:
18
68
9 недеља, 16 јун 2013 15:09
Давид Новаковић 2
стрејт људе ка другој сексуалној орјентацији, већ се позива на толеранцију туђег сексуалне орјентације, односно поштовање права одраслих особа да сами бирају поартнера у складу са својим наклоностима.

Русија, као и Србија, се суочава са проблемима који су полит-економске природе. Мањинске групе, као и нацистима 20-их и 30-их, треба да послуже само као жртвено јагње да би се скенули поглед са правих проблема. Ова замена рационалних аргуметана некаквих емоционализмом и ширењем панике од ''напада на децу'' је врло јефтин и популистички трик, који представља управо злоупотребу деце које аутор толико брани.
Препоруке:
11
56
10 недеља, 16 јун 2013 15:41
Marko Gay
Moj prijatelj Ryan snimio je ovaj video da vam pokaze na sta ce liciti svet kad mi zavladamo.

I on se sam pojavljuje u videu, i to u kadru zajedno sa jedinom zenom (koja, za vasu informaciju, takode nije prava zena).

Evo ga video, samo preskocite reklamu (skip ad):

http://www.youtube.com/watch?v=kelUCEcdO8M
Препоруке:
3
39
11 недеља, 16 јун 2013 15:45
Робеспијер
@ Давид Новаковић

демографски пад почиње много пре борбе за еманципацију хомосексуалаца. Везан је за наглу промену друштвеног уређења, процес транцизије и сиромаштва које је наступило


Апсолутно тачно. То се може поткрепити следећим подацима из пописа становништва у СССР/Русији:

1970. - 130.079.200
1979. - 137.551.000
1989. - 147.400.000 (ово је врхунац броја становништва који је Русија икад имала)

Онда долази јељциновско-путиновски период:

2002. - 145.166.731
2010. - 142.905.200

Дакле, у периоду 1989-2002. Русија је изгубила 2.233.269 становника, а у периоду 2002-2010. изгубила је 2.261.531. Укупно, то је 4.494.800 у периоду клеро-тајкунских режима Јељцина и Путина, у којима хомосексуалци нису имали никаква права.
Препоруке:
13
44
12 недеља, 16 јун 2013 15:51
Мићко
Село, ватра, баба, чешљање. Неважно, досадно.
Реци још коју о Алеку Страшном, реци нешто о Миладину. Окани се гејева/хомосексуалаца/педера - како је коме већ драго да их зове. Што си њима толико опседнут?
Мени се чини да је Зоран Грбић у начелу решио ту ствар. А појединости тренутно нису много важне.
Препоруке:
7
21
13 недеља, 16 јун 2013 15:53
thinking maize@ комунци
Прво "Робеспијер", па Давид Новаковић, комунци, а ГЕЈ ЛОБИСТИ! Јел сте чули "пријатељи" за ХИЈЕРАРХИЈУ ЉУДСКИХ ПОТРЕБА!? О томе пише ЧАК И ВАША ПОЛИТКОРЕКТНА "наука"! А на ВРХУ ТЕ ХИЈЕРАРХИЈЕ стоји оно ШТО ПРОДУЖАВА ЖИВОТ, ergo УМНОЖАВА и ДРУШТВО! Кад смо већ код тих СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКИХ "потреба" на које ТАКО ЧЕСТО (реко бих ПРЕЧЕСТО!) алудирате Ви КОМУНЦИ, јасно је да мислите на "тековине Великог Октобра"!? У том смислу ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ на узгредне напомене о Русији које у тексту о савременој Кини износи проф. Душанић!? Где истиче да би Русија у садањим границама (грубо одговарају допетровској Русији) ТРЕБАЛА да ИМА БАР 200 милиона људи, а сад их има 141 милион, са тенденцијом ДАЉЕГ ПАДА! При чему НИЈЕ УЗЕТ у ОБЗИР ДЕМОГРАФСКИ ГУБИТАК НЕРОЂЕНИХ, који би се РОДИЛИ да им НИСУ ИЗГИНУЛИ МОГУЋИ РОДИТЕЉИ!? Што важи за Русе у великом, важи за Србе у малом! У том смислу ОВА ЉУДСКО-ПРАВАШКО-ЛГБТ-овска ХИСТЕРИЈА је НАСТАВАК ТОГ ГЕНОЦИДНОГ ПЕРИОДА историје Словена за кога сте И ВИ ОДГОВОРНИ!
Препоруке:
39
11
14 недеља, 16 јун 2013 15:58
jojo
Rusima i Srbima je zapad prvo namestio igru da postanu komunisti (faza koja je bila uspešna) a sad prelaze u drugu fazu da svi postanemo pederi.
Što se Srbije tiče dobrano su uspeli, jer su sinovi i unuci bivših komunista (a koji u Srbiji trenutno o svemu odlučuju) zdušno prihvatili nove civilizacijske vrednosti.
Srbija izumire!
A ako ćemo postati ono što zapad želi, bolje i da nas nema.
Препоруке:
40
7
15 недеља, 16 јун 2013 16:01
Владимир Ђилас
@ Робеспијер
Помири се са чињеницом да те је thinking maize добро средио. Такорећи, гиљотинирао ти је коментар.
Препоруке:
47
7
16 недеља, 16 јун 2013 16:13
thinking maize
Баш лепо што се јавио "Marko Gey" да видимо ЧИЈЕ су "КОРИСНЕ ..." "Робеспијер" и Давид Новаковић!? PS. Ово "корисне" је ПОВОЉНИЈА ОПЦИЈА за ту двојицу ТРОЛОВА!? Могу мислити КО ЈЕ СВЕ на ВАЛОВУ NED-a и осталих Империјиних служби за "локалне људске ресурсе" по ЛГБТ питању, а Србији!? Опште позната ствар је да су "руске демократе" Наваљни и Удаљцов на том списку!? А "Пуси Рајот" и "Фемен" ОБАШКА!
Препоруке:
39
8
17 недеља, 16 јун 2013 16:22
Станић Милан
Човек који поштено мисли не може,а да се не сложи са коментарима г. Робеспијера и г. Новаковића.Третман људи са друкчијом сексуалном орјентацијом треба гледати у складу са друштвеним нормама и природним законима.Наиме,опште је познато, да у једној популацији рецимо од 100 људи има толики проценат леворуки,толики број који припада ЛГБТ популацији итд.Кад су у питању друштвене норме,онда се то мора везати за људска права и слободе које могу бити ограничене само истим таквим правима други људи.Међутим,слажем се са аутором да је то у Србији добило политичку конотацију и да се користи као политички притисак на актуелну власт.Исто тако мислим да агресивна,масивна и масовна промоција хомосексуалности има(бар за мене) још увек нејасно дефинисан циљ.Велико је питање, да ли је после 2. св. рата еманципација жена имала за циљ стварну равноправност или стварање јефтине радне снаге у капитал односу.Последице се виде голим оком.У сваком случају фали нам стручна, квалификована едукација.
Препоруке:
10
36
18 недеља, 16 јун 2013 16:22
Давид Новаковић@Робеспијер
Ти подаци су важни и по питању права и слобода жена, јер показују да еманципација жена, поштовање њихових репродуктивних слобода и јака социјална заштита доприноси порасту наталитета (пошто је неко поменуо феминизам као још једно ''зло''). Иако је абортус био легалан у СССР-у, као и Југославији, то није изазвало демографску кризу, већ је одраз одређеног цивилизацијског достигнућа које само по себи имплицира бољитак у животном стандарду, а самим тим омогућава и демографски напредак.
Препоруке:
10
34
19 недеља, 16 јун 2013 16:57
thinking maize@ комунцима "гледе" АБОРТУСА
Немојте читати ЉИГЕ од "Писма нерођеном детету" од оне талијанске ЛУЈКЕ која се издавала за новинарку, већ нађите негде на YOU TUBE-u белгијски документарни филм (франкофони) о абортусу "НЕМИ КРИК" са ДИРЕКТНИМ "ПРЕНОСОМ" АБОРТУСА, наравно ако имате ЖЕЛУДАЦ за то! Да су Вам "образи" КО ЂОНОВИ то знам одавно, ал ајд да вас видим соколи јел имате ЖЕЛУДАЦ!?
Препоруке:
35
9
20 недеља, 16 јун 2013 17:16
Робеспијер
@ Владимир Ђилас

О, како је простоту лако засенити!

@ Станић Милан

Г. Станићу, у свакој држави борба за људска права подразумева притисак на власт, у циљу реализације истих. У томе се и огледа модерна држава, у којој народ који је суверен и у чије име се врши власт, у овом случају друштвена група, као део народа, практикује своју моћ у питањима општег интереса. Када говорите о еманципацији жена, важно је да је основни цивилизацијски циљ остварен. Остало су злоупотребе, које се морају исправљати кроз борбу. Исти је случај и са хомосексуалцима.

@ Давид Новаковић

Слажем се са Вама. У разним конзервативно-теократским системима, постојала је далеко већа смртност жена и новорођенчади. Када је реч о Русији, према подацима, у царско доба, годишње, од 6-7 милиона новорођене деце, 43% није навршило годину живота. Од 1880. до 1916. умрло је 158. мил. деце, од чега за време цара Николаја II 96,8. Подсећам да је С. Милошевић одбио да 1996. потпише закон о забрани абортуса.
Препоруке:
5
29
21 недеља, 16 јун 2013 17:20
thinking maize@ комунцима
Докле сте се држали папа Маркса још сам којекако могао на неком нивоу да полемишем са Вама, ма и радило се о ... као што је ДРУГ "Reddy"!? (Да не помињем СЕРИОЗНОСТ ДРУГА Калика, која га квалификује за БУДУЋЕГ ПРИПАДНИКА ИСТИНСКЕ СРПСКЕ и то ПОМИРЕНЕ ЕЛИТЕ! Која ће да ИЗЛЕЧИ ЛЕВЕ и ДЕСНЕ БОЉКЕ нашег НАПАЋЕНОГ РОДА!) Али ово Ваше БУДАЛАСТО инсистирање на НЕЧИЈОЈ ПРИВИЛЕГИЈИ (јер, ШТА је НЕГО ПРИВИЛЕГИЈА ако ти се ЗАБРАЊУЈЕ да НЕКОГА КРИТИКУЈЕШ!? Шта ћемо са УСТАВНОМ СЛОБОДОМ ГОВОРА!? На страну амбиција да утичу на НАШУ ДЕЦУ, која су ЗАШТИЋЕНА тим Уставом!? АЛО БРЕ!) је ОДИОЗНО! Тим пре што је ПРИЧИЦА о "правима ЛГБТ популације" Империјина ИЗМИШЉОТИНА! Узгред, ОПЕТ се за Вас распитивао др Гијотен!?
Препоруке:
23
9
22 недеља, 16 јун 2013 17:34
thinking maize@ "Робеспијер" или о "статистици"
Је ли, јел то ОНАЈ ТИП "статистике" по којој је ПРОСЕЧАН ЖИВОТНИ ВЕК у старом Риму био 15 година!? Узгред, ПРОНАЛАЗАК АНТИБИОТИКА (који се десио ПОСЛЕ пада руског царства!) нема везе са друштвено-политичким режимом!? А о ГЛАДИ МОЖЕМО ГОВОРИТИ и у СОВЈЕТСКО ВРЕМЕ!? Нпр. ИСПРИЧАЈ нам ПРАВУ ПРИЧУ о Украјинском "ГОЛОДОМОРУ" 1932-33 и КАКО је у "ПРВОЈ ЗЕМЉИ РАДНИКА и СЕЉАКА" за то време УМРЛО од ГЛАДИ СЕДАМ МИЛИОНА ЉУДИ!? Ајд ЛЕБА ТИ, пљуни! Но, ПОШТО НЕМАШ ОДГОВОР, ти НАСТАВЉАШ са том ОТУЖНОМ ЖВАКОМ, залажући се за НАСТАВАК ГЕНОЦИДА над Словенима, али на "МЕКШИ", "РУЖИЧАСТИ" "НАЧИН"!? Нису се са том политиком НИ ЗАПАДЊАЦИ УСРЕЋИЛИ, јер се нпр. СТАНОВНИШТВО Немачке за СТО ГОДИНА УОПШТЕ НИЈЕ ПРОМЕНИЛО! Пред 1-ви Светски рат 80 милиона,, САД ИСТО, уз "СИТНИЦУ" да 20% немачких држављана НИСУ Немци! Два светска рата су била ДОВОЉАН да ПОГИБИЈЕ АНУЛИРАЈУ ПРИРОДНИ ПРИРАШТАЈ, а за МАЊАК Немаца одговорна је "демократија"! Толико о "људским правима" у Вама драгој НАЈЦИВИЛИЗОВАНИЈОЈ ЗАПАДНОЈ ЗЕМЉИ!
Препоруке:
31
8
23 недеља, 16 јун 2013 17:44
Banana republic
@Робеспијер

Пишете потпуне произвољности. Што се тиче вашег спомињања царске Русије, лепо је извлачити ствари из контекста. Смртност људи и животни стандард обичног света је био универзално низак пре 1 светског рата. Треба да видите како је живео просечни Британски радник или сељак, па да видите да је био јако сличан оном у тадашњој Русији. Што се тиче конзервативно теократских система, теократски Иран је сада више научно-технолошки развијен, него у доба "просвећеног" шаха. Са друге стране имате секуларну државу попут Молдавије. Ко је ту више развијен ви видите.
Жене су у "прогресивној" Швајцарској добиле право гласа тек 1970-их.
А што се тиче гејева, они су у доба "прогресивне" СФРЈ били сматрани за псхичке болеснике, док их је "напредни" СССР хапсио. Они сада имају остварена сва права. Тренутна борба за њихова "права" нема везе са њима, већ са социјалнимм инжињерингом који намећу западне империјалне структуре.
Препоруке:
37
5
24 недеља, 16 јун 2013 17:53
Давид Новаковић@thinking maize
Опет пуно речи, а мало тога казаног. Упирете прстом на уходе и шпијуне у најгорем стаљинистичком маниру, јер ваљаних аргумената немате. Још се позивате се на емоције саговорника и тврдите да, ако нешто није лепо за око није ни корисно. Онда не би требало лекари уопште да оперишу, јер лаику више личе на месаре, неголи на некога чија дела доприносе оздрављењу пацијената. Такође, то што неко није гадљив не значи одсуство моралних начела.

Кога заиста занима неутралан приступ, нека погледа документарни филм ''Lake of Fire'', који без икакве сугестије наратора приказује аргументе обе стране, између осталог и саму процедуру абортуса. Ваља прочитати и поглавље о абортусу у Сингеровој ''Практичној етици''.
Препоруке:
5
24
25 недеља, 16 јун 2013 17:54
Banana republic
@Робеспијер

Такође сматрам смешним ваше наметање става да су против геј активизма само конзервативно-верски кругови. Очигледно нисте читали левичарске ауторе попут фројдо-марксиста, који су тврдили да је хомосексуалност производ буржујског поретка и сламања природне либидалне енергије, као последицом спутаности у капиталистичком поретку. Уосталом, у комунистичким друштвима су гејеви третирани знатно горе, него у капиталистичким. У СССР-у су гејеви третирани горе него у царској Русији. Некада је "просвећена" левица управо нападале гејеве као продукт буржујске декаденције, отуђења и дехуманизације, а сада наступа као њихов бранитељ, подржавалац и покровитељ.У оба случаја су биле криве "заостале конзервативне снаге". Важно је да су "просвећени" увек у праву, чак и заступају противречне ставове.
Препоруке:
31
5
26 недеља, 16 јун 2013 17:57
влкс
Не постоји ген за хомосексуалност и не постоји природна предодређеност за настраност, тако да она представља нешто што је изопачење свести појединца или ствар његовог избора. Тај избор друштво као целина не мора и не сме да уважи као исправан, јер он не служи ничем корисном. Служи у перспективи девијацији друштва и његовом изумирању. Амерички амбасадори и њихове НВО су нагласнији заговорници права хомосексуалаца. То је вредност новог доба коју они покушавају да пренесеу у сваки кутак света. Што се тиче комуниста, па има ли већих лицемера од њих. Комунистичке партије су биле најконзервативније скупине по овим питањима. О томе се тада на глас није ни причало, а промовисао се виши наталитет и давао дечији додатак. Ово што данас живимо је одређено и оним што је било пре тога. Лако је комунистима било да умножавају становништво кад је оно сачувало свој морал и обичаје из преткомунистичке ере. Морал и обичаје на крају је срушила транзиција.
Препоруке:
27
3
27 недеља, 16 јун 2013 18:04
Робеспијер
Кукурузни клип и даље наставља, а нема појма о много чему. Велика глад наступила је три пута у размаку од 20 година у царској Русији - 1891. 1900-03. и 1911. као резултат Столипинових реформи Од глади 1891. која је ибухватила 40 мил. људи, умрло је више од 2 мил. људи. Од глади 1900-03. умрло је око 3 мил. људи, а 1911. опет око 2 мил. Сматра се да је у периоду 1891-1913. од глади, епидемија, болести... умрло између 17-19 мил. људи у Русији.

Према попису из 1897. постојало је 73% неписмених у Руској Империји, а у појединим регионима чак 99%.

У време Столипинових реформи Русија је производила 470 kg жита по глави ставника, док су Канада, САД, Аргентина производиле 1190 kg.

Према подацима Л.Н.Толстоја, само од новца који је потрошен за изградњу храма Христа Спаситеља, за који се материјал довозио са југа Француске, могло се спасти милиони деце.

О томе би клип требао да прича као о геноцидној политици, теократског режима, за који се залаже.
Препоруке:
12
26
28 недеља, 16 јун 2013 18:25
thinking maize@ Давид Новаковић или о СЛЕПИЛУ
Праве речи! Знате, Стаљин је МОЖДА био параноичан, ал увео МАЛО РЕДА у ДОБРО УЗДРМАНО РУСКО ДРУШТВО после Лењинових& Троцкијевих БАХАНАЛИЈА!? Можда нису сви стрељани& мучени у Стаљиново време били шпијуни, шта више ОГРОМНА ВЕЋИНА НИЈЕ ИМАЛА НИКАКВЕ ВЕЗЕ са тиме, ал је Стаљин ЈАКО ДОБРО ЗНАО да ће се Немци вратити, као што су се и вратили, СИЛНИЈЕ НЕГО ИКАДА! Његове грешке, па ЗЛОЧИНИ су СТРАШНИ, али ШТА је БИЛА АЛТЕРНАТИВА!? Троцкијева "светска револуција" коју овде ЗАГОВАРА ДРУГ "Reddy"!? Ма ајте молим Вас! НИКАКВЕ РЕВОЛУЦИЈЕ на Западу НИКАД НЕЋЕ БИТИ! Али ће бити САМОУРУШАВАЊА Запада о чему је веома добро писао Тојнби!? Цела прича се састоји у томе да Запад ИЗВЕЗЕ ЊЕГОВО МЕНТАЛНО СМЕЋЕ и ОНО ЗАГАДИ ОСТАЛИ СВЕТ, еда би за ЈОШ КОЈУ ДЕЦЕНИЈУ ПРОДУЖИЛИ њихову ВЕЋ НЕЛЕГИТИМНУ МОЋ& БОГАТСТВО!? Шта бива ако су КИНЕСКИ& остали трећесветски радници МНОГО ЈЕФТИНИЈИ, а ВЕЋ ДОБРИМ ДЕЛОМ ЕФИКАСНИЈИ НЕГО ЗАПАДНИ РАДНИЦИ!? Десиће се ОНО што је предвидео Ваш папа Маркс! А да би се то ОДЛОЖИЛО...
Препоруке:
15
6
29 недеља, 16 јун 2013 18:31
thinking maize@ Давид Новаковић или о СЛЕПИЛУ, наставак и КРАЈ!
А да би се то ОДЛОЖИЛО пушта се "99 RED BALOONS" (ко други него Немица Nena!) ЗАПАДНИХ ПРЕВАРА званих "људска права" и остале којештарије! Ко то НЕ ВИДИ или је ПРЕИСПОЉНА Б..... или ПОСЛЕДЊА Х...! Изаберите шта желите! Ајд здраво, сморни сте, а чека ме цура, јуче се вратила са скупа у Норвешкој! И да знате шта ми је рекла: "Француз и Пољак ми кажу: -Немојте да Вас ПРЕВАРЕ! Не улазите у ЕУ!" А Ви залажући се за ЛГБТ СПИНОВАЊЕ УПРАВО се за то НАВИЈАТЕ! Према томе ИЗАБЕРИТЕ и НЕ ПРОДАЈТЕ ми више НИШТА за НЕШТО!
Препоруке:
17
6
30 недеља, 16 јун 2013 18:36
Banana republic
@Робеспијер

Са обзиром да су се те глади наставиле и у СССР-у, значи да то нема везе са друштвеним системом, него са друштвеним околностима. Него, нешто не коментаришете Тамбовску побуну сељака против бољшевика, када су ови против тих сељака користили и хемијско оружје? Шта је са Кронштатском побуном морнара против бољпшевика, истим оним морнарима који су их довели на власт?

Него, што се тиче теме...
Како то да ви оптужујете Путина и "клерикалне"снаге за прогон гејева, када је сам СССР (кога славите) њих немилосрдно прогонио? У СССР нисте могли ни приватно да будете геј. Дакле, шта онда оптужујете Путина и "клерикалне" снаге за дискриминацију гејева, када су комунисти били много радикалнији у ставу према њеима, али њих овде браните као симбол прогреса? У царкој Русији сте имали неке познате отворено геј људе, па их нико није дирао иако се то сматрало за грех. Са друге стране, СССР је такве присилно слао у луднице.
Препоруке:
22
5
31 недеља, 16 јун 2013 18:45
Давид Новаковић@thinking maize
Са друштвено-политичким режимом има везе универзална, квалитетна и бесплатна здравствена заштита која је омогућила да грађани Сојветског савеза имају већи просечан животни век, која је подигла наталитет и смањнила смртност новорођених. Тај ''режим'' није градио богомоље, него болнице, те је школовао лекаре, због којих је данас Русија, иако са урушеном здравственом зашиттом, једна од земаља са највећим бројем болница, лекара и лежаја на свету по глави становника.
Препоруке:
7
17
32 недеља, 16 јун 2013 18:48
Давид Новаковић@thinking maize
Заборавио сам додати да су имали већи животни век у односу на грађане у САД и другим развијеним земљама.
Препоруке:
5
17
33 недеља, 16 јун 2013 18:55
Бојан
Законом се не треба уредити само промоција односно пропаганда хомосексуалности, већ и других погубних учења, као нпр. тоталитарних секти или нпр неморалних образаца понашања и вриједности, како свакодневно можемо да пратимо на тв-у.
Препоруке:
17
3
34 недеља, 16 јун 2013 19:04
Робеспијер
@ Banana republic

Како је живео руски сељак, може се видети из мог задњег поста. А ево још података из руских извора:

- Укупно учешће Русије у светској производњи 1913. године, износило је 4,2%... САД 20%, Енглеска 18%, Немачка 9%, Француска 7,2 %, а све оне су у то доба, као и данас, изузев САД, имале 2-3 пута мање становника од Русије.

- У дохотку националног производа Русија 1913. заостаје за САД за 9,5 пута, за Енглеском 4,5, за Канадом 4, за Немачком 3,5, за Француском 3, АУ 2 пута.

- У обиму инд. производње 1913. Русија 7,75 милијарди рубаља, САД 38,13, Енглеска 15,5, Немачка 12,4, Француска 10,54

- 1913. у Русији се још патило од дифтерије, колере, маларије. На 10000 људи било је 1,6 лекара, а у сеоским срединама 1 лекар на 26 хиљада људи. У САД на исти број становника, било је 4 пута више лекара, у Енглеској 3,5, Немачкој 2,7...

Нема довољно места, изнео сам само најкарактеристичније податке.
Препоруке:
7
15
35 недеља, 16 јун 2013 19:21
Робеспијер
@ Banana republic

Што се тиче третмана хомосексуалаца кроз историју, у разним системима, он је увек било одраз, сем у антици, преовлађујућег јудео-хришћанског система вредности, чак када тога и нисмо били свесни. О томе најбоље сведочи студија Мишела Онфреа ''Атеолошка расправа'', коју не могу до детаља образложити због недостатка простора. Оно се толико увукло у колективну свест, чак када тога нисмо ни свесни. Оно се испољава у медицини (у приступу лечењу), у судству (у начину вођења поступка), у школству (у методама образовања и васпитања)... Уосталом, људска свест еволуира, порастом знања и откривањем природних закона. Левица, као природни покрет који доприноси ослобођењу човека од друштвених стега и води га слободи, такође, усмерава човека на откривање природних законитости и нужних знања о њима. Тако да данас, рецимо, на Куби, немате више тако ригидан став према хомосексуалцима. За време Чавеса, у Венецуели су уведени институти партнерских заједница.
Препоруке:
5
15
36 недеља, 16 јун 2013 19:32
Banana republic
@ Робеспијер

Опет извлачите ствари из контекста. Ви сте прво почели да причате о стандарду становништва а сада причате о индустријским производњама из тог доба. Управо то више осуђује те земље, него Русију. Такође треба имати у виду да земље које набрајате попут Британије су имале мрежу светских колонија где сте имали милионе радника који су радили практично бесплатно, а од чега је имала корист матица. У тренутку индустријализације Европе, Русија је била под економским санкцијама Европе, после Кримског рата, што је отежало њену индустријализацију. Упркос томе, Русија је спадала у ранг великих сила тог доба.
Уосталом, одакле су бољшевици производили оружје током грађанског рата? У Америци сте имали исте епидемије, све до половине 20 века.

Него, шта је са гејевима и прогресивним СССР-ом? Шта ту имате да кажете? Прво се позивате да "морални" прогрес који су донели бољшевици, а када вам се помете аргументација прелазите на статистике фабричке производње из СССР енциклопедија.
Препоруке:
21
5
37 недеља, 16 јун 2013 19:36
Предраг
@Давид Новаковић:
"Ти подаци су важни и по питању права и слобода жена, јер показују да еманципација жена, поштовање њихових репродуктивних слобода и јака социјална заштита доприноси порасту наталитета (пошто је неко поменуо феминизам као још једно ''зло'')."

Очевидно је да ви потпуно импровизујете и потурате провидне фалсификате. У свакој земљи која промовише феминизам кроз законску праксу наталитет драстично опада. У Шведској и сличним земљама наталитет домородачке популације је на веома ниском нивоу, али се због активног социјалног инжињеринга у статистикама узима и наталитет дошљака који ионако живе по Шеријату, дакле боли их уво и за друштво у којем паразитирају и за будућност тог друштва. Узгред, шта је то репродуктивна слобода у вашем коментару? Право да се одлучује о животу и смрти детета које је резултат ОБА родитеља не узимајући у обзир шта отац мисли?
Препоруке:
16
1
38 недеља, 16 јун 2013 19:52
Banana republic
@Давид Новаковић

Исти развој сте имали и у Франковој Шпанији, где је животни станард знатно порастао. За време Хитлера је исто тако порастао стандард Немцима, као и Италијанима под Мусолинијем. У клерикалном Ирану, који гради богомоље исто тако рапидно је порасла индустријска производња и стандард обичног света који је живео у беди под шахом. Дакле, пораст стандарда нема никакве везе са друштвеним системом. Многе државе су кренуле са рапиндним развојем, без икаквих револуција и преврата. Кина вам је данас земља која се највише развија, а то није захваљујући комунизму, већ капитализму, кога су увели сами комунисти. Дакле, земље које су преузели комунисти су исто тако могле да наставе развој без комунизма. Царска Русија, иако је била слабија од поморских колонијалних и расистичких држава типа Британије, је била земља са највећем стопом развоја тада на свету, а коју је закочио рат и револуција.
Дакле, агитпроп који неки овде просипају нема везе са мозгом.
Препоруке:
21
2
39 недеља, 16 јун 2013 20:08
Banana republic
@ Робеспијер

Чекајте мало, па зашто је онда атеистички СССР третирао гејеве горе и оштрије од хришћанске Русије, ако он свој став има да захвали хришћанском систему вредности? Потпуне глупости.

Па кад смо "јудео-хришћанског система вредности" шта је са правима гејева у нехришћанским друштвима? Да ли су нпр. у древној Кини они могли да се венчавају и имају параде? Да ли је такво понашање сматрано за пожељно? Шта је са Индијом и хиндуизмом? У Индији влада чак строгији морализам него у вама омраженом "јудео хришћанству". Треба да читате римске паганске ауторе, како су третирани императори са тим склоностима од стране других пагана. Дакле, опет безвезна аргументација.
Препоруке:
20
2
40 недеља, 16 јун 2013 20:14
Давид Новаковић@thinking maize
Заклети антикомуниста који се диви стаљинизму. Циркус.
Препоруке:
4
17
41 недеља, 16 јун 2013 20:20
Робеспијер
@ Banana republic

Хоћете да кажете да инд. производња и стање привреде уопште, немају везе са стандардом становника!? Ако немају, онда ништа, не бих даље.

Русија је била другоразредна сила крајем 19. века и почетком 20. века, не због некаквих санкција Европе, које уопште и нису биле економске природе, већ политичке, него због неспремности и неспособности да преобрази друштво у складу са добом и духом времена. У томе су је спречавале конзервативно-теократске снаге, које су, као и данас, гледале на прогрес и напредак, као плод завере и обавијале га мистичним формама злих сила. СССР је био под далеко већом и снажнијом политичком и економском изолацијом, па је успео да изврши индуст. и избије на друго место, одмах иза САД, по економској снази. И Русија се простирала далеко изван својих историјских граница, не као ВБ или Француска, наравно, али свакако довољно да буде успешна, што није била.

У СССР су гејеви бар имали бољи социјални положај, сада су двоструко дискриминисани
Препоруке:
3
15
42 недеља, 16 јун 2013 20:35
Banana republic
@ Робеспијер

Знате, једна ствар код вас левичара ми није јасна. Прво брутално прогањате гејеве као синдром буржујске декаденције и поремећене свести и за њихово постојање оптужујете "мрачне ретроградне снаге и конзервативце". Сада их браните са одушевљењем и сваког ко их критикује постаје "мрачна ретроградна снага и конзервативац". Шта се то догађа са вашим мозговима? Важно је само да ви "еволуирате". Једино што код вас не еволуира је етикетирање "мрачних ретроградних клерикалних снага", које су по вама криве за сва зла овог света. Сад, то што су та "зла" час једно, час потпуно супротно-нема везе.

Узгред, кинеска, северокорејска, вијетнамска, монголска и сл. комунистичке партије и чланови све воде порекло из култура које немају везе са хришћанством а све имају прилично оштар став према гејевима, у односу према којима Путин делује као либерал. Дакле, нешто не стоји ваша теза о хришћанству.
Препоруке:
23
3
43 недеља, 16 јун 2013 20:53
Робеспијер
@ Banana republic

Ја сам говорио о предностима СССР у односу на животни стандард и да је демографска катастрофа у Русији започела у царско доба, и нема везе са хомосексуалцима. Да је пораст животног стандарда у СССР, како је то правилно закључио ДН, повољно утицао на побољшање демографске слике. Суноврат је почео са клеро-тајкунизмом. Никако нисам рекао да је СССР био савршен, али сам такође напоменуо, да количина научних знања о хомосексуалности, тада није била довољна и да су постојећа знања била претежно под утицајем јудео-хришћанских назора. Уосталом, ни на Западу, положај хомосексуалаца није био бољи. Сетитиће те се суђења Оскару Вајлду, осуда Андре Жида... Међутим, слободна друштва еволуирају.

Наводите ми све оријентална друштва неслободе, са традицијама деспотизма и теократије, код којих се и не наслућује појам слободе и људских права. Статична друштва, у којима се ниво знања тек незнатно подигао, и то првенствено утицајем споља, а не као резултат сопственог развоја.
Препоруке:
2
13
44 недеља, 16 јун 2013 21:30
Banana republic
@ Робеспијер

Знате шта ми још није јасно. Тврдите да је царска Русија била заостала, зато што је била "конзервативна теократска држава" а онда је поредите са тадашњим конзервативним теократским државама. Па друштвени поредак царске Русије је практично био исти као и поредак царске Немачке, која је тада била једна од најразвијенијих држава тога доба. Једина либерална држава тада је била Француска,а она је заостајала за конзервативном Немачком. САД су тада тј. 1913, биле земља која је практиковала расну дискриминацију на југу и била веома религиозно друштво. У царској Русији није постојао расизам, као у "напредној" САД. Британија и дан данас има званичну цркву и монархија је.

А да се вратим на тему, оптужујете Путина да је "ретроградан" а сам Путин је био члан комунистичке партије, део КГБ-а и продукт СССР-а кога ви величате као симбол "прогреса". Па тај СССР није срушио тај Путин, који за њим жали, већ Горбачов и Јељцин које обожава "геј френдли" Запад.
Препоруке:
22
3
45 недеља, 16 јун 2013 21:38
Робеспијер
@ Banana republic

Основна разлика између левичара и вас, десно конзервативних и клерикалних снага, је у томе што левичари никада нису тврдили да поседују сва знања и да су открили вечне истине, као што то тврде десничари. Левица је увек спремна да призна своје историјске заблуде, за разлику од десничара којима је све већ давно познато и којима је све откривено у Светом писму, те не морају да напрежу мозак и да се труде много. Има ко да мисли за њих - попови. Левичари гледају на свет динамички, десничари статички. Левичари се воде скепсом, десничари догмом. Десничар неће поверовати ни сопственим очима, ако му врховни ауторитет - поп, не потврди. Левичари су конструктивци и креативци, десничари/клерикалци деструктивци. Левици ни постојећа знања нису довољна за истину, док су десничарима знања из средњег века conditio sine qua non.

Данас, у латиноамеричким левичарским државама, постоји далеко бољи третман и положај хомосексуалаца, него у тим оријенталним деспотијама које помињете.
Препоруке:
5
17
46 недеља, 16 јун 2013 21:51
Nisu oni nikakvi "gejevi", nego homoseksualci!
Za seksualne "sklonosti" postoje precizne oznake: heteroseksualci, homoseksualci, biseksualci, trans-seksualci. Njima se ne vrednuju te "sklonosti" - one su neutralne, nisu diskriminatorske. Dok oznaka "gej" jeste diskriminatorska - ona jednu seksualnu sklonost uzdize u rang ideologije, i pokusava tu ideologiju uciniti nedodirivom, tako sto se svako negativno izjasnjavanje ne o homoseksualnosti, nego o toj novoj homoseksualnoj ("gej") ideologiji proglasava "fasizmom", "homofobijom"! Drugim recima, oni hoce cist teren za vlastiti fasizam i iskljucivost, jer - ko drukcije kaze, taj klevece i laze! O SPC oni govore s mrznjom, i to im je dozovoljeno. Oni su iznad svih, visa rasa - a postizu to klistiranjem i vazelinom! O zdravstvenim posledicama, o troskovima, o razaranju porodica, promiskuitetu i teroru unutar homoseksualne "scene" - ni reci! Oni su i politicki zavladali Srbijom. "Gay" znaci "veseo", oni nisu "veseljaci", nego homosekualci!
Препоруке:
22
1
47 недеља, 16 јун 2013 22:01
Banana republic
@ Banana republic

Сада почињете стварно да се губите..
Какве везе има царска Русија, која је имала највећи природни прираштај на свету са демографском катастрофом? Као што сам рекао, Иран који има велики демографски и привредни развој је клерикална држава.

Онда сам вам показао да је СССР третирао гејеве горе него царска Русија или Путин. На то сте ви пребацили на причу о животном стандараду. Па у нацистичкој немачкој су имали још већи стандард. Па шта? Теократски реакционарни Иран има већи животни стандард него левичарска Куба.

После причате о "слободама" а браните СССР као напредак у односу на царску Русију. Па у тој царској Русији је цветала уметничка авангарда, развијале су се науке (Мендељејев, Лобачевски), док су гејеви (попут Ђагиљева и Нижинског)могли да слободно живе и раде. У СССР-у све све то укида и форсира технолошка производња.
Препоруке:
16
3
48 недеља, 16 јун 2013 22:16
Никола Смоленски
Давид Новаковић:
Ваља прочитати и поглавље о абортусу у Сингеровој ''Практичној етици''.


Сингеру је абортус етички оправдан али једење меса није етички оправдано. Једини разлог због ког би га неко читао је да се упозна са тиме како ради болесни ум.
Препоруке:
14
5
49 недеља, 16 јун 2013 22:18
Banana republic
@ Робеспијер

Искључиво сам се укључио овде због вашег етикетирања и става као да сте управо ви поседујете сва знања и имате сва морална права да друге етикетирате.

Ствар је са левицом упорно напада исте ствари (традицију, веру, обичајност) под потпуно противречним изговорима. Прво вам гејеви сметају и прогањате их и за њихову појаву оптужујете реакцију, после их прихатате и промовишете и сваки отпор томе приписујете реакцији.

Ви имате фискираног непријатеља још из доба вашег псеудонима и позивање на науку је само изговор за нове нападе. Једна ствар је сигурна, ви левичари увек морате да будете у праву и да будете морално суперорни, чак и када немате појма.

"Оријенталне деспотије" које спомињем имају исти друштвени систем, као и та Куба и Венецуела. За прогон гејева оптужујете хришћански морал, а управо земље са хришћанским наслеђем су отишле најдаље у повлађивању гејевима. И поред тога вама је криво хришћанство. Да ли ви увиђате колико противречите самом себи?
Препоруке:
17
3
50 недеља, 16 јун 2013 22:18
Робеспијер
@ Banana republic

Ваша замена теза произилази из непознавања политиколошке терминологије и историјских прилика. Немачка с краја 19. века, није била теократска држава, није била ни феудална држава, имала је далеко јачи пролетаријат, бољи стандард сељака, извршила је индустријализацију, спровела низ друштвених реформи. Русији није био довољан ни пораз у Кримском рату, да предузме нешто више од декларативног ослобођења сељака 1861. а у стварности и даље обесправљених. Стављати знак једнакости између те две земље је чиста глупост и незнање. Немачка је била милитаристичко друштво, Русија теократско, са јаком клерикалном кастом која је управљала. Војска је у историји, свакако, далеко прогресивнији друштвени елемент од цркве. Сличност Русије и Немачке је цар. Русија је практиковала религијске прогоне те је извршила два погрома над Јеврејима. Немачка је знала чиме се постаје велика сила, за разлику од Русије. Путин је изашао из Јељциновог шињела, док је њега, Запад се не плаши Русије.
Препоруке:
5
14
51 недеља, 16 јун 2013 22:56
Dragan
To sa propagiranjem seksualnih izopačenosti. To su đavolja posla. ;)
Препоруке:
12
2
52 недеља, 16 јун 2013 23:07
Робеспијер
@ Banana republic

Какве везе има Русија се демографском катастрофом? У периоду 1880-1917, је изгубило животе:

- 158 мил. деце узраста до 5 година;
- 18 мил. одраслих у мирнодопском периоду од разних друштвених и природних фактора;
- 3 мил. у разним устанцима, бунама, револуцијама;
- 1 мил. у руско-јапанском рату;
- 8 мил. Први светски рат

Који Иран има привредни развој? Кога Ви заваравате? Мене или себе, љубитеља теократије!?

Најдаље у људским правима, па и у правима хомосексуалаца, су отишле земље које су се ослободиле хришћанског морала и религиозног морала уопште и ставиле га под приватну ствар појединца. А Ви упорно причате о државама у којима се не разазнаје антиномија друштво-појединац, у којима је појединац утопљен у масу, у колективитет, којим управља она или ова групација на власти. Прогресивна друштва теже легитимизацији од свих чланова друштва, јер их то чини јачим, а не деле своје грађане на категорије, више и ниже. Борба за људска права непрекидно траје.
Препоруке:
3
9
53 недеља, 16 јун 2013 23:47
Novica
Ovaj tekst kao i tekst zbog koga je autor proglašen krivim, podržavam bez dvoumljenja. Predstavnici pogrešne sksualne orijentacije se zalažu za slobodno širenje LAŽI. Kao manjina oni žele da svoju (protivprirodnu) pogrešnu seksualnu orijentaciju predstave kao normalnu, a da se zakonom zabrani većini iznešenje suprotnog mišljenja. Dokaz je osuđujuća presuda za gospodina Bakareca. Ovim se navodno štiti manjina kažnjavanjem glasnogovornika većine.
Препоруке:
21
2
54 понедељак, 17 јун 2013 00:05
Novica
Među komentatorima se razvila polemika o uticaju religije na stav prema homoseksualnosti.
Ja, kao antiteista smatram da je razum najveća ljudska vrednost. Razum mi kaže da je homoseksualnost izopačena, protivprirodna sklonost dela ljudske populacije i da te ljude ne treba sprečavati u zadovoljavanju svojih "posebnih potreba". Međutim, ne treba dozvoliti da svoje stavove nameću većini uz zabranu većini da izrazi suprotno mišljenje.
Препоруке:
18
2
55 понедељак, 17 јун 2013 00:19
Banana republic
1913 Русија није имала феудализам, као што га није имала Немачка. Имала је релативно развијену индустрију са тенденцијом огромног раста, иако су неке земље имале развијенију. Такође, Русија је била република када су бољшевици долазили на власт и они су збацивали републикаску социјалдемократску власт, не Цара који је већ био збачен. Ако вам се не допада Немачка имате пример реакционарног и феудалног Јапана који је постао суперсила.

Опет причате о хришћанском моралу, а ја вам све време показујем да су најоштрије према гејевима оне земље које уопште нису никада биле хришћанске, а од којих одређен број јесте комунистички чак и сада. Са друге стране највеће слободе гејевима су дате управо у оним земљама које су пореклом хришћанске. После свега се наставља хистеристање против хришћанства. Па цела ваша прича о правима и слободама је пореклом из хришћанског морала којег сте ви левичари секуларизовали. Зато сте толико опседнути уништењем хришћанства, јер сте одрод истог.
Препоруке:
18
4
56 понедељак, 17 јун 2013 00:22
Марко
Жвака о правима хомосексуалаца и осталих лица склоним нетрадиционалним (да не кажем неприродним) врстама односâ је убачена да би се скренула пажња са много важнијих тема који су од виталног значаја. Као нпр. историјска пљачка човечанства од стране пар породица који су тренутно у Америци, а сутра у некој другој држави.

У садашњој ЕУропској Србији пуној опортуниста сваке врсте, имамо огроман број опортуних хомосексуалаца који у ствари нису хомићи уопште. То су људи без скрупула који у недостатку нормалних облика запослења су нашли ухлебљење код од стране Империје плаћених агенција задужених за разарање економије, морала, породице и осталих нормалних тековина цивилизације, тековина који су на путу пљачки и деполулацији Србије.

Од промене на боље нема ништа за сада.

.
Препоруке:
17
2
57 понедељак, 17 јун 2013 00:24
thinking maize@ онако, успут, пар натукница...
Прво, МНОГО МИ ЈЕ ДРАГО што могу ко и Љуба Мољац да "СЕДИМ У ЛОЖУ И ЈЕДЕМ БУРЕК С ТРЕШЊЕ" док гледам како се комунци муче са "БАНАНА МЕНОМ"! Свака част! Друго, комунци се опет хватају за "СТАТИСТИКУ, НАШУ ДИКУ, ШТО ПОГЛЕДАШ то НАСЛИКА!" или како рече бивши немачки канцелар Хелмут Шмит: "Имате лажи, велике лажи и СТАТИСТИКУ!" Треће од стаљинског у мојим постовима вероватно има само СТАЉИНСКОГ ХУМОРА! Уосталом, погледајте код Милована Ђиласа иии... "ПОЗДРАВИО Вас др Гијотен!" Четврто, ЦРВЕНДАЋИ су НЕОПИСИВО ДОСАДНИ, ал ови РЕЦИКЛИРАНИ& "модерни" су ЈОШ ДОСАДНИЈИ! Док нпр. код Илије Чворовића видимо неког шарма ЗАНЕСЕЊАКА, код ових то је САМА ДОСАДА& СИВИЛО, пардон РУЖИЧАСТО ко у салону Хјуа Хефнера! Док је сироти Илија био ДОБРА ДОМАЋА ЉУТА, ови "модерни"& РУЖИЧАСТИ комунци су чиста ШЕЋЕРНА ВОДИЦА! Једном речју БЉАК! Уосталом, нашто више трошити речи на БЕЗНАДЕЖНЕ СЛУЧАЈЕВЕ& ЛУЗЕРЕ! А г-дину Бакарецу ПРЕПОРУЧУЈЕМ да ОШТРО КРЕНЕ код Уставног и Врховног суда до јесени кад ће се ЗАКУВАТИ!
Препоруке:
15
6
58 понедељак, 17 јун 2013 00:56
Давид Новаковић@Никола Смоленски
Па управо он најбоље илуструје лицемерје противника намерног побачаја који се грозе над абортусом, али им не смета масовно убијање врста које су на истом или чак вишем нивоу свести!

p.s.
На остале реплике ћу одговорити сутра.
Препоруке:
0
11
59 понедељак, 17 јун 2013 01:04
Srbin crnac. ateista
A znaci gospodin je iz DSS-a i sada pise tekst u kojem predlaze uvodjenje zakona o zabrani homoseksualne propagande. Gospodine Bakarec, recite nam gde ste vi bili kada su SNP Nasi podneli predlog tog istog zakona i samo se trazio narodni poslanik koji ce ovaj zakon ("kopiju" ruskog zakona) podneti narodnoj skupstini. Zbog cega niste tada izasli i podneli ovaj preko potreban zakon? Da li je to zato sto ste usamljeni u DSS-u i nisu vam dopustili da podnesete (kao "veliki nacionalisti") isti zakon? Ako to nije slucaj, i ostali u DSS-u se slazu s vama, zbog cega ste cekali da predlozite ovaj zakon do sada? Da li se iza doziranih nacionalnih izjava vase stranke mozda nalazi obicna demagogija?

Apropo zakona, u zabranu treba ukljuciti zabranu i implicitne i eksplicitne drustvene promocije ove drustvene kuge zvane LGBT ideologija i ne dozvoliti "toleranciju" nezdravog drustvenog ponasanja na humanistickim osnovama, staviti opste vrednosti iznad pojedinacnih, poput onih u drevnoj Kini
Препоруке:
11
4
60 понедељак, 17 јун 2013 01:25
Робеспијер
@ Banana republic

Ово су нови моменти у развоју хришћанске мисли, да су људска права хришћанског порекла. Да ли је то онај моменат када силована жена мора да се уда за силоватеља? Да ли је то онај моменат када родитељи треба да убију дете, ако их увреди? Да ли је то онај моменат када друге људе требамо претворити у робове, ако практикују другачију веру? Да ли је то онај моменат када се може спавати са удовицом свог брата? Да ли је то онај моменат када жена треба да ћути и покорава се мужу? И још мноштво других примера. Ову глупост коју сте Ви изјавили, неће рећи ни најтврдокорнији клерикалци.

Тачно, најжешће према хомосексуалцима су оне земље које нису хришћанске, али опет захваљујући религији. Ја сам се ограничио био на хришћанство, али се може то проширити на све религије, наравно. Хришћанство нема везе са давањем права и слобода, било коме, па и гејевима, нити земље могу бити изворно хришћанске. Религија није слобода, већ догма. Причате глупости и површно.
Препоруке:
3
10
61 понедељак, 17 јун 2013 07:32
Staljin
Пред Други светски рат 1940. САД су имале 132 милиона становника- свега 22 милиона више од Русије у СССР-у. Данас САД имају око 316 милиона становника- 173 милиона више од Руске федерације. Да није било Другог светског рата (не убрајам ту уопште Стаљинове послератне погроме

Kad ce ovi anti komunisti prestati da se sluze ovakvim stvarima okrivljujuci Staljina za nekakve silne pogrome,kada je Jeljcinova,a i Putinova drzavna komisija navela da je u vreme tkzv velikih cistki procesuirano 3 miliona ljudi,dakle procesuirano.Da neki od njih nisu procesuirani pitanje je sta bi bilo sa Rusijom.Takodje navodi da su 1940 te SAD imale 132 milion,a Rusija 22 miliona manje.Pa tada nije bila Rusija nego SSSR koji je imao slicno stanovnika kao SAD,a navodi da sada Rusija ima 149 milion,a SAD skoro 350 miliona.Pa da je opstao SSSR i on bi danas imao 300 miliona.Putin je rekao da je rusenje SSSR-A bila najveca katastrofa za Ruski narod.Takodje danas je Staljin u Rusiji cenjen sem od strane liberala
Препоруке:
7
3
62 понедељак, 17 јун 2013 07:54
Staljin
Banana republic
@Робеспијер

Очигледно нисте читали левичарске ауторе попут фројдо-марксиста, који су тврдили да је хомосексуалност производ буржујског поретка и сламања природне либидалне енергије, као последицом спутаности у капиталистичком поретку.

Ja mislim da prvo treba da se informisete malo o Komunizmu,o raznim Komunistickim linijama i o revizionistickim strujama koje nemaju blage veze sa komunistima i Boljsevicima.Robespijer nije Komunista,a jos manje je Boljsevik on po tome za sta se zalaze je klasican trockista,levi anarhista,tkzv gradjanska slobodarska levica.Sve njih je jos Lenjin okarakterisao kao izdajnike radnicke klase,a i Staljin takodje.Tacno je da su se "pederi" u Komunizmu tretirali kao proizvod burzuaske dekadencije i da je to opasnost za proletersko i radnicko drustvo i drzavu sto tako i jeste.Tako je mislio Lenjin,tako je mislio Staljin,tako je mislio i sam Marks,a tako misle i danas pravi komunisti za razliku od ovih anarho trockista i levih liberala.
Препоруке:
14
8
63 понедељак, 17 јун 2013 09:38
Умешач
Послата ми је информација да је у центру Београда, у улици Краљице Наталије бр 70, до Вазнесенске цркве а преко пута две школе, отворен први јавни геј клуб у Београду. Треба проверити.
Препоруке:
5
4
64 понедељак, 17 јун 2013 09:45
Beli Orao-latinica
""Ovde ima dokonih koji ulaze u arhive i pišu svašta.
Alo bre, ružno i neprirodno je kada se muškarci ljube filmski.
Šta tu ima da se priča?
Jadnici nisu ni svesni da ih samo obeležavaju.
Препоруке:
10
5
65 понедељак, 17 јун 2013 09:54
Биљана Николић@Banana republic
Част је и привилегија читати коментаре попут Ваших.
Хвала Вам. Од вас се може толико тога научити. Мени је драгоцена Ваша смиреност и тактичност којом водите дијалог, права уметност.

Срдачан поздрав.
Препоруке:
12
5
66 понедељак, 17 јун 2013 10:00
thinking maize@ Давид Новаковић
Ти рече: "...лицемерје противника намерног побачаја који се грозе над абортусом, али им не смета масовно убијање врста које су на истом или чак вишем нивоу свести!" Па што не кажеш ЧИЈИ си ФАН! Овамо се фолкаш, издајеш за марксисту, а у души си "ЖУТАЋ" (и то Бокијев!) "са дна каце"! Знаш, пре око 3 године Боки и тадањи министар науке Божа-Гуликожа Ђелић направили у "Страва"-центру хепенинг за српске научнике поводом почетка нових пројеката. Био Венсан Дежер, причали о 400 милиона ЈЕВРА за српску науку (пошто је српска наука ето, кренула НАВИШЕ!) и остале ЖВАКЕ за НАИВНЕ (ускоро се показало КАКАВ је Ђелић, пошто је ПРОМЕНИО Закон о науци, тако да су ПОЛИТИКАНТИ стекли ПУНУ МОЋ у српским институтима, али то је друга прича!), а онда је Боки "испалио БОМБУ": "Знате, од Вас српских научника тражим да решите један велики МОРАЛНИ ПРОБЛЕМ! Сваке године се у свету ЗАКОЉЕ 400 милијарди ЖИВОТИЊА за ЉУДСКУ ХРАНУ! То је МОРАЛНО НЕДОПУСТИВО и ТРАЖИМ од Вас да ПРОНАЂЕТЕ ВЕШТАЧКО МЕСО!"
Препоруке:
9
6
67 понедељак, 17 јун 2013 10:49
Marko Gay
Glupo je o ovoj temi raspravljati argumentima, jer seks nije racionalna stvar.

Evo npr britanski princ Harry je bio prilicno rezervisan prema homicima. Morali smo da mu organizujemo vojnu vezbu u Kanadi i da ga strpamo u tenk s topzdijom koji je gay, ali pazljivo odabran: obozava fudbal i sport, imao je u mladosti i devojke, priblizno je godiste itd.

Racunali smo ako provedu toliko vremena zajedno u tenku, slizace se, posto su slicni. Tako je i bilo, Harry je iz tog tenka izasao kao pobornik gay prava. Kad cuje "gay", Harry pomisli na svog topdziju.

Tako se to radi. Da smo pokusali da mu drzimo lekcije i racionalno objasnjavamo, ne bi uspeli.

Homo-seks je trenutno sustina zapadne civilizacije, tj prakticno jedina vrednost koje razvijene drzave Zapada ne dele sa Kinom, Rusijom, Afrikom, Azijom itd.

Ako tu vrednost odbacujete, automatski se kao narod kandidujete za neprijatelja Zapada, i zato cemo sve cemo uciniti da vas oslabimo i potpletemo na svakom koraku.
Препоруке:
2
21
68 понедељак, 17 јун 2013 11:54
Stanić Milan 2
Iako polemična,mora se konstatovati da je panel interesantan, iako je prenet na ideološki nivo.Naime, u nedostatku naučnih argumenata većina komentatora iz "kružoka" ide "ad hominem",čime se gubi svaki smisao,pa umesto naučnog objašnjenja dolazimo do logoreje koje su produkt falsifikata,zle namere ili neznanja, sistemom:(lekar,pekar,apotekar,polupesnik i bolesnik). Predlažem NSPM da na ovu temu zamoli stručni autoritet,koji bi sa aspekta nauke objasnio prisustvo homoseksualnosti u ljudskoj populaciji,i ne samo u ljudskoj populaciji nego je ova pojava prisutna i životinjskoj populaciji.Uopšte je poznato,da je ljudsko biće prirodno biće par exellans,ujedno je i društveno biće, čime mu je obezbeđena egzistencija,kao vrste, kroz vekove.Napadi na levicu su providni i prizemni, jer "levi pogled na svet"je po prirodi stvari u stalnoj mjeni-konzervativni stavovi garnirani sa stavovima verskih zajednica kao vrhunskih autoriteta traže da se zabetoniraju društveni odnosi, što nije moguće.
Препоруке:
5
7
69 понедељак, 17 јун 2013 12:19
Робеспијер
@ Staljin

Robespijer nije Komunista,a jos manje je Boljsevik on po tome za sta se zalaze je klasican trockista,levi anarhista,tkzv gradjanska slobodarska levica.


Најпре, захвалио бих Вам се што сте, изузимајући пар коментатора, приметили да нисам класични комуниста, који строго догматски следи некакву зацртану линију. Међутим, делимично сте у праву за цитирани део. Сем да сам левичар, не желим да ме трпају у кош у било какве линије, фракције, струје, партије... јер сам слободномислећа индивидуа, која из свих тих учења креира нешто своје, склапа идеални поредак. Основна слабост комунизма у односу на конкурентски систем је била управо његова крутост и догматичност, која се претварала у религију. Систем мора бити еластичан и прилагодљив времену и околностима, јер без промена нема напретка. А ако баш хоћете, пошто кажете да су овакви као ја издајници радничке класе, зашто Лењин није завео директну диктатуру пролетаријата, већ је то радила партија као његова авангарда!?
Препоруке:
7
8
70 понедељак, 17 јун 2013 12:24
Давид Новаковић@thinking maize
Опет пишете бесмислице које немају везе са темом. Није Борис Тадић оснивач Покрета за права животиња, а не видим, и поред неслагања са њим, шта није уреду са том, на крају крајева, племенитом изјавом? Начин на који гајимо и убијамо живпотиње на индустријском нивоу је суров и пре свега штетан за само здравље људи који се хране тим месом. Неко ко заиста цени живот, цениће га у сваком облику, отуда и етничко вегетаријанство.

За разлику Вас, моју идеолошку опредељеност нисам мењао са променом друштвене климе, па тако немам чланске карте СКЈ, ДОС-а, ДСС-а и осталих партија у којима сте били.
Препоруке:
7
8
71 понедељак, 17 јун 2013 12:58
Давид Новаковић@Предраг
Старењу Европе доприноси и дужи животни век, мања смртност људи, наравно и пад наталитета, који је једним делом заиста изазван феминизмом. Али, како показују испитивања, чак и у земљама које немају изражен феминистички карактер, као што су Италија и Пољска где је Католичка црква веома јака, наталитет је такође у паду. Поједина истраживања тврде да жене које су укључене у радну снагу имају више деце, нарочито у земљама које имају изграђен добар предшколски систем. Према томе и економска криза је допринела паду наталитета. Са друге стране имате пример Републике Ирске, где наталитет расте и то међу самим Ирцима, иако су жене еманциповане у друштву.

Демографски проблеми захтевају много дубљу анализу и истражвиање, приписати то само једном фактору је врло лакомислено. Усто, било каква брзоплета решења, као што је укидање абортуса или смањивање права жена дугорочно неће остварити жељене последице, само ће створити нови проблеме.
Препоруке:
5
6
72 понедељак, 17 јун 2013 13:12
Давид Новаковић@Предраг 2
Важно је напоменути да је све ово дигресија коју сам направио одговарајући на коментар Робспјера.

Овде су права хомосексуалаца тема, чији се проценат у друштву креће око 10%, чак и у најлибералнији земљама (сем уколико не дође до имиграције те ЛГБТ поплације из других земаља). Собзиром да је капитализам омогћио известан степен незавиности какав раније није постојао (од своје наднице могу да живе, купују одећу, нису више везани за хетеросексалну породицу преко које је једино могуће привреживати, а која је била независна једицина у друштву са својим имањем, стоком итд.) не можете их на силу натерати на хетеросексуалне бракове. Ти људи нису никакав проблем нити опасност по наталитет неке државе, чак могу и да допринесу бољитку (усвајањем деце) и порасту наталитета уколико им се омогући да добијају децу кроз процес вештачке оплодње.

Заиста је ноторна глупост, коју се овде помиње, да се сексуална орјентација може бирати и да је то њихов избор, те да се, ваљда слично маркетингу
Препоруке:
4
8
73 понедељак, 17 јун 2013 13:12
Давид Новаковић@Предраг 3
''промовисањем'' хомосексуланости други људи могу преобратити на исту. Мислим да је свакоме, ко има зрнце здравог разума, јасно да је сексуална орјентација урођена, а не ствар избора, а то свако од нас може да потврди. Очигледно да је коментатор под надимком влкс латентни хомосексуалац, чим тврди да је сексуална орјентација ствар избора, што значи да он сваки дан мора доносити одлуку који пол га више привлачи.
Препоруке:
3
10
74 понедељак, 17 јун 2013 13:19
Давид Новаковић
А нека се Јанус, у виду мислећег кукуруза (како га је оправдано назвао сајбер марксиста), присети како се нама подсмевао када смо Калику упутили похвале на једном тексту, уз рећи:'' Ја теби војводо, ти мени сердаре'', иако сада ради исту ствар. Очигледно је да му је превртљивост у крви.
Препоруке:
5
8
75 понедељак, 17 јун 2013 13:34
Давид Новаковић@Banana republic
Вадите ствари ван контекста. Не говоримо ми само о пуком животном стандарду, већ и о одређеном систему вредности који је постојао и који се неговао у социјализму, а који је за последицу имао напредак друштва. У Немачкој је Хитлер запослио масу Немаца, пошто су други становници постали грађани другог реда, у фабрикама за производњу оружја, те да није било рата њихова економија би пропала. Мусолинијева Италија је била чак запала и у кризу о чему опширно пише Палмиро Тољати у књизи ''Предавања о фашизму''. Тај Иран о коме говорите се налази у дубокој кризи, животни стандард је опао што потврђује и новоизабрани председник. О Марионетском режиму у Шпанији не бих говорио.

Уосталом, Иран је за време шаха био индустријализован, као што су то биле Немачка и Италија пре другог светског рата. СССР је био рурална земља, која је захваљујући Октобарској револуцији постала суперсила и извукла се из раља царског апсолутизма. Каква стопа развоја, кад је каскала далеко иза развијених земаља.
Препоруке:
4
8
76 понедељак, 17 јун 2013 14:30
straigh
Nemojte zameriti levicarima , zaista vise ne znaju "gde udaraju". U post-ideoloskom svetu , podela na "leve" i "desne" u klasicnom smislu vise i ne postoji..Tako levica , podrzava i ekologiju i industrijalizaciju , i "nobelovca" Obamu i karikaturalnu drzavu Severnu Koreju, podrzava feminizam i demografski rast i gej ideologiju (gejevi su poznati kao pobornici prava radnicke klase?), voli pok.Caveza i Kastra kao i najvece Internet i biznis tajkune..Voli kad Obama(Klinton) bombarduje , ali ne i "zli konzervativni" Bush..Voli "prirodne zakone" ali zahteva jednakost i zastitu specijalnih (nastranih) grupa..
Marks se definitivno okrece u grobu , ako ne i negde dublje...
Препоруке:
11
8
77 понедељак, 17 јун 2013 14:35
thinking maize@ Давид Новаковић, a у вези "сердара и војвода"
Јел то због следеће примедбе: "...док гледам како се комунци муче са "БАНАНА МЕНОМ"! Свака част!" Шта је ту проблем!? Негде, дал у вези овог или неког сродног текста, где се такође покренула полемика комунисти vs. некомунисти ПОХВАЛИО сам И ДРУГА Калика и то ВИШЕ НЕГО ШТО БИСТЕ ТО Ви ИКАД УЧИНИЛИ! Дал то значи другу Калику, то је већ његово, ја сам само исказао један став!? Даље, Ви "МОДЕРНИ", да не кажем ЕВРО-комунци подсећате ме на ПЧЕЛЕ!? ЛЕТИТЕ са ЦВЕТА на ЦВЕТ, а ЈОШ НИСТЕ ОСНОВНО ОСТВАРИЛИ на шта се позивате ето 150-так година још од папа Маркса!? Камо Вам радничка класа, камо алијенације и класна борба, да нема ДРУГА "Reddy"-ja још би помислио да је ВАШ "марксистички" кружок заправо ГЕЈ ЛОБИ, а не АВАНГАРДА РАДНИЧКЕ КЛАСЕ!? Једном речју, ДА НИСТЕ ТУЖНИ, БИЛИ БИСТЕ УРНЕБЕСНО СМЕШНИ! Што би рекао друг Лењин прави "МАНГУПИ из КОМУНИСТИЧКИХ РЕДОВА"! БРОЗОВИ ПИОНИРЧИЋИ! АЛО ОДРАСТИТЕ! МООООРРРРЕЕЕЕ!!!!
Препоруке:
10
7
78 понедељак, 17 јун 2013 15:43
Робеспијер
Сад нас клерикалци уче како подела на левицу и десницу, више не постоји у класичном смислу, но изостављају да кажу, да је то случај, само у не(пред)политичким друштвима. То су она друштва која своје уређење темеље на разним органским теоријама, у којима се слободе и права појединаца, утапају у разне корпоративне форме. Та друштва су тријумф религијског мишљења, над политичким. То су друштва која креирају поданике, уместо грађане, који не практикују моћ свог ума, већ су слепи послушници. Политичка друштва се базирају на плурализму интереса и мишљења, што органисти, неће никад схватити, јер је за њих мишљење само једно, и то оно које им пружа религија. Тиме, како је то изванредно приметио г. Станић, се покушавају забетонирати постојећи односи експлоатације и замрзнути људска свест, што је немогуће. Лицемерно, клерикалци се неће одрећи ни једног свог права или слободе, гарантованих им Уставом, али ће зато другима покушати да ускрате многа. Зашто не практикују дословце упутства из СП?
Препоруке:
10
5
79 понедељак, 17 јун 2013 16:14
straigh
Ne pomaze ulaziti u debate sa levicarima..to je pokvarena gramofonska ploca intelektualnog i moralnog slepila.Permanentna kriza ideniteta (zato i gej podrska!)koja stvara ogorcenost prema sopstvu i sredini u kojoj zive..Njihove ideologije su perfektne , ali su ljudi "krivi"...
Препоруке:
7
9
80 понедељак, 17 јун 2013 16:42
Робеспијер
Сад нам говоре и о кризи идентитета, управо они који се осећају угроженим пред, само њима видљивом, геј пропагандом, која треба да им, наводно, измени сексуални идентитет. Зато морају да наглашавају да су ''стрејт'', да којим случајем не би дошло до забуне. Особи сигурној у свој сексуални идентитет, не смета никаква пропаганда и индиферентни су пред другим сексуалним оријентацијама. Из страха нападају различитост, јер не могу функционисати у условима различитости. Навикли на покорност, интелектуалне моћи су им отупеле за било какав дијалог и размену мишљења, јер сопствено мишљење и немају. Зато су навикли да причају на нивоу вређања људи, што је и карактеристично за неразвијен интелект. Зачаурени и оковани у свом мрачном систему идеја, вуку остале који желе напред. Не разликују се много од модерних глобалиста који свет желе да сведу на униформност и једноличност, само што би у њиховом свету владала поповска класа, а они би радо узели улогу роба и служили им, уместо да буду личности.
Препоруке:
6
7
81 понедељак, 17 јун 2013 17:43
Драгославић
Хвала аутору! Само, није за очекивати да се закони поштују обзиром да највиша власт не поштује ни Устав. Иначе, коментари су комплимент за НСПМ, видите колико је минуса што значи да КМТШЉ популација и промотери помно прате наш сајт.
За статистику је вредно скренути пажњу на однос снага у руској Думи. Хетеро 97% педери 3%. Надам се да ни код нас у Србији однос није друкчији.
Још да нагласим да реч ПЕДЕР стоји у речнику српско-хрватскога књижевног језика и претставља особу која упражњава ПЕДЕРАСТИЈУ(и ова реч стоји у поменутом речнику). Реч ГЕЈ значи то што је аутор рекао а у енглеском језику се ПЕДЕРИ називају ФАГОТ (асоцира на дување и пухање у инструмент).
Срдачан поздрав!
Препоруке:
7
3
82 понедељак, 17 јун 2013 17:57
Komunista
Delimicno se slazem sa autorom teksta. I to u delu gde kaze da je propaganda homoseksualnosti agresivna i nametnuta od strane NVO.Inace sve manjine pa i homoseksualci, ako su manjina, iskreno veliko je to pitanje zaista, treba da imaju odredjena prava i da ne budu izolovani, sikanirani, ponizavani i sl. Zaista sam za prava svih manjina koja se mogu prihvatiti donekle. Ali ne u svemu kao npr usvajanje dece i sl. Ali da zive u nekoj vrsti priznatih zajednica jesam.Nisam za isticanje tako napadno i agresivno sex sklonosti tipa parada i sl al za neku diskreciju jesam.S druge strane decu treba poducavati drustvenim vrednostima toleranciji pa sami ce odabrati sta i kome ce se prikloniti. No, zabrane bilo koje vrste pojacavaju "zabranjeno".Inace feminizam je jos agresivniji od homoseksualaca i bas direktno radi na razbijanju porodica sa jakim sovinistickim obelezjima.A sve je to deo zapadne propagande po Maltusu izmedju svega ostalog sto nam se dogadja danas. Moramo naci nacina da se tome...
Препоруке:
3
1
83 понедељак, 17 јун 2013 17:59
Komunista
...odupiremo na prihvatljiv nacin a ne zabranama i represijom jer ima suprotan efekat. Porodica i skola su osnov za miran tolerantan otpor svemu sto nam se servira. Ali i prihvatanje "drugacijih" ako su manjina?!
Препоруке:
1
0
84 понедељак, 17 јун 2013 18:58
straight
Feminizam,homoseksualizam,ekologija i razna new age praznoverja (tradicionale religije su naravno "lose")su pribezista svih "progresivnih"snaga u sluzbi NSP..Samo citajte postove Marko Gay-a da vidite s kim imamo posla...
Препоруке:
9
5
85 понедељак, 17 јун 2013 19:19
Денис
Аутор очигледно заборавља да се "пропагандом хомосексуалности" нико не може натјерати да буде геј. Неко је или рођен тако или није. Они који у то сумњају а који нису геј, нека се запитају која би то њима требала пропаганда да их натјера да буду геј и да, уз то, још то и воле.
Препоруке:
6
2
86 понедељак, 17 јун 2013 20:20
Staljin
Најпре, захвалио бих Вам се што сте, изузимајући пар коментатора, приметили да нисам класични комуниста, који строго догматски следи некакву зацртану линију. Међутим, делимично сте у праву за цитирани део. Сем да сам левичар, не желим да ме трпају у кош у било какве линије, фракције

Bilo mi je dovoljno da procitam 2 vasa komentara i da vidim sa kakvih pozicija nastupate.naravno anti komunisti,razni desnicar i ostali to tesko ovde mogu da primete oni sve to trpaju u isti kos ne znajuci da su na primer oni koji su nastupali sa vasih pozicija,a i sa njihovim u Komunistickim ili real socialistickim zemljama uglavnom bili procesuirani.To preispitivanje,uzimanje od raznih ideologija,pa sklapanje to su fraze,ali bogami i opasne stvari.Sem ako ne mislite da napravite neku novu buckuris ideologiju.Sto se tice DOGMI pa one su vise nego potrebne,neke dogme Komunisti preispitavaju,neke prilagodjavaju vremenu,a neke su nezamenljive.Komunizam bez dogmi bi bio prazna ljustira i ne bi bio NISTA
Препоруке:
3
6
87 понедељак, 17 јун 2013 20:34
Staljin
која из свих тих учења креира нешто своје, склапа идеални поредак. Основна слабост комунизма у односу на конкурентски систем је била управо његова крутост и догматичност, која се претварала у религију.

Mozete to definisati kako hocete,ali je cinjenica da nastupate sa anarho liberalnih pozicija uglavnom,ne shvatajuci da duvate u istu tikvu sa zapadnim kapitalistickim liberalima jer i vi i oni se zalazete za iste vrednosti.Razlika je samo mozda u cujum bi rukama bila sredstva za proizvodnju.Zapad danas tolerise anarho liberale,tkzv leve socijaliste,a vrsi se nevidjena hajka i dalje na Komuniste,Lenjina,Staljina.takodje sto se tice dogmi i kapitalisti imaju itekako dogme,imaju ih bogme i liberali cija su dogme uglavnom "ljudska prava" a pod tom maskom misli se na "prava pedera" i "zenska prava" pri tome se zanemaruju KLASNA prava.To nema nikakve veze sa komunizmom vec se sa time diriguje iz jednog istog centra,a vama konzumentima se baci koska kako je to modernizacije,reforma i Cool
Препоруке:
4
7
88 понедељак, 17 јун 2013 20:48
Staljin
А ако баш хоћете, пошто кажете да су овакви као ја издајници радничке класе, зашто Лењин није завео директну диктатуру пролетаријата, већ је то радила партија као његова авангарда!?

To je Marks predvideo,a Lenjin sproveo.Nije zato sto radnicka klasa nije tada,a ni sada jos uvek svesna za tako nesto.Diktatura proletarijata je samo prelazni period pod vodjstvom partije kao avangarde.Direktnu diktaturu proletarijata mora neko da sprovodi,neki organ.takodje samoupravni socijalizam kojeg je Marks preporucio u kasnijem periodu,a sto je Kardelj primenio prerano se pokazalo vise nego dobro to je neki vid direktne diktature proletarija,a sve ostalo bi islo postepeno kroz prelazni period sve do sveopsteg oslobadjanja proletarijata od svih stega.Za vreme Staljina ni jedan clan Politbitoa KP nije mogao da ima vecu platu od visoko kvalifikovanog radnika.Posle Hruscov odustaje od toga(atlantista),a onda opet dolazi nas covek Breznjev,pa njihov Gorbacov.Neprestana borba na zivot i smrt NAS i NJIH
Препоруке:
3
7
89 понедељак, 17 јун 2013 20:48
Станић Милан 3
Станић М. -страигхНажалост, Ваши коментари су примерени Вашем знању из друштвени наука.Покушавате критиковати нешто што не познајете мешајући тако"бабе и жабе".Вредност левице није у томе што подржава геј популацију,него што објективну друштвену стварност гледа у вечитој мјени, јер не постоји а'приорни систем свршених ствари.Таква конзервативна ( и конзервирана) људска свест постоји само у теократским друштвима.Прилози на ову тему дати од г. Робеспијера и г. Новаковића имају изузетну "специфичну тежину",јер није то само идеолошки став левичара него систематична анализа стања духа у српском друштву.Често сам се питао,како то да нас мрзи и/или не подноси велик део Васељене? Да ли је проблем у нама или у другима?Ако би се поводили по ставовима владике Амфилохија,будућност као нације и народа није нам светла,јер трагедија живота није смрт,него оно,што у нама умре док смо још живи.
Препоруке:
6
5
90 понедељак, 17 јун 2013 20:50
thinking maize@ Товарищ Йосиф Висарионович Сталин
Јосифе Висарионовичу, на супротним смо идеолошким позицијама, али ИПАК, мој наклон! Такође Вам честитам што сте ИЗАБРАНИ за ДРУГУ НАЈВАЖНИЈУ ЛИЧНОСТ ЦЕЛОКУПНЕ РУСКЕ ИСТОРИЈЕ! И ЈОШ НЕШТО, који год идеолошких позиција били и којих год нација били ЉУДИ НЕ ОПРАШТАЈУ САМО ЈЕДНО, а то је УСПЕХ! Чинили сте СТРАШНЕ ГРЕШКЕ, неки кажу и злочине, али СТОЈИ оно што је Ваш некадањи архинепријатељ, а после превртљиви савезник Черчил рекао поводом Ваше смрти: "Затекао је Русију са ралицом, оставља је са атомском бомбом!" Добри стари Вини је мало претерао, али НЕ МНОГО! Знате, Ви сте ЈЕДАН од РЕТКИХ за које може да се каже да су СТВАРАЛИ ИСТОРИЈУ! БАШ Ви, а не Ваш претходник Лењин или ривал Троцки! Ви сте РАЗУМЕЛИ ПОТРЕБЕ Русије, па иако марксиста и то СУРОВИ марксиста, ОДГОВОРИЛИ сте ТИМ ПОТРЕБАМА, што је руски народ и после ШЕЗДЕСЕТ ГОДИНА од Ваше смрти ПРЕПОЗНАО! А што се НЕКИ НАЗОВИ левичари ЗАКЛАЊАЈУ иза Ваших и ДОСТИГНУЋА народа Русије и Совјетског Савеза, то говори О ЊИХОВОМ ЛИЦЕМЕРЈУ!
Препоруке:
8
8
91 понедељак, 17 јун 2013 21:06
thinking maize@ Денис
Човек је ИТЕКАКО СУГЕСТИБИЛНО БИЋЕ! Под 2, иако се поводом завршетка пројекта секвенцирања људског геном 2000, често истиче значај НАСЛЕЂИВАЊА, као и профанација концепта "гена", оно што је ТАЧНО у вези људског наслеђа јесте да је САСВИМ МАЛИ БРОЈ ЉУДСКИХ значајки ИСКЉУЧИВО НАСЛЕДНО ДЕТЕРМИНИСАН! Од упадљивијих особина то су САМО БОЈА ОЧИЈУ и СЛУХ, тј. МУЗИКАЛНОСТ! Једна СЛОЖЕНА ОСОБИНА као ЉУДСКО СЕКСУАЛНО ПОНАШАЊЕ пре свега је ДРУШТВЕНА КАТЕГОРИЈА и ДРУШТВОМ БИВА ДЕТЕРМИНИСАНА, сагласно ХИЈЕРАРХИЈИ ДРУШТВЕНИХ ПОТРЕБА, које су РАЗЛИЧИТЕ од друштва до друштва! ЉУДСКА СЕКСУАЛНОСТ, иако једна од КЉУЧНИХ ДЕТЕРМИНАНТИ људске друштвености (досад ЈЕДИНИ ЕФИКАСАН НАЧИН УМНАЖАЊА ЉУДСКИХ БИЋА!), ипак је ствар ИНТИМЕ, па је ЕГЗБИЦИОНИЗАМ "заговорника геј права" ЗАПРАВО НАСИЉЕ над ДРУГИМ ЉУДИМА! Не стоје ни ПРИЧИЦЕ о "заступљености" хомосексуалаца у људским друштвима са 10%, та БРОЈКА је МНОГО МАЊА и условљена је УНУТРАШЊОМ ДИНАМИКОМ НЕКОГ ДРУШТВА! Тако да је ПРОПАГАНДА ХОМОСЕКСУАЛИЗМА НАСИЉЕ!
Препоруке:
8
8
92 понедељак, 17 јун 2013 21:19
Staljin
Станић Милан 3
Станић М. -страигхНажалост, Ваши коментари су примерени Вашем знању из друштвени наука.Покушавате критиковати нешто што не познајете мешајући тако"бабе и жабе"

Babe i zabe je pomesala tkzv levica i to odavno.Levica je fraza i prevara i danasnja levica nema nikakve veze sa onom levicom iz 19 tog veka,a ja nisam nikakva 'levica" vec komunista.Burzoaska levica,gradjanska levica,anarho levica,evro levica svi su oni izdali radnicku klasu i rade direktno za krupni kapital,pa nemojte da se lazemo druze Stanicu.Jos je Lenjin to primetio 1920 i neke u kritici Svedskih socijalista.danasnja levica su Ds,Sps,Dps Mila djukanovica,a plus su clanovi socijalisticke internacionale.Organizacije,partije i internacionala pod kontrolom kapitala.nemaju oni nikakve veze sa levicom,zato se i zamenjuju teze da levica treba da se navi pravima pedera umesto pravima proletarijata.Najveci neprijatelji kapitalu su komunisti zato i tolika hajka na Staljina,Lenjina,Ce Thunga,Kastra,Kim-a,a
Препоруке:
7
8
93 понедељак, 17 јун 2013 23:21
Тијана
Било би лепо да неко од "бранитеља слобода" објасни које су то слободе тих људи угрожене, да ли их отпуштају са посла, попреко гледају, шта. У мојој околини већ дуги низ година живе људи који су такви, нико их не дира (и не треба), никоме не сметају . Све до тренутка када покушају да своје понашање наметну другима, док не траже за себе мало већу равноправност од других. И где идемо даље, ка легализацији тих бракова, срамном парадирању безбожништва, легализацији содомије, педофилије. Да ли је то друштво које већина нас жели за своју децу. Демократија није право свакога да ради шта му падне на памет него право већине да уређује друштво у коме живи. Па ко је нас питао шта мислимо о свему, ко у наше име доноси те срамне законе, ко дозвољава отварање јавних кућа поред две средње школе. Желимо ли такве на власти.
Препоруке:
9
3
94 уторак, 18 јун 2013 00:30
Робеспијер
@ Staljin

Ваш одговор ме је учврстио у свом опредељењу, да не треба робовати догмама, већ извршити конвергенцију различитих социјалистичких и левих учења, како би социјализам добио гипкост потребну да опстане. Свакако да Марксу остаје почасно место, од њега треба поћи, али апсолутно треба уважити и многа друга лева учења.

Друго, и марксизам је пошао од либералних идеја својег доба, од многих Декларација о правима човека и грађанина, које су изневериле очекивања, свакако, али нису изменила своју хуману суштину. Погледајте Стаљинов Устав из 1936. погледајте колико у погледу права и слобода, личи на либералне Уставе. Систем власти, је такође преузет од буржоаских теоретичара, прилагођен комунистичком учењу. Систем јединства власти, који је примењиван у СССР, први је разрадио Ж.Ж.Русо, а први пут су га применили Јакобинци, преко националног Конвента. И још других ствари.

Никако не дувам у тикву са западним либералима, јер ја верујем у те идеје, за разлику од њих... (наставак)
Препоруке:
3
5
95 уторак, 18 јун 2013 00:31
Давид Новаковић 1
Комунистичка партија је декрикминализовала истополне односе, све до доласка Стаљина на власт и успостављања тоталитарног поретка. Ослобођење хомосексуалаца мора бити један од темеља марксизма, јер је и њихов статус везан за контролу производних снага. Већ сам писао у претходном кометару да је са једне стране капитализам, разарајући дотадашњу самоодрживу породичну заједницу тржиштем послова и слободом у бирању истих, омогућио геј људима већу независност тј. могућност да организују свој лични живот на основу своје еротске и емоционалне привлачности. Са друге стране, једна од основних последица капиталистичког система јесте свепристуна подела на расу, класу, род итд., као и амбивалентан однос према породици. Са једне стране капитализам је поткопао материјалну основу породице уклањајући економске функције које су учвршћивале везе између њених чланова, док је са друге идеологија капиталистичког друштва уздигла је породицу као извор љубави, привржености и емоционалне сигурности...
Препоруке:
4
5
96 уторак, 18 јун 2013 00:31
Давид Новаковић 2
као место на којем ће се задовољити наша потреба за стабилним и интимним људским односом.То уопште није случајно, јер су сваком друштву потребне структуре за рађање и подизање деце. Идеолошки, капитализам тера људе у хетеросексуалне породице, свака генерација кроз одрастање прихвата хетеросексуални образац интимности и личних односа. Капитализам материјално ослабљује везе које су некада одржавале породицу на окупу како би њихови чланови почели осећати растућу нестабилност на месту на којем су до тад научили очекивати срећу и емоционалну сигурност. Из тога произлази да је капитализам, пошто је урушио материјалну основу за породични живот, искористио лезбијке, геј мушкарце и хетеросексуалне феминисте као жртвену јагњад за друштвену несигурност система. Зато и борба за емципацију ЛГБТ особа спада под борбу комуниста за ослобођење човека.
Препоруке:
4
5
97 уторак, 18 јун 2013 00:31
Робеспијер
@ Staljin 2

...којима те идеје служе за империјалистичке интересе. Ја први браним Лењина и Стаљина од њихових напада и напада клерикалаца. Сматрам да су њихова одређена застрањивања, највише продукт историјских околности најпре политичке и економске изолације, а касније и хладног рата. Но, увек им одајем признање за огромне заслуге које имају за развој социјализма, како у Русији, тако и свету.

Међутим, радничка класа није хомогена целина. Њу не сачињавају само радници као произвођачи, већ и радници као индивидуе са својим потребама и интересима. Међу њима, такође, има хомосексуалаца, феминисткиња, бораца за еколошка права, права животиња итд... Циљ комунизма је задовољавање свачијих потреба, те се не сме занемарити ни тај аспект. Поготово у светлу крајњег циља, укидања сваке власти човека над човеком и одумирања нација и држава.

Луј Бланки је одрицао радничкој класи способност да изведе револуцију и заведе диктатуру, а проглашен је ревизионистом... (наставак)
Препоруке:
4
6
98 уторак, 18 јун 2013 00:32
Робеспијер
@ Staljin 3

... а када је то Лењин увидео, онда за њега не важи ревизионизам.

Следећа важна ствар, је да социјализам не сме да дели људе, како то чини религија. Социјализам мора, као прелазна фаза ка комунизму, да у максималној мери омогући свима право на слободан развитак личности и развој способности. За сваког појединца мора бити места, према потребама и способностима. Социјализам мора да избегне претерани колективизам утапање појединаца у масе, јер је то онда само нова религија, мењање старих окова новим.

То се данас увиђа широм света у левичарским круговима, што је једна нова здрава основа, за социјализам са хуманим лицем, што он у својој суштини већ и има, само се стицајем историјских околности показао у делимично измењеном светлу. У томе треба да буде привлачност социјализма - еманципација, просвећеност, разум, рационалност, наука, ум, слобода... у којима ће свако наћи задовољење својих потреба.
Препоруке:
4
6
99 уторак, 18 јун 2013 01:18
Marko Gay
@ Тијана

ко дозвољава отварање јавних кућа поред две средње школе.


Ih, pa zar ste vec zaboravili vreme kada ste bili mladi?

Srednjoskolci su seksualno najaktivniji, to doba je njihov hormonalni vrh i najbolje vreme za razmnozavanje. Muskarci su u tom dobu najpotentniji, a devojke najplodnije.

Evo npr, kad ste vi videli srednjoskolce da brinu da li im je salata organska? Kod njih nema opsesije kvalitetom hrane, koju tako cesto vidamo kod starijih zbog nestanka seksualne zelje ili seksualne frustracije.

Nego da vi niste malcice ljubomorni na njihov buran i uzbudljiv seksualni zivot, pa zato zelite da ih "zastitite" od seksa?

Kad vec toliko zude za njim, sta fali da idu u javne kuce ili da rade u njima?
Препоруке:
1
13
100 уторак, 18 јун 2013 02:51
thinking maize@ НАДОБУДНИЦИМА који се издају за "marksistе"
Прочитајте ШТА је ИЗЈАВИО Венсан Дежер, ЗВАНИЧНИ ПРЕДСТАВНИК ЕУ у Србији поводом те "параде" СРАМА и биће Вам ваљда ЈАСНО да је све о чему причате, а тиче се "права ЛГБТ заједнице" заправо САМО и ЈЕДИНО ПОДРШКА ДИКТАТУ, ergo НАСИЉУ МИНОРНЕ МАЊИНЕ, подржане СПОЉА, над НАДМОЋНОМ ВЕЋИНОМ у овој држави! Јер, ШТА је НЕГО НАСИЉЕ ако се на основу ФАЛСИФИКОВАНИХ и НИЧИМ ДОКАЗАНИХ ТЕОРИЈСКИХ КОНСТРУКЦИЈА НАМЕЋЕ МИШЉЕЊЕ МАЊИНЕ ВЕЋИНИ, а ЈОШ и ВИШЕ је НАСИЉЕ зато што су СПОЉНИ ПОМАГАЧИ те МИНОРНЕ МАЊИНЕ наши АРХИДУШМАНИ! И СВЕ СЕ ТО ДЕШАВА у ВРЕМЕ СРАМНЕ ПРЕДАЈЕ Косова и Метохије Шиптарима и у време када ХРВАТИ, да БАШ ОНИ ХРВАТИ из Јасеновца и Јадовна, ПРЕУЗИМАЈУ ЗАМАШАН ДЕО СНАБДЕВАЊА СРПСКИХ ГРАЂАНА ПРЕХРАНБЕНИМ ПРОИЗВОДИМА, тј. ЊИХОВОМ ДИСТРИБУЦИЈОМ! Знате и сами да је СВЕ ТО УСЛОВЉАВАЊЕ, ergo КЛАСИЧНО НАСИЉЕ над СВЕСНИМ ЉУДСКИМ БИЋИМА! А ТРЕБАЛО би да ЗНАТЕ да се НА КРАЈУ и УВЕК на НАСИЉЕ ОДГОВАРА НАСИЉЕМ! Ако СВЕ ТО ПРЕНЕБРЕГНЕТЕ, сва та факта и знаке, онда или сте БУДАЛЕ или ХУЉЕ!
Препоруке:
11
7
101 уторак, 18 јун 2013 03:12
straight
Ne vidim drugovi/gospodo levi intelektualci , da je vasa visokoumna diskusija , sa velikom "specificnom tezinom" pokazala ista vise od mojih plitkoumnih zapazanja..Sami kazete da vam je potrebna "ideoloska gipkost" koja ukljucuje sve...anti-tradicionalne pokrete! Vi nemate problema sa teorijama i ideologijama , vi imate problema sa sopstvom.Vama je ideal "novi covek" (androgin-gej-transseksulac?)i zato nacija , vera i identitet moraju odumreti. To sto takav neostvarivi zombi-konzument , oslobodjen od "svega" , postoji samo jos u snovima najvecih kapitalista , vama uopste ne smeta.
Da rezimiram: vasa ideologija je anti-pravoslavna,anti-moralna, i anti-srpska..takva je bila i 1941-e , a takva je i ovom prikrivenom , pro-liberalnom obliku. Nikakva intelektualna onanisanja to ne mogu sakriti..
Препоруке:
14
9
102 уторак, 18 јун 2013 03:57
Staljin
Robijesper 2

Takojde da Hriscanstvo nema DOGMi ne bi bilo Hriscanstvo urusilo bi se za par meseci.Zato danas liberali i napadaju dogme i to na svim nivoima,ctkvenim porodicnim,drustvenim,traze da se preispituju? Medjutim ja mogu da ih ogolim brzo,oni traze da se urusi sistem vrednosti,morala i da se uspostavi totalna anarhija gde bi vladala dekadencija svakakve vrste.U Komunistickim zemljama se znalo da ima pedera cak i pri vlasti ih je bilo,ali su oni posmatrani kao KOMUNISTI jer oni pederluk nisu propagirali,nisu trazili prava za pedere vec su trazili i nudili iskljucivo prava za radnicku klasu.Lazna levica je nametnula to kvazi razmisljanje da levicari treba da se bore za prava pedera,ovih,onih samo nigde radnika,nigde proletera,nigde da se izadje na ulice i napadne sistem,a tek da ne pricam o nekim ostrijim merama suprostavljanja kao sto je gerila...Diktaturu proletarijata je zamenila diktatura pedera ili diktatura orgazma.Umesto osnovnih ljudkih prava na lecenje,rad i besplatno
Препоруке:
6
7
103 уторак, 18 јун 2013 04:07
Staljin
Robespjer3

besplatno skolovanje,nudi se pravo na parade pedera..Lenjin je pisao da radnickoj klasi nikako ne treba zapadna,burzoaska dekadencija i da je to krajnje stetno za samo covekovo bice i za samu Komunisticko drustvo.Takodje ni Marks se nigde ne zalaze za dekadenciju.Marks je pisao da treba razbiti burzoasku porodicu u smislu naledja i u smislu toga da takve porodice sticu profit,gomilaju kapital,a ne da treba razbijati porodice uopsteno kako to danas pokusavaju da predstave neki revizionisti.Klara cetkin koja je predstavljala feministicku struju iz sasvim prakticnih razloga(bila je lezbejka) nije parametar,tacnije jeste ali tkzv slobodarskim komunistima i anarho trockistima.Tacno je da radnicku klasu cine i pederi i ostali,medjutim ne mogu oni da budu IZNAD i da traze prava da vicu da su to,da namecu svoj stav ostalom radnickoj klasi.Pa u radnickoj klasi ima i dednicara,fasista i klerikala,mnogo vise nego li feministkinja i pedera i sta onda? Znaci opet vam je stav izlizan
Препоруке:
6
7
104 уторак, 18 јун 2013 04:16
Staljin
Robespijer 4

Dok drugima prebacujete DOGMATIZAM vi naturate vase dogme,ali da bi naturili vase dogme,prvo treva srusiti ostale dogme.Pri tome mi treba dogme da preispitamo,a vi ne trebate.Dakle to je u sustini liberalni fasizam i demokratska diktatura.Za svakog pojedinca treba biti most prema sposobnostima?Nesto slicno ide i Marksisticka krilatica za svakog prema potrebama,ali bez toga POJEDINAC jer je real socijalizam kolektivisticko drustvo,a ne drustvo individue.Drustvo idividue je kapitalizam i to prava pojedinca su jedna od osnovnih DOGMI kapitalista i liberala.U klasicnom real socijalizmu nikada pojedinac ne moze i nre treba da bude iznad kolektiva ,a posebno ne ako bi taj pojedinac hteo da ostvaruje nekakva dekadentna prava.Pa Komunizam i jeste spoj religije,filozofije,ekonomske teorije,ideologije,politike i nije lagan uopste,a vama ne daje niko pravo da vi nesto preispitujete i tumacite van marksistickih DOGMI mozete ali onda niste Marksista kao sto sam i rekao na pocetku
Препоруке:
6
7
105 уторак, 18 јун 2013 07:12
spiritus sancti
@Tijana
"Sramno paradiranje bezbožništva"? Suština priče je da Zakonom o zabrani diskriminacije LGBT populacija ima pravo na okupljanja, klubove, parade... Kao i fudbalski navijači, na primer, s tim da se LGBT populacija ne ubija međusobno, za razliku od navijača, koji nisu "sramno paradiranje bezbožništva". Da je Bakarecu iskreno stalo do poboljšanja demografske slike nacije, predložio bi, preko poslanika svoje stranke, zabranu abortusa. Po broju abortusa smo u samom svetskom, ili evropskom vrhu, zar ne? E, ali, to bi DSS-u oduzelo nešto glasova. Bakarec je ćutao prilikom donošenja zakona koji sada "kao" osporava, a ustremio se na ekstremnu manjinu, čiji broj ne prelazi više od 5%. Ovde sam svašta pročitao o socijalizmu i kapitalizmu, ali o ideološkoj osnovi savremenog zapada, SAD-a pre svih: prosvećenoj, ili apsolutnoj demokratiji, ništa. Temelj je naravno, kultni, ali to sa Vašim poimanjem kulta nema veze.
Препоруке:
7
6
106 уторак, 18 јун 2013 10:30
thinking maize@ spiritus sancti @Tijana
Рекосте: "Suština priče je da Zakonom o zabrani diskriminacije LGBT populacija ima pravo na okupljanja, klubove, parade...", неће бити да је БАШ ТАКО! Зна се ПОД КАКВИМ ПРИТИСКОМ, спољним и унутрашњим је "усвајан" тај "закон", зна се и да је ОГРОМНА ВЕЋИНА ГРАЂАНА Србије, независно од нације или конфесије ПРОТИВ ЊЕГА, зна се да се "одредбама" тог "закона" ЗАБРАЊУЈЕ КРИТИКА ХОМОСЕКСУАЛНЕ ПРОПАГАНДЕ (а та Ваша "парада" је par excelance ПРОПАГАНДНИ АКТ, пошто је ЈАВАН!), такође се тим "законом" ПРОПИСУЈЕ који се ТЕРМИНИ СМЕЈУ РЕЋИ о хомосексуалцима, једном речју овим "законом" се СУСПЕНДУЈУ ПРАВА ДРУГИХ, ГАРАНТОВАНА ЗАКОНИМА и Уставом Р Србије!? То већ НИЈЕ закон, то је УЗУРПАЦИЈА ЗАКОНА и ПРАВА! Обашка што је хомосексуалност RES PRIVATA и као таква ЈАВНО се НЕ ИСПОЉАВА и НЕ ПРОПАГИРА! Кажете "што се хетеросексуалци јавно љубе?" Хетеросексуални односи ПОТЕНЦИЈАЛНО УМНАЖАЈУ ДРУШТВО, па се такво понашање У НАШОЈ КУЛТУРИ ТОЛЕРИШЕ (другде не!), а хомосексуалност је ДРУШТВЕНО ИРЕЛЕВАНТНА!
Препоруке:
9
11
107 уторак, 18 јун 2013 11:43
Stanić Milan 4
Stanić M.- drug Staljin
Polemišući sa Lenjinom po pitanju induvidualnih i kolektivnih sloboda Rosa Luxembur spočitava Lenjinu njegovo viđenje kolektivnih sloboda,apostrofirajući njegovu misao da se "diktatura proleterijata neposredno oslanja na nasilje,koje nije vezano nikakvim zakonima."R. Luxemburg smatra, da ako se radi o ljudskim slobodama,onda je sloboda za sve,ali ne samo za uski partijski sloj boljševičke Rusije, koji se vrlo brzo pretvara u tiranidu."Revolucija je nešto drugo,nešto više od proljevanja krvi.Za razliku od policijskog shvaćanja,koja revoluciju promatra isključivo sa stanovišta meteža i uličnih buna,koncepcija naučnog socijalizma vidi revoluciju kao prevrat u društvenim odnosima među klasama." I dalje: Nema socijalizma bez demokratije,niti demokratije bez socijalizma.Citirati Marxa,a u ličnim stavovima ići protiv istih i ograničavati samo na jedan pojam - pojam komunističkog pokreta jednostavno nije izvediv.(nastavak)
Препоруке:
8
5
108 уторак, 18 јун 2013 12:00
Stanić Milan 5
U svojim radovima Marx explicite zastupa tezu,da ljudske slobode ne postoje izvan čoveka i da se kao takve sublimiraju u kolektivne slobode.Dakle, osnovna merila demokratije u jednom društvu nije ni Ustav,ni važeći zakoni,ni na koncu organizacija države, jer to sve može biti dobro napisano,a da građani na ostvarenju svojih inrteresa nikako ne mogu utjecati.( Najbolji primer za ovu tvrdnju je Ustav SSSR-a iz 1936.koji je po formi bio jedan od najdemokratskiji,a u zemlji se odigravala krvava društvena drama)Zato se uvek mora poštovati volja "političkog naroda",da se posebnim oblicima izvan parlamentarnog sistema, kao što je zbor građana( u konkretnom: prava organizovanja LGBT populacije),podnošenje peticija,referendumi - ne samo poželjni,nego neophodni korektivi konkretne,neposredne demokratije.Videli smo oblike empirijskog socijalizma i gde je to dovelo,gde su partijske klike"pisale pravila za druge,a izuzetke ostavljali za sebe."Isti je slučaj sada,samo iz drugog ideol.ugla.
Препоруке:
9
5
109 уторак, 18 јун 2013 12:06
Робеспијер
@ Staljin

Суштински нисте одговорили ни на једну моју примедбу, већ сте понављали мантре о радничкој класи, баш као што хришћанство понавља мантре о овцама и стаду.

Када сам рекао догма, мислио сам на слепо веровање у нешто што се не проверава у стварности. Ако одређена комунистичка учења нису издржала пробу времена, не треба даље инсистирати на њима, као што то чине религије са својим догмама, већ их треба изменити и прилагодити, не мењајући основну суштину. Социјализам у СФРЈ је најбољи пример за тако нешто, где је марксизам био база, а надградња се мењала у складу са потребама и околностима.

Нико није спорио да су права која сте побројали основна, али вододелница између социјализма и религије, јесте и мора бити реализација човекове личности, иначе се социјализам претвара у још једну тиранску идеологију, попут хришћанства и ислама.

Члановима 125-127 Устава СССР из 1936. гарантује се: слобода мишљења, слобода штампе, окупљања и митинга... (наставак)
Препоруке:
7
7
110 уторак, 18 јун 2013 12:08
Робеспијер
@ Staljin

уличних шетњи и демонстрација, слобода удруживања, право на неприкосновеност личности... Дакле, без ових права, преузетих из либералне традиције, нема истинског хуманог друштва, што социјализам треба да буде. Ова права треба данас да добију ново рухо, да буду реална алтернатива теократији, у којој влада поробљеност човекове личности.

Не траже хомосексуалци више права од других, они траже једнака права са другима, те не приличи једном комунисти да изврће ствари, као што то Ви чините. И какво је то натурање њихових посебних вредности, када у својим захтевима преузимају све универзалне обрасце - брак, породица, деца!? Када траже право на физички и психички интегритет, слободу окупљања, слободу говора... све она права која су другима дата, а њима ускраћена. Падају Вам у воду, ти клеро-фашистички ставови.

Друга неприлична ствар за коју сте ме оптужили јесте либерални фашизам и демократска диктатура, при којој ја не морам да преиспитујем ставове, а ви морате... (наставак)
Препоруке:
7
7
111 уторак, 18 јун 2013 12:10
Робеспијер
@ Staljin

... што није тачно и не стоји. Ја први инсистирам на преиспитивању ставова, јер без тога нема неопходне динамике друштва која је неопходна за прогрес. Код Вас је све статично, Ви попут попа објављујете вечне истине и цементирате их за вечност. Наравно, Ви имате право на то, али то исто право не смете оспорити другима, па ни хомосексуалцима, а у томе је истински социјализам. Социјализам нису форме, већ суштина.

Све колективистичке идеологије су доживеле крах, јер не можете све људе трпати у исти кош. То је ропство. Нико не заговара да појединац буде изнад друштва, али ни друштво, ако је хумано, не сме да гуши потребе појединаца. Социјализам је друштво по мери човека или није социјализам, а бојим се да Ви нагињете новој теократији.

Ја тумачим свет у складу са сопственим системом вредности, формираним кроз образовање и васпитање, те прихватам да нисам марксиста у Вашем тумачењу истог, или било који други идеолог сем идеологије слободе, хуманизма и разума.
Препоруке:
7
8
112 уторак, 18 јун 2013 13:33
spiritus sancti
@Thinking maize
Ne možete tražiti ozbiljan tretman u polemici, ako su Vam argumenti tipa: "zna se", "ogromna većina" i sl. Ne zna se, nema ogromne većine, prazna priča. Ali, vi u ime odbrane nekog pseudo-srBstva (Vašeg viđenja nacije, pravoslavlja, itd) zagovarate nepoštovanje zakona. E, to je razlog zašto ovaj narod nestaje, a ne "Parada ponosa" ili istopolne zajednice. Jer, da se poštuju zakoni, ne bi školska dvorišta bila puna dilera, a Vi ne znate kome da se obratite, jer postoji mogućnost da su dilere posadili: policija, politika, kriminalci ili svi zajedno. Mada, ne vidim ništa sporno u legalizaciji marihuane, na primer. A da smo društvo sa legalizovanom prostitucijom, javne kuće ne bi bile pored škola, već u posebnim četvrtima, vlasnici bi plaćali porez, a radnici-e bi morali da imaju socijalno, zdravstveno i sl.
Препоруке:
6
10
113 уторак, 18 јун 2013 13:50
Робеспијер
@ Staljin

Желим много тога да кажем, па пропустим неке ствари - када се већ позивате на Лењина, будите поштени и реците да су бољшевици након револуције 1917. декриминализовали хомосексуалност. Совјетска Русија је постала члан Светске лиге за сексуалну реформу, у којој је се на један модеран начин говорило о хомосексуалности, контрацепцији, абортусу, положају и улози жена... Сетите се делатности Александре Колонтај. Остављено је науци да да одговор о природи хомосексуалности, али се, нажалост, мало радило на томе, због приоритетнијих ствари у земљи. Одржана је, додуше, конференција 1929. медицинских радника о хомосексуалности, која је поделила стручну јавност на оне који су сматрали да је биолошке природе и оне који су социјалне узроке сматрали главним. Стаљин је био тај који је пресудио и подржао ове друге и почетком тридесетих, опет криминализовао хомосексуалност. Дакле, ни бољшевици нису били јединствени, а као што сам на почетку рекао било је мало научних знања о томе.
Препоруке:
7
8
114 уторак, 18 јун 2013 14:37
thinking maize@ spiritus sancti @Thinking maize
Рекосте: "Ne možete tražiti ozbiljan tretman u polemici, ako su Vam argumenti tipa: "zna se", "ogromna većina" i sl. Ne zna se, nema ogromne većine, prazna priča. Ali, vi u ime odbrane nekog pseudo-srBstva (Vašeg viđenja nacije, pravoslavlja, itd) zagovarate nepoštovanje zakona." Лепо, а ОДАКЛЕ Вам оно "10% хомосексуалаца у СВАКОЈ ПОПУЛАЦИЈИ"!? Јел ТАКВО ИСТРАЖИВАЊЕ СПРОВЕДЕНО у исламском свету, Кини, Индији, подсахарској Африци, Латинској Америци, Југоисточној Азији са Индонезијом и Филипинима, Источној Европи и свуда у руралним подручјима!? НЕМАЊЕ таквог истраживања ПОБУЂУЈЕ ДУБОКУ СУМЊУ у про-геј став! Даље, хомосексуалност је СКИНУТА са WHO ЛИСТЕ менталних поремећаја ОБИЧНОМ АДМИНИСТРАТИВНОМ ОДЛУКОМ, а не после ДУГОГОДИШЊИХ СТУДИЈА! Зар Вам та ЧИЊЕНИЦА не ПОБУЂУЈЕ СУМЊУ у НАМЕРЕ ЗАГОВОРНИКА ХОМОСЕКСУАЛИЗМА!? А оно о "законитости" у Србији, то "ОКАЧИТЕ МАЧКУ О РЕП"! НЕМА ЗАКОНИТОСТИ у ОКУПИРАНОЈ ЗЕМЉИ, ТАЧКА! Узгред, јел сте гледали скоро стари филм "САША", врло је ИНСТРУКТИВАН!
Препоруке:
9
11
115 уторак, 18 јун 2013 14:43
Бели Орао
Која се дискусија развила о отпаду. За отпад постоји сметлиште.
Препоруке:
12
7
116 уторак, 18 јун 2013 17:19
Bob
Staljin i Robespjer, kakvo društvo... brrr
Препоруке:
9
6
117 уторак, 18 јун 2013 23:48
Предраг
@straight - Матирали сте их у пар потеза, али они као пијуни не виде да је партија завршена.
Препоруке:
5
7
118 среда, 19 јун 2013 02:19
straight
Hvala Predraze, i pion se nada da ce postati kraljica u "dalekoj , svetloj buducnosti"...
Sto je stvarno fascinantno u ovoj debati , je neverovatna spremnost "levicara" da se uhvate za bilo koji ideoloski pokret (ili nastranost!) da bi ostali u "skladu sa vremenom". Taj nedostatak principijelnosti se naziva "gipkost" ili "prilagodljivost" i sigurno je da tu treba traziti slicnosti sa gej pokretom..
A ovo o tolerantnom odnosu starih komunista(partizana?) prema homoseksualnosti je vise nego smesno. Ko im je bio gej ikona? Sava Kovacevic? Staljin?(brkovi!) Mozda su postojali i gej udarni odredi za operacije u pozadini? Stafeta kao falusni simbol? Pateticno...
Препоруке:
5
5
119 среда, 19 јун 2013 11:45
Тијана
@Marko gay
Поштовани господине, претпостављам да Ваш коментар у вези јавних кућа треба да звучи шаљиво, тема је међутим, крајње озбиљна па сам ипак решила да одговорим. Та јавна кућа коју зову "клуб" је (смишљено или случајно) поред елитне Математичке гимназије (чији ђаци добијају награде у целом свету) и Електротехничке школе. Да ли и то потпада под наметање хомосексуализма свима па и онима који то нису. Ово је прави пример тероризма мањине над већином. Као што сам рекла не бих желела да се њима догађа ништа лоше све док су и они толерантни према другима. Да ли они треба да имају предност при запошљавању (и наша деца су годинама без посла-ко њих заступа) или при усвајању деце као у земљама Западне Европе. Што се тиче мојих искустава из младости, о којој имам лепа сећања, никада нисам плаћала или бивала плаћена за љубав (Богу хвала), жао ми је оних који то морају или мисле да морају, молим се за њих. Али то је друга тема.
Препоруке:
4
5
120 среда, 19 јун 2013 13:16
The Clash
Demografski pad stanovnistva u Srbiji nema nikakve veze sa gay pravima.Srozavanje nataliteta su uzrokovale velike promene:ratovi,promena drustvenog sistema,krize,inflacija,nasilne i dobrovoljne migracije itd,itd.Bakarecu i da se ispuni zelja,i da drzava primeni zakon;nista se nece na bolje promeniti tuzna demografska slika tuzne zemlje Srbije.Demografija ce se promeniti kad se zemlja ekonomski oporavi.Ovde se radi o pravu da neko protestuje zarad neceg...svog sto taj neko oseca.Ne vidim zasto bi meni heteroseksualcu,smetao protest homoseksualaca jer nisam u dodiru sa tom populacijom.Niko ne brani obespravljenim ljudima iz propalih firmi,premlacenim zenama,zrtvama trafikinga,otpustenima,da protestuju zbog svojih elementarnih prava.Ne protestuju jer nemaju socijalnu da se moraju boriti za svoja prava.A nemamo ni klasnu svest.Niko nikome nece dati prava na tacni.
Препоруке:
6
1
121 четвртак, 20 јун 2013 13:06
Marko Gay
@ Тијана

Та јавна кућа коју зову "клуб" је поред елитне Математичке гимназије (чији ђаци добијају награде у целом свету). Да ли и то потпада под наметање хомосексуализма свима па и онима који то нису.


Ne, jer daci imaju izbor: niko ih ne primorava da ulaze u javnu kucu. Mogu npr da se bave matematikom ako im vise odgovara.

Да ли они треба да имају предност при запошљавању (и наша деца су годинама без посла-ко њих заступа).


U Srbiji je na rukovodecim polozajima MNOGO manji procenat zena nego u generalnoj populaciji. Zasto su im te pozicije uglavnom nedostupne? Jel su zene prirodno gluplje ili nesposobnije? Sta im je prepreka?

Ako su to deca, drzava mora da obezbedi vrtice za decu.

Ako je to predrasuda, drzava mora da obezbedi zenama prednost pri izboru na takve polozaje, ne zauvek, nego samo dok se ne uspostavi priblizna ravnoteza i dok ne postane normalno da zena moze biti predsednik vlade i predsednik republike.
Препоруке:
0
2
122 четвртак, 20 јун 2013 13:43
Тијана
Marko gay Па у томе и јесте проблем са запошљавањем, ако почнемо да фаворизујемо једну групу људи они постају равноправнији од других и то је опасно. Тренутно су привилеговани чланови партија. Познајем много младих образованих људи оба пола који не могу да се запосле па тако ни да оснивају породицу уз све обавезе које породица захтева. Припадници популације о којој се пише у чланку, јер о томе је реч све време, су после политичких партија најорганизованија група, у хаосу само такве групе успевају нешто да остваре, мирни обични људи су на маргинама без обзира на знање или способности. Посебно је потресно да такви парови имају предност код усвајања деце. Што се ђака тиче јасно је да их нико неће киднаповати и одводити у тај "клуб" али се јавне куће без обзира које орјентације не лоцирају у близини школа, нормално би било да ни рекламирање таквога начина живота није дозвољено. Познајем људе такве орјентације, они живе мирно, дружимо се,попијемо кафу али нам не намећу свој начин животa.
Препоруке:
1
0
123 четвртак, 20 јун 2013 13:44
Тијана
Marko gay Па у томе и јесте проблем са запошљавањем, ако почнемо да фаворизујемо једну групу људи они постају равноправнији од других и то је опасно. Тренутно су привилеговани чланови партија. Познајем много младих образованих људи оба пола који не могу да се запосле па тако ни да оснивају породицу уз све обавезе које породица захтева. Припадници популације о којој се пише у чланку, јер о томе је реч све време, су после политичких партија најорганизованија група, у хаосу само такве групе успевају нешто да остваре, мирни обични људи су на маргинама без обзира на знање или способности. Посебно је потресно да такви парови имају предност код усвајања деце. Што се ђака тиче јасно је да их нико неће киднаповати и одводити у тај "клуб" али се јавне куће без обзира које орјентације не лоцирају у близини школа, нормално би било да ни рекламирање таквога начина живота није дозвољено. Познајем људе такве орјентације, они живе мирно, дружимо се,попијемо кафу али нам не намећу свој начин животa.
Препоруке:
1
0
124 четвртак, 20 јун 2013 15:26
Marko Gay
@ Тијана

нормално би било да ни рекламирање таквога начина живота није дозвољено


Onda bi morali vama da zabranimo istupanje u javnosti, pa i ovde na NSPM-u A to ne moze, jer svako ima pravo da propagira svoj nacin zivota, pa cak i vi. Sloboda govora ima prakticnu svrhu, da narodu ponudi VISE alternativa, tako da on moze da izabere najbolju.

ако почнемо да фаворизујемо једну групу људи они постају равноправнији од других


To ne sledi logicno i nuzno. Evo, dacu primer:

Zamislite da zakonom propisete favorizovanje zaposljavanja zena u upravne odbore javnih preduzeca, sve dok ne dostignu ucesce u svakom odboru od bar 40%, nakon cega automatski prestaje njihova favorizacija za taj odbor.

Znaci, zakonom ste propisali favorizaciju zena pri zaposljavanju, ali zene zbog toga nece postati ravnopravnije od muskaraca, jer ce ih i dalje biti samo 40% u svakom upravnom odboru, tj mnogo manje nego sto ih ima u stanovnistvu.
Препоруке:
0
3
125 петак, 21 јун 2013 09:21
Gradjanin
„Društvo je dužno da štiti legitimne interese maloletnika kao važnu društvenu vrednost!“
Nebojša Bakarec

„Fašizam je naziv za ideologije i pokrete koji smatraju kako je država temelj ljudskog društva, odnosno institucija koja treba u potpunosti nadzirati svaki aspekt društvenog života.“
Wikipedia
Препоруке:
1
1
126 субота, 22 јун 2013 06:13
Staljin
Желим много тога да кажем, па пропустим неке ствари - када се већ позивате на Лењина, будите поштени и реците да су бољшевици након револуције 1917. декриминализовали хомосексуалност-Robespjer

A kako su je dekriminalizovali? Nikada u SSSR nije bilo dekriminilizovano to da ako se uhvate 2 muskarca na jasvnom mestu da opste.Takvima se presudjivalo po clanu tom i tom,kao i u Sfrj kao i u svim ostalim KOM zemljama.U Komunistickim zemljama pitanje pedera nije postojalo uopste? Bili su na marginama i nisu smeli da pomisljaju da se deklarisu,a kamoli da traze parade.Doduse u Komunisrickim zedmljama nisu proganjani vec jednostavno ignorisani,smaknuti,komunisticke zemlje su imale pametnija posla nego da se bave dekadencijom i pravima pedera.Medjutim sta su mislili nacisti o pederima,kako su ih oni tretirali i da vidimo kako liberalizam i nacizam duvaju u istu tikvu sada cemo da iznesemo ovde
Препоруке:
0
0
127 субота, 22 јун 2013 06:21
Staljin
Liberalizam i fašizam, nacizam.....

Da li ste ikad primetili jedno od to dvoje a da mu u zagrljaju nije ono drugo?

Da li je (osim Sodome i Gomore) ikad igde postojao procvaliji liberalizam nego u Berlinu za vreme Hitlera?

Zar nije Hitlerov Rajh bio prva svetska država gde je drogiranje postalo "način života"?

Zar je neo-fašizam i neo-nacizam IGDE drugde opstao i to zakonom zaštićen nego u liebralnim zapadnim država?

Zar nije nacija produkt baš istih onih od kojih i antinacionalni mondijalizam odnosno sad poznatije ko globalizam, buržoazije?

Zar pederluk nije na istom konju u galopu, na kojem i "revizija istorije" odnosno pravo da "budemo malo fašisti i nacisti"?

Zar ne zagovaraju baš svi oni jednu te istu klasnu podelu, na Gazde i Robove?

Gde je ta neka suštinska razlika između tih veselih ćerki jednog te istog oca- Krupnog Kapitala?...Evo recimo, otkad smeš da se žvaljaš sa dečkom na ulici u Hrvatskoj? Pa otkad smeš i ustašku kapu na glavu da staviš
Препоруке:
1
0
128 субота, 22 јун 2013 06:23
Staljin
A otkad smeš u Srbiji da praviš izložbe o liku i delu Ljotića? Pa otkad smeš i da se nazoveš "sexualnom manjinom"! Znate......sve slučajno ZAJEDNO UPAKOVANO! Naravno, paket kad ti dođe, ko nama sa Zapada, a u njemu dve stvari to ne znači ni najmanje da je obe upakovao jedan te isti! Jelte, to vam je logika?.Ljudi uopšte ne pojme, da se po prvi put ODEĆA ULIČNIH KURVI FORMIRALA KO ŽENSKA MODA baš za vreme Hitlera u Nemačkoj......Da je Berlin bio pojam dekadencije za današnji Amsterdam, San Francisko ili Sodomu i gomoru na malo mirnije dane......Da je kompletna nacija bila nadrogirana, i DA JE KONZUMERIZAM BIO ESENCIJA HITLEROVOG RAJHA! Čak i TV PROGRAM......tadašnji CNN i HTV....je pokrenut baš u rajhu! Dakle, o čem pričamo, vi se kao razlikujete.
Препоруке:
1
1
129 субота, 22 јун 2013 06:25
Staljin
Hitler je zabranio pederske barove i kupatila,ali da vidimo zasto i kakav je stav nacista bio prema pederluku.Zakon protiv sodomije postojao je u nemackoj mnogo pre Hitlera,a Hitler je iskoristio taj zakon da se obracuna sa politickim protivnicima.Poznati vodja homoseksualaca koji je bio desnicar Brend,nikada nije uhapsen i progonjen,ali zato homoseksualci komunisti jesu.Nacisti su zakonu dodali paraf 175a koji im je davao za pravo da kaznjavaju svako sumnjivo ponasanje koje lici na homoseksualizam i na osnovu toga je procesuirano na hiljade heteroseksualaca naravno politickih protivnika.gestapo je osnovu za homoseksializam koristio kada nije imao nikakvu drugu osnovu na primer za progon neposlusnik katolickih svestenika,a sa druge strane Gustaf Grundgens deklarisani peder Gering ga je postavio za direktora Drzavnog pozorista.Hitlerova omladina (hitlerjugend) u prvih sest meseci 1940 te godine napravili su 10.958 prestupa.Najvise je bilo kradja preko 5000,a na drugom mestu sodomija 901
Препоруке:
1
0
130 субота, 22 јун 2013 06:29
Staljin
Na celu nacionalsocijalisticke lige iz San Dijega nalazi se Rasel Vejc koji je u partiju primao samo homoseksualce isticuci da je cilj stranke borba za seksualnu,socijalnu i politicku slobodu.Njegov casopis "The Advocate" velicao je nacisticku odecu,izrazanjanje i plavokosu lepotu arijevaca...Fascinacija Americkih gejeva fasizmom nije nova stvar.Poznata lezbejka Gertruda Stajn(knjizevnica) bila je obozavalac Hitlera i 1937 tvrdila da bi on trebao da dobije Nobelovu nagradu za mir.Nemacki novinar Klasulahar 1997 god tvrdio je u Spiglu da u njegovoj zemlji jaca pokret homoseksualaca -skindhedsa i isticao primer jednog od vodje Nemackog nacizma Mihaela Kunena koji je kao gay umro od side 1995 god.PRVA organizacija za gay prava u SAD bio je Americki ogranak nemackog drustva za ljudska prava ciji je clan bio i potonji vodja SA Ernst Rem..I LIBERALIZAM I FASIZAM SU PONUDILI NARODU NAJPRIMITIVNIJU ZABAVU.JAVNE KUCE,PORNOGRAFIJU,JEFTINU DEMAGOGIJU O NAD RASI I OKULTIZMU
Препоруке:
1
0
131 субота, 22 јун 2013 06:35
Staljin
Oćete prava pedera? e pa onda ne sme da bude na vlasti komunista, dovedite fašsite, liberale, nacionaliste.......i ima da se pederluku naparadirate ko komunisti vojnoj sili i pobedama nad nama!to nije cool uopšte! Evo budite recimo EMOSI, budite SKIN HEDSI...budite nacionalisti ili fašisti...budite pederi amožete da probate i sa životinjama neki sex, zabavljanje, pa toliko sekti ima mora neka i za vas da se nađe....al ni za živu glavu te boljševičke ideje, to je totalno neprihvatljivo!Birajte po meri! Od pedofiskih loža do Kju Klux Klana...sve frakcije i pravce i subkulture ovog sveta- Samo nemojte Komunizam.Ili vi koji hocete od vakoga po nesto da uzmete,pa novi pravac da izmislite i naravno podrzavate sve i sto su NACISTI podrzavali,al nemojte nikako Komunizam
Препоруке:
1
0
132 субота, 22 јун 2013 06:44
Staljin
Dakle, našu ideologiju su vam rušili oni koji nemaju sad sta osim k..ca od ovce da vam ponude! Nema......otišli su liberalima pod suknje svi ti protivnici komunizma...i ispod suknje liberala su vam glumili nacionaliste, fašiste......i nahuškali vas protiv nas jedinih koji imamo VIZIJU! E kad su vas otrgli.....šta sad? Sad se opet između sebe dodaju loptom za kojom vi trčite......onaj voli Ljotića a onaj drugi voli svog dečka, a treći Pavelića.......A NAROD OPET U ROPSTVU!
Препоруке:
1
0
133 субота, 22 јун 2013 06:50
Staljin
straight
Hvala Predraze, i pion se nada da ce postati kraljica u "dalekoj , svetloj buducnosti"...
Sto je stvarno fascinantno u ovoj debati , je neverovatna spremnost "levicara" da se uhvate za bilo koji ideoloski pokret (ili nastranost!)

Tvoje nepoznavanje ideologija i materije je vise nego smesno.Pazi levicari da se uhvate za bilo koji ideoloski pokret? Pa upravo to ti govori da to nisu levicari vec su lazni levicari koji duvaju u tikvu sa liberalima i bore se za prava pedera i dabrova umesto za prava radnika.Nema to nikakve veze sa nama Komunistima,Marksistima,Lenjinistima,Staljinistima,a lepo ti je gore objasnjeno da Robespijer nije Komunista.Dakle idi procitaj ponovo sta je Staljin napisao,ali mozak ukljuci
Препоруке:
1
1
134 недеља, 23 јун 2013 13:36
Djindjic
Stari dobri ruski spijun sa macem u rukama, ispod sjajnih zvezda, gusla o stvari koju ne razume. Radi se o ljubavi, istopolnoj.
To nije ljubav Pahomija prema svom mladom stadu, to nije ljubav Kacavende prema napupelim pravoslavnim ruzama.
Takva ljubav jos kako moze da ima decu, ali opet, ne kao heroji ruske pravde Kacavenda i Pahomije.
Da li autor teksta njime edipovski ljubi svoju majcicu? Snovi umeju da budu surovi u svojoj neobuzdanoj eroticnosti.
Ili autor teksta oseca pritisak od gej populacije, kojoj bi se i srcem i telom priklonio samo kada bi smeo i kada bi majcica to dozvolila?
Препоруке:
0
2
135 понедељак, 24 јун 2013 21:33
DrJelaBisic
Pobogu,braco komentatori(i sestre,naravno)!Skliznusmo sa teme nacisto!Toliko je komentara,pa isprepleteni,o natalitetu,Staljinu,Trockom,Lenjinu,liberalizmu....da ne nabrajamTema clanka je predlog zakona kakav je donesen uRusijiDa li ste za takav zakon?Ako jeste-zasto(ako niste-zasto)Budimo prakticni i kratki,skoncentrisimo se na sustinu temeZa pocetak-pozivam vas da ocima deteta od 10g(koje,valjda,cita novine,tzv dnevnu stampu)procitate srpske dnevne novineKo je od vas malo stariji(kao ja)seca se valjda kako su dnevne novine nekada izgledale(ne samo nase-i strane)danas u tim novinama imate rubrike koje su potpuno neprimerene za takvu vrstu stampeTu su detaljni,eksplicitni opisi i saveti koji se ticu seksualnog zivotaDete od 10g to ne bi trebalo da citaSmatram da u Srbiji mora da se sprovode postojeci zakoni koji se ticu izlaganja dece seksualnim sadrzajima(sto se tretira kao nasilje nad decom-i jeste)To se tice kako istopolno orijentisane tematike,tako i heteroseksualne
Препоруке:
1
0
136 уторак, 25 јун 2013 00:47
simon simonovic
Pogledajte diskusiju(u NSPM,naravno)u hronici(514):Hrvatska:na ZagrebPrajdu ucestvovalo...od15.6. na dalje
Препоруке:
0
0

Анкета

Да ли мислите да ће у наредних годину дана у Србији бити одржани нови парламентарни избори?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер