Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Vučić kao stabilizator evroentuzijazma

Komentari (75) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 19 april 2013 12:17
Marko Miljanov
Genijalno i pravo u metu. Dr Antonić definisao srce problema. Alek je skoro sve glasače SRS preveo na stranu EU.To Đinđić i slični nisu mogli ni da sanjaju.Brisel treba da mu da orden.
Preporuke:
142
3
2 petak, 19 april 2013 12:25
Goran Jevtović
Odlično profesore!
Preporuke:
114
7
3 petak, 19 april 2013 12:26
Igor
Antonić 2 - Vučić 0
Preporuke:
117
2
4 petak, 19 april 2013 12:28
Dr
I sada tek postaje jasno koliku štetu prave kvazipatriotski portali i časopisi poput "Pečata", "Vidovdana" i "Novog Standarda" koji sve vreme pacifikuju patriotsko biračko telo i predstavljaju naprednjaka kao nekakvu patriotsku i državotvornu opciju, dok istovremeno SNS vuče celu Srbiju ka evrofanatizmu.
Preporuke:
127
9
5 petak, 19 april 2013 12:30
SNS = DS
Iz tabele 3 se vidi da gotovo polovina onih iz SNS koji su za ulazak u EU nije u stanju da oceni da li je EU prijateljska ili neprijateljska prema Srbiji!

Zbogom pameti! Eto zašto je tzv. demokratija najobičnija farsa. Neobrazovani, nesposobni i neuspešni (ubedljiva većina) kroje kapu svima svojim glasanjem na izborima. Uz ovakve okupirane medije i izdajničku "elitu", iz ove pozicije se ne možemo izbaviti.
Preporuke:
100
1
6 petak, 19 april 2013 12:31
Jelena
Neverovatno da ima ljudi koji veruju Vucicu,a ima ih.Da li je problem sto su mozda to mladi pa neznaju vucicevu genezu,a obiluje prevrtljivoscu i grabezom za vlast,ili su to stariji koji brzo zaboravljaju ili pak uopste ne pamte.Ova nebuloza vuciceva da Srbija ne moze da prezivi bez EU je obicna mantra,i samo drugi naziv da EU nema alternativu.Tu Ritz ima mnogo udela,konacno ako je vucic prevario Seselja koji ga je stvorio,koga onda nece.
Preporuke:
107
0
7 petak, 19 april 2013 12:40
Nikola
Zaista vrhunski analizirano i ako smem da dodam, krajnje objektivno. Nego mene sada JOŠ vise muci pitanje: Ko ce nas izvuci iz ove, na oko, bezizlazne situacije?
Preporuke:
73
1
8 petak, 19 april 2013 12:46
fristajlo
Ova srazmera u poslednjem koraku se preslikava i u medijima.

Lično- mislim da su mediji glavni krivac za nastavljeno hipnotisanje naroda EU-dogmom.
...slažemo li se u tome da se glavna politička ličnost, zaslužna za to što se posle svega i dalje bakćemo sa briselskom Vavilonskom kulom, zove – Aleksandar Vučić?

-te se zato samo delimično slažem sa autorom teksta; jer, Vučić nije presudno uticao na nastavljeno "mantranje" i političku "onaniju" koja je predmet teksta.
Moć podpredsednika Vlade ograničena je; medijska nije.
Vlasnici medija su ti koji kontrolišu javno mnjenje, a Vučić samo pokušava da se "očeše" o taj "mejnstrim" koji je diktiran medijima. Ne branim ga, čak suprotno od toga; smatram ga slabim zbog toga, jer je na poziciji sa koje bi mogao da bar pokuša da taj scenario raskrinka- a on to ne radi.
Plašljiv je i nema hrabrosti da kaže istinu, svestan da bi ušao u sukob sa pravom moći u ovoj zemlji, nespreman za taj sukob.
Preporuke:
60
7
9 petak, 19 april 2013 12:59
thinking maize
Pita mene taksista (šta ćete, mogu prosečni srpski naučnici sebi da priušte da se PONEKI PUT voze i taksijem, a ne samo "Bus-pljucom"!) jutros: "Šta mislite o Vučiću!? Izgleda da je ovo oko korupcije DOBRO ZAPOČEO!?" Ja: "Znate, "žuti" su imali običaj da HAPSE i MEDIJSKI EKSPLOATIŠU ta HAPŠENjA, a potom da te ljude PUŠTAJU kad sve prođe. Čekam da vidim ŠTA ĆE BITI sa Miškovićem..." Taksista: "Ne mislite valjda da je ISTI kao i "žuti"!?" Ja: "ČEKAM i PRATIM, znate već izaziva SUMNjU što oni Kosovo i to NAJVREDNIJI SEVERNI DEO DAJU za LIST PAPIRA, tj. taj NjIHOV DATUM, a ne za recimo..." "Pa da nam Šiptari ponude 2-3 milijarde dolara", entuzijastički prihvata taksista. Ja: "Znate, SAMO RUDE na Kosovu& Metohiji, bez tamošnje vode, zemlje, fabrika, manastira... VREDE VIŠE od 1000 MILIJARDI DOLARA, ako ćemo da PRODAJEMO!" Čuje se zvižduk i nastavljamo da pričamo o beogradskim lepoticama... Eto, to je moje jutrošnje iskustvo sa PREUMLjENjEM i RAZ-UMLjENjEM prosečnog Srbina. Svako dobro.
Preporuke:
89
7
10 petak, 19 april 2013 13:16
istorijski minimum
Dakle, ti birači SNS su u kontradiktornoj poziciji: smatraju da Srbija treba da se utopi u nekakvu super-državu, a da uopšte nisu sigurni da li nam je ta nadnacionalna struktura prijatelj ili neprijatelj!?

Dakle, radi se o biračima sa dijagnozom "raspolućene ličnosti", a što se tiče evroentuzijazma (faza 1) on polako prelazi iz faze 2 - evrofanatizma u završnu fazu - evromanijakizam!
Stabilizator ili ne, napon za srpsku stvar i mišljenje je opao do istorijskog minimuma!
Preporuke:
46
1
11 petak, 19 april 2013 13:28
kad-tad
S obzirom da je Vučić još mlad političar to će sigurno biti prilike da odgovara za svoja nedela, kad-tad!
Preporuke:
63
0
12 petak, 19 april 2013 13:49
Marko
Slusam narod na pijaci kako govori "nas Aca". Zeljni su d aimaju mesiju, zeljni su kao ovce d aih neko vodi. Brisel je to dobro uvideo instalacijom ove marionete. Druga Srbija koja je do nedavno pljuvala A. Vucica mudro cuti, Znaju da iza njega stoji Ambasada.
Preporuke:
67
0
13 petak, 19 april 2013 13:56
Mićko
Slažemo se. Još od prvog vagona.
Preporuke:
34
0
14 petak, 19 april 2013 13:56
baron fon Minhauzen
E, da je meni takav jedan divan narod - takvi glasači iz snova.... šta bih ja sve postigao! Vučić prema meni ne bi bio ništa. Mada, ipak - moram da mu priznam - nije on baš sasvim nesposoban... ume taj.
Preporuke:
39
1
15 petak, 19 april 2013 14:11
Nimbus
Da, da. Ovo je prava politička analiza. Egzaktni podaci i hladnokrvni zaključci na osnovu činjenica, bez nepotrebne deskripcije, "pesništva", kome su inače tako skloni naši politički analitičari.

Ja bih dodao još jedan zaključak koji je autor propustio da izvede: SRS kao stranka, a osobito njene pristalice su bile i ostale "patriote" u meri koju određuju prezentovani podaci. Dakle - generalno lažne patriote, prevrtljivci i sitnozuba lumpen-bolan-raja, s Titom u duši. Odmah do njih su pristaše SPS.
Čik neko da je takvima pre deset godina predlagao "put u Evropu". A sad su oni vlak bez voznog reda koji nas jope vuče u svetlu budućnos`.
Doklen više zemljaci?
Preporuke:
41
1
16 petak, 19 april 2013 14:17
@ 1.Nikola,2. thinking maize, 3.kad-tad
1.Ko ce nas izvuci iz ove situacije- pise sve precizno u Nebeskoj liturgiji vladike Nikolaja. Jos nismo dotakli dno, ali blizu smo;
2.Vas razgovor sa taksistom govori o blizini tog dna, prodali bismo mi ono sto se prodati ne sme, cak i po hiljadu puta nizoj ceni, daj sta das. Sta bolje ilustruje duhovni pad, blizu, sasvim blizu smo kraja Nebeske liturgije;
3. Kad dotaknemo to dno, a tu je, na milimetar, onda ce odgovarati svi koji su narod doveli do, kako rece jos jedan komentator, ludila i raspolucenosti. Ne znamo samo da li su i sami bolesni pa svoju sizofreniju indukuju u narod ili je sve smisljeno i na "naucnoj bazi" radjeno. U svakom slucaju, bice nikako drukcije, nego po zasluzi. Na zalost, i po narod koji nije ni malo nevin. Jer da ne cuti i aminuje, niko nikakav plan ne bi mogao da sprovede, mimo plana Bozijeg. A po njegovom ce svakako biti na kraju.
Preporuke:
33
2
17 petak, 19 april 2013 14:31
Pedro
Neko ce svakako na kraju bitiustanovljen kao simbol sveopste propasti i izdaje srpstva. Tacno je da se Vucic ovim sto cini vrlo priljezno kandiduje za to.
Preporuke:
34
0
18 petak, 19 april 2013 14:58
Milos Stankovic
Vucic je politicar koji je uradio sve pogresno. Dok je bio vajni patriota, za vreme Milosevica, cinio je svom narodu samo lose stvari. Sada, kada je evrosluga, jos je gori. Pitanje je samo kada je promenio dres. Mozda se to desilo i tokom devedesetih. Nikada necemo saznati.
Preporuke:
39
1
19 petak, 19 april 2013 15:24
Svetislav Kostić
Na osnovu u tabelama prezentovanih rezultata anketa dolazim do zakljucka da u Srbiji najkasnije od kriminalnog petooktobarsakog prevrata pocinjenog od palikuća Narodne skupstine, na izbore ili na ankete odlazi masa individua od rezimskih medija izvrnutih mozgova i kao na lancima i becevima gonjeni, da konje vezu tamo gdje Tadić, Dacić, Vucić i slicni, predstavnicki za gazde u Briselu i Vasingtonu naredili.

A tek koji dan ranije od SNS u javnost pusteno "obavjestenje" gdje se Vucić slavi kao srednjevjekovni krunisani vladari, potvrdjuje i opravdava moj duboki prezir prema ljudima i sredini koja nije ni sjenka svojih predaka. A jer se oni ne mogu iz grobova da artikulisu, to sam ja ucinio ovim tekstom u njihovo ime.
Preporuke:
31
1
20 petak, 19 april 2013 15:29
kaca
Neprestalno se namece pitanje: Sta je to sto je Vucica nateralo u Evroentuzijazam ?Ovaj tekst to ne otkriva , a svi clanovi SNS trebali bi se UPRAVO TO UPITATI . KOJI SU RAZLOZI (UZROCI) TAKVOG OTKLONA OD EVROSKEPTIKA KA EVROENTIZIJASTI A. Vucica?
U politici (pogotovo Srpskoj) nema slucajnosti !!
Preporuke:
38
0
21 petak, 19 april 2013 15:59
Slavomir Srpski
Nije dzabe Tito krecio Srbe samoupravljanjima i klasno-lopovskim bratstvo-jedinstivima, u kojima niko nije verovao u drustvenu svojinu, koliko samo da moze od toga za sebe da ukrade.

Stoga su (post)Slobine privatizacije vec od 90tih bile u najvecoj meri "ukradi koliko mozes" i "gledaj samo sta mozes za sebe ka ukrades".

Nije cudno da je taj nedrzavnicki i bescasni amoral preovladavajuci i kod danasnjih pionira, (ali bez Brozove zastite), koji bi za onoi "daj sta das" a za drugo boli me uvo.

EU je stoga jos na modi jer to je nama nasa borba dala da imamo bezmozgovice za vladara.
Preporuke:
22
6
22 petak, 19 april 2013 16:11
@kaca
KOJI SU RAZLOZI (UZROCI) TAKVOG OTKLONA OD EVROSKEPTIKA KA EVROENTIZIJASTI

Siromaštvo-slabost duha ili mito, procenite sami!
Preporuke:
16
2
23 petak, 19 april 2013 16:20
Ružičasti panter
Ipak ostaje nejasno zašto je veliki deo radikalskog biračkog tela prešao u SNS. Odsustvo bilo kakvog programa, izdaja zatočenog saborca, lakrdija sa štrajkom glađu - sve su to bile okolnosti koje su objektivno išle protiv naprednjačkog "projekta". Kako onda objasniti uspeh te stranke kod birača, posebno kod velikog dela radikalskih birača?
Drugo, činjenica je da evroskeptične, odnosno evrorealistične stranke imaju malo prostora u medijima ali ti mediji ipak prenose informacije o ekonomskoj (i ljudskoj) katastrofi u Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Portugaliji....ukratko u većini zemalja EU. Kako onda objasniti da prosečno razuman čovek koji čita novine i gleda TV, prema tome upoznat je sa zbivanjima u tim zemljama, može da veruje u Vučićeve priče o Evropskoj uniji kao spasu za Srbiju?
Preporuke:
35
0
24 petak, 19 april 2013 16:51
Jovan Bez Zemlje
Opet su, vecini komentatora, krivi - mediji?!
Iako je na snazi zakon o transparentnosti vlasnistva u medijima, zasad se samo zna za dva stampana medija - ko su im vlasnici. Vladan Dinic u "Svedoku" i Milorad Vucelic u "Pecatu", ah, da...i Milovan Brkic u "Tabloidu". Sve ostalo je potpuno mracno. Dakle, dok se SVI vlasnici medija ne znaju tacno- po imenu i prezimenu - medijska scena ce biti ovakva kakva jeste, ista kao i drzava. Dakle - nikakva!
Jovan Bez Zemlje
Preporuke:
23
1
25 petak, 19 april 2013 17:47
Milutin
Pa tačno je da je Vučić glavni igrač Briselaca, koji za njih igra bolje nego svi do sada, naravno ta njegova "igra" je podla i prljava, kao što vidimo.

Ovaj režim će ovuzemlju ocrneti, a njihova imena će se pisati crnom katranom bojom , ako parfiraju ovaj sporazum na našu veliku tetu.

Ovo je zlo od goreg.
Preporuke:
23
1
26 petak, 19 april 2013 17:58
Bojan, PRIŠTINA
Šta reći, Đavolska tvorevina EU, đavolski evikasno odraćuje svoj đavolji posao ... Ali staće Srbin svima njima na njihov ćavolski rep !

KOSOVO JE SRBIJA NIKAD UNIJA !
Preporuke:
32
0
27 petak, 19 april 2013 18:02
Zika
Da dopunim. Neko vec rece da je demokratija shvatana na evropski, odnosno, USA, nacin vesto zamaskiran feudalizam. Bira se izmedju onoga sto je dato, a ne ono sto bi mozda ljudima trebalo. Vucic je u pravu, drustva-drzave se i organizuju da budu zavisne, kako bi ekonomski jaci inace vladali ? Nije racionalno koristiti vojsku i okupirati teritoriju, to je proslost. Nema streljanja, sada je u modi Zakon o radu. Druga mogucnost su ljudske duse, ali ovde to nije slucaj, covek se zapravo svede na prezivljavanje. A onda, eto ucene. Eto recepta. Zar ljudi koji su na ovom sajtu nisu ucili-citali kako se vlada?
Preporuke:
16
0
28 petak, 19 april 2013 18:50
Jasna*
Prvo ako ih je Vucic "preumio" u EU entuzijaste,za to ne moze biti nikako kriv Vucic ,vec samo oni koje je uspeo da "preumi".Nisu nasi ljudi bas takve ovce pa da ih neko tek tako "preumljava".I Zasto tako nesto nije poslo za rukom npr Djindjicu,Tadicu,Djilasu i ostalim EUfanaticima.Evo zasto, odgovor je u kriminalu i korupciji.Nas narod obozava Vucica samo iz jednog razloga,a to je bitka protiv kriminala i korupcije u koju je krenuo odmah ,odlucno i pokazao da nema nedodirljivih.Narod je to podrzao i pozdravio ,jer je narodu dozlogrdila pljacka,bahatost,bezobrazluk,lopovluk i senlucenje svake suse i dojucerasnje gologuzije, koja se vlasti docepa.Pljacka je dostigla takve razmere da je pretila opstanku drzave.Vucic je odmah na pocetku pokazao da je tome dosao kraj i ako tako nastavi i ubuduce, narod kome je dozlogrdilo, ce ga podrzavati,ako ne izbrisace ga gumicom i kazniti ,kao da nikad nije ni postojao.To je jedini razlog zbog kojeg ce oni podrzati sve sto on kaze.
Preporuke:
8
22
29 petak, 19 april 2013 19:14
s
@kaca

Razlog ogromne podrške EU politici biviših radikala treba tražiti u mentalitetu Srba koji,ako su odrastali,radili i živeli kao gradjani drugog reda,bez društvenih beneficija i priznanja,bez medijske satisfakcije,sa izgledima MATERIJALNIH gubitnika, su spremni na sve nebili se primakli zemaljskom bogu. U prošlosti primere za to imate kod srpskih komunista 1945 koji su bili spremni brata i majku da ubiju za ukazanu priliku dolaska na vlasti (sve mahom sirotinja), pa Srba katolika koji su to postajali opet zarad manjih ili većih materijalnih ustupaka Katoličke crkve, pri tom spremni na sve kako bi odbranili nove pozicije-pokolj u Jasenovcu. Dalje imate srpske janičare i poturice... Dakle,iza svega se krije ogromna sujeta, ogroman ego,obožavanje moći i novca kao i mržnja prema nadzemaljskom Bogu.
Preporuke:
14
2
30 petak, 19 april 2013 19:51
The Jack
@ @kaca
KOJI SU RAZLOZI (UZROCI) TAKVOG OTKLONA OD EVROSKEPTIKA KA EVROENTIZIJASTI


Siromaštvo-slabost duha ili mito, procenite sami!


A moz' biti i neki komad hartije, za sada u nekoj od ladica, nazovi haskoh suda!!??
Preporuke:
13
2
31 petak, 19 april 2013 20:02
The Jack
Nas narod obozava Vucica samo iz jednog razloga,a to je bitka protiv kriminala i korupcije u koju je krenuo odmah


'Ajde??

Pa kako je onda Jozef Kasa, osumnjicen za proneveru miliona evra, em pusten iz zatvora, em imenovan na novu funkciju?

Kome je to od "zvucnih" imena makar poceo sudski postupak??

Koji se to od punog mora poverilaca nasao namiren??

Ko je, cako i od maginalnih politicara, priupitan a "odakle mu novci" za Fidelinke i tome slicno??

U kom se to segmentu vidi preuredjenje drzave?? Da nije administracija mozda postala efikasna i ne korumpirana??

Evo da Vam kazem kako ce ta "borba" protiv korupcije i kriminala zavrsiti. POJEO VUK MAGARCA, i nikom nista. Odnosno, to nikom nista, bas i ne stoji, jer ce magarac i dodatno da pati!!
Preporuke:
20
2
32 petak, 19 april 2013 20:13
Dragoslava
@ Jasna*"Narod je to podrzao i pozdravio ,jer je narodu dozlogrdila pljacka,bahatost,bezobrazluk,lopovluk" To možda pričate o nekim članovima SNS-a, ali kod velikog broja ljudi koji su se prešli i dali glas najnovijoj žutoj partiji, došlo je do veoma bolnog otrežnjenja. Vi mislite da narod ne vidi ko štiti Dragana koji je spreman da narodu pusti .......... ne bi li pokrio gubitke svoje partije i finansirao čuvenu rupu bez dna, zvanu "Most preko Ade" sa onim sega-mega minaretom ! O kosovskoj tragediji izlišno je bilo šta reći, jer nema tih reči koje bi mogle da opišuovo što rade sadašnji evrounijati.
Preporuke:
17
2
33 petak, 19 april 2013 20:35
Jasna*@the Jack
"Ajde, da ti kazem kako ce da se okonca ta borba protiv korupcije..."
AJde ,a to si utvrdio "gledanjem u pasulj" ,ili si koristio neku drugu naucnu metodu?U svakom slucaju ako se i zavrsi tako,Vucic ce biti kaznjen i narod ce ga sa prezrenjem odbaciti.Dokle god bude sprovodio odlucno borbu koju je zapoceo,narod ce ga ,kao sto sam rekla podrzavati i slusati,jer je srpski narod zeljan i gladan pravde.Opljackani gradjani zeljni su da vide politicare i tajkune u zatvoru,a Vucic im je to zadovoljstvo priustio.Dok to bude trajalo Srbi ce ga podrzavati i obozavati,svidjalo se to tebi ,ili ne.Dakle ,to sto Srbi podrzavaju Vucica nema nikakve veze sa pricom o EU,jer skupljanje poena na toj prici je proslost.Svi Vucicevi prethodnici dolazili su na vlast,zbog privilegija i licnog bogacenja,u vreme Zutih to je dozivelo kulminaciju,ili za vreme Kostunice koji nije ni prstom mrdnuo da to spreci.Samo je Vucic pokazao odlucnost.Dok bude takav bice i na vlasti,u suprotnom proci ce ko Zuti.
Preporuke:
5
12
34 petak, 19 april 2013 20:42
Jasna*@Dragoslava
"Medju onima koji su glasali za SNS ,doslo je do bolnog otreznjenja..."Jes vala kako da ne.O tom "bolnom otreznjenju" govore sve ankete po kojima je Vucic u Srbiji "najomrazeniji" politicar.Ali ,ah da zaboravila sam ankete su namestene,a i izbori su pokradeni.A i narod je izasao na ulice u masovnom broju da protestuje protiv Vucica i ove vlade,lupaju serpe,piste u pistaljke,prevrcu kontejnere...
Ja govorim o cinjenicama,a vi u stilu sto je babi milo,to joj se i snilo.Nisam navikla da razmisljam na taj nacin.Sorry.
Preporuke:
5
14
35 petak, 19 april 2013 21:26
Dragoslava
Jasna*
Ako su ankete merodavne, onda hitro na izbore jer treba iskoristiti podršku. U stvarnosti ponašanje najpopularnijeg političara sve više podseća na Avu Karabatić ! Tako je to kada si u službi Velikog Brata.
Preporuke:
17
3
36 petak, 19 april 2013 21:37
...
Draga Jasna (sa zvezdicom), cenio sam Vaše komentare čak i kada se nisam slagao sa Vama, ali sada ste me baš razočarali. "Slavomire Srpski", pustite sad Tita i ostale bakrače i kažite jasno i glasno da je ovo izdaja i kapitulacija i osudite, ako ste patriota, pre svega Dačića i Vučića, pa onda Tadića koliko god želite, a onda, ako ste čovek, i voljenog Koštunicu što ih je sve ove petokolonaše doveo na vlast i podržao u nekom trenutku.
Preporuke:
12
4
37 petak, 19 april 2013 22:35
Moralni portret Aleksandra Vučića - POLITIČKA FUKARA
...
"Aleksandar Vučić je najveći, najbrutalniji i najbesramniji prevarant u savremenoj istoriji Srbije. Ova knjiga razotkriva pozadinu njegove patološke transformacije iz velikosrpskog nacionaliste u evroatlantskog fanatika i nudi dokumentovane dokaze prevare kojom je izvršio puč u Srpskoj radikalnoj stranci, napravio politički kartel nazvan Srpska napredna stranka i naneo ogromnu štetu procesu demokratizacije srpskog društva, a sve isključivo zarad ostvarenja ličnih ambicija."

Predrag POPOVIĆ, autor
Preporuke:
21
1
38 petak, 19 april 2013 22:38
@Jasna*
"Nisu nasi ljudi bas takve ovce pa da ih neko tek tako "preumljava".I Zasto tako nesto nije poslo za rukom npr Djindjicu,Tadicu,Djilasu i ostalim EUfanaticima."

Pa Đinđić i ostali petooktobarci su "preumili" veliki broj naših ljudi oktobra 2000. I vi to stalno pominjete. Zar ste naprasno izgubili pamćenje? Ili je nešto drugo u pitanju?
Preporuke:
12
0
39 petak, 19 april 2013 22:57
Jasna*@...
Niste rekli zasto sam vas razocarala?Ja samo iznosim svoje misljenje zasto narod u tolikom broju danas podrzava Vucica.Ako vi imate bolje ,odn. drugacije objasnjenje tog fenomena,pa iznesite ga.
Preporuke:
3
5
40 petak, 19 april 2013 22:58
Moralni portret Aleksandra Vučića
Aleksandar Vučić je kreirao i realizovao najveću političku, ideološku i nacionalnu prevaru u savremenoj istoriji Srbije. Uzroci, uslovljeni njegovim karakterom i nabujalom ambicijom, koliko god bili trivijalni, prete katastrofalnim posledicama po državne i nacionalne interese.
Lična i politička metamorfoza, izazvana samo pohlepom, logistički i finansijski podržana iz stranih i domaćih centara moći, na kraju će dovesti do prihvatanja kolonijalnog statusa Srbije, trajnog gubitka dela srpske teritorije i zaustavljanja procesa demokratizacije.
Srpskom političkom scenom unazad dvadesetak godina prodefilovalo je mnogo konvertita svih boja. S namerom da ispune sitnosopstveničke interese,
transferisali su se iz jedne u drugu stranku, trgovali poslaničkim mandatima, formirali nove partije i, po pravilu, s punim džepovima nestajali u zaboravu. S istim motivima, ali i uverenjem da ima velike šanse za uspeh, Aleksandar Vučić se 2004. godine, ...
Preporuke:
15
1
41 petak, 19 april 2013 23:02
Jasna*@@Jasna
Djindjic nije nikog "preumio".Njegovi sledbenici su uvek isto mislili.To su bili EU entuzijasti i EU fanatici i ljubitelji Zapada i zapadne "demokratije" od pocetka.Tako da nije mi jasno zaista na kakvo preumljenje Djindjicevih obozavaoca ,od strane doticnog mislite?
Preporuke:
7
7
42 petak, 19 april 2013 23:07
Moralni portret Aleksandra Vučića
... u vreme svoje prve kandidature za gradonačelnika Beograda, upustio u konvertitsku avanturu. Kao generalni sekretar i prvi operativac Srpske radikalne stranke, u uspon svog rejtinga uložio je stranačke i tajkunske pare, ali ni to mu nije omogućilo da ispuni san i dođe na vlast.

U novom okruženju - uz Dragana Đilasa, Miodraga Rakića, Milku Forcan, Željka Mitrovića, Orhana Dragaša i Nikolu Petrovića – shvatio je da ambicije neće moći da zadovolji dok se ne oslobodi tereta radikalske prošlosti i Vojislava Šešelja.

Tada je izvršio prvi puč u SRS-u. U vrhu stranke napravio je paralelni sistem kojim je amortizovao uticaj starih kadrova. Na izbor konkretnih poteza mnogo više su uticali Vučićevi novi kumovi, prijatelji i saradnici nego članovi Predsedničkog kolegijuma i Centralne otadžbinske uprave. Stranka je izgubila opozicionu oštrinu, borba protiv korupcije i posledica pljačkaške privatizacije svedena je na nivo parola opšteg tipa, uvedena je stroga kontrola kritike tajkuna,...
Preporuke:
19
2
43 petak, 19 april 2013 23:21
Moralni portret Aleksandra Vučića
... socijalne teme su dobile prednost u odnosu na nacionalne.
Privid političke i ideološke doslednosti ostvarivan je isključivo optužbama na račun Haškog tribunala,kako bi se stvorio utisak brige za predsednika stranke,i protiv režima Borisa Tadića, a i to uglavnom zbog očajnog stanja u privredi. Rezultati izbora i uspon stranačkog i liderskog rejtinga potvrđivali su Vučićevo uverenje da je „tihi puč“ uspeo.

Za potpuni trijumf nedostajao je još samo jedan detalj–eliminacija Vojislava Šešelja s mesta predsednika Srpske radikalne stranke. Haški tribunal nije ispunio Vučićeva očekivanja, ni posle 8 godina Šešelj nije osuđen i dugoročno sprečen da se bavi politikom,a nije se,bez obzira na ozbiljno ugroženo zdravstveno stanje, ispunila ni nada da će se, kao Slobodan Milošević, u Srbiju vratiti u limenom sanduku. U takvim okolnostima, da bi preuzeo stranku i ratosiljao se tereta s kojim mu stranci nikada ne bi omogućili da se popne na vlast, Vučiću je pravi puč ostao kao jedina opcija.
Preporuke:
14
3
44 petak, 19 april 2013 23:31
Moralni portret Aleksandra Vučića
Jeftinim manipulacijama lako je uspeo da podjari ambicije Tomislava Nikolića, prepuštajući mu ulogu glavnog aktera raskola u Srpskoj radikalnoj stranci. Šaptačkom diverzijom Vučić je podrivao Šešeljevo poverenje u Nikolića. U Hag je odnosio fotografije velelepnog zamka u Bajčetini, prebrojavao je limuzine iz voznog parka porodice Nikolić, zgražavao se nad njegovom odlukom da, dok šef robuje, letuje na Kubi, a naročito da, odmah posle mitinga povodom hapšenja Radovana Karadžića, ode na odmor u Tursku. Upozoravao je na sporne veze sa Žarkom Zečevićem, Milanom Bekom, Miroslavom Miškovićem, Predragom Rankovićem i drugim tajkunima, kao i s Borisom Tadićem. S druge strane, Vučić je istovremeno rasplamsavao Nikolićevu sujetu tvrdnjama da bi sigurno pobedio na predsedničkim izborima da Šešelj nije namerno sabotirao kampanje, jednom s testamentom, drugi put pohvalama na račun Zvezdana Jovanovića, potom insistiranjem na četničkoj ikonografiji ili tajnim pregovorima s Vojiclavom Koštunicom.
Preporuke:
15
3
45 petak, 19 april 2013 23:39
Moralni portret Aleksandra Vučića
Kao iskusan prekupac ljudskih duša, Vučić nije imao težak posao s Nikolićem. Iako je sabrao više stanova nego godina školovanja, vođen grobarskom devizom „život je kratak“, Tomislav Nikolić nije hteo da sputava apetit.
Naprotiv, toliko se uživeo u ulogu pravog lidera da je zanemario ambicije svog „političkog sina“. U poodmaklim pregovorima sa sponzorima jeretičkog
poduhvata, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke je neoprezno nastupao kao neprikosnoveni vođa kojeg će slediti većina radikala, među kojima i
Vučić. Naravno, Vučić nije pristao na takav tretman, ali nastavio je da Nikolića gura do tačke s koje nema povratka.
Pripremu samog čina svrgavanja Vojislava Šešelja i preuzimanja SRS-a prekratili su događaji na koje Vučić i Nikolić nisu mogli da utiču. Prvo su
Albanci proglasili nezavisnost Kosova, a onda je premijer Koštunica „vratio mandat narodu“ i inicirao raspisivanje vanrednih izbora.
Preporuke:
17
3
46 subota, 20 april 2013 00:19
Moralni portret Aleksandra Vučića
U tom trenutku je bilo jasno da će poljuljanu Tadićevu vlast podržati Dačić, pa radikalskom tandemu nije ostalo ništa drugo nego da kampanju usmere ka podizanju ličnog rejtinga, a ne borbi za osvajanje vlasti. Stranačkim i tajkunskim parama finansirali su svoju promociju, kako bi stvorili što bolje uslove za buduće pregovore sa stranim i domaćim partnerima. Kad je to ostvareno,mogli su da krenu u akciju.

Otvoreni puč je počeo 05.09.2008, kada je Nikolić podneo ostavku na sve stranačke funkcije. Pokušaj otimanja stranke završio se 7 dana kasnije, odlukom Centralne otadžbinske uprave da iz Srpske radikalne stranke isključi Nikolića i grupu njegovih saboraca. SRS je pretrpela veliku štetu, odliv većeg dela zabludelog članstva i nekoliko istaknutih karijerista, krađu infrastrukture i poslaničkih i odborničkih mandata. Otete kadrove i imovinu SRS-a, Vučić i Nikolić su ugradili u temelje Srpske napredne stranke, koja je dobila status parlamentarne partije i pre nego što je osnovana.
Preporuke:
12
2
47 subota, 20 april 2013 00:46
Peter RV
Ako je ova statistika Antonica za vjerovat onda ima nesto vrlo trulo u dusi Srbina.
Poslije toliko ponizavanja koja je Srbija pretrpjela od EU, skoro pola Srba (46%) su zadovoljni da postanu evropski konjusari, kao Hrvati i Slovenci. Nije im se jos zgadila misao da jedan Jelko Kacin moze da im bude tutor te nove Austro-Ugarske.
Kako god da se ovo objasnjava, ispada da je nasem narodu vec prebijena kicma. Neko da mi kaze da nije tako?
Preporuke:
12
1
48 subota, 20 april 2013 01:01
Moralni portret Aleksandra Vučića
Bez programa, ideja i stavova, SNS je pozicije na političkoj sceni gradila ukrštanjem podrške briselskih i vašingtonskih mešetara i pojedinaca iz Tadićevog kabineta. Pažljivim kanalisanjem nezadovoljstva građana Srbije, ojađenih decenijskom vladavinom nekoliko mutacija DOS-a, Vučić i Nikolić su naneli ogromnu štetu ne samo svojoj bivšoj stranci, nego i svim opozicionim snagama, pa i ogromnom korpusu pojedinaca koji nisu politički angažovani ali zahtevaju promene.

Prevara inicirana Vučićevom pohlepom uskoro se otrgla kontroli. Brutalnim poricanjem radikalske prošlosti, on je političku i ideološku transformaciju završio izdajom državnih i nacionalnih interesa. Svojim primerom, Tomislav Nikolić je u praksi dokazao ispravnost američke poslovice koju je često citirao dok je bio četnički vojvoda – besplatan sir se nalazi samo u mišolovci.

Da bi dobili podršku Amerike i Evropske unije, „naprednjaci“ su u mišolovku gurnuli celu Srbiju.
Preporuke:
11
2
49 subota, 20 april 2013 01:05
@Jasna*@...
Narod danas podržava Vučića (ako ga zaista podržava), iz istih razloga iz kojih je 2000-e podržavao dosovsko društvo(ako ga je zaista podržavao).
Preporuke:
6
3
50 subota, 20 april 2013 01:12
Moralni portret Aleksandra Vučića
Prihvatili su savet Vilijama Montgomerija, plaćenog lobiste i bivšeg američkog ambasadora koji se izuzetno istakao u vreme NATO agresije na Srbiju, i postali nosioci projekta „Evropa umesto Kosova“. Sve ostale usluge, kojima su Vučić i Niko lić opravdavali podršku iz Brisela i Vašingtona – razaranje najjače opozicione stranke, satanizacija Vojislava Šešelja, saradnja s Haškim tribunalom, usmeravanje ka evroatlantskim integracijama... – potpuno su beznačajne u odnosu na preuzetu obavezu da omoguće ispunjenje konačnog cilja: srpskog priznanja nezavisnosti Kosova.

Bez odluke građana i državnih organa Srbije da se i zvanično odreknu teritorijalne celovitosti i suvereniteta nad svojom južnom pokrajinom, Evropa i Amerika ne bi mogle da završe proces razbijanja bivše Jugoslavije. Umesto čelnika Demokratske stranke, taj posao pristali su da obave Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić. I, zadatak ispunjavaju vrlo vredno, pažljivo i pametno.
Preporuke:
14
2
51 subota, 20 april 2013 01:22
Moralni portret Aleksandra Vučića
Prvo su odbacili staru tezu o potrebi rešenja teritorijalnog statusa Kosova i Metohije, pa tek onda o dijalogu na teme bezbednosti i ljudskih prava. Umesto toga, počeli su da zastupaju stav da „granice nisu važne, ionako će sve balkanske države biti u Evropskoj uniji“. Na kraju, prevara je evoluirala do predloga da se raspiše referendum na kome će građani imati priliku da se odluče – Kosovo ili Evropska unija.

Aleksandar Vučić je na sebe preuzeo obavezu da pripremi atmosferu u kojoj bi se ta dilema lako rešila. Detaljno je objašnjavao da je Kosovo zauvek izgubljeno, bez obzira na stav Srbije. S druge strane, Srbiji nema spasa bez Evropske unije i Sjedinjenih američkih država. Na tako postavljenim osnovama, pred građane se postavlja referendumsko pitanje: „Da li ste za besmisleno samoubistvo ili za blistavu evropsku budućnost?“

Već montiranjem ovakve zamke, bez obzira da li će ih zadesiti „čast“ da lično potpišu priznanje albanskog Kosova, ...
Preporuke:
10
1
52 subota, 20 april 2013 01:23
@Jasna*@@Jasna
"Djindjic nije nikog "preumio".Njegovi sledbenici su uvek isto mislili.To su bili EU entuzijasti i EU fanatici i ljubitelji Zapada i zapadne "demokratije" od pocetka.Tako da nije mi jasno zaista na kakvo preumljenje Djindjicevih obozavaoca ,od strane doticnog mislite?"

A meni nije jasno da vama nije jasno.
Đinđićevi sledbenici, tj. EU entuzijasti i fanatici, 10 godina su predstavljali MINORNU grupu koja nije mogla da pobedi na slobodnim izborima. To je početak.A onda su Đinđić i dosovci, posle 10 godina mrcvarenja Srbije, "preumili" veliki deo biračkog tela koji je 2000. glasao kako je glasao. Dakle, Đinđić je PREUMIO ONE KOJI NISU BILI NjEGOVI SLEDBENICI OD POČETKA. Ukratko, ljudi se mogu "preumiti", ili - ljudima se može manipulisati. Oktobra 2000. ljudima su manipulisali dosovski izdajnici, a od oktobra 2008. ljudima manipulišu narodnjački izdajnici.
Da li vam je sada jasno?
Preporuke:
8
0
53 subota, 20 april 2013 06:47
Moralni portret Aleksandra Vučića
Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić su opravdali pare i poverenje uloženo u njihovu izdajničku avanturu. Iako je „kolevka srpstva“, kroz istoriju, duže bila pod okupacijom nego u vlasti Srbije, prvi put su se stekle okolnosti koje su formirale srpske političare spremne i na to da se, zarad ispunjenja ličnih interesa, zauvek odreknu Kosova i Metohije i da u taj izbor „carstva zemaljskog“ uvuku veći deo srpskog
naroda
.

Na ovakav način, u istoriju srpskog beščašća može biti upisan samo Aleksandar Vučić. Po Šešeljevom odlasku u Hag, Vučićevi lukrativni porivi su stvorili uslove za ostvarenje nezabeležene političke, ideološke i nacionalne prevare, kojoj nema ko da se adekvatno suprotstavi.

U tom kontekstu trebalo bi i tražiti razloge za otezanje suđenja i zadržavanje u pritvoru Vojislava Šešelja.
Preporuke:
14
2
54 subota, 20 april 2013 07:38
Grešni Ljubomir
Poštovani gospodine Antoniću,
Odgovor na Vaše pitanje je, bez obzira na podpitanja i na političku prošlost prvog podpredsednika - Da!
Kao neku temu za razmišljanje možemo se još pitati: Kome je trebalo to "istorijsko?" Ne, navodno usmenom sporazumu, u "osmoj rundi?"? Iz današnje vizure gledanja: Šta je time "država?" Srbija dobila?
Neverovatno je da danas kada svi gledaju kako da pobegnu iz "obaveza?" koje svojim članicama nameće EU, "država?" Srbija nastoji svim silama da postane član EU, po cenu da se odrekne dela svoje teritorije.
Predlažem da u paketu sa potpisom za odcepljenjem Kosova od "države?" Srbija, pošanjemo i potpis srpskog patrijarha da priznajemo prednažleznosti rimskog prvosveštenika?
Preporuke:
12
4
55 subota, 20 april 2013 09:58
Andro Lutak
Bravo Antoniću majstore!


"Alek" kako ga zovu prijatelji i zapadni ambasadori, postigao je ono što Čeda Jovanović nikada nije mogao. Verujem da je zbog toga Čeda, u ovom trenutku velike pobede "Druge Srbije", daleko više ljubomoran na Aleka nego na Alekovog najboljeg frenda, njegovog političkog i biznismenskog uzora, aktuelnog gradonačelnika Dragana Đilasa.
Preporuke:
12
3
56 subota, 20 april 2013 11:42
@Jasna*@@Jasna
Da pojasnim... mislio sam naprednjački a ne narodnjački izdajnici kao što sam greškom napisao. Mada nisam siguran ni da će vam sada biti jasno.
Preporuke:
5
1
57 subota, 20 april 2013 11:58
jbgbgd
Odlično je poređenje Aleka i Ave Karabatić. Sve je potpuno jasno i kada je u pitanju sprega se Đilasom, Mikijem Rakićem i sličnim krajnje opskurnim likovima čijim bi likom i delom trebalo da se pozabave kompetentni stručnjaci.
Preporuke:
11
3
58 subota, 20 april 2013 12:38
Mali Bosnjak
NE slazemo se. Tu je njegov partijski tatko i golub prevrtac. Znaci, nije on toliko pametan, kolko se cini da jeste. Ajd neka sad raspisu izbore na svim nivoima, ako smeju. Ova trojka, a i mnogi drugi, il su potplaceni, il su ucenjeni. Mesto Vuka Brankovica je jos upraznjeno.Kao sto je sad moda da vise drzava organizuje razna svetska prvenstva, mislim u sportu, tako i ova trojica organizuju izdaju. Pa ko je kriv:ne znamo.Ali ima Boga. Samo je Sveti car Lazar pravi Srbin. Ima jedan pametan covek u Srbijici, koji bi sve ovo doveo u red, ali nece ga "Srbi".Zato sto su nam protivnici mnogo jaki, a mi mnogo slabi i raspameceni.Kroz 100 godina ce sve ovo biti smesno, ili orvelovsko. Ko zna.
Preporuke:
8
3
59 subota, 20 april 2013 13:23
Alek je njihov
Hoćemo izbore!
Preporuke:
8
2
60 subota, 20 april 2013 13:50
Jasna*@@Jasna
Ne slazem se da je Djindjic 2000.nekoga preumio.Nije on nikoga mogao da preumljava,jer nikada nije bio lider koga su obozavale siroke narodne mase.Samo u krugu dvojke.Cak sta vise u narodu je bio prilicno omrazen. DOSje bio sastavljen od razlicitih partija,jedino im je zajednicko bilo mrznja prema "diktatoru",mrznja prema komunizmu i ljubav prema Zapadu i zapadnoj demokratiji,pa su tako zjednicki okupljeni u svojoj mrznji jedva uspeli da napabirce dovoljan broj glasova,a i to je ostalo pod sumnjom.Zato nikad nije ni smeo na crtu Milosevicu i zato mu je bio potreban Kostunica ,jer je znao da on nikad ne bi pobedio Milosevica.Dakle i tako okupljeni DOS u kojem je bilo svega i svacega jedva je uz pomoc Kostunice pobedio Milosevica,a i ta Kostunicina "pobeda"je ostala pod znakom pitanja ,jer su DOSovci spalili glasacke listice.Kad se docepao vlasti Djindjiceva i tako mala "popularnost" je stalno opadala.Dakle nikakvog preumljavanja naroda od strane Z.Dj. nije bilo.
Preporuke:
5
1
61 subota, 20 april 2013 14:15
Andro Lutak @ Ružičasti panter
Probaću da odgovorim na Vaše pitanje, a vi i ostali procenite da ili sam bar malo u pravu.

Aleksandar Vučić imponuje dvema velikih grupacija, a podržava ga treća, manja ali na svoj način ne manje uticajna.

1)Priglup ali prevejan polusvet tj. glasači stare Srs kojima sada imponuje neko NjIHOV ko se (fantomski) "bori protiv korupcije"; "muški" uhapsio Miška (bez dokaza) i "štiti" ih od kapitalizma za koji su glasali uvek kada su glasali za Srs ( naravno, ni na kraj pameti im nije da će baš oni od svoje bedne crkavice plaćati odštetu Mišku).
Oni ne vole Eurobiju i NATO jer imaju toliko mozga da znaju ko nas je bombardovao, ali "Srbija treba da je tamo" jer tako kaže Vučić, njihov "zaštitnik"

2)pseudo-intelektualci, tzv. "nacionalisti". Imponuje im Vučićeva Zen poza koja je u skladu sa opojnim tekstovima iz "Pečata" i "Trećeg oka". Oni ne vole Šešelja ni Slobu, trebalo je bežati od vojnih pozivara, a( u potaji)obožavaju Zapad.

3) Druga Srbija. Ona zna zbog čega ga podržava.
Preporuke:
7
2
62 subota, 20 april 2013 16:03
@Jasna*@@Jasna
Poenta je u sledećem. Devedesetih godina, na početku višestranačja, ispostavilo se da tzv.demokratska opozicija nema uporište u narodu. Ne sećam se tačno cifara i procenata ali u svakom slučaju blok na čelu sa Miloševićem je bio za njih nedostižan. Na čelu „demokratske“ opozicije se nalazilo šaroliko društvo i u suštini narod nije obožavao nikoga od njih. Možda u početku Draškovića ali to nije dugo trajalo. Za Koštunicu se smatralo da je kilav, Đinđić lukav i nepouzdan, Pešićka histerična i nekompetentna da ne ređam dalje.
Elem, takva opozicija sa takvim liderima na čelu, ipak je uspela da za deset godina pridobije veliki broj glasača i približi se magičnoj cifri od 50% birača. Lično mislim da se samo približila ali da je nije premašila. Ipak ostaje činjenica da su za deset godina uspeli da pridobiju veliki broj građana.
Preporuke:
5
2
63 subota, 20 april 2013 16:07
@Jasna*@@Jasna
Kako to nazvati drukčije nego preumljenje? Ko je tu odigrao ključnu ulogu – neomiljeni Đinđić, kilavi Koštunica ili neko treći? Mislim da je to nemoguće utvrditi. Ali nesumnjivo je da se glasačko telo znatno pomerilo na njihovu stranu, mada, ponavljam, po meni još uvek ispod glasačkog tela SPS-a. I kako to nazvati drukčije nego preumljenje ili manipulacija?

Sada se odigrava isti proces sa naprednjacima. Priča o kriminalu žutih (koja je tačna od A do Š) je jedan od elemenata te manipulacije. Kriminalci se mogu goniti a korupcija iskorenjivati i bez prodaje Kosmeta, bez članstva u EU,bez ponižavanja pred petorazrednim belosvetskim mastiljarima ali mnogima izgleda godi da je Miško dolijao i da Alek glumata odlučnost. U to ime su spremni da progutaju sramni dogovor sa Tačijem. Ali iznad svega manipulacija se sastoji u bestidnoj i besramnoj laži da će ovaj narod umirati od gladi bez plata i penzija ako ne prodamo Kosmet i ne dobijemo datum(!!!).
Preporuke:
6
2
64 subota, 20 april 2013 16:08
@Jasna*@@Jasna
Isto bestidno i besramno manipulisanje su koristili dosovci igrajući na strah od rata, sankcija, nemaštine, gladi. U osnovi i naprednjaci i dosovci koriste iste poluge manipulacije tj. preumljenja. To nije ni čudno jer su im mentori isti.
Preporuke:
4
2
65 subota, 20 april 2013 16:31
ja onako
@moralni portret Aleksandra Vucica

Svaka cast,to je to!Moralno nistavilo!
Preporuke:
4
4
66 subota, 20 april 2013 17:47
ivica kamberović
po drugi put,slobodan antonić ukazuje na glavnog arhitektu puta koji vodi u eu!nacija kao da je pod narkoticima,ili je u pitanju društvena apatija,kolektivna anksioznost?nema nam spasa bez eu,je aksiom za sve buduće "pobede" koje očekuju srbiju u ovoj deceniji.Nema nam boljitka ,ukoliko ne uđemo u eu; samo su poitički pamfleti,ili zablude koje će razgraditi političko tkivo srbije.tačno je ,da srbija treba da sarađuje sa eu,ali na ekonomskim osnovama.da li kapital ima miris ili ukus?zar nije dovoljno stvoriti ambijent za investicije ,ili je potrebno razgraditi državu ,da bi se zadovoljili apetiti iskomplesiranih habzburgovaca i njihovih oponenata?revizija istorije?najgore što može čoveku da se desi jeste-očajanje.onda nije sposoban da živi dostojanstveno,od svog rad,tj.truda.sporazum sa rusijom je daleko povoljniji,jer nije na štetu kao ssp,koji nam je odneo kapital iz zemlje i oslabio poljoprivredu.probudi se,srbijo,ne banči za prvi maj,već se osvesti i poštuj sebe,ne mrzeći druge.
Preporuke:
5
2
67 subota, 20 april 2013 18:10
Jasna*@@Jasna
Izgleda da ne podrazumevamo isto pod terminom "preumljenje".Ja pod preumljenjem ne podrazumevam manipulaciju ,vec totalnu promenu politickog stava,kao kad neko od EU skeptika postane EU fanatik,kao sto je slucaj sa Vucicevim pristalicama(bivse radikalsko glasacko telo)o cemu se u ovom tekstu govori,pa sam pokusala da objasnim odn.da dam svoje misljenje zasto je do toga doslo.To je Vucicev obracun sa kriminalom i korupcijom ,koja godi opljackanom narodu gladnom pravde(najvecim delom radi se o tranzicionim gubitnicima,koji su i cinili glasacko telo SRSa,ali i ne samo njima).Samo zbog toga oni slusaju sve sta im Vucic kaze,pa su i pricu o EU progutali,mada ja licno mislim da ih ta prica ni ne zanima vise,ali Vucicev EU entuzijazam nije svakako prepreka da ga oni(bivsi SRS glasaci)i dalje ne podrzavaju,sve dok se bude obracunavao sa korupcijom i kriminalom zutih stetocina ,ali i u svojim redovima.Cim ih izda na tom planu,okrenuce se protiv njega.
Preporuke:
3
3
68 subota, 20 april 2013 18:27
Jasna*@@Jasna@Andro lutak
Znaci nije prica o EU razlog sto Vucic danas ima najvecu podrsku u birackom telu,vec obracun sa kriminalom.
Sto se tice Djindjica i njegovih pristalica,to sam vec rekla kod njih nije bilo nikakvog preumljenja ,oni su bili i ostali uvek istog politickog stava,obozavaoci zapadne demokratije.TO sto je mozda DOS za vreme Slobe ,dobijao sve vise pristalica (ali nikada dovoljno)nije bio razlog preumljenja istih,vec sankcije,sve teze se zivelo,pritisak ,strah za egzistenciju itd.,a i u Slobino vreme bilo je kriminala i korupcije(mada nista u poredjenju sa onim sto ce tek uslediti od strane DOS bande) pa su se ljudi razocaravali videvsii kako se neki bogate ,a oni tesko zive,pa je i to bio razlog osipanja Slobinog bir.tela,a ne sto ih je Djindjic "preumio".
@Andro lutak kazes "priglupo,ali prevejano glasacko telo SRSa",ako je uopste moguce biti priglup i prevejan istovremeno ,onda su to DS glasaci,kojima i sam pripadas.Samo svoju korist gledaju(prevejani),po cenu propasti drzave(glupi).
Preporuke:
2
5
69 subota, 20 april 2013 19:36
jbgbgd
@fristajlo
"Vlasnici medija su ti koji kontrolišu javno mnjenje, a Vučić samo pokušava da se "očeše" o taj "mejnstrim" koji je diktiran medijima. Ne branim ga, čak suprotno od toga; smatram ga slabim zbog toga, jer je na poziciji sa koje bi mogao da bar pokuša da taj scenario raskrinka- a on to ne radi.
Plašljiv je i nema hrabrosti da kaže istinu, svestan da bi ušao u sukob sa pravom moći u ovoj zemlji, nespreman za taj sukob."

Potpuno ispravan sud!
Preporuke:
4
0
70 nedelja, 21 april 2013 02:08
Niko i Neko
Slažemo se profesore, dakako.
Glavna i odgovorna ličnost, za ovakvu situaciju je niko drugi do Vučić i pomalo, njegov, nazovimo ga šef, Nikolić.
I suviše Srbija veruje ovoj dvojici, koji menjaju svoja mišljenja nekoliko puta u toku dana. Zaboravljamo samo koliko su podržavali politiku Radikala i bili spremni da okončaju za nju, koja je apsolutno suprotna ovoj sadašnjoj koju vode, pa su joj olako okrenuli leđa i počeli da je pljuju kao što su pljuvali politiku DS-a. Tako su, isto, dok su bili u opoziciji pljuvali po DS-ovoj politici o Kosovu, i kada su došli na vlast, samo su je preuzeli.

Nikolić i Vučić, kao i ostali njihovi puleni (mahom veliki rusofili i anti-evropejci prije osnivanja SNS)su samo uslovno rečeno dobri govornici. Najviše liče na babe koje idu po selu i samo olajavaju druge, te veličaju sebe i svoje. Srbiju mogu samo još više ojaditi i uništiti.
Preporuke:
5
2
71 nedelja, 21 april 2013 13:09
Andro Lutak @ Jasna
Poštovana, ja sam se vrlo precizno izrazio: STARO GLASAČKO TELO Srs. Molim pročitajte ponovo moj komentar.

Da poštovana, može se biti priglup a prevejan.

Vidim drugarice da vam to moram objasniti primerom.

Znate poštovana Jasna ono kada dođete na pijacu, Vi ili neko Vaš, pa kada pitate prodavca za tezgom odakle je, taj prodavac, znajući da se u rubrikama za mlade kuvarice provlači stara legenda kako je "kupus iz Futoga najbolji", ko iz topa odgovara "ja?! pa iz Futoga" . I tako je svaki prodavac (nakupac) koji je kupus kupio na kvantašu "iz Futoga", svaki prodavac (nakupac) krompira je "iz Ivanjice" itd. A zapravo su iz Kaluđerice, Mirjeva, Umke ...
E oni su ujedno i najveći obožavatelji "Velikog brata", "Farme", kao i (virtuelne)"borbe protiv korupcije", dok im još tamo negde u podsvesti čuči, i gusla li gusla "Karlobag-Ogulin -..."
Preporuke:
3
0
72 nedelja, 21 april 2013 18:53
Turas
Toliko se pumpa ovaj lik konvertiranoga ........(što u životu nije moguće osim u Srbiji)da čoveku počinje da biva teško.Ko danas sumnja u lik i delo mediski napumpanog gospodina?Ako smo iskreni -svi.Ja ne želim da pominjem ime ove polit-mediske zvezde da ne .....Vi gospo do niste ni svesni da kritikovanjem, takvima podižete rejting u ovakom konfuznom društvu.
Preporuke:
2
0
73 ponedeljak, 22 april 2013 11:58
Vuk
Ma sta vi svi skupa znate?Ako vam ministar svega i svacega i "Kalif umesto Kalifa" Acika kaze da budete za EU ima da budete ili ima da vas nema.
Ko je taj ko zna bolje od Acike?Samo nemoj da mi kazete Vojislav,nema veze koji, ovaj ovde ili onaj tamo.Da znaju bolje bili bi oni ministri svega i svacega a ne on.
I sta ste zapeli "Ustav pa Ustav,nekakva teritorijalna celovitost".Acika je ministar i prvi drugi i treci podpredsednik i ako on kaze da Ustav i teritorijalna celovitost nisu bitni onda vi nema tu sta da se razmisljate i prenemazete.Zna covek.
Dakle,slusaj 'vamo!Nemoj vise da cujem nekoga da protivreci ministru i svim podpredsednicima svega i svacega,nego da svi fino glasate za sve sto vam on kaze pa ce Srbija dobije DATUM.A DATUM vam je sve sto pozeleti mozete.Kad dobijete DATUM svi ce problemi postati proslost.Gladni ce da budu i dalje gladni ali ih nece biti briga jer imaju DATUM.A da bi mi svi dobili DATUM,oni sa Severa Kosmeta ima da nauce albanski ili ima da ih nema!
Preporuke:
1
1
74 ponedeljak, 22 april 2013 23:48
Voja
Odličan tekst! Ovaj proces je nešto što sam još davno primetio, počevši od rascepa DS-a na DS i LDP, kada LDP postaje prva partija koja se (tada još uvek ne baš) sasvim otvoreno zalaže za nezavisnost Kosova i članstvo u EU po svaku cenu. Sa LDP-om na političkoj sceni, DS postaje rasterećen i lakše se gađa patriotskim frazama kako bi sebi privukla birače DSS-a. Proces se kasnije nastavio prelaskom SPS-a u pro EU blok i stvaranjem SNS-a koji je na prošlogodišnjim izborima preuzeo ulogu SPS-a iz 2008-e.

Glavno pitanje glasi, ko će na sledećim izborima da preuzme tu ulogu? Cepanje SNS-a na Nikolićev SNS i Vučićev SNS? Ili će Vuk Jeremić, na trenutnom doškolovavanju u SAD-u, da osnuje partiju?
Preporuke:
1
0
75 petak, 26 april 2013 13:13
nn
Dakle, ako ovaj članak treba da završim na sličan način kao i prošli, ne mogu a da čitaoce opet ne zapitam: slažemo li se u tome da se glavna politička ličnost, zaslužna za to što se posle svega i dalje bakćemo sa briselskom Vavilonskom kulom, zove – Aleksandar Vučić?


Slazem se.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner