петак, 12. август 2022.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

Бојан у Скупштини

Kоментари (19) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 недеља, 07 април 2013 15:23
сељак беземљаш
Бојан Пајтић је медијум.
Десети травањ је порука.
Препоруке:
109
0
2 недеља, 07 април 2013 15:40
Дринко Кончаревић
Пајтић ко Луј, "држава, то сам ја". Ко ми шта може? Шта ја кажем, то Скупштина изгласа! А нико не може рећи да им нисам рекао шта треба да гласају. То је демократија! Просто казано, језиком обичног човека: "овакво понашање је спрдња са демократијом коју ни за протеклих 13 година нисмо упознали онакву како су нам је разни пајтићи описивали". Пајтић по овом питању не може говорити без базе а базе нема. Раднике је истерао на улицу, сељаке са њива и ако ико угрожава грађане Војводине то је ДС у пропадању са Пајтићем на челу. Ово доказују и оне табле, сећате се: "овај мост је реконструисао Бојан Пајтић са Вашим новцима о којима иначе нисте одлучивали".
Препоруке:
83
1
3 недеља, 07 април 2013 15:57
Рио Лобо
И мене је врло непријатно изненадило то саопштење Пајтића да 'ће Скупштина Војводине донети Декларацију' мада сам ја то схватио да ће он наложити Скупштини да то уради... Толико о демократиј и демократичности Пајтића, ДС и њихових врлих коалицијаша(мислим ЛСВ лигаша)... После неког времена уствари схватим да је Србији у интересу да Пајтић и дружина што жешће и гласније интернационализују питање Војводине јер ће онда те међународне институције схватити како се држава Србија накарадно уређује, да дели територијалну аутономију националним мањинама и још сијасет 'бисера''... После тога та аутономија има да се избрише а аутономије у неким другим видовима може да буде на кашичицу и само онолико колико су носиоци аутономије спремни да је финансирају...
Препоруке:
52
0
4 недеља, 07 април 2013 16:07
једнорог
Сељак беземљаш
Поштовани господине, уз несумњиву чињеницу да је датум пажљиво одабран, стоји и чињеница да ће републичке власти власти учинити све да Војводину изгубе, као и Косово ("у интересу наше деце"). Поставио сам на једном другом месту питање, а г. Мироје, као правник, може да одговори, ако уме: како је могуће да су садашње републичке власти, укњижиле Бановину на Скупштину и Владу АПВ? Којим је то правним актом Скупштина АПВ постала следбеник/правни наследник Дунавске бановине и може ли се то оспорити, а покрајинска влада са извршитељима избацити? Има још нешто, а то је допринос централних власти у распаду Србије. Скупштина Србије би, под одмах, морала да донесе Деклерацију о дисконтинуитету са свим Југославијама и успостави Краљевину Србију са стањем од 30 новембра 1918. То елиминише обе покрајине, које ми чувамо као тековине АВНОЈ-а. Више је него јасно да доминира историјско право и да се поново успостављају цивилизацијско-културолошке границе старих империја. наставак
Препоруке:
69
0
5 недеља, 07 април 2013 16:24
једнорог
сељак беземљаш - наставак
На историјско право, Србија може да одговори својим, реалним, монархијско-историјским правом и да се позове на закључке мировних конференција 1912, 1913, 1918-20. Такође, Србија се позива на Вилсонових 14 тачака (поштовање демократске процедуре) и одлуке народних скупштина у Руми, Новом саду и Подгорици. Одлуке тих скупштина су, преко одлука мировних конференција, постале део међународног права. Недићева Србија, као једна врста Краљевине Србије, није фашистичка сама по себи, већ је резултат наметања, од стране окупатора. То је чини различитом од НДХ, а та Србија никада није била проглашена злочиначком творевином. Једина шанса да остане нешто више од оног што је било под последњим Обреновићем, јесте повратак у те воде. Пречани увек могу, ако ово не успе, да се позову на привилегије и да траже избор српског војводе, проглашење Војводства и постојање Народно-црквених сабора. Али, хитно бежати од Авноја и његових граница.
Препоруке:
52
1
6 недеља, 07 април 2013 16:25
...
Seljaku bezemljašu. Nije li 10. travanj datum proglašenja NDH? I inače smo svi prematori da verujemo u slučajnosti... Mnogo pozdrava
Препоруке:
65
0
7 недеља, 07 април 2013 17:04
Митар
Да није можда, Развојна банка Војводине и фонд за развој Војводине?
Питате се какве везе има то с Председником Пајтићем.
Има , има.
Крађе у те две институције су велике а сва одобрења иду од Пајтића.
Зна се ко је газда у Војводини.
Тај газда Пајтић се нудио да промени тим и фарбу, па је одбијен па је Декларација решење, мисли.
Препоруке:
65
0
8 недеља, 07 април 2013 17:12
афлатоксин
Ау ал удара брате!
Препоруке:
18
0
9 недеља, 07 април 2013 17:15
Anka Krajina
„Колега Бојане, пали сте, дођите поново у следећем року“.

A sledeći rok odložiti do sledećih izbora ako pređe cenzus za "prijemni ispit".
A do tada nek sagnut izmeri koliko je dugačka "jutarska duž" pre no što krene da poklanja ono što nije njegovo.
Препоруке:
41
0
10 недеља, 07 април 2013 18:15
Лиман
Шта може друго очекивати мајка Србија од доктора Бодрума.
Зато и прави Амбасаду у Бриселу, тамо су његови Пајтоси, да ставе Србију на леђа, да је гази ко наиђе!
Препоруке:
48
0
11 недеља, 07 април 2013 20:12
дејан ар.
Дали смо им аутономију, статут, владу, председника, па што не бисмо и државу за рад интеграција у нигде. Има још да се од Србије черупа.
Препоруке:
33
0
12 недеља, 07 април 2013 20:40
Захарије Орфелин
Два професора, колико до јуче два Тадићева сокола, једино што Бојан сада има неку функцију, а Светозар нема, али би било боље да је обратно, због онога што, након овог подужег увода, следи.
___________________________________________________

Не би било боље.

Чиплић је јавно на телевизији изјавио да "у Србији
само камен није крив".
Између те његове изјаве, и ове Пајтићеве, дате
о6.априла, готово да и нема суштинске разлике.
Уствари, они су исти.
Препоруке:
31
0
13 понедељак, 08 април 2013 00:55
s.p.Lajković
Dok je ovakvih političara Srbija će stalno ići unazad, nikada napred. Svi zakoni koje ovakvi likovi donose samo su u svrhu njihovog održanja na vlasti i ničemu drugom .Ovo je dovolčjno za izbacivanje dotičnog na ulicu i zabranu bavljenja politikom jer je teško oboleo od pohlepe za vlašću. Narod je na redu !
Препоруке:
10
0
14 понедељак, 08 април 2013 01:03
Рин о-о тo
Заблуда коментатора. Неотвара нека питања Пајтић самостално јер је он нико и као такав је промењива категорија. Персона за један временски пресек и за дату улогу. СНС не говори истину, лаже. Пајтић зида кредибилитет СНС-у. То само наиван не види. Упрегли се истомишљеници да параноидно одиграју перформанс за нешто што их извесно чека а на шта немају рационални одговор јер су на одговорној позицији а некомпетентни а уз то још и уцењени. Луткарско позориштe које од трагедије прави хумор али само због своје неодрживе позиције. СНС и ДС, то је бар једно 100. 000 некорисних а запослених ни за шта. Још кад се укључе Дачићеви па Динкићеви онда је све не много јасније него је више дијагноза.
Препоруке:
9
0
15 понедељак, 08 април 2013 05:14
Branislav Zekic Zeka
...али питања се нижу, те ме занима ко је конкретно и због чега Пајтићу учинио част да досољава. Ко је то учинио зна он.

A znaju i vrapci ko svemu tome iz potaje kumuje i Pajticu cini cast da dosoljava. To je pocasni predsednik Demokratske stranke i bivsi prosrpski predsednik Srbije.
Препоруке:
15
1
16 понедељак, 08 април 2013 09:53
Miroslav
Samo da pohvalim ovaj članak, naravno,koliko moja malenkost to može. Žao mi je što se ovakvi argumentovani komentari više ne mogu da nađu u dnevnoj štampi u Srbiji. Pozdrav čitaocima i urednicima sajta NSPM.
Препоруке:
14
0
17 понедељак, 08 април 2013 10:05
Даг
Б. Пајтић заслужује новинарски серијал о своме лику и делу, јер се заиста ради о јединственој политичкој појави, која би се можда могла поредити само са Слободаном Милошевићем. Ту је најпре говор тела из кога избија ароганција (подигнута глава и подигнута брада са широко отвореним очима). Затим, ту су овакве изјаве које говоре да не мари ни за право ни за демократију. На трећем месту је смисао за субверзивну политичку активност. На четвртом, тврдоглавост и тд. Одсуство смисла за хумор, какав имају Чанак и Чеда, издвајају га из те групе истомишљеника.
Препоруке:
8
7
18 понедељак, 08 април 2013 10:50
Coki
Nije ovaj datum izabran samo u cast NDH nego se svesno sabotira Jeremic u UN.
Препоруке:
10
1
19 понедељак, 08 април 2013 23:54
Lalica-Već viđeno
Na našim prostorima nije bilo teško predvideti sled događaja o kojima se govori u tekstu.U nekoliko komentara upozoravao sam da se obrati veća pažnja na Sever Srbije.Već nekoliko puta se bezazlene tuče pijanih mladih ljudi nazivaju kao međunacionalni obračun.To se u medijima u Vojvodini forsira i stavlja na prve stranice dnevne štampe i prve minute vesti na javnom servisu.
U kontakt emisijama ostrašćeni voditelji i voditeljke (da se ova rodna ravnopravnost ne zaboravi),u stilu Gebelsove propagandne mašinerije ponavljaju istu pesmu o bujanju fašizma,vraćanju u 90.godine,progonu nacionalnih manjina u Miloševićevom stilu,netoleranciji prema homoseksualcima.....
U emisije se dovode sve poznate perjanice globalizacije i otpadnici nacionalnog korpusa kome su rođenjem pripadali.
Nije problem što oni imaju svoje stavove,problem se javlja kada nema druge strane da učestvuje u razgovoru.Ovako voditeljke prave kružoke istomišljenika i bivaju srećne što pljuju po državi u kojoj žive.
Препоруке:
5
1

Анкета

Да ли мислите да ће се Србија придружити санкцијма ЕУ против Русије?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер