Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Čerečenje Kusturice

Komentari (133) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 06 mart 2013 13:36
Dragoslavić
Kusturice, seti se Vajtine pesme:
...ne očekuj da iko razumije, radi svoje ti si čovek od zanata, sve gadosti oko tebe što se viju stvorile su sitne duše iz inata...
Preporuke:
191
5
2 sreda, 06 mart 2013 13:43
simeon
Sestro Milena, lepo ovo reče! Probajmo da nađemo način da ovo čuju i oni koji bi se trbalo da se izvinjavaju, mnogo je važno! Imali smo jednog što se izvinjavao po belom svetu i to uglavnom gde nije trebalo pa ni smelo, al se njemu mnogo sviđalo. Ovi sadašnju bi mogli da se razlikuju makar po tome, jer su po ostalom mnogo slični!
Veliki je čovek Kusturica i zna šta znači ubogoj Srbiji, kakvo god sito koristili vodeničari. Pomoći će Bog i nama da progledamo, makar otišli do Mokre Gore da se umijemo - ima tamo lepih izvora...
Preporuke:
107
3
3 sreda, 06 mart 2013 13:47
Srbin Srbinović
Biti protiv Kusturice znači biti protiv Srba i Srbije. Zato je jednostavno utvrditi iz koga izvora potiče vetar protiv Kusturice. Ni ova vlast, ni oni koji napadaju Kusturicu nisu Kusturici do cipela.
Kusturica je veliki i ostaće veliki u Srpskoj istoriji.
Preporuke:
160
6
4 sreda, 06 mart 2013 13:50
Stojan
Ne mislim da su u 'čerečenju' Kusturice glavne zvezde isključivo 'sitne duše' i naš već opevani inat. U tome i jeste zlo.
Preporuke:
81
4
5 sreda, 06 mart 2013 13:51
paja patak
Šta je to, pobogu, DANAS-u - ili meni? Ovo mi se, iznenada, dopada. Ko se to promenio (privremeno?) -DANAS, ili ja? Ili su ovi koji su sada zavladali toliko gadni, da su gadniji čak i od onih za koje DANAS uvek navija? Biće da je to ipak ovo drugo.
Preporuke:
87
3
6 sreda, 06 mart 2013 13:57
kusta
Kusturica je jednostavno previse veliki za sitne i ogranicene gremline koji ga napadaju,mislim da ovakva blatnjava i zaostala Srbija, puna zavisti i zlobe nije dostojna da ima takvog velikana.Nadam se da ce Kusta ostati ne zbog ovih idiota u vlasti nego obicnog naroda koji ga postuje.
Preporuke:
84
6
7 sreda, 06 mart 2013 13:57
gavrilo
Zna Kusta zašto se vraća u Srbiju, zna Kusta zašto je Srbin a ovi na vlasti MIŠEVi ne dodiruju ga tek toliko koliko da se uhvati za kosu, kao što smo radili kada smo bili djeca kada ugledamo kakvu crkotinu i prozborimo "Puj daleko od moje kuće!"
Preporuke:
74
5
8 sreda, 06 mart 2013 14:02
Pitagora
Niti je dobar osnovni ton članka, niti njegova misao. Prvo, zašto te preteške reči, "čerečenje", "pokušaj degradacije", da bi se posle pomenuo "bizaran propust" knjigovodstva? Imam utisak da je reč o rutinskoj kontroli finansija, sklon sam da verujem da Kusta s tim nema ništa, ali mi ne pada na pamet da mu odobravam njegovu poznatu impulsivnost- ma koliko ga volim, poštujem i cenim - ono njegovo poznato, da niko ništa ne sme da mu kaže, i da na parcijalni izazov reaguje totalnom reakcijom. Andrić nikada tako ne bi reagovao! Nije trebalo reći ni ono, da moramo zaboga biti zahvalni što se Kusta snishodio da živi u "ovoj našoj blatnjavoj Srbiji". Ja njegov izbor da živi u Srbiji nisam tako doživeo. Nego, biće to u redu...
Preporuke:
35
55
9 sreda, 06 mart 2013 14:02
jojo
odnosno da li je Srbija spremna da ima i poštuje svoje velikane

Apsolutno jeste!
(oni koji vole svoju zemlju više se ne smatraju velikanima, nije u trendu)
Čak im prebogati srpski narod i telohranitelje plaća decenijama: čedi, čanku, nataši kandić, raznim sonjama , ...
Da bi Srbija bila Srbija, mora maknuti sa svih uticajnih mesta ljude koje je poplava izbacila crnih devedesetih i oktobarskim prevratom, potpomognuta novcem zapada.
Preporuke:
61
2
10 sreda, 06 mart 2013 14:04
Drinko Končarević
Tako je to oduvek. Pametan stvara a glup vrednuje stvaranje. I onda se ti glupi, kad pametni odu, pitaju: zašto loše živimo?
Preporuke:
55
3
11 sreda, 06 mart 2013 14:05
Smiljanski
Muslimansko/hrvatski lobi radi sve da bi unistio Kusturicu,jer on predstavlj za njih veliki problem!Da nije njega mnogi*Bosnjaci*ne bi imali dilemu oko identiteta!Dok Kusturica postoji prica o Bosnjacima gubi bitku jer nema argumenata!Veliki doprinos ovoj harangi daju doprinos i pojedini *Srbi*,poput Vesne Pesic,Teofila Pancica,Sinise Prokica,...!
Preporuke:
100
3
12 sreda, 06 mart 2013 14:19
Nićifor
Emir Kusturica je naš moderni Sveti Sava!
Bilo bi lepo da mu za života podignemo spomenik u centru Beograda.
Preporuke:
55
34
13 sreda, 06 mart 2013 14:22
Ljiljana
Kusturica je jedan od retkih veličina naše sadašnjosti, i zaslužuje da se njime ponosimo. Ko to ne
prepoznaje, ne želi dobro Srbiji. Vlast prolazi, dela ostaju večno.
Preporuke:
90
4
14 sreda, 06 mart 2013 14:25
B.J.
Neopevan i neopisan smo rod. Ne praštamo uspeh. Šta je to što nas vodi prema zlobi. Nekakav bedni poreski revizor postade pedant bez presedana kad je Emir Kusturica u pitanju. Ne sme imati ideju,viziju, sprovoditi je u delo uprkos svemu i svima. Podržan naravno i poštovan od svih psihički i emotivno zdravih građana ove ponižene,opljačkane zemlje. Ali Revizor! Ima li kraja destrukciji?
Revizore,revizore šta se zbiva sa knjigovodstvima velikih firmi (NIS-ovi i sl.)
P.S. Usput budi rečeno, sećam se ne tako davnih opaski bednika iz kruga dvojke: šta je sada našao da se vraća u pravoslavlje? Nije potreban komentar, zar ne?
Preporuke:
63
9
15 sreda, 06 mart 2013 14:43
Djura
Uspeh se u Srbiji oduvek nije prastao. Tako je sada i sa Kusturicom. Dabome da Srbiji nisu potrebni velikani, kakav je Kusturica i u nacionalnim i u svetskim razmerama. Srbiji su potrebni polupismeni sarlatani u svim dlatnostima zivota- u politici, nauci, kulturi, umetnosti. Pogledajte pevace i druge ,,zvezde'' na pojedinim TV kanalima koje se stancuju kao na traci, pogledajte ,,kulturne'' i ,,zabavne'' emisije, pogledajte osobe koji se predstavljaju kao humoristi, pogledajte zutu stampu koju je odvratno pregledati. Sve sami sarlatani, dostojni mozda nastupa u nekoj od birtija na Ibarskoj magistrali. Dabome da je takvom drustvu Kusturica nepozeljan. Na nesrecu, u takvoj necasnoj rabiti ukljuceni su i oni koji bi da Srbiju sabiju u misju rupu. Nadam se da ce Kusturica uz podrsku pametnih i dobronamernih ljudu naci snage da se odupre rusilackoj delatnosti.
Preporuke:
47
4
16 sreda, 06 mart 2013 14:45
brm
Slaviša Orović u Politici i Danas na istom patriJOtskom poslu... hmm.. tu mora da nešto nije u redu
Preporuke:
9
38
17 sreda, 06 mart 2013 14:48
B.S.
"Po plodovima njihovim poznaćete ih." Mat.7.16
Kako Kusturicu, tako i ove beskičmenjake.
Preporuke:
61
2
18 sreda, 06 mart 2013 14:58
dragoslav pavkov@ B.J
Nekakav bedni poreski revizor postade pedant bez presedana kad je Emir Kusturica u pitanju.


"Bedni poreski revizor"?! Dakle, Emir Kusturica koji baveći se svojim poslom (direktor Parka prirode Mokra gora) načini poreski prekršaj (ili ga načini neko iz njegove ekipe, za čiji rad je kao direktor odgovoran) je veliki i zaslužni Srbin, a Državni revizor (institucija Republike Srbije), je "bedan" kada vršeći svoju dužnost prekršaj otkrije i prijavi nadležnom organu?!

Ko je, kada i kojim aktom "velike i zaslužne" amnestirao od poštovanja zakona? Da se Tomi Nikoliću nije ponovo omaklo kao u slučaju "DŽajić" - kada je zloupotrebivši položaj doneo akt o aboliciji za lice osumnjičeno za razne finansijske zloupotrebe, samo zato jer je to lice svojevremeno za državu izvelo neke važne driblinge?
Pre nego što počnu da sline pred "velikanima" Srbi bi morali da nauče da poštuju institucije sopstvene države. Inače, po ko zna koji put ispadamo smešni...
Preporuke:
29
84
19 sreda, 06 mart 2013 15:01
Dušan Novi Sad
Tekst je potpuno pogrešan.U čemu je problem ?
Kusturica je imao posla sa državnim revizorom zbog toga što je kao direktor preduzeća u većinskom državnom vlasništvu pravio propuste u poslovanju.
Po čemu Kusturica treba da bude iznad zakona.
Uostalom,ako ne želi kao svi ostali gradjani da bude predmet kontrola državnih organa neka se ne bavi biznisom.Neka nastavi da snima filmove,ako je to još u stanju.
Preporuke:
20
90
20 sreda, 06 mart 2013 15:06
Aleksandar
Nićiforu. Emir Kusturica nije "naš moderni Sveti Sava". On je autentični genije filma, veliki intelektualac kojim se opravdano ponosimo. Nemojte,ljudi, takva poređenja, ovo je otvoren sajt, dostupan svima, pa i našim neprijateljima, setimo se reči patrijarha Pavla: Nemojte, braćo, da nam se smeju gori od nas".
Preporuke:
56
4
21 sreda, 06 mart 2013 15:20
SM
Oko Emira Kusturice se plete jedna od naj gnusnijih priča.Podlost bez primera.Ko je pročitao roman "Smrt je neprovjerena glasina" setiće se, kako se zna Kusta boriti.Uveren sam da će se znati boriti i sada.Emire srećno,trebaće ti sreća,protivnik je opasan.
Preporuke:
55
4
22 sreda, 06 mart 2013 15:35
MilošRS
Emir Kusturica ne treba da se ljuti na svoj narod .On je pametan čovjek i jasno mu je šta se dešava.
A pasa da laju za karavanaima će uvjek biti . Možda kod nas više nego , recimo ,''oko nas'' , ali zna se i zašto .
On cpada u ono bolje među nama , i to bolje će pobjediti . Mora .

Poštovanje Profesoru .
Preporuke:
52
3
23 sreda, 06 mart 2013 15:36
Ivan
Kusturica smeta iz istih onih razloga iz kojih smeta i Koštunica-govore otvoreno o onome što se događa, jer ih nisu stvorile obaveštajne službe Zapada i ne drže ih u šaci! Eto, to je odgovor! Jer, za one koji bi da prekrajaju Srbiju i sve u njoj, od granica do kulturnog, nacionalnog i identitetskog koncepta, najopasniji su upravo oni koje ''nemaju u šaci'' i ne mogu ih diskreditovati, pa se uhvate nekog malog finansijskog propusta. Za neke druge imaju Mišu Bananu,Caneta Žabca, pa oni moraju da rade kako im se kaže, inače se ''iznenada'' pojavi neki disk sa kompromitujućim materijalom! Radi se o tome što mi odavno nemamo svoju vlast, već nameštenike Zapada! E, Kusturica i malobrojni njemu slični su opasni, jer vide i javno kažu ono što bedom i neznanjem zaslepljen narod ne može ili ne želi da vidi. Pozdrav!
Preporuke:
51
3
24 sreda, 06 mart 2013 15:41
MilošRS
PS.
Možda je paradoksalno , ali to što imamo više tih pasa da laju za karavanima ,nego recimo ''komšije'' ,upravo je dokaz da smo i dalje živi , i da nas nisu slomili.
Preporuke:
19
3
25 sreda, 06 mart 2013 15:42
Damaskin
Podržavam Nićiforovu ideju da za života Emiru podignemo spomenik u centru Beograda.
Nemam ništa protiv da ga crkva proglasi i svetim.
Sveti Emir Kusturički!
Preporuke:
9
71
26 sreda, 06 mart 2013 15:59
Arhiđakon
Emir zaista ima neku biblijsku facu...pa ta kosa,,,pogled,,,.
Nije loše da ga SPC proglasi svetim.
Bilo bi COOL da se neka crkvica zove po njemu.
Svetci se ne rađaju, svetcem se postaje.
Preporuke:
11
65
27 sreda, 06 mart 2013 16:14
Nektarije Fruktalov
Oćemo Emirov spomenik na Svetosavskom Trgu ispred Hrama Sv. Save.
Neka bude grandiozan od najmanje 15 metara.
Preporuke:
12
64
28 sreda, 06 mart 2013 16:22
Bravo!
Hoće li jednom u Srbiji neko smoći snage da se izvini Emiru Kusturici za sve uvrede i neprijatnosti koje su mu činjene. Da se izvini zbog toga što je ovakav umetnik i stvaralac umesto plandovanja i uživanja u planetarnoj slavi po svetskim mondenskim destinacijama odlučio da se skrasi u našoj blatnjavoj Srbiji i pri tom sve što je zaradio uloži u nju, u Mokru goru, Kustendorf, filmski festival sa svetskim predznakom, u posao za stotine nezaposlenih...
Preporuke:
33
6
29 sreda, 06 mart 2013 16:40
Odbrana i poslednji dani
dragoslav pavkov@

Neshvatljivo da se hvatate za "gole činjenice". Ne vidite ovde nikakvu pozadinu. Mislite da državni organi rade svoj posao bez upliva politike. Verujete u ovu Vučićevu borbu protiv korupcije. U uvođenje visokih standarda u vođenju srpske politike dok nas naš dragi glađoštrajkujući predsednik ubeđuje kako se možemo švercovati, voziti bez karte vozom do Brisela.
Preporuke:
49
3
30 sreda, 06 mart 2013 17:08
dragoslav pavkov@Odbrana i poslednji dani
Naravno da ceo slučaj (kao uostalom i sve ostalo u ovoj zemlji) ima političku pozadinu, ali šta predlažete kao model ponašanja koji bi pomirio interese ovaca i vukova? Da vlast i opozicija sednu i formiraju jednu komisiju koja bi napravila spisak "zaslužnih" na koje se zakoni ne odnose? Ovde je reč o principima, a osnovno pitanje je čemu služe zakoni od kojih neki građani mogu da budu izuzeti?
U konkretnom slučaju reč je o poreskom prekršaju kakvih revizor prijavljuje na hiljade godišnje. Ono što je privuklo pažnju medija je to što je u ovom slučaju reč o javnoj ličnosti koja uživa nepodeljene simpatije većine građana. Oni koji celu stvar spinuju žele da nam kažu: Eto vam vašeg Kusturice, nije ništa bolji od "naših", od direktora koje smo mi postavili..." A onda se na tu "bućku" hvataju komentatori koji se zalažu za princip po kojem ako zakone krši "naš" čovek, zakon može i da se zanemari. Što je naravno loše, ali - utoliko gore po principe, zar ne?
Preporuke:
24
11
31 sreda, 06 mart 2013 17:08
Kusturica, dika nasa
Svo ovi polutalentovani i poluinteligentni "umetnici" i "politicari", mogu da mu pljunu pod prozor. Ljubomora i pakost su gadne i neizlecive bolesti.
Kusturica je VELIKI umetnik i VELIKI Srbin, sto izdajnicima ne ide u racun.
Preporuke:
30
5
32 sreda, 06 mart 2013 17:15
Vlado Kostić
Stvarno se preteruje u odbrani Kusturice. Niko od ljudi u Srbiji njega ne napada, jer se ceni njegov umetnički doprinos, samo traži da položi čiste račune o trošenju para građana iz bužeta. Šta je tu sporno? Što on nije navikao da to radi, ili neko misli da to ne treba da čini.
I drugo, čije je vlasništvo Drvengrad i Andrićgrad, to je vrlo važno pitanje. Ako je Kustrucia uložio više od polovine para, onda je jasno, ali ako nije?
To treba da se utvrdi i onda ne bi trebalo da bude nikakvih problema.
Preporuke:
15
26
33 sreda, 06 mart 2013 17:20
Beli Orao
Profo nemoj da daš ostavku baš zainat.
Preporuke:
28
10
34 sreda, 06 mart 2013 17:23
Racel
Pa, Srbi, sram nas bilo, nije nikako cudo sto nas tako tretiraju i respektuju!.Pa mi nista svoje ne tretiramo kako treba , niti respektujemo.Trenutno imamo jednog od najvecih ljudi na ovom prostoru, a mi ovako, kako citam ove vajne kopmentatore,sram ih bilo. Klanjaju se tudjincima kao nekad odpadnici "zlatnom teletu".Ponekad se zaista postidim i tesko mi je da nosim breme takvih na svojim plecima.
Preporuke:
27
6
35 sreda, 06 mart 2013 17:31
Katarina @ dragoslav pavkov
A onda se na tu "bućku" hvataju komentatori koji se zalažu za princip po kojem ako zakone krši "naš" čovek, zakon može i da se zanemari. Što je naravno loše, ali - utoliko gore po principe, zar ne?


Ako ste Vi pravi Dragoslav Pavkov, podsetila bih Vas da po onome sto ste pisali u vezi slucaja optuzenog svestenika Peranovica, sami smatrate da neki (svesteno lice) mogu da krse zakon, a posebno, ako je zrtva narkoman (za koje takodje zakon ne vazi).
Preporuke:
28
4
36 sreda, 06 mart 2013 17:32
Sceptical Bystander
Zaista je neprikladna rec "cerecenje", niti znam cemu sluzi ponavljanje stereotipa o "neprastanju uspeha".

Problem koji takozvane "politicke elite" imaju sa Kusturicom je drugde, a ne u njegovoj uspesnosti.

Nase "politicke elite" se sastoje od korumpiranih i nesposobnih, u najboljem slucaju "diplomaca" bez radnog iskustva koji su nekreativni i nestrucni, niti razumeju svet i kretanja u njemu.

I takvi kakvi su, oni bi tolerisali Kusturicu i njegov uspeh, cak bi ga i nagradjivali i dicili se njegovim postignucima (o trcanju na slikanje sa Monikom Beluci da ne govorimo), da, kojim slucajem Kusturica, deli njihove evropske, kosovske i druge "vizije" i da im se klanja.

Kusturica medjutim nije poltron (ni danas, niti je to bio kada se zahvalio u ime svih dobitnika AVNOJ-eve nagrade kao mlad reziser).

On je covek koji ima svoje stavove, svoje ideje, a ima i energiju i nacin da te ideje ostvari. Vlast ima problem sa tim Kusturicom, kao sto ima sa svakim covekom od integriteta.
Preporuke:
36
1
37 sreda, 06 mart 2013 17:42
institucije protiv institucije
Ma nema nikakvih problema. Makar 90% Srba je pametnije i uspešnije od Kusturice, samo što neće to da pokažu. Delimično pokazuju ovde na sajtu, gde im Kusturica nije dorastao ni do gležnja.

Institucije, bre, u Srbiji delaju. Šta hoće taj Kusturica? Šta nas zanima njegov Drvengrad, Kamengrad, skijališta, filmski festivali i slično. Mi, bre, ako hoćemo, napravićemo takvih pedeset.

Pored revnosnih institucija pola države nam je završilo na "egzotičnim ostrvima". Evo, u RTS-u će naći manje nepravilnosti, za koje niko neće odgovarati. Ako slučajno saopšte neku jaču reč, ima da "nezavisnu instituciju" sateraju u mišju rupu. A Tijanić ako podense ostavku ja se vešam na sred Terazija.
Preporuke:
22
3
38 sreda, 06 mart 2013 17:50
Mićunović
Rusi imaju izvanrednu priču REVIZOR.
Pa se pitam - da li je arpski Revizor ikada ušao u SARTRID ili Bus Plus.
Nema nam leba dok Đilasi vdadaju Srbijom, dok vlada KAPITAL, a ne RAD ENTUZIJAZЅM i PAMET.
Preko Kuste rugaju se narodu, čestitom srbinu, svima nama. Rugaju se našoj pameti, pronicljivosti, skromnosti, rugaju nam se što smo đivi, pto se još batrgamo.
Kusta je naš car. Treba mu dati da sve "ukrade" i oplemeni.
Kusti ne treba spomenik, Kusta je živi SPOMENIK za sva vremena.
Kustu za ministra kulture ili za nekrunisanog kralja.
Preporuke:
35
5
39 sreda, 06 mart 2013 19:05
Aleksandar
Nedavno smo videli kako je veliki francuski glumac Žerar Depardje zatražio, i dobio rusko državljanstvo zbog nekih problema sa porezom. Mislim da su reakcije njegovih zemljaka bile bolje nivelisane nego naše u ovom slučaju. Odlaskom nije postao manji glumac nego što je bio. I ne sećam se da je neko tražio da ga proglase za Jovanku Orleanku.
Početkom devedesetih naš najveći drmaski pisac Duško Kovačević( Maratonci, Sabirni centar itd itd)dobio je poziv za mobilizaciju. Neko je hteo da mu napakosti, a on nije mogao da se pobuni jer je sve bilo po zakonu.
Otišao je iz zemlje, neko vreme je proveo u Sent Andreji. Sve je to bilo ružno, nameštaljka očigledna, neko je smatrao da je potrebna i Duškova puška u ratu, malo li je dao svojim delima, pisac je iznerviran,što se i htelo postići, ali se sve završilo kako treba, po njega, nastavio je da radi, između ostalog i "Podzemlje" upravo sa Kustom.
Preporuke:
13
12
40 sreda, 06 mart 2013 19:16
Dag
Danas brani Kusturicu! Tu je već potreban oprez.
Ovde je od muve napravljen magarac i to sa sve tri strane. Revizor je našao neke nepravilnosti, umetnik se uvredio, tabloidi su likovali, a Danas sve to interpretira na štetu Srbije. Svako je radio svoj posao. Borimo se za red u državi, pa ga moramo i istrpeti, makar bili Kusturica lično, odnosno tada najviše - da drugima damo primer! Ovakvi članci samo zamagljuju suštinu.
Preporuke:
17
4
41 sreda, 06 mart 2013 19:20
The Jack
Vas cilj nije postati veliki i mocan, vec velike i mocne povuci na nivo prosecnosti - govorio je Sveti Nikolaj Zicki.
Preporuke:
16
1
42 sreda, 06 mart 2013 19:21
Milos
Kusturica se svojevremeno proslavio filmom "Podzemlje", koji Srbe prikazuje u dosta negativnom svetlu. Nas veliki problem je kratko pamcenje. Mnogi sada Kostunicu smatraju liderom nekakvog patriotskog bloka, a zaboravljaju da je upravo on, zajedno sa DS-om, najvise Srba isporucio Hagu i da je, opet sa DS-om, sproveo katastrofalnu privatizaciju. Nikoga ne treba kovati u zvezde i praviti svecem, jer niko to ne zasluzuje. Ako imamo solidno pamcenje znamo i zasto ne zasluzuje.
Preporuke:
11
30
43 sreda, 06 mart 2013 19:22
Velja
Aleksandar Vučić - građanin opasnih namera. Ovaj čovek izgleda ima opasnu ambiciju da izgradi kult svoje ličnosti, iako nema kvaliteta za tako nešto. U tom smislu ne podnosi uspešne ljude koji bi mu ugrozili medijsku popularnost koju veštački stvara. Pogotovo izgleda teško podnosi uspešne ljude, čiji uspeh dolazi van sfere koju on može direktno da kontroliše, a to je političko-partijski aparat. U tom kontekstu tumačim ovo medijsko blaćenje Kusturice. Isto tako i ignorantski odnos prema Đokoviću, čiji se uspesi u medijima sve ređe i slabije prate. Čak verujem i da su na udaru i ljudi iz biznisa, jer oni ipak nisu pod direktnom partijskom vlašću, a stekli su i određene veštine i pozicije u biznisu, kao polju delovanja koje je strano Vučiću, koji se osim politike ničim nije bavio.
Jednostavno, izgleda da sve vrsne ljude čiji uspeh ne zavisi od politike, Vučić doživljava kao pretnju.
Preporuke:
34
4
44 sreda, 06 mart 2013 19:27
dragoslav pavkov @ Katarina
U tekstu o ocu Branislavu sam (koliko se sećam) stao na stanovište da svako pa i on treba da odgovara za ono što jeste učinio, a ne za ono što biste vi želeli da mu napakujete u svom gnevu pravednice.

Ako je svojim činjenjem prouzrokovao smrt pok. Zarupca neka bude kažnjen po zakonu, uz uvažavanje svih otežavajućih i olakšavajućih okolnosti. Ako nema dokaza da je smrt oštećenog nastupila kao posledica nasilničkog ponašanja optuženog - on mora biti oslobođen ili osuđen za blaže krivično delo, već prema proceni suda.

Da li sam negde napisao da oca Branislava treba osloboditi bez odluke suda, budući da je u prethodnom periodu iz kandži narkomanije iščupao stotinak teških ovisnika? Ili, jesam li u ovom slučaju rekao da kUsturicu treba uvaljati u katran i perje jer mu je revizor pronašao poreski prekršaj (za kakve inače dnevno odgovaraju desetine odgovornih lica iz cele Srbije)?

Inače, njegove ostavke vidim kao postupak onog popa koga seljani nisu slušali, a on potegao pa odrezao...
Preporuke:
16
16
45 sreda, 06 mart 2013 19:44
Pitagora
Skeptičnom posmatraču. Potpuno delim vaše stavove. Nekim ljudima na vlasti, ili bliskim njoj, ne smeta Kusturičina veličina - naprotiv, svi znamo i videli smo kako grabe da se bar slikaju s njim - nego njegovi politički stavovi. Ovde je on napadnut kao direktor a ne kao veliki umetnik; znajući njegov temperament, inicijatori ideje su računali na njegove krupne, nagle odluke, što se i desilo; uspeli su da ga iznerviraju, to im je i bio cilj. Lukavo je to urađeno. Ne može se očekivati da Kusta bude izuzet od, na primer, pogrešnog parkiranja, zato što je Umetnik (jedino je Čeda mogao sebi da dozvoli, u svoje vreme, da crta pešačke prelaze gde mu odgovara). ...Početkom sedamdesetih, Frenk Sinatra je pozvan na ispitivanje od strane američkog Kongresa zbog sumnje na utaju poreza. Nije se odazvao, otišao je na jug Francuske i tamo proveo godinu dana, dok se stvar nije slegla. A bio je, i ostao, američka ikona.
Preporuke:
19
1
46 sreda, 06 mart 2013 19:57
Katarina @ dragoslav pavkov
... svako pa i on treba da odgovara za ono što jeste učinio, a ne za ono što biste vi želeli da mu napakujete u svom gnevu pravednice.

Ako je svojim činjenjem prouzrokovao smrt pok. Zarupca neka bude kažnjen po zakonu, uz uvažavanje svih otežavajućih i olakšavajućih okolnosti. Ako nema dokaza da je smrt oštećenog nastupila kao posledica nasilničkog ponašanja optuženog - on mora biti oslobođen ili osuđen za blaže krivično delo,...


Niti je moj posao, niti je moj interes da pakujem krivicna dela bilo kome.

Ono sto nesumnjivo znamo je da je nesrecni narkoman umro nasilnom smrcu dok je bio na staranju kod optuzenog svestenika i da je svestenik, po svom priznanju, primenio silu. To se zove ubistvo.

Vi ste se veoma potrudili da to ubistvo opravdate, i u clanku, i u odgovorima komentatorima, velikim delom jer je ubica svestenik, a ubijeni narkoman, pa je tada izgledalo da ne smatrate da svi ljudi treba da budu jednaki pred zakonom.
Preporuke:
14
6
47 sreda, 06 mart 2013 20:12
Odbrana i poslednji dani
dragoslav pavkov@

Ni vi,a bogami ni ja nismo od juče u politici. Izlišno je govoriti o principima u ovom našem političkom brlogu. Naravno da ste u pravu kada kažete da zakon treba poštovati,ali vam mogu navesti bezbroj primera selektivne primene tih zakona. A ta primena ima gotovo uvek političku pozadinu. O modelu ponašanja mogla bi se napisati knjiga, ali se model ponašanja ne može uspostavi u ovakvom političkom okruženju. Ma koliko zvučalo iluzorno potrebno je počistiti i one na vlasti i kilavu opoziciju. Traženje rešenja unutar ovakvog političkog sistema potpuno je besmisleno. Od uspostave višestranačkog sistema pa sve do danas političke partije su se jedino brinule kako doći i opstati na vlasti, dok su interesi države bili u drugom planu. Često je u pitanju bio sukob interesa između države i političkih partija. Sve dok je tako, biće nam ovako.
Preporuke:
5
3
48 sreda, 06 mart 2013 20:14
Beli Orao
Znate kad lokalna cepanica i to bukova pomisli da može da stane pored Hrasta Zapisa, kada neko ko ni vodu nigde nije nosio, a kamoli kosio, pomisli da je napisao Na Drini ćuprija,a on nije ni hod`o po njoj. Koliko smo takvih prebacili preko srpske glave u zadnjih 100 godina ne zna se ni kraja ni broja.
Ma dobro je čovek prošao, mogli su da mu kao DŽajiću nameste sačekušu pa da izađe jedan osrednji odred jer ko zna, čovek se družio sa Stivenom Sigalom, opasan je o možda naoružan lovačkom puškom k`o Grizli Adams.Možda ima dresirane medvede.
Pele, Maradona pronose slavu Brazila i Argentine i znate kad će da ih uhapse?Fazon je što je čovek toliko nezavistan da je to strašno, a nezavisnost niko ne trpi. Mi smo to iskusili `99.Alo bre nazovi frajeri, taj čovek, umetnik, neimar, frajer, fini mangup svetskog glasa sedi između Putina i Medvedeva, sa atrijarhom Moskovskim pije kafu kad hoće, dobijao je para nebrojeno da ode kod Turaka, ali nije hteo da ode.
Profo, ne daj se!! Ostani baš zainat.
Preporuke:
20
6
49 sreda, 06 mart 2013 20:18
SRBIN
Dao Bog da je više ovakvih ljudi kao što je Emir Kusturica.Idejno sam isomišljenik Kusturice.Da je prevladala ideja koju zastupa Emir Kusturica danas bismo imali jedinstvenu srpsku naciju a srpstvo bi se prostiralo gdje god su srpske zemlje i srpski narod pravoslavnog i islamskog zakona.
Emire zašto nisi pokušao sa osnivanjem političke partije u koju bi vrbovao muslimane srpske nacionalnosti?
Emire daj učini to!
Preporuke:
12
3
50 sreda, 06 mart 2013 20:31
SRBIN
Dao Bog da je više ovakvih ljudi kao što je Emir Kusturica.Idejno sam isomišljenik Kusturice.Da je prevladala ideja koju zastupa Emir Kusturica danas bismo imali jedinstvenu srpsku naciju a srpstvo bi se prostiralo gdje god su srpske zemlje i srpski narod pravoslavnog i islamskog zakona.


Uostalom ovo je idejni pravac Srpske radikalne stranke.Ko ne vjeruje neka pogleda program i ostale dokumente a posebno programsku deklaraciju i poziv srpskih radikala Srbima islamskog zakona.
Preporuke:
7
3
51 sreda, 06 mart 2013 20:41
Odbrana i poslednji dani
dragoslav pavkov@

Imate sad ovo Vučićevo prenemaganje oko korupcije. Radi to jer zahtevaju iz Brisela i što kod jadnog naroda željnog pravde skuplja političke poene. To nam je zvezdica od Jasne lepo objasnila u jednom komentaru. Da je to jedino polje gde mogu da se skupe poeni. Za njih je ovo jedna velika košarkaška utakmica. Važno je skupiti što više poena da bi se pobedilo i ostalo na vlasti. Zato mešetare i izmotavaju se. Ne delim ja, nego oni na naše i njihove. Zar mislite da je sve zakonski u poslovanju Todorića, Slovenaca i ne znam ti koga sve? Ali oni su nedodirljivi, jer zaboga šta će reći Kacin i drugi evro-emisari na "šikaniranje" stranih kompanija? Optužiće nas da smo protiv evropskog zakona o demonopolizaciji. Mišković kakav god da je njegov je kapital nešto pokretao u Srbiji. Njega rušiti diletantski je posao. Ovo sa Kusturicom nema veze ni sa principima, ni sa pravdom.
Preporuke:
15
4
52 sreda, 06 mart 2013 21:01
dragoslav pavkov@ Katarina
Nisam ni sudija niti analitičar pa ne moram da presuđujem, već imam slobodu da izaberem stranu koju ću podržati u konkretnom slučaju. U tekstu koga ste se setili jasno sam naveo da su moje simpatije na strani oca Branislava koji se - ipak potrudio da neke ljude spase od propasti. Da li je to radio na najbolji mogući način, nije tema za mene ali očigledno nije ni za vas; jednostavno, ne možete da se izjasnite objektivno jer ste puni predrasuda. Takođe, imam ogromno razumevanje za majku pokojnika koja nije mogla da skupi snage da dođe na sahranu; svako ko ima decu trebalo bi da se zamisli i pokuša da pretpostavi šta je pokojnik učinio majci kada ni mrtvom ne može da mu oprosti? Tek nakon dubokog razmišljanja na tu temu pokušajte da razmišljate o intravenskom drogiranju, sve do pre toga je obično politički korektno pro...nemaganje.

odbrana i poslednji dani-
saglasan sam u potpunosti sa vašim viđenjem naše stvarnosti; hoćemo li da stanemo i postavimo neka pravila ponašanja, ili idemo dalje?
Preporuke:
9
13
53 sreda, 06 mart 2013 21:13
Arhiđakon iz Damaska sa flašicom Fruktalovog soka
@ Damaskin
@ Arhi]akon
@ Nektarije Fruktalov

Želim samo da Vas obavestim, gospodine, da se problem
identiteta, i nacionalni i verski, danas uspešno leči.
Taj lek, za Vašu informaciju, nije pisanije posprdnih komentara u pokušaju.

Sa najboljim željama,
čika doktor.
Preporuke:
21
4
54 sreda, 06 mart 2013 21:15
au mile
Državna revizorska institucija ima godišnji plan prema kome se vrši revizija državnih firmi, državnih organa uprave i drugih državnih korisnika budžeta.
Plan i izveštaji postoje na njihovom sajtu.
Emir Kusturica ne bi trebalo da se toliko nervira i pridaje toliki značaj izveštajima revizora.
Emir Kusturica je pred zakonom odgovorno lice, pa makar ne znao puno o Zakonima i procedurama, i bio je "potkačen" po službenoj dužnosti.
Preporuke:
13
2
55 sreda, 06 mart 2013 21:33
ex petar
Gospodine Pavkov, da institucije Republike Srbije ne funkcionisu po zakonu Republike Srbije, dokaz je to sto Vlada Republike Srbije krsi Ustav Srbije, a nadlezne institucije se ne oglasavaju. E, sad, pri takvom stanju stvari, vi smatrate da se jedan drzavni aparatcik drznuo na Kustu, bez da je dobio nalog od gore? To je malo verovatno, cak bi se usudio da kazem nemoguce. Dalje, na jedno veliko ime poput Kuste, ne moze da krene nista manje od Vlade Srbije. To je ocigledno. Dakle, Vlada Srbije koja krsi Ustav Srbije, kaznjava Kustu radi poreskog prekrsaja. I vi se sada pozivate na matematicki precizno postovanje zakona SAMO U SLUCAJU KUSTE. Znate kako, ocigledno je da po nalogu otvarate i zatvarate oci.
Preporuke:
12
4
56 sreda, 06 mart 2013 21:37
Topličanin
Još jednom molim Kusturicu da nastavi (već sam to uradio u komentaru drugog članka).

Ja mogu samo podrškom da pomognem.
Preporuke:
15
2
57 sreda, 06 mart 2013 21:42
Mićko
`Mislim da delim stav većine Srbije ako kažem - Kusta, izvini, ne znaju šta rade!`

Umesto komentara dovoljan je i ovaj citat.
Preporuke:
15
7
58 sreda, 06 mart 2013 22:05
Danilo
Sve hvalospevi Kusturici, te odlican je reditelj, te je slavan, te je... ali o tome ovde nije reč. Reč je o tome da li je trošio novac građana, pare iz budžeta, a imovinu hoće da prikaže i prisvoji kao svoju. To bi bila otimačina i to niko ne toleriše, jer niko - pa ma koliko bio zaslužan na to nema pravo.
Uz to sve što radi nije baš tako vrhunski, sjajno, genijalno, originalno, ima tu kopija, falsifikata, neuspelih i kič rešenja. Ali, kako to reći u ludilu pohvala i neobjektivnih veličanja.
Preporuke:
14
17
59 sreda, 06 mart 2013 22:08
Goran Stanković
Neko je poželeo da radi posao gdina Kusturice. Nije shvatio samo jedno: to nije posao za birokratu. Sva lepota odande, dolazi od ogromnog truda, i života u tom prostoru gdina Kusturice. Zato, molim premijera, njegovog prvog zamenika i predsednika države - zamolite gdina Kusturicu da povuče ostavku, da ga ostavimo da u miru radi kako on to zna i ume. A želje onih prvoboraca što su lepili plakate, pa ispunite im na nekom drugom radnom mestu. Znam da je teško pronaći takvo, za razne veličine, ali, ljudi, shvatite, gdin Kusturica je izvan svakodnevice, ne stavljajte ga u istu ravan. Ne zbog njega, zbog nas...
Preporuke:
11
4
60 sreda, 06 mart 2013 22:16
dragoslav pavkov@ex petar
Svi građani Republike Srbije DUŽNI su da poštuju važeće zakone.

Naravno, možemo mi da se nadmećemo u sofizmima ali evo, ponovo predlažem da makar ovde (kad već ne možemo tamo gde bi trebalo) postavimo neku crtu od koje nema dalje; recimo, da se dogovorimo i sudiji za prekršaje koji dobije predmet "Kusturica" uputimo jednu peticiju u kojoj zahtevamo da mu se zbog očiglednog nepoznavanja važećeg Zakona o poreskom postupku izrekne "ukor" umesto novčane kazne predviđene za odgovorno lice. Evo, sam ću je natrukovati... Ali, nakon što njega spasimo od teške globe - da nikom više ne padne na pamet da prekoračuje ovlašćenja i krši finansijsku disciplinu.

Mislim, bilo bi glupo da sad navalimo da opraštamo direktoru Železnice kada se on i njegova stranka ugrade u ruski kredit, pa Bajatoviću kad naredi da se lova Srbijagasa prebacuje na Studentski trg, pa direktoru Telekoma da nas dere sa impulsima a on sponzoriše preplaćene luzere... Dakle, isti aršin " i đavolu i đakonu". Pozdrav svima.
Preporuke:
11
9
61 sreda, 06 mart 2013 22:18
zdravko dudic
ja bih , na samom pocetku rekao, kusto izvini. ali i sam si znao kakvi su politicari prema patriotama. a politicarima bi preporucio da ostave tebe na miru.
Preporuke:
6
3
62 sreda, 06 mart 2013 23:16
ex petar
Ma kakvi sofizmi gospodine Pavkov. Ova Vlada krsi Ustav Srbije i blokira institucije da reaguju na krsenje Ustava. A vi se uhvatili zakona kao pijan plota SAMO U SLUCAJU KUSTURICE. Sasvim je ocigledno da po nalogu otvarate i zatvarate oci. U prilog tezi da po nalogu otvarate i zatvarate oci ide i to sto ste ubedjeni da je ovde po sredi iskljucivo revnosni sluzbenik, a iskljucujete mogucnost da je u pitanju nalog sluzbeniku, iako nemate uvid u ceo slucaj. Pa imate li uvid u to da je u pitanju revnosni sluzbenik a ne nalog aparatciku? Ako nemate, kako se usudjujete tako nesto da tvrdite u zemlji u kojoj Vlada krsi Ustav?
Preporuke:
13
3
63 sreda, 06 mart 2013 23:28
Slučajni prolaznik
Mislim, bilo bi glupo da sad navalimo da opraštamo direktoru Železnice kada se on i njegova stranka ugrade u ruski kredit, pa Bajatoviću kad naredi da se lova Srbijagasa prebacuje na Studentski trg, pa direktoru Telekoma...

G. Pavkov zar nije malo čudno da su ove afere koje ste naveli povezani sa Rusima? Kusta je u odličnim odnosima sa Rusijom, pa ruski kredit, pa Srbijagas. Telekom nije u tom kontestu, ali je firma koja se dugo godina opire tome da je prodaju strancima. Razmislite malo o tome.
Preporuke:
4
5
64 sreda, 06 mart 2013 23:42
ajduk Vilender
Kusturica, plati porez i u Višegradu, jer sledeće godine odlazi i Dodik, pa isto te čeka. Kad obični i neslavni plaćaju, platićete i vi neobični i slavni, budite sigurni. To je krivično djelo. Ime nije jače od zakona.
Preporuke:
11
12
65 četvrtak, 07 mart 2013 00:45
fristajlo
Čim je "Danas" krenuo u odbranu imena i dela Kusturice- prilično je jasno o čemu se radi: pumpanje afere sa "žute" strane, ne bi li se nešto ušićarilo.
Sa druge strane, zakon je zakon, dok važi za sve: tim više, za Kusturicu, kao jednog od naših prvih ljudi.
Niko normalan ne osporava mu to prvenstvo, niti veličinu; ako je uradio nešto pogrešno- to samo znači da nije Bog, već čovek, kao i svi drugi.
Ne treba od ovoga praviti aferu, već sačekati da se tačno utvrdi- o čemu se radi.
A za Kustu ja ne brinem; zna on neke stvari i bolje od toga da bude direktor "Mokre Gore", a možda bi to bilo i pametnije, nego da se zamajava sa problemima koji su daleko ispod njegovog kapaciteta.
Meni ovo liči na prilično glup nesporazum i podmetanje, i mislim da je bolje ćutati i pustiti da se sve to prepusti onima koji su za to zaduženi; javnost je ovde samo smetnja.
Preporuke:
10
3
66 četvrtak, 07 mart 2013 01:17
Jelenko
Nema šta da dodam. Slažem se, izvinjenje je i u moje ime.
Preporuke:
5
1
67 četvrtak, 07 mart 2013 05:38
Stari Vuk
Sve sto baljezgaju mozgovi iz: E-novina, bosnjackih novina i hrvatskih novina po difoltu je dobro za Srbe.
Preporuke:
5
0
68 četvrtak, 07 mart 2013 06:39
Gordana
Kusturice, molimo te da primis izvinjenje od 98% Srbije za sve neprijatnosti koje ti onih 2% ,umisljajuci da su bogom dani gospodari nasih zivota i misli, cinise, cine i cinice.
Nema Srpski narod nista sa tim.Umamo mi da postujemo svoje velicine, a narocito uvazavamo dobre i karakterne LJUDE u koje ti sigurno spadas.

Ko je poslao "veselog" revizora je kljucno pitanje. On se , kao i svi aparatcici, dokopao "drzavnih jasli" i nemesa se u svoj posao!"Velikani" borbe protiv korupcije netrpe konkurenciju!
Preporuke:
5
2
69 četvrtak, 07 mart 2013 08:35
ex petar
Ajduk Vilender, kada niko nije iznad zakona, zasto ste vi onda otisli u ajduke?
Preporuke:
3
0
70 četvrtak, 07 mart 2013 08:57
dragoslav pavkov@ex petar
A vi se uhvatili zakona kao pijan plota SAMO U SLUCAJU KUSTURICE.


Što mi je poznato ovo o pijancima i plotovima... Pa valjda je normalno da komentarišem "slučaj Kusturice" ako je članak o njemu?!

Da li je vama nakada palo na pamet da je možda baš snishodljivost prema poznatima i podanički mentalitet glavni uzrok katastrofe u kojoj (nekako) trajemo?

Ako Kusturica kao proslavljeni filmadžija ne mora da se drži finansijske discipline kao pijan plota, ako ne mora ni DŽajić kao proslavljeni fudbaler - zbog čega bi to morao da čini Miroslav Mišković? Ako su prva dvojica zaslužni za imidž države, valjda je i Mišković zaslužan za deo državnog budžeta koji se puni (i)iz poreza koji uplaćuje Delta?! Ako se već ne treba držati zakona k'o pijan plota, u čemu je problem kada recimo, kazne za saobraćajne prekršaje plaća "običan svet" a ne plaćaju ih zaslužni saradnici policije, lepioci plakata iz čije stranke je postavljen aktuelni načelnik lokalnog OUP-a, rođaci saobraćajaca...
Preporuke:
10
3
71 četvrtak, 07 mart 2013 09:03
Živorad
Tako je to kada nam kapu kroje kupljene diplome.
One su najbučnije i najlepše obučene. I sa najviše nobles prostakluka.
Kusturica je već uveliko ušao u istoriju i iz nje ga niko ne može istisnuti. Pogotovo ne polupismeni epizodisti i nobles elita.
A profesore koji prodaju ili u manjem broju slučajeva poklanjaju ocene treba proglasiti za državne neprijatelje br 1. Veće od onih koji odaju najčuvanije vojne tajne.
Preporuke:
3
0
72 četvrtak, 07 mart 2013 09:26
dragoslav pavkov@ex petar - 2
Mnogi Srbi sa nevericom vrte glavom kada u medijima čuju vest da je policajac u Ostinu, Teksas priveo guvernerovu kćer jer ju je "uhvatio" da vozi u alkoholisanom stanju... Guverner je ubrzo postao predsednik SAD a revnosni policajac je dobio unapređenje;sa ovakvim iskustvom, lako mogu da zamislim šta bi dobio policajac u Srbiji da je zaustavio pijano dete nekog važnog opštinskog ćate. Verujem da će se naći mnogi da kažu kako su SAD prezadužene i pred bankrotom, ali ako treba da se ugledamo na Kinu i Rusiju kao primer uređenih država - zamolio bi ih da to jasno kažu.

Što se tiče Ruskih interesa, kredita i njihovih investicija ovde - verujem da će njihovi poreski obveznici biti oduševljeni kad čuju da se novac koji njihova država ulaže u ekonomiju bratske Srbije, troši na podmirivanje troškova nezajažljivih srbijanskih političara.
Protiv prodaje Telekoma protestovao sam i ja (ima dva teksta o tome), a za prodaju je lobiralo upravo rukovodstvo firme. Dakle - opet ste promašili :) Pozdrav
Preporuke:
6
2
73 četvrtak, 07 mart 2013 09:46
Srbin Obični
Gotovo da nema teme u kojoj ne izbije na vidjelo sitnoća i jadnoća bukačkog dijela srbijanskih jevropejaca (i njihovih privremenih trabanata). Nekada su naše bake takve osobe nazivale "Šau maman, žaba krekeće!" Novopečeni poklonici reda i zakona pokušavaju na sveopšem đubrištu da naprave neki svoj jevropski ružičnjak. Naravno paze koga treba nagazitii sa kojeg kraja krenuti! U tom njihovom raju svi bi šetali u parovima (može i muško-muško), držeći se za ruke i pozdravljali sa "Guten tag" i "Alzo, Si naravno niste kakali hojte?".

Kad se pogleda koliko energije je potrošio gdin Pavkov i svi oni pridruženi egzibicionisti, na Nemanju (Emira) Kusturicu, a sve radi prekršaja za koji ustvari i ne znamo koji je, dođe ti tuga što si u takvom čoporu. Valjda ima načina da se nekome diskretno ukaže na grešku, namjernu ili nenamjernu, i da se problemtako eliminiše. Ovako sve dobija ukus političkog obračuna i kupljenja poena - političkih naravno. Pitam se kod koga? Kod komšija preko Drine?
Preporuke:
7
2
74 četvrtak, 07 mart 2013 09:53
Bojan RS
I ovo kolumnu možete spojiti sa kolumnom "Kreće li BG u disciplinovanje Srpske".SDS kadar ga napada ovamo,a Vučić tamo.Sad kad je napravio nešto,ajmo mu to oteti.Sad kad se u kasabi Višegradu nazire Andrićgrad,čereči ga.Ivo Andrić je takve malograđane zvao "kasabalijama".
Preporuke:
10
2
75 četvrtak, 07 mart 2013 10:04
Živorad
Naravno da svako treba da plati porez i da se drži pravila finansijskog izveštavanja.
treba se držati toga i ničega više.
Preporuke:
7
3
76 četvrtak, 07 mart 2013 10:27
Došla poslednja vremena
Kada jedan "Danas" brani Kusturicu.
Počeću ozbiljno da sumnjam u njega.
Ovo mu baš nije trebalo.

Nego, ispravio bih autoruku:

Mislim da delim stav većine Srbije ako kažem - Kusta, izvini, ne znaju šta rade!


Znaju, znaju, vrlo dobro znaju. Ili bar znaju oni koji njima diriguju.
Preporuke:
9
1
77 četvrtak, 07 mart 2013 12:10
leonidas
Porediti Kusturicu i Dzajica sa Miskovicem nije umesno posto su oni svoje mesto zasluzili radom i talentom ( a Kusturica i vizijom ) a M. je iskoristio slabosti sistema i politicke veze te stekao enormno bogatstvo.Da li je "borba protiv korupcije" (ZAMAJAVANJE NARODA)bas trebala da pocne od njega to pitajte Kacina i onog sto premire kad govori sa sklopljeni rukicama(pamtimo ga i kao ostrog radikala).Strane lopove(investitore,sic) ne sme ni u snu da pomene.
Postovani g.Kusturice, za dobrim se konjem prasina dize i Vi ne bi trebali da vodite racuna o malom broju zaba sto uzalud dizu nogu!
Preporuke:
3
6
78 četvrtak, 07 mart 2013 12:23
Srbin crnac, ateista
Iskreno već mi je pomalo dosta nedostatka kritičnosti prema bilo kome ko stekne status zaslužnog Srbina, jednom kad Srbi uvrte u glavu da je taj isto za njih važan on je svetac, a osećaj za stvarnost i realno sagledavanje tu nestaje. Kusturica je svakako iz ovog naroda i nije imun na ove dečje bolesti provincijalnog odskakanja od žabokrečine, Čini se da on reaguje kroz mešavinu ponosa, sujete i uvređene dobrote (što je i za očekivati za osobu dinarskog mentalnog sklopa), a žuti Danas očigledno iskorištava to nekritično "kovanje u zvezde" da nam opet kaže- vidite kakvi smo mi Srbi, ni najbolje od nas ne cenimo. Priča je veštački naduvana.
Preporuke:
5
1
79 četvrtak, 07 mart 2013 13:58
Niko ne čita, samo sliku ljubi
Pa ljudi moji, porez je u pitanju, a ne slavno ime našeg Nemanje.
Izgleda da nema druge, treba donijeti zakon da se oslobode plaćanja poreza "naša slavna imena" jer su proslavili našu Otadžbinu, i uz put nešto i keširali, a sitna raja nek plaća dok i oni to ne budu.
Preporuke:
6
2
80 četvrtak, 07 mart 2013 14:10
seljak bezemljaš
&Dragoslav Pavkov
Nevolja sa vašim stavom je što ste previše u pravu.
Vama ne pada na pamet da se zakonitost ozbiljno može rušiti ako se formalno zaklonite iza zakona i maltretirate ljude.
Ili što je česšći slučaj da "primenjujete"zakon tako što će te ga ismevati.

Sada da ne ulazimo u to što DRI (DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA)DO DANA DANAŠNjEG NIJE PRONAŠLA NIŠTA ZNAČAJNO PA PO REZULTATIMA GLUMI PRAVU DRI.

Evo na oko nevažan detalj.Zaustavi me policija jer sam vozio 67 km na sat.Prekršio sam kako bi vi rekli zakon.Objasniše mi da i hvataju takve kao ja JER KO DA JURI ONE KOJI VOZE BRŽE OD 100 KM . (koji suprolazili pored nas)
Tako oni štite ne samo ZAKON VEĆ I BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU.Forma i jeste zakon ali ako nama sadržine propast.
A za mene ne brinite.Obratio sam se advokatu i umesto da budem kažnjen advokat je naplatio pisanje dva podneska.
Preporuke:
8
2
81 četvrtak, 07 mart 2013 14:26
Dejan
Podrška profesoru, volim ga zato što volim sebe. Treba se organizovati i dati konkretnu podršku pa da miševi vide da u našoj kući ne mogu da rade baš sve što hoće. Dok god smo ravnodušni i pasivni ovakve stvari će se dešavati. Sram da ih bude.
Preporuke:
4
2
82 četvrtak, 07 mart 2013 14:34
Miroslav Anđelković
@dragoslav pavkov
...recimo, da se dogovorimo i sudiji za prekršaje koji dobije predmet "Kusturica" uputimo jednu peticiju u kojoj zahtevamo da mu se zbog očiglednog nepoznavanja važećeg Zakona o poreskom postupku izrekne "ukor" umesto novčane kazne predviđene za odgovorno lice. Evo, sam ću je natrukovati...

Manite se ''ćorava posla'', da ne kažem spinovanja!
Nego ''natrukujte'' Vi jednu peticiju Ustavnom sudu povodom njegovog nepostupanja kod očiglednog kršenja Ustava Srbije od strane Vlade, a u vezi krčmljenja Kosmeta!
Prvi ću je potpisati!!
Preporuke:
13
2
83 četvrtak, 07 mart 2013 15:30
mali perica
Molim da se niko u moje ime ne izvinjava.
Pa ni Kusturici.

Ja ga nisam zvao, kod mene nije dosao.
Dosao je covek gde hoce, sam, slobodnom voljom. I sam slobodno radi ono sto zeli. Za sebe.

Kao sto ja za sebe radim.
Preporuke:
5
4
84 četvrtak, 07 mart 2013 16:27
stefan.borota@gmail.com
KONAC KOLAC KRASI
Po ko zna koji put se pokazuje da je u Srbiji najteže biti nacionalno emancipovana ličnost, oslobođena od bilo kakve ideologije, tj. politike, crkve itd. U srcu tako ostvarene slobode nema mesta koristoljubivim porocima a kamoli samoljublju, grehu nad gresima. Gde je i šta je tada krivica g. Kusturice, srpskog umetnika i kulturnog poslenika? Nema je nigde i ništa nije! Uprkos tome, njega niko ne može zaštititi pred zavidnom ruljom niti spasti pred kocem koji mu je pripremila. To je najbolje od svih znao prvi potpredsednik vlade Vučić, kada je lažju "Niko nije iznad zakona i države!" opsenio srpsku prostotu. [,]
Preporuke:
7
5
85 četvrtak, 07 mart 2013 19:10
ex petar
Gospodine Pavkov, nemate uvid da li je ovde u pitanju revnosni sluzbenik ili nalog aparatciku. A tvrdite da je u pitanju revnosni sluzbenik. Sasvim je dakle neozbiljan vas pokusaj da se predstavite kao nepristrasni pravednik kada je pristrasnost ocigledna. Vi iz ovoga ne mozete da se izvucete sem ako kazete da poznajete tog sluzbenika i da imate uvid u ceo slucaj. Ne mozete da se izvucete u smislu da ste neozbiljan besednik, to zato sto se usudjujete da samopouzdano tvrdite ono u sta nemate uvid. I sta jos kazete, ne smeta vam sto Vlada krsi Ustav, a veliki ste pravednik? Pobogu, pa vi ste sasvim neozbiljan!
Preporuke:
3
2
86 četvrtak, 07 mart 2013 19:46
dragoslav pavkov@ Miroslav Anđelković
Ja umem da trukujem peticije koje se tiču konkretnih slučajeva u kojima je od institucija ili bahatih pojedinaca ugrožen mali, običan čovek... Ovog puta sam se ponudio da stanem u zaštitu umetnika, tj. velikana - a vi mi zadajete prezežak zadatak, da se upustim u sporenje sa gigantima pravne nauke okupljenima u Ustavnom sudu i strankama na vlasti; to jednostavno nije lepo, slično kao kada bih ja od vas zahtevao da zamenite korpu kvačila na novom Ferariju, a ako ne znate - logično je zaključiti da ste budala. Istom analogijom po kojoj ste vi zaključili da ja, čim se ne bunim protiv neažurnosti Ustavnog suda - mora da sam domaći izdajnik i strani plaćenik.
@petar
preporučujem vam da se u komentarisanju držite onoga što jesam napisao umesto što izmišljate.
I sta jos kazete, ne smeta vam sto Vlada krsi Ustav, a veliki ste pravednik? Pobogu, pa vi ste sasvim neozbiljan!

Gde ja to "još kažem" moliću lepo. Zakon mora da se poštuje, a vi Kusti dajte ono čemu ste vlasnik 1/1,
Preporuke:
3
8
87 četvrtak, 07 mart 2013 20:31
Miroslav Anđelković
@Dragoslav Pavkov
...a vi mi zadajete pretežak zadatak, da se upustim u sporenje sa gigantima pravne nauke okupljenima u Ustavnom sudu i strankama na vlasti;...

He, he, Vi ste baš neki šeret?! Il' je možda dudovača u pitanju?
No, što se poštovanja zakona tiče:
Znate li Vi koliko su petooktobarci zakona ovozemaljskih i Božjih prekršili, pa nikom ništa?!
Pa, Dinkić Vam je sa čarapom na glavi izvršio oružani upad u NBJ i samoproglasio se guvernerom!
Uništio je kompletan tiraž tek odštampanih papirnih desetodinarki koje su nosile potpis guvernera Vlatkovića i štampao novi tiraž novčanica sa svojim švrakopisnim autogramom!
Znate li koliko je poreske obveznike koštala ta njegova nezakonita radnja?
Je l' neki revizor ili tužilac pokrenuo krivični postupak protiv njega?
A, Vi baš zapeli da primenjujete prekršajni postupak na Čoveku čiji razbarušeni umetnički duh ne priznaje nikakve birokratske stege i šablone!
Preporuke:
8
5
88 četvrtak, 07 mart 2013 21:00
ex petar
Tako dakle, gospodine Pavkov, necete da se kacite sa GIGANTIMA koji krse zakon, kacicete se samo sa onima koje GIGANTI oznace kao one koji krse zakon. Pa to znaci da je zakon za vas poslednja stvar, a izmisljali ste da je prva.
Preporuke:
6
2
89 četvrtak, 07 mart 2013 21:00
Deni
Autorica izgleda promovise neplacanje poreza kod povlastenih, kao i opravdava sto se narodski milioni trpaju u dzep privatnicima zarad nekog imaginarong srpstva. Bolje b bilo da promovise rad i posten narod
Preporuke:
6
5
90 četvrtak, 07 mart 2013 21:17
ex petar
Ma nije Deni, nego je ona inteligentna, zna da njima kod Kuste smeta upravo, jedino i samo to "imaginarno srpstvo". I vama to najvise smeta. Ali mozete da nam poslujete pod prozor.
Preporuke:
7
1
91 četvrtak, 07 mart 2013 21:35
Dragoslav Pakić
Ne daj se Emire
Srbi se ne mire
Da zbog tebe dušmani seire

Ne ostavljaj nas Emire
Prekopaćemo svemire
Da te obnovimo čilog
Našim srcima milog.

I da je Mokra Gora
Od najgoreg gora
Moraš ostati stamen
Jer si srpstvu temeljac kamen.
Preporuke:
2
1
92 četvrtak, 07 mart 2013 21:36
brm
čovek je fenomen, bioje ljubimac i Slobe i Mila i Đinđića i Koštunice, pa Tadića-- i sad vam ne valja što nije i Vučića
Preporuke:
3
5
93 četvrtak, 07 mart 2013 23:42
laky
Bravo Dragoslave pavkov@ex petre!
Čovek je prekršio zakon,a oni pokušavaju da ga sakriju iza njegove umetničke veličine. Tipičan politikantski spin - kad se nađu u škripcu, odgovaraju na pitanje koje im niste postavili. Kusta je dobio Mokru goru i 16.000 hektara nacionalnog parka od Koštunice, pošto je usvojen zakon po kome se nacionalni parkovi mogu davati tzv starateljima - što je eufemizam za privatizaciju. Po zakonu se u nacionalnim parkovima ne može vršiti nikakva privredna delatnost, pa ni u oblasti koju G17 naziva industrijom kulture. A šta je sve radio Kusta? Da je prave inspekcije,ne bi ga ganjao nikakav državni revizor zbog knjigovodstva, već bi odgovarao za kršenje zakona o nacionalnim parkovima.
Još jednom, bravo Dragoslave!
Preporuke:
7
6
94 petak, 08 mart 2013 00:18
seljak bezemljaš
&Dragoslav Pavkov
Viđamo vas u lošem društvu.Deni,Laki ....i slični.
Preporuke:
4
1
95 petak, 08 mart 2013 00:33
zoran pančevo
Ako je Kusturica veličina (ja sam uveren da jeste!)
trebalo bi da na ovu " stvar sa revizorom" doživljava kao pozitivnu promenu-izgradnju sistema u kojem će pred zakonom svi biti jednaki,pa makar i on bio trenutno"na tapetu".
Time bi na najbolji način utišao svoje kritičare i mrzitelje a ohrabrio i oduševio svoje poštovaoce!
Preporuke:
7
3
96 petak, 08 mart 2013 01:16
Komnen Kolja Seratlić
Sve dok se nešto ne dokaže, ne bi smjelo da se "vuče" po masmedijima. Kada bi bile drastične kazne za ogovorače, sve bi to nestalo preko noći. Nažalost, često su, koje kude, nevini ljudi stradali, kažnjavani, ležali u zatvorima, išli na vješala, elekrtičnu stolicu i tsl. Uglavnom većina Srba je sklona ogovaranju, jalu, ljubomori (neka komšiji Peru krepa krava). Što se tiče gospodina Nemanje, s obzirom na to da sam prije mnogo godinan pisao kritički osvrt na neke njegove filmove, odnosno ne samo o njemu već u kontekstu naše kinematografije, kojom prilikom sam rekao da nije dobro, upitao sam se zašto se to radi, da se u filmovima navode, poručuju ružne stvari o Srbima i Srbiji. Kada je žena u pitanju, pisao sam tada, filmadžije su je prikazivali kao nimfomanku, ona koja vara muža, kafansku pjevačicu i još nešto ružnije.Pitali su me stranci, zašto su srpski filmovi antisrpski.Navijanje je dozvoljeno na utakmicama.Paušalne slavopojke u tekstu o Nemanji su neukusne. Ako je kriv mora biti kažnjen.
Preporuke:
4
1
97 petak, 08 mart 2013 08:54
dragoslav pavkov@ seljak bezemljaš
Mislim da ne treba da se grupišemo u nekakve navijačke serdarsko-vojvodske klanove već da se zalažemo za principe. U svom komentaru ste objasnili kako to sa kaznama za prekršaje ide kod vas; odete kod advokata, platite mu da nešto napiše i policija odustane od progona jer su shvatili da ste tvrd orah koji ih se ne plaši, pa su odustali od vas i potražili drugu žrtvu. Lično, ja se ne bih zadovoljio time da oni odustanu, već bih na sve načine pokušao da ih prisilim da takvu grešku nikada ne ponove. Naročito ako je honorar advokata približan visini kazne.

U našoj zemlji je previše "zaslužnih" kojima sam običan "bezzaslužni" svet daje alibi za kršenje zakona, i ne samo što ih opravdava već ih razmišljanjem kao što je ovde većinsko - inspiriše na još veću bahatost i bezobrazluk. Mislite li da jedna država poput Srbije može da funkcioniše finansirajući se iz kredita i kazni koje plaćaju isključivo anonimne tikve bez korena?
Preporuke:
4
4
98 petak, 08 mart 2013 09:08
dragoslav pavkov@ seljak bezemljaš, nastavak
Poznat je (mislim da ima i na JuTjubu)slučaj glumca Milana Kalinića koji je jedne lepe beogradske večeri sa decom u kolima proleteo kroz nekoliko zatvorenih semafora, napravivši nekoliko prekršaja za koje je po zakonu o bezbednosti u saobraćaju propisano obavezno oduzimanje vozačke dozvole. Mislite li da mu je dozvola oduzeta? Iako je barem milion ljudi videlo snimak na televiziji koja je njegovo divljanje pratila i platila? Naravno da nije, jer policija i sudski organi ovdašnji umesto da postupaju po zakonima - osluškuju "kako javnost diše" a Milanovi obožavaoci iz ove "javnosti" kažu: "Postani i ti Milan Kalinić pa vozi kroz crveno, a zašto nikom ne smeta kad Velja Ilić vozi u pijanom stanju, a kad policajci parkiraju na zelenoj površini - to ti ne smeta..." Ne poznajem ljude koje ste pomenuli u svom komentaru, osim kao komentatore tekstova na NSPM; u ovom slučaju se slažemo što ne znači da ćemo se složiti i po drugim pitanjima, a ako do toga dođe - eto mene opet među "pravim Srbima" :)
Preporuke:
4
3
99 petak, 08 mart 2013 10:04
mali perica
Mora nas covek da se savije pa to ti je. Ili obozava ili u blatu gazi, trece nema.Kusturica je reditelj koji nije snimio nijedan lep, afirmativan film o srbima. Nijedan, nista.Kako neko moze biti toliko corav kod ociju nije mi jasno... i jos kao braniti nekoga, i ... se izvinjavati...
Preporuke:
4
3
100 petak, 08 mart 2013 13:08
Miroslav Đukić
Emire, seti se u ovom času, kad bubašvabe i žohari udaraju na tebe, komentara junaka Đeke, iz "Primjera čojstva i junaštva" Marka Miljanova. Đeka, kada su ga začuđeni očevidci pitali zašto nije odmah uzvratio iznenadni šamar koji mu je bez povoda na javnom mestu udario nikogović i ljudska splačina po nadimku "Muča": "Muča - mučki, a đeka - junački"!
Preporuke:
4
1
101 petak, 08 mart 2013 18:58
ex petar
Oni proganjaju Kustu jerbo je Srbenda. Ali to ne smeju otvoreno da kazu. Pronasli su (ne)svesnog aparatcika da im odradi taj posao. Ocigledno je. Nego, da li poznaje neko ovde taj tim koji je kod Kuste pronasao propust? Njihova imena? Stranacku pripadnost? Da vidimo u kojim su to jos slucajevima pronasli slicne propuste, a u kojim slucajevima su presli preko pronadjenih propusta itd. To bi bilo zanimljivo. Zasto? Zato sto se takav jedan aparatcik ili tim aparatcika pokusava predstaviti kao andjeo cuvar zakona u zemlji u kojoj Vlada krsi Ustav, sto je nonsens. Hajde da mi resimo Vladu koja krsi Ustav, tek onda ce moci da bude moguc aparatcik dosledan zakonu. Pre toga, zakon je poslednja ruka na svirali i sasvim je degute drugacije besediti, kao gospodin Pavkov sto besedi npr.
Preporuke:
3
0
102 petak, 08 mart 2013 21:04
seljak bezemljaš
&Dragoslav Pavkov
Bacim slučajno pogled i ne mogu da verujem,kako ste me razumeli i šta ste napisali.
Da li vi stvarno verujete da ja ili bilo ko zbog bezazlenog saobraćajnog prekršaja koji se kažnjava sa 3000 dinara,plaćanm advokata,i da za tako nešto utičem ili ja ili bilo ko da policija odustane.
Branioče zakonitosti, pa prijava je kod prekršajnog sudije a ne kod policije.

Ja sam želeo da vam ukažem da je vaše hvale vredno zalaganje za principijelnost, šuplje i da kako stvari stoje ide na ruku bezakonju.nastavak
Preporuke:
2
0
103 petak, 08 mart 2013 21:50
seljak bezemljaš
nastavak
Drugi su upozorili na kršenje Ustava. Zakon o bezbednosti u saobraćaju mi je samo jasan i razumnjiv model po kome se u kako se to kaže svim sferama krši zakonitost.
Radi zaštite i života i zdravlja zakon je sankcionisao prekoračenje brzine kao najčešći posredan i neposredan uzrok saobraćajnim nesrećama.

Na svakoj prometnoj ulici ili bulevaru možemo videti da najmanje četvrtina učesnika drastično krši zakon.
Da li je suština zakona da se prvo kazne oni koji voze 80 ili 100 na sat i da li je masovno i skoro isključivo kažnjavanje onih koji voze nešto preko 60 poštovanje zakona ili njegovo ismevanje.
Primenite ovo na sve oblasti društvenog života pa će vam biti jasno.nastavak
Preporuke:
2
0
104 petak, 08 mart 2013 22:17
dragoslav pavkov@ seljak bezemljaš
Branioče zakonitosti, pa prijava je kod prekršajnog sudije a ne kod policije.


Evo ja, pravno neuk, pomislio sam da ste imali primedbu na ponašanje policajca pored koga su tutnjala vozila brzinom od preko sto na sat dok je on vama pisao prijavu za 67, da je advokat njegovim šefovima uputio dva podneska koja je pisao pa su odustali od podnošenja prijave... Pošto nisam dobro skapirao, objasnite meni pravno neukom kako ste se "pisanjem dva podneska" izvukli kod "prekršajnog sudije" ako vam je policija očitala brzinu od 67km/čas, ako ste potpisali zapisnik sačinjen na licu mesta i time priznali da je činjenično stanje korektno utvrđeno? Možete li i nama ostalima da preporučite svog advokata, ili još bolje - preporučite ga Kusturici. Ali, ako bude zainteresovan da radi pro bono, čini se da velikan ne voli da 'arči novac.
Preporuke:
1
2
105 petak, 08 mart 2013 22:32
seljak bezemljaš
nastavak
Ili vam je ovo možda jasnije.
Naročito od dvehiljdite pa do pre tri godine do kada sam pratio ,pred svakim sudom koji je sudio u drugom stepenu bilo je preko hiljadu A U VELIKIM GRADOVIMA preko PET HILjADA SPOROVA ZA NEISPLAĆENE ZARADE NE UKUPNO VEĆ DESET GODINA SVAKI DAN KOLIKO GOD SU SUDOVI REŠILI STIZALE SU NOVE TUŽBE.

U Srbiji imate za deset godina na desetine hiljada,verovatno i sto hiljada pravosnažnih presuda za neisplaćene zarade i neuplaćen radni staž koji radnici ne mogu da naplate.
Neko je lepo pustio sto hiljada radnika da se u proseku po tri četiri godine sude sa barabama.Barabama je ostavljeno po nekoliko godina da opljačkaju firme.A SVE JE TO PO ZAKONU.
TO ŠTO SE RADILO I RADI SA LjUDIMA U PRAVU SE ZOVE ŠIKANA E KADA I VLAST I OPOZICIJA KOJA SE NE SUPROSTAVLjA I NIJE SUPROSTAVLjALA ŠIKANIRANjU STOTINA HILjADA LjUDI VEĆ JE IŠLA NA RUKU NEKOLICINI BUDE ZBOG TOGA UDALjENA IZ JAVNOG ŽIVOTA ONDA DA PRIČAMO O HVALE VREDNIM PRINCIPIMA.nastavak
Preporuke:
1
0
106 petak, 08 mart 2013 22:50
seljak bezemljaš
nastavak
Nevažno je šta ja i vi mislimo.Znam šta stotine hiljada sa razlogom misle o zakonitosti i na šta im to liči.U NORMALNOM SISTEMU NEISPLAĆENA ZARADA SE REŠAVA ZA OTPRILIKE TRI NEDELjE I ZNATE NA ČEMU STE. Po obrazovanju sam pravnik i znam o čemu vi pričate ali to ne pije vodu.

SAVETI ZA VAS Kada je u pitanju pravni posao obavezno se javite advokatu. Ako znate ko je dobar mehaničar ili dobar moler ili zubar morate znati i ko je dobar advokat za posao koji vam treba.
Pođite od toga da ste na dobrom putu ako advokat ne traži novac od vas već će se naplatiti od suprotne strane i od procenta koji će te vi dobiti kao naknadu.nastavak
Preporuke:
1
0
107 petak, 08 mart 2013 22:56
dragoslav pavkov@ seljak bezemljaš
preko PET HILjADA SPOROVA ZA NEISPLAĆENE ZARADE


Nešto se ne sećam da se pet hiljada parničara ikada organizovalo i izvršilo pritisak na nežurne sudove. Možda čekaju nekog novog Titu da ih organizuje? Je li vama jasno da nam se ovo i dešava upravo jer smo primitivna rulja koju službe u službi SVIH režima buše kako im padne na pamet? Jer ne postoji zajednički konsenzus o tome šta je sveto i ispod koje crte se ne ide; donja granica ispod koje se ne bi smeli ići su domaće vaspitanje i opšteprihvaćeni principi. Onaj ko decu uči da moraju da se snalaze umesto da se obrazuju, da kradu umesto da štede, da davljenika potapaju umesto da ga izvlače - je idealan klijent pokvarenih političara, podmićenih sudija, revizora na navijanje, inspektora koji deru ulične prodavce na Bulevaru ali ne smeju ni da pogledaju u lokale Matijevića, Zekstre, itd... Većina od tih koje se godinama sude za svoje crkavice su ljudi koji su svoje firme na tacni predali lopovima; niko se nije pobunio...
Preporuke:
1
2
108 petak, 08 mart 2013 23:22
seljak bezemljaš
nastavak
A za konkretno pitanje.
Pođite od toga da SE ZAKON MORA POŠTOVATI.Da vi imate između ostalog prava da sud utvrdi da li vi imate kola.Što traži vremena.
Da li vam je palo u oči da vas jedan policajac zaustavlja a drugi vam u kolima piše prijavu i potpisuje se.E po zakonu onaj što se potpisao ne može da bude svedok na suočenju.Valjda se slažete da to ne bi bilo po zakonu.I da je po zakonu da dođe taj drugi.To sve traži vremena.Da vam ja ne pišem dalje.I ovo je previše.Još da vam dodam to da policija često izbriše original snimke (sve ne naravno jedan) ne gledajući da li je prošao apsolutni rok zastarevanja.

Uzgred stigla mi je poruka da su u drugom stepenu o neisplaćenim zaradama odlučivali sudovi u Novom Sadu,Beogradu,Kragujevcu i Nišu.
DESET GODINA NEPRESTANO MA KOLIKO SE PREDMETA REŠILO OSTAJALO SVAKODNEVNO OKO DVADESET HILjADA PREDMETA.hILjADE IZ SVAKE FIRME TO BI I LUDAK REŠIO A OVI SU SLOMILI PRAVNI SISTEM NA NEČEMU ŠTO NIJE SPORNO.
Preporuke:
3
0
109 petak, 08 mart 2013 23:45
seljak bezemljaš
&Dragoslav Pavkov
Ne pet hiljada već u četiri suda koja su sudila u višem stepenu je deset ili i više godina ma koliko rešili predmeta ostajalo je oko 20 000.Realno oko 100 ooo pravosnažnih u koje mogu gledati i plakati.
Tu krivice suda nema ali ima zakonodavaca dakle formalno parlamenta i i onih koji su bili prava vlast.Oni su gledali hladno i cerekali se dok se i sud i radnici davili.Zamerka sudu je što su neke sudije presudile da oni koji su dobili sud plate i taksu i da je o licemerja naplate od onog ko ih je ostavio bez zarade i radnog staža.
Načelan problem sa sudovima je što nije bilo pozitivne selekcije a advokati su je imali.
Problem suda su i loši, često prepisani zakoni.Korupcije je tu malo.

Ne bih se slagao sa ocenom naroda.Narod naš ne odstupa od drugih.Problem je što mi nemamo elitu Bukvalno je tako.A nešto nismo radi ni da je gradimo.
dRUGI PUT O TOME.
Preporuke:
3
0
110 subota, 09 mart 2013 17:41
ex petar
Seljak bezemljas, ispravno besedite, za razliku od gospodina Pavkova. Tako je, on svaljuje krivicu na narod, jer mu od sirotinje ne preti opasnost. A pazi da se ne zameri Gigantima, jer ce da izgubi posao. I, gde je tu zakon? Pojela maca. Pazite samo, narod mu kriv, a ne Giganti, pobogu. Skoro da nema evropske zemlje iz koje ne poznajem mnogo ljudi. Iz iskustva dakle tvrdim da je to sve isto, razlika je samo u Gigantima. Srbin koji dodje u Nemacka, skoro automatski se ponasa kao Nemac. Nemac koji dodje u Austriju, isto tako. Turcin u Svici, isto tako. Govorim o prosecnim ljudima a ne o ekstremima. Itd. Evo predlazem gospodinu Pavkovu da se malo obrazuju u vezi sa tim. Znate, gospodine Pavkov, da se madjarski narod pitao, Austro-Ugarska bi mogla da bude jos i danas. Problem se pojavio kada je ugarskoj eliti/Gigantima pocelo da smeta sto su ih je kompanjonska elita/giganti potpuno potisnula i u vlastitoj zemlji. Pazi, narod kriv?
Preporuke:
1
0
111 subota, 09 mart 2013 18:03
ex petar
I za to ste u pravu, gospodine Seljak bezemljas, jedan moj poznanik je radio kod privatnika u Nemackoj, i ovaj mu nije platio. On je to prijavio u odeljenje za probleme radnika (AK). Ovi iz AK su nazvali tog privatnika i on je rekao da nece da plati. Oni su onda razgovarali sa mojim poznanikom, rekli su mu da ide na sud i da ce da ima besplatno odlicnog advokata. Pristao je. Kada su javili privatniku da ce na sud, odmah je pristao da isplati sve i jedan radni dan. Bez suda dakle, u pravu ste, radnik dobija svoj novac za dvadesetak dana. A ako se ukljuci sud, mogu da proverim tacno, ali sam siguran da ne traje predugo. Nisam jos cuo da se negde privatnik koji nije platio radnika odlucio za sud. To moze samo u zemlji gde Vlada krsi Ustav.
Preporuke:
1
0
112 subota, 09 mart 2013 18:24
ex petar
Poznat mi je i jedan slucaj iz Beograda. Jedna devojka je radila u poznatom restoranu. Kada je doslo vreme za platu, vlasnik je isterao kao psa jerbo se usudila da trazi svoju platu. Ona nije ni pomisljala da se obrati nekoj instituciji, jerbo je znala da to ne funkcionise, iako gospodin Pavkov tvrdi da nema aparatcika koji ne bi dao zivot za zakon. Elem, ona se obratila za pomoc ljudima na jednom poznatom sajtu gde je bila aktivna. Okupilo se par ljudina i doneli joj pare od gazde. Ja mislim da bi gospodin Pavkov u ovom slucaju sudski gonio te ljudine, ako bi to onaj gazda trazio od njega. Gonio bi on i Tu devojku. Samo ne bi Gazdu. To ni slucajno.
Preporuke:
1
0
113 subota, 09 mart 2013 22:41
ex petar
Naravno, razumem ja vas, gospodine Pavkov. Posto zivite od zakona, vi ste se samoobmanili da je zakon najbitnija stvar na svetu. Problem se pojavljuje kada pokusate da obmanite i mene da je zakon najbitnija stvar na svetu. Hej, covece, Vlada krsi Ustav, o kakvom vi zakonu i zakonitosti pod tim uslovima pricate! Kusta im smeta samo zato sto je Srbenda, dodvoravaju se okupatoru. Ne smeju to otvoreno da kazu i pronasli su vas da (ne)svesno odradite posao.
Preporuke:
1
2
114 nedelja, 10 mart 2013 07:35
dragoslav pavkov@ex petar
Nisam nameravao da nastavljam ovu besmislenu debatu s vama, ali pošto vidim da ne odustajete - evo još ovaj put:
Posto zivite od zakona, vi ste se samoobmanili da je zakon najbitnija stvar na svetu.

Ja živim od zemljoradnje i suprugine plate a vi srbujete sa distance i iskazujete natčovečansku hrabrost napadajući vladu Srbije koja uzgred budi rečeno i ne zna da postojite. Na taj način verovatno olakšavate sebi činjenicu što ne delite sudbinu svog naroda; pravi Srbi, oni kako ih zamišlja mali Đokica, bi ostali u zemlji i borili bi se za rušenje lopovske vlasti i uspostavu slobode i pravde za svakog njenog građanina. Ko zna zašto je dobro što ste vi i vama slični otperjali na vreme; da ste ostali sa idejama koje ste nasledili od pokojnog Tite ("...neke sudije, mater ti božju, drže se zakona ko pijan plota...") ne bismo imali nikakve šanse, ovako - nada umire poslednja.
Preporuke:
1
1
115 nedelja, 10 mart 2013 07:45
dragoslav pavkov@ex petar - 2
Nemate nikakvo pravo da od mene "branite" srpski narod. To je moj narod i kada ga napadam - napadam ga jer nisam izgubio nadu da stvar još može da se popravi.
Nažalost, postoje ljudi poput vas koji sa bezbedne udaljenosti svakodnevno, sa većine srpskih portala lažu i obmanjuju Srbe, naročito mlade koji nemaju volje niti vremena da se bave ni sopstvenom sadašnjošću, a kamoli prošlošću i budućnošću. Nije Srbija samo Guča u koju dođete jednom godišnje da se obločete i u njoj ispovraćate sav auslenderski jad i čemer. Takođe, nisu Srbija samo pitomi brežuljci zasađeni šljivicima i vinogradima, plodne doline pitomih reka u kojima kršne lepotice u narodnim nošnjama srpom skupljaju zrelo klasje... Srbija je zemlja koju je i konačno napustila većina pametnog sveta (i mojih troje odrasle dece nažalost, intenzivno uči norveški), dok su u njoj ostali samo penzioneri (koji samo ovde mogu da prežive sa 200 evra mesečno), političari, kriminalci i oni koji nemaju gde da odu.
Preporuke:
1
1
116 nedelja, 10 mart 2013 07:55
dragoslav pavkov@ex petar - 3
Srbija je zemlja koja je dokazala da već 100 godina nema plan za Kosovo, koja je dopustila da se na njemu kao u ogromnom inkubatoru izleže skoro dva miliona neprijateljskih vojnika, ali koja uporno "ne da Kosovo", a najviše ga "ne daju" ljudi poput vas, oni koji sa 100 evra godišnje u vidu poklona deci rođaka podmirujete sve "dugove otadžbini". Znate li kako su kosmetski Šiptari (između ostalog) došli do "države"?
Znate li da svaki Šiptar zaposlen širom sveta plaća reket za "kosovo republjik"? od somborskih pekara do brokera na Vol stritu... Koliko ste do danas vi uložili u Srbiju kada tako suvereno nama ovdašnjima solite pamet o potrebi da se zakon primenjuje samo na tikve bez korena, dok "Srbende" od njega moraju da budu izuzete? Evo, kad ste me već povukli za plajvaz - ja sam (ako ništa drugo) 3.11.'91. za Srbiju dao barem jedan litar krvi i njome zađubrio "lijepu njihovu", o tome imam ćagu sa VMA, a vi? Dadoste li makar prilog NSPM?
Preporuke:
0
1
117 nedelja, 10 mart 2013 08:03
dragoslav pavkov@ex petar - 4
Danas, pored vas iz dijaspore, Kosovo "ne daju" i političari koji su na tom Kosovu upropastili i devalvirali svaki srpski legitimni interes. Takođe, ne daju ga ni balavci koji po Fejsbuku lepe olakate napravljene u fotošopovima, sa raznim vukovima, orlovima i sličnim karakondžulama, ali koji su oduševljeno dočekali "profesionalizaciju vojske" i nož u leđa koji joj je zadao bivši ministar, FBI kursadžija Šutanovac. Sledeći koji ne daju Kosovo su stare drtine koji nisu vojni obveznici i koji su svoju decu smestili po inostranstvima, dok bi tuđim ... rado mlatili gloginje. Ovo o Kosovu pišem samo jer ste me nekoliko puta prozvali da podržavam neke "gigante" iz vlade Srbije koji krše Ustav. Verujem da ne čitate ono što pišem (i nemojte, predugačko je i prepuno činjenica koje znaju da zabole) pa da vam prepričam kao šestogodišnjaku.
U svojim tekstovima uglavnom napadam rodoljube jer nisu sposobni da (čak ni za dobro nacije) prevaziđu sitne različitosti koje se tiču drukčijeg shvatanja politike.
Preporuke:
0
1
118 nedelja, 10 mart 2013 08:13
dragoslav pavkov@ex petar - 5
Takođe, napadam i "patriJote" poput vas koji kao vrhunac srbovanja doživljavaju nastup Radeta Jorovića ili bata-Gedže u nekoj frankfurtskoj diskoteci, ali sami niste sposobni da se odreknete minuta slobodnog vremena i da pročitate bilo šta kritično ali dobronamerno. O finansijskoj podršci bilo čemu patriotskom da ne govorimo ("vi iz Juge mislite da u Nemačka marke rastu na drveće..."). One balavce sa posterima uglavnom ignorišem, nisu oni krivi što su neznalice, krivi smo mi.

Zašto ne napadam vlastodršce? Pa šta ima da ih napadam i ja pored živih Antonića, Vukadinovića, Đurkovića? Jel vi mislite da je ovo '48. kada je svaki "drug član" svoju pravovernost Titi morao da dokaže tako što će opljunuti Ruse? Jednostavno, ljudi koje sam pomenuo to rade bolje, argumentovanije i efikasnije nego što bih to ja uradio sa informacijama i kontaktima kojima raspolažem ovde na bačkom salašu.

A zašto napadam rodoljube?
Zato eks petre jer mislim da još ima nade. O tome u poslednjem nastavku.
Preporuke:
1
1
119 nedelja, 10 mart 2013 08:22
dragoslav pavkov@ex petar - 6
Da pojednostavim:
Nekada davno, pre nego što sam postao seljak bio sam podoficir JNA. Kada jedan starešina priprema jedinicu za neki zadatak, pre nego što im održi govor o slavnim precima i zahvalnim potomcima, mora da se potrudi da se oprema i ubojna sredstva jedinice dovedu u najbolje moguće stanje. Da svaki vojnik ima onoliko municije koliko mu je neophodno da bi uspešno učestvovao u zajedničkom interesu. Da obavezno u džepu ima prvi zavoj, a u rancu SDO. Da ima ispravne pertle na čizmama i nove baterije na noćni nišan... I najvažnije - da svako, od komandanta brigade do komandira odeljenja zna šta se nakon izvršenog zadatka dobija, a šta su posledice ako akcija propadne.

Da bi se to postiglo, ne daje se snajper vojniku koji misli da će biti bolji strelac ako neprijatelja "privuče" optičkim nišanom; da bi se neprijateljski vojnik nanišanio bilo čim, prvo mora biti uočen. A uočava se osmatranjem, a ne guslanjem po onoj jednoj žici,
Preporuke:
0
1
120 nedelja, 10 mart 2013 08:30
dragoslav pavkov@ex petar - 7
o tome kako smo mi najbolji, najlepši, najhrabriji - ali nas niko ne voli, pa su nam zato svi neprijatelji. Doduše, ima i toga ali nije od značaja za uspeh ili neuspeh.
Niti se RBR 90mm daje vojniku kome se gaće tresu čim čuje da se upali tenkovski motor...

Dakle da bismo pobedili, moramo postati svesni svojih mogućnosti i svojih ograničenja. Kao što čovek koji poseduje mozak mada je nekada izgubio nogu, neće ući u kafanu punu pijanaca i svima opsovati milosnu majku, tako ni država koja nema vojsku neće ići da preti NATO-u. Prvo će nam se nasmejati i reći "..beš budale...", a onda će se neki njihov ćata u Stejt dipartmentu setiti da bi to srbsko ...čenje još moglo da ispadne dobro za - SAD. Jer oni tamo imaju prave analitičare i prave generale, oni nemaju ni Megatrend ni Singidunum, mislim - imaju, ali diplomci sa takvih univerziteta mogu da se zaposle samo kod onoga ko ih je "školovao" a ne kod države.

U svojim mnogobrojnim komentarima jedini argument protiv mog stava o
Preporuke:
1
0
121 nedelja, 10 mart 2013 08:40
dragoslav pavkov@ex petar - 8
poštovanju zakona kao obavezi za sve državljane jedne države (pa i Srbije) je to da vlada i sama krši Ustav.

Ako znate da neki komšija svakodnevno mlati ženu, nećete se valjda ugledati na njega pa i vi krenuti da radite isto?!
Država je zajednica pojedinaca i grupa (političkih stranaka) koji su se udružili radi ispunjenja nekog zajedničkog interesa. Moram priznati da ne vidim svoj interes u tome što ću ja recimo plaćati i kazne za pogrešno parkiranje i za brzu vožnju, i naknadu za održavanje puteva , i telefon na kome nema tehničke mogućnosti za ADSL (ali mi je pretplata ista kao onome što po celu noć skida filmove, narezuje ih i prodaje na buvljaku) - a druga polovina stanovništva (zaslužni, nacijonalne veličine, rođaci, kumovi i komšije policajaca, direktori JP, lekari, sudije, tužioci, rođaci, kumovi i komšije (sa kojima pomenuti nisu u zavadi), političari i politikanti - JOK!

Ako vam i dalje ništa nije jasno - iskreno žalim, ali vi ste beznadežan slučaj.
Preporuke:
1
1
122 nedelja, 10 mart 2013 13:35
seljak bezemljaš
&Dragoslav Pavkov
Odmah brišite tu priču da Srbi "100 godina nemaju rešenje za Kosovo".
Zabrana povratka Srba na KiM, useljavanje Šiptara, iseljavanje Srba počelo je kao državna mera, 1945 godine.
Prosto rečeno Albanci su pod zaštitom komunista primenili prema Srbima sve one mere koje je predlagao da se primene prema Albancima istoričar Vasa Čubrilović.Možete to naći i pročitati.Kraljevina Jugoslavija nije primenila ni jednu od predloženih mera,bar ne sistemski prema Albancima ali su sve mere primenjene ali prema Srbima u SOCIJALISTIČKOJ JUGOOSLAVIJI I U TIŠINI AKO NE RAČUNAMO 1968 KADA JOCA MARJANOVIĆ I DOBRICA ĆOSIĆ KRITIKUJU NACIONALNU POLITIKU UKUPNU A POSEBNO NA KOSOVU ŠTO JE ODMAH ZATRPANO MASOVNOM PODRŠKOM KOMUNISTA NACIONALNOJ POLITICI KOJA JE IZAŠLA NA SVETLOST DEVEDESETIH KADA JE ČIR PUKAO
Za vreme Stojadinovića pravio se novi plan za rešenje
albanskog pitanja na KiM a na čelu tima je bio jedan drugi doktor istorije poznat kao IVO ANDRIĆ
nastavak
Preporuke:
1
0
123 nedelja, 10 mart 2013 14:37
seljak bezemljaš
nastavak
Postoji teorija o prirodnom pravu koja se razvijala od Tome Akvinskog do francuskih prosvetitelja.
PRIHVAĆENA JE KAO CIVILIZACIJSKO DOSTIGNUĆE.
Da pojednostavim. Postoji grupa prava koja čoveku pripadaju rođenjem i ona su iznad svih zakona.

Nisam ja ni antikomunista,ni desničar.Samim dolaskom na vlast komunisti su poništili mnoga prirodna prava i uspostavili bezakonje.Prostor koji je bio slabo branjen potpuno su razorili i kada je obruč pukao,bili smo potpuno nespremni.AKO NISAM JASAN POMISLITE NA KATASTAR DA NE BROJIM DALjE. Od devedesetih umesto poboljšanja dolazi do potpune degradacije.
Vaši stavovi su jasni.Mogu da navedem od starog Rima pa do danas stotine izreka, značajnih ljudi u vašu korist.
Ali postoji i izreka da su LOŠI ZAKONI NAJGORA TIRANIJA a KOD NAS E NE RADI O LOŠIM ZAKONIMA.JOŠ JE GORE.nastavak
Preporuke:
1
0
124 nedelja, 10 mart 2013 15:10
seljak bezemljaš
nastavak
Ako imamo "bizmismena kontroverznog"koji za siću kupi firmu, ne otplati ni to zaduži je, i prelije pare na svoj račun, radnicima ne plaća zaradu ni porez državi,ako samo iz jedne firme stigne hiljadu i više tužbi, ako radnici moraju za jednu tužbu po pet ili deset godina da se tuže sa "bizmismenom" ako im je i pravosnažna presuda mrtvo slovo na papiru ako se to ponavlja godinama u hinjadama firmi i to iskustvo imaju i desetine hiljada ljudi šta je ostalo od principa šta je ostalo od suda koji je zatrpan kakva je poruka tim ljudima i njihovom porodicama šta će oni da misle u svojim glavama.

A sve je po zakonu.A u stvari radi se o ruganju i zakonu i ljudima i sudu i sudijama.
A OVO JE SAMO DELIĆ BEZAKONjA PO ZAKONU.

Radi se o jednom besmislu u kome svi patimo
I ONO ŠTO MENE NAJVIŠE ČUDI ZAŠTO "DOBITNICI TRANZICIJE" NE UVEDU RED KAKO BI UKRADENO SAČUVALI OD PREKRAĐE PA ZVALA SE ONA OBIČNA PLjAČKA ILI REVOLUCIJA nastavak
Preporuke:
0
0
125 nedelja, 10 mart 2013 15:43
seljak bezemljaš
nastavak
Ja imam dovoljno duševne snage da ne moram da verujem u brza rešenja.To pričaju varalice a naivni veruju.
Preokret će početi kada istrošimo sve trikove i prihvatimo da poštujemo i cenimo vrsnost.

Prošle nedelje sam išao kroz jedno veliko selo u Bačkoj. Šezdesetih godina pričlo se sa divljenjem koliko penzija poštari donose svaki mesec.
Nikad ni jedna fabrika nije napravljena u selu koje je brojalo 5000 stanovnika.
Do rata 1941 selo se nazivalo po sorti čuvene paprike koja se tu gajila.Zbog reke Mostonge ceo kraj je izuzetno povoljan za gajenje povrća. Umesto da se izgradi fabrika za preradu povrća, odmah poslerata prestalo se gajiti i povrće.
Rano odlaženje u PEMZIJU, uglavnom boračku,čeprkanje oko par jutara KURUZA,dva praseta,tri kokoške,kafa i rakija domaća šećeruša,niko pametan, niko glup, dremež, mržnja prema svakome ko budi iz dremeža,
ZAKOČENOST I KOČENjE DRUGIH,SOCIJALISTIČKE SLAVE SEOSKE SA PIVOM I PEVAČICOM NA STOLU TITO PARTIJA nastavak
Preporuke:
1
0
126 nedelja, 10 mart 2013 16:09
seljak bezemljaš
nastavak
Jedan život na slepom koloseku,jedno isključenje iz života i sveta i veka je oglašeno životom.
Nije bolje ni u gradu. Ovi u selu su znali bar nešto da rade a u gradu uglavnom brbljivci.
Radnik, neradnik u javnom preduzeću ili mastiljara koja izdaje neke potvrde tipa NEZNAM DA PLIVAM ALI ĆU DONETI POTVRDU.
Pa mi od početka sedamdesetih FEMU i GOSPOĐU MINISTARKU DOŽIVLjAVAMO KAO LIKOVE KOJI DONOSE NAPREDAK.
Iz svega ovoga izrasli su naši političari.
Naš oporavak biće dug.Ko nema strpljenja mora u inostranstvo
Preporuke:
1
0
127 nedelja, 10 mart 2013 16:28
dragoslav pavkov@ seljak bezemljaš
Nije da sam ostao bez teksta, ali ne želim dalje da zloupotrebljavam prostor koji nam je omogućila NSPM. Za slučaj da ste zainteresovani za nastavak ovo g razgovora ugodnog a kako smo se pomalo udaljili od Emira Kusturice i državnog revizora koji su razlog ovolikog broja komentara, ja sam na prevrat.com To je mesto gde možemo o temi koju ste delegirali, ali i o bilo kojoj drugoj. Pozdravljam vas.
Preporuke:
1
0
128 nedelja, 10 mart 2013 18:13
ex petar
Gospodine Pavkov, eto jos ste mogli da kazete i da mi je tata alkoholicar, pa bi klasicna logicka greska bila uocljiva i ljudima koji povrsno poznaju logicki nacin rasudjivanja. Elem, nebitno je ko sam ja, gde sam, ko ste vi, gde ste itd. Bitno je samo da doslednost zakonu nije moguca tamo gde Vlada krsi Ustav, da je pozivanje na zakon pri takvom stanju stvari sasvim bespredmetno. Bitno je da se aparatcik krije iz zakona znajuci da Kustu progone samo zato sto je Srbenda.
Preporuke:
0
0
129 nedelja, 10 mart 2013 18:34
ex petar
Na sve drugo vam je odgovorio Seljak bezemljas, tu imate sta da naucite gospodine Pavkov. A mozemo i o nebitnostima koje ste pomenuli. Nebitnostima s obzirom na to da ste krenuli da ih navodite nacinivsi klasicnu logicku gresku, otklon od teze. Jedna od tih nebitnosti bi i storija o RBR. Znate ono 'pevaju masinke lepse nego ptice'? E, vidite ja sam to razumeo i iskustveno, samo nisu bile masinke nego RBR-ovi. Da to jos plasticnije kazem, nemojte bre meni o RBR-ovima! Opet na glavnu stvar. Dakle, nemojte bre meni o nekakvom aparatciku koji umire za zakon progoneci Srbenda Kusturicu, dok Vlada krsi Ustav, i pri tom blokira institucije koje su duzne da sankcionisu krsenje Ustava!
Preporuke:
0
0
130 nedelja, 10 mart 2013 20:38
seljak bezemljaš
&Dragoslav Pavkov
Mislim da se nisam udaljio od teme.Uvek je važno znati širi kontekst teme, da bi se moglo bar približno tačno videti posmatrano.

Ja mislim i to sam pokušao da dokažem i objasnim koliko vreme i prostor dozvoljavaju da je kod nas na delu ono što se u teoriji naziva ANOMIJA, dakle neefikasnost svih propisa,kako pisanih (zakona i drugo), tako i nepisanih (morala,običaja)

Po meni uzrok nisu samo ratovi i prelazak u drugi i drugačiji sistem već i naša "podivljalost" u periodu za koji mislimo da je bio dobar i da smo tada napredovali.Deo toga je da mi nemamo elitu.Ne mislim samo političare.
Pozdravljam vas.Cenim i vas i vaše stavove.Gledajte taktički šta će te a strateški čuvajte i ovde i u vašim tekstovima izrečene stavove.
Vreme je takvo da je eks petar u pravu kada je reč o Kusturici.
Čekam vreme kada će te vi biti u pravu.Tada ću znati da je počeo naš oporavak.
Preporuke:
0
0
131 nedelja, 10 mart 2013 22:06
ex petar
Nije ovaj razlaz bas tako naivan, gospodine Seljak bezemljas. Ako gospodin Pavkov nastupa u prilog 'nasih' Giganta, i ako su oni marionete u rukama okupatora, onda nastupa u prilog okupatora. Ovo je stvar elementarne logike. Dakle, ne samo da je potrebno posmatrati stvar u sirem kontekstu, vec u najsirem mogucem. A on bi da redukuje stvar na to sto Kusta nije platio Porezu. Ali covece svi drzavni mehanizmi su u rukama Vlade, tako i Poresko. A Vlada je u rukama okupatora. A Kusturica je Srbenda koji moze na mnogo bitnih mesta da ospori njihovu bajku o genocidnim Srbima.
Preporuke:
0
0
132 nedelja, 10 mart 2013 22:29
ex petar
A znate li, gospodine Pavkov, zasto im je potrebna bajka o genocidnim Srbima? Zato da bi psiholoski odahnuli. Ako razgovarate sa njima i u tom razgovoru im dozvolite da se otvore, sve i jedan ce da vam kaze da problem sa Hitlerom nije ni ovo ni ono, vec samo to sto je bio poslednji u nizu. Tako misle unatoc njihovim vlastitim mas-medijima koji im decenijama govore drugacije. Naravno da izmisljeni genocidni Srbi ne mogu da budu novi u nizu iza Hitlera, ali mogu koliko-toliko da ublaze njihovu bol dok se ne pojavi novi u nizu i oni se onda skinu sa tapeta u psiholoskom smislu.
Preporuke:
0
0
133 nedelja, 17 mart 2013 20:00
Peter RV
Cini mi se da se 'odbrana' Kusturice ( koja je njemu potpuno nepotrebna) pretvorila u izbornu propagandu- Dodika.
Kusturica i Dodik nijesu u istoj kategoriji.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner