четвртак, 28. мај 2020.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

„Мушкомрзачка” литература - клатно је отишло на другу страну

Kоментари (61) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 петак, 08 март 2013 14:03
Зоран Ђорђевић
Није то случајно.
Препоруке:
54
1
2 петак, 08 март 2013 14:16
Пера
Изванредан текст. Докумнетован и реалан. Једино не знам да ли је баш 8. март најбољи дан за његово објављивање :)
Препоруке:
58
6
3 петак, 08 март 2013 14:25
...
Потписујем. Али погрешно би било веровати како од тога корист имају жене. Напротив. И њихов положај се погоршао и оне су постале жртве овог рата полова који им је неметнут.
Препоруке:
74
2
4 петак, 08 март 2013 14:34
Јасно
Разлог за овакву литературу, као и за много другог једноставан: материјална корист владајућих, на више нивоа. Остало су приче. Наслов је индикативан: неће нас свих заједно, бити. Такав је данашњи одговарајући део света.
Препоруке:
41
2
5 петак, 08 март 2013 15:09
VLADIMIR
Sve pohvale za tekst, i ne samo ovaj, već i sve ostale. Zaista ste pravo osveženje, u moru uniformisanih i kontrolisanih medija, vi ste ostrvo objektivnosti. Vi ste dokaz da nisu svi Srbi podlegli "debilizaciji" kojoj smo izloženi godinama(pa i decenijama) od strane "nezavisnih" medija i "boraca za ljudska i građanska prava", raznih "analitičara" i "intelektualaca", pa i političke "elite". Tekst pogađa samu suštinu, jer ne da ne postoji tlačenje žena, već se događa upravo suprotno. Žene preovlađuju u prosveti, kulturi, zdravstvu, sudstvu, a i u vojsci i policiji rade ubedljivo najlakše i najbolje poslove. Bela kuga je samo logičan sled događaja, jer žena trčeći za "ravnopravnošću" i "prosvetljenjem" jednostavno nema ni vremena ni mogućnosti da bude majka i supruga. Ne treba zaboraviti ni seriju "Seks i grad" koju su naše žene doslovno i bukvalno shvatile, i koja je prava mala revolucija za one koje imaju "televizor umesto mozga".
Препоруке:
44
3
6 петак, 08 март 2013 15:29
фристајло
Добри, стари шамари...
Не повреде; само врате у памет, а редукују безобразлук на подношљив ниво.
И то све из љубави и поштовања према женама; јер, ко мисли да им је данас боље- нека сачека још мало...
Препоруке:
32
20
7 петак, 08 март 2013 15:44
Vladimir Dž
Pre neki dan je na B92 izišao tekst pod nazivom: 10 razloga zašto je pas bolji od muškarca. Sasvim slučajno ova kuća prenosi već duže vreme ovakve tekstove sa stranih sajtova na svoj. Tekstovi koji u biti podsvesno usađuju narodu predloge u kom pravcu da ide i šta je šik.

Ko prati istoriju eugenike i maltuzijanske politike zna da su se posle drugog rata njihovi autori preobukli u liberalna mundijalistička odela, tzv građanska zajednica. Sve ono što je korporativni fašizam hteo da ostvari pre II svetskog rata silom sad to rade mekim putem.

Razbijanje porodice im je vrhu prioriteta. Žene treba odvojiti od muškaraca da budu samostalne i samo svoje. Ako su same - nek uzmu psa ili nešto iz milion seksi šopova rasutih po zapadu.

Sa jedne strane imaju kampanju: Bitka za bebe a sa druge strane rade sve da ne bude tako. Licemeri i mnogo gore.

Pogledajte film Feminizam

http://vimeo.com/18777478
Препоруке:
53
0
8 петак, 08 март 2013 15:49
Никола Смоленски
Исцрпан и користан текст, штета што су одељци 6 и 7 прекратки, те теме заслужују посебне чланке.

Морам додати да је овај проблем шири од феминизма. На пример, у тексту се помиње књига "Како да убијете свог мужа" и наводи да би књига "Како да убијете своју супругу" изазвала негативне реакције. Међутим сличне реакције би изазвале и књиге "Како да убијете свог деду", "Како да убијете свог пса", "Како да убијете локалног Рома"... Све је забрањено критиковати сем нормалних мушкараца. У САД белци, у Србији Срби.
Препоруке:
42
1
9 петак, 08 март 2013 16:25
Мирослав Анђелковић
Није везано за тему, али може бити илустративно као доказ да се рат против човеченства води паралелно на више фронтова:
Елем, у обновљеном парку на Топчидерском брду, испред Војне гимназије (некада Х београдске), на два огромна ружна паноа пише: ''Поклон Општине Савски Венац нашим најмлађим грађанима'' (подвукао и болдирао М.А.)
Дакле, ни деца више нису деца, већ су најмлађи грађани?!
Питам се, имају ли право деца са села, која очито нису граџани, а посебно нису Бео-граџани, кад се случајно нађу у том парку, да се у њему играју?
За сада, тамо постоји и табла на којој пише: ''Забрањено пуштати псе''!
Од те табле, па до оне на којој ће писати:
''Забрањено за децу, осим за најмлађе граџане''!,
само је корак!
Очито, да је Фамилија у својој перфидности превазишла и најцрње Орвелове слутње!
Препоруке:
46
3
10 петак, 08 март 2013 17:12
Робеспијер
Ау, што је данас, баш на Празник жена - 8. март, поплава текстова на тему мрзитељског односа према женама. Уместо, текстова који афирмишу жену и њену улогу и значај, овдашњи мушкарци се уплашили за своју репутацију, па кренули у напад. То су они клерикално-фашистички кругови, који на 8. март гледају као на комунистички празник, па кренули да се обрачунавају са женама, ударајући на комунизам. Да се они питају, још би жене биле само домаћице и мајке, потчињене очевима, браћи, мужевима. Читала би се црквена литература, која потцењује значај жене и своди је на оруђе мушкарца. Не могу да преболе да су се еманциповале, захваљујући радничком и социјалистичком покрету, који су их описменили, одшколовали, дали им право гласа, право на каријеру, изједначили их у друштву. Угрожена им је мушкост, па сада измишљају завере, јер њихова мушкост се исказује само када је жена потчињена, а она се губи када жена постане равноправна. Тако размишљају само слаби и несигурни у себе мушкарци.
Препоруке:
17
71
11 петак, 08 март 2013 17:22
Milutin
Izvinjavam se: htedoh robespijeru da dam negativnu ocenu, ali mi se omace, pa mu dadoh greskom pozitivan komentar!
Препоруке:
33
4
12 петак, 08 март 2013 17:31
Женољуб Противпедерковић
@Робеспијер
Угрожена им је мушкост, па сада измишљају завере, јер њихова мушкост се исказује само када је жена потчињена, а она се губи када жена постане равноправна.

Док је позадинаца, за нас, женољубе, нема зиме!
Радимо ударнички, у три смене!
Није лако, ал' је слатко!
Препоруке:
54
9
13 петак, 08 март 2013 17:44
Шпенглер
Пошто је већина мушкараца данас благонаклона према феминизму и ,,женским правима'', онда ту мржњу и подсмех апсолутно и заслужују. Феминизам наравно није ништа ново ни епохално, већ пролазна мода, епизодна девијација, симбол опадања европског духа. Феминизам (или матријархат) јавља се у свим епохама у којим доминира велеградски начин живота и превласт новца и он није побуна против патријархата, већ управо супротно, феминизам је подсвесно усмерен против слабљења патријархалне културе. Модерни феминизам јавио се у 19. веку у Енглеској, дакле већ у увелико велеградско-инустријском непатријархалном друштву. Све феминисткиње потајно вапе за патријархалним, снажним мушкарцима. Дакле, против тих антимуших појава (које уосталом исмевају модерне, а не традиционалне мушкарце) се уопште не треба борити, већ би мушкарци требало да буду мање сентиментални према женама и њиховим ,,правима'' и прохтевима.
Препоруке:
29
11
14 петак, 08 март 2013 17:49
@Робеспијер
Очигледно нисте ни прочитали чланак! Како само дођосте до комунизма? Ако је и на Балкану био потребан комунизам да се изједначе полови, имате сијасет примера у свету где се то догодило без српа, чекића, Ђиласа и Перовићке.

Равноправност у грађанијанској Србији и либералном свету подразумева искључиво поступке ”позитивне дискриминације”. Исправљање једне неправде другом неправдом. Сада смо на врхунцу тог лицемерног друштвеног покрета, али околности се мењају па ће и то чудо проћи.
Препоруке:
34
3
15 петак, 08 март 2013 18:07
Татијана
Екстремни феминзам и овакав "традиционално мушки" став су подједнако лоши.
А пали су и први шамари.
Препоруке:
18
4
16 петак, 08 март 2013 18:27
Ренолдс
Реално гледано, слаб текст. Пуко набрајање и понављање аргумента - шта би било кад би било обрнуто. Уз то, аутор се углавном бави насловима и веома мало садржајем, те остаје питање да ли су дотичне књиге заиста толико мизандричне, или им је само наслов такав. У питању је озбиљна тема која захтева озбиљнији приступ.
Препоруке:
20
13
17 петак, 08 март 2013 19:07
ел нињо
следује нас холокауст. проћи ћемо горе него Јевреји. на крају ће нам УН тражити неки простор да нас сместе. неку територију где ћемо бити слободни од феминистичког погрома.
Препоруке:
8
11
18 петак, 08 март 2013 19:51
straight
Klatno je itekako otislo na drugu stranu.Muskarac je postao podredjeni subjekat moderne civilizacije.. Samo cekam da nam se ovde obrati Marko Gay , i da se bolje uoci gej-feministicka sprega , koja vlada zapadnim javnim mnjenjm vec dugi niz godina. Cilj je naravno , potpuno unistenje identiteta nacija, izrazenih u muskom principu..
Препоруке:
21
4
19 петак, 08 март 2013 20:00
МР
Пре свега, жене су друга половина човечанства. Кривити њих за многе ексцесе нема смисла. Сад оне не само што мора да раде и зарађују за опстанак, него још су принуђене да гаје децу, нарочито кад очеви више нису присутни. Многи мушкарци избегавају да се жене јер не могу да купе здраствено осигурање. Онда жене и деца иду на социјално. Такав је случај са мојим комшијом. А ево колико су жене напредовале: Сваке године мужеви и пријатељи (мушки) поубијају хиљаде и хиљаде жена у Америци, а да не говорим тучама којима су свакодневно подвргнуте. Наравно, има и жена са превише мушких хормона, али је то релативно мали број. Нису све жене као Олбрајтова, Течер или Голда Меир. У данашњем друштву се захтева од мушкарца да добро зарађује али да буде добар у кревету, а то је ретко могуће.
Препоруке:
11
7
20 петак, 08 март 2013 20:02
Татијана
Добри, стари шамари...
Не повреде; само врате у памет, а редукују безобразлук на подношљив ниво.
И то све из љубави и поштовања према женама; јер, ко мисли да им је данас боље- нека сачека још мало...

Или овако -

Добре, старе бомбе...
Не повреде; само врате у памет, а редукују безобразлук на подношљив ниво.
И то све из љубави и поштовања према српском народу; јер, ко мисли од Срба да је данас боље- нека сачека још мало...
Препоруке:
14
29
21 петак, 08 март 2013 20:10
ел нињо
што се тиче жена оне су добре. могу да ме мрзе колико хоће, ја њих волим.
Препоруке:
13
10
22 петак, 08 март 2013 20:45
Шаран
Ове феминисткиње упорно раде против и на штету жена. Жене су наше мајке, сестре, ћерке, пријатељи. Слабији и нежнији пол.
Срби никад нису черечили и палили жене на ломачи, за разлику од других и Српкиње то знају.
Наша вера никад није сатанизовала жене које су "згрешиле" нити оптуживала за вештичарање.
Цела та прича са феминисткињама и женомрсцима је дошла са запада, па желе да је увале нама, као и причу о фашизму (морао сам да ставим и ову паралелу).
Срећан 8.Март свим женама, и да се у будућности још више поштујемо и разумемо!
Препоруке:
31
4
23 петак, 08 март 2013 21:02
фристајло
Татијана
Или овако -

Добре, старе бомбе...

Појефтина замена теза.
Поредити ту ситуацију са овом другом је мало кварно.
Ми овде говорисмо о накарадности радикалног феминизма, а Ви би да то пребаците на терористичку акцију НАТО према Србији; не бива, никако.
Но, схватам то као протест против насиља, јер и ја сам против тога. Видим да не увиђате насиље које се спроводи над мушкарцима, о коме текст говори, али се радо хватате за феминистички аргумент о недозвољеном начину самоодбране мушкараца...
Немам ја ништа против еманципације; све док није на моју (нашу) штету. Јер, то онда није еманципација, већ дискриминација.
Не ради се ту о некој генералној дискриминацији, већ о томе да се тиме подједнако баве и једни и други, и мушкарци и жене. Треба шамарати; али, и једне и друге.
Сваког, ко мисли да му је пол довољна препорука за неку позицију, а у томе су данас неупоредиво безобзирније- жене...
Препоруке:
29
5
24 петак, 08 март 2013 21:16
Jasna*
Sta je sve Ducic (inace jedan od mojih omiljenih pisaca),pisao o zenama pa nikom nista.
@Robespjer izvanredan komentar!
Препоруке:
5
25
25 петак, 08 март 2013 21:36
Lezboljub
@Женољуб Противпедерковић
I ja volim žene! Specifične!
Препоруке:
11
2
26 петак, 08 март 2013 22:10
Jasna*
Oduvek je bilo raznoraznih mrzaca.
Ako cemo posteno prvi su poceli zenomrsci.Sve religije sadrze grozne stvari o zenama.
Sada kad su se emancipovale ,zene uzvracaju udarac.I sad se to muskarcima ne dopada.Ali i dalje ima mnogo zenomrzaca,ako su ih zene proterale iz literature ,ima ih u stvarnom zivotu...Najgori su oni latentni ,prikriveni gejevi tzv udaraci recki .
Ipak ja nisam za feminizam,uvek mi zao onih muskaraca koje zene pretvore u papucice. To je narocito izrazeno u brakovima u kojima zene dominiraju,npr ako su intelektualno nadmocnije,vise zaradjuju i sl.
Medjutim,muskarac mora da bude musko ,ali i da postuje zenu.
Препоруке:
14
16
27 петак, 08 март 2013 22:14
!!!
За мене је полазна тачка да човек човека поштује и уважава као што се треба сам себе да поштује и уважава. Без обзира на пол, расу етничку припадност и вероисповест. Као што рекох полазна тачка, после све завизи од другог како би се требало односити.
Препоруке:
14
0
28 петак, 08 март 2013 23:59
Korina
Šta je to ,,latentni gej"? Svakog muškarca koji izjavi da ne podnosi homoseksualce, po automatizmu proglašavaju za ,,prikrivenog" istog. Znači, veći strah od toga da vas proglase ,,gejom" bi po toj logici trebalo da imaju ,,udarači recki" nego feminbizirani uvijači donjim delom tela, što vrckaju ulicama. Oni još ispadoše ,,muškarčine" Ta gej nadripsihologija, na zalost, ima svoje sledbenike, posebno u okviru zenske populacije a da niko malo ne mućne mozgom. Tako primenjena psihoanaliza dovodi do toga da ako ja mrzim crnce, recimo, u stvari sa prikriveni isti taj ili mi je prababa Milojka bila iz BEnina pa to hoću da prikrijem. A što se tiče ,,feministkinja", one su, na zalost, dokaz da Frojdova teza o kompleksu zbog ,,nedostajućeg penisa" ima podlogu u praksi. I da, Robespjer me kao i obično zasmejao svojim patetično revolucionarnim stihovima, hvala mu!
Препоруке:
30
2
29 субота, 09 март 2013 00:03
sara
Imala sam utisak da autor ocajnicki pokusava da nadje opravdanja (koja mu apsolutno nisu potrebna, SVAKO IMA PRAVO DA IZNESE SVOJ STAV) da iznese svoje stavove prema patrijarhalnoj kulturi i sistemu vrednosti. Navedena dela svakako imaju provokativne i uznemirujuce nazive, ali to je jedan od jeftinijih marketinskih trikova. Sadrzaj, a narocito odnos citalaca prema takvoj "literaturi" je mnogo bitniji. Duh vremena, ne samo po pitanju odnosa polova, je svakako naopak, i zasluzuje podrobniju analizu. Porodica u savremenom svetu je unistena, ali porodicu ne cini (samo) zena. Egocentricnost danasnjeg coveka je srz mnogih drustvenih problema.
Препоруке:
11
4
30 субота, 09 март 2013 00:45
Jasna*@Korina
Da latentni,prikriveni gejevi ispoljavaju mrznju,a cesto i agresivnost i prema homoseksualcima,jer svoj homoseksualizam potiskuju i skrivaju,ali mrze i zene,koje menjaju kao donji ves,nesposobni da ostvare dublju emotivnu vezu sa bilo kojom od njih,jer su one za njih samo objekat,koji im sluzi za potvrdjivanje njihove muskosti u koju su nesigurni i u koju sumnjaju.Zato je postenije biti gej ,nego latentni(prikriveni) homoseksualac.
Препоруке:
4
27
31 субота, 09 март 2013 01:44
thinking maize
Па то се ЛАКО РЕШАВА! Под 1 ДОСЛЕДНО СПРОВЕСТИ члан 10 Устава Републике Србије и ОПОРЕЗОВАТИ са нпр. 10000% СВА ШТАМПАНА ДЕЛА (књиге& штампу) на LATINICI! Јер, ГОТОВА СВА ОВА ДЕЛА су штампана на LATINICI! Сличан третман применити на СВАКО ЈАВНО КОРИШЋЕЊЕ LATINICE, сем кад се ради о МАЊИНСКОМ МЕДИЈУ или навођењу РОБНОГ ЗАШТИЋЕНОГ ЗНАКА! Ergo, НЕ ЗАБРАЊИВАТИ, али "ОЛЕШИТИ" од ПОРЕЗА! Под 2, "психолошкиње" и остале НВО "боркиње" ТРЕТИРАТИ као и све остале ГРАЂАНЕ Србије! Ако се нпр. нека "психолошкиња" пријави на пројекат Министарства надлежног за науку ОЧЕКУЈЕМ да ПОСТИГНЕ ИСТЕ НАУЧНЕ УСПЕХЕ као и истраживачи из фундаменталних или технолошких наука! Ergo, "НИ ЗРНА" ДРЖАВНОГ "ЖИТА" "хуманистичарима" ако не остварују радове из категорија М20, тј. ако НЕ ОБЈАВЉУЈУ у МЕЂУНАРОДНИМ ЧАСОПИСИМА! (А НЕ ОБЈАВЉУЈУ их!) А за НВО "боркиње" ТАКОЂЕ 10000% ПОРЕЗА! И ЗАБРАНИТИ ИНОСТРАНО ДОТИРАЊЕ! Према томе, САМО по ЏЕПУ, па ћемо да видимо шта ће да раде "српске" КУПОХОЛИЧАРСКЕ ...!?
Препоруке:
18
0
32 субота, 09 март 2013 01:53
@Jasna
Kada žene same sebe pretvaraju u potrošnu robu za jedno veče, imaćete i udarače recki. Pogledajte samo facebook i prosečnu srpsku tinejdžerku/devojku, šta sluša, kako se oblači, gde izlazi i mislim da će Vam situacija biti jasnija.
A to da je neko homoseksualac muškarac koji seksualno opšti sa ženama (makar udarao i recke) je veoma zanimljiv nonsens, ne znam odakle Vam samo takva ideja suprotna smislu samog pojma.
Препоруке:
16
1
33 субота, 09 март 2013 02:55
мара
Није ми се нимало допао чланак, иде на шок и претеривање као и већина наслова које је аутор навео.Све су то комерцијални наслови,написани због зараде и забаве, а неки су мушкомрзачки само у наслову не би ли привукли пажњу (и купце).Мени је много већи проблем што се потцењивање жена среће и у сасвим озбиљној литератури. Не можете се љутити на нас жене што то у нама изазива нелагоду, што то препознајемо и говоримо о томе.Из коментара видим да је за многе мушкарце феминизам баук,неко рече да је пролазна фаза, други заговара шамаре,"ел нињо" ишчекује холокауст,"шаран"(самокритичан ник,нема шта)нас подсећа да смо нежнији и слабији пол и ако се не осећамо тако то је наш проблем.Феминизам је последица миленијумске неслободе којој су жене биле изложене и не покушавајте да лоше ствари у савеменом друштву припишете ослобађању жена,то је готова ствар и никад се више неће вратити на старо, него покушајте да сагледате стварност реално па да покушамо да...
Препоруке:
6
10
34 субота, 09 март 2013 03:00
Турас
Само један пролазни тренд који свој привидни литерарни успех налази код некад посрнулог дела читалачке публике,док је она данас повлашћена:лезбејке,хомосексуалци,воајери,феминискиње...Посрнула булумента коју је данашњи Нови Светски Поредак фафоризовањем довео да ми данас расправљамо о нечему што је у здравим друштвима раније одбацивано, сасвим оправдано јер је болесно.То такође свесрдно форсирају и НВО које се отворено супростављају устаљеном друштвеном моралу са циљем рушења људских вредности и успостављању владавине хаоса,односно НСП.
Препоруке:
9
1
35 субота, 09 март 2013 04:31
Zvaka za ludaka:)
Sve ove price pocinju i traju dok onaj koji ih plasira ima alatke vladanja.Cilj ovih ,programa, feminiz, ravnoprav. ovo ono je sa ciljem.. i cilj je svakom normalnom vidljiv.Ok, ima onih koji nece da vide, ali oni nisu tema, imaju svoje materijalne ili psihicke probleme. Sad je doduse nastranost takodje proglasena normalnom. I vi ocekujete od placenika ili nastranika(nazovimo ga tako) da prizna da je to? Ne budite smesni. Te kategorije ljudi su i namerno izbacene u prvi plan. Pa ,program, je i napravljen zbog njih. Da je cilj unistenje drustva i stvaranje izopacenih individua (sto manje na broju) kao slugu svetskog poretka, je vise nego jasno.Kako se boriti s tim? Istim metodama, nema druge.Uzeti im vlast i silu i uvesti istu diktaturu koji oni danas sprovode. Kraj price.Izgube pare, vlast, medije i gotovi su.Kao sto oni sada namecu (verujte i grubom silom) svoje ,vrednosti, onda uvedete druge vrednosti
Препоруке:
5
0
36 субота, 09 март 2013 04:42
Marko Gay
Iskreno, heteroseksualni muskarci prosto nisu "ono pravo".

Nije sto su "moji", ali gay muskarci su ubedljivo sladji i miliji, evo npr:

http://www.youtube.com/watch?v=d57wR1TFoQ0

Zar iz prilozenog to nije ocigledno?
Препоруке:
0
16
37 субота, 09 март 2013 08:14
Разум и здрава памет
"Моје филозофија је да делим: Бог на првом месту, породица на другом, каријера на трећем"
Мери Кеј Еш
Препоруке:
9
1
38 субота, 09 март 2013 08:33
Dragan
Kad čovek jednom odstupi ili se udalji od Božijeg poretka (istinitog i večnog) stvari i prikloni se bilo čemu drugom - tada počinje njegova propast i patnja. Ta propast i patnja se utoliko umnožavaju i utoliko su veći ukoliko se čovek više udaljava od večnih istina a time istovremeno sve dublje tone u - na osnovu hirova nečistog srca - izmaštane laži i iluzije o svetu, životu i čoveku.

Taj poremećaj prirodne funkcije muškarca i žene kao i bračne harmonije koja bi po prirodi stvari trebala vladati između njih, ima svoj koren u odstupanju od božijeg poretka. Ovo što se danas događa sa čovečanstvom je samo poodmakla faza tog bogoodstupništva čovečanstva, i predstavlja prirodnu posledicu takvog čina, koju pri takvom usmerenju nije moguće izbeći budući da je to odstupanje od istina koje su večne i nepromenljive. Večna Istina se ne može promeniti, može se biti samo u iluziji o njoj.
Препоруке:
9
3
39 субота, 09 март 2013 08:50
Бели Орао
""Јасна*. Зато је тако вплео мађарску грофицу да је њена кућа још увек наша амбасада у Мађарској.
Препоруке:
1
0
40 субота, 09 март 2013 12:02
Лезбофил
@Jasna*
Ако мислите да је Женољуб Противпедерковић латентни геј, јер радећи прековремено ''удара рецке'' и за њих, у коју категорију онда сврставате мене и Lezboljuba.
Нас двојица баш обожавамо гејеве.
Додуше искључиво женске.
Нисмо ваљда, следећи Вашу логику, латентне лезбејке!
Ако ту тезу докажете, Фројд ће за Вас бити беба!
Препоруке:
13
0
41 субота, 09 март 2013 12:19
Jasna*@@Jasna
Nikad niste culi za biseksualce?To su homoseksualci koji seksualno opste i sa muskarcima i sa zenama.Latentni(prikriveni,skriveni) homoseksualci ne opste sa muskarcima(jer oni sebi ne priznaju da su homo) ,vec samo sa zenama ,ali ih podsvesno strasno mrze ,jer oni nisu muskarci.Prema zenama ne osecaju nista i gube sexualni interes cim osvoje trofej,njih vise takva zena ne privlaci ,vec krecu u novo osvajanje. Zene im sluze samo kao sredstvo dokazivanja,jer su nesigurni u svoju muskost.Ako niste culi za takvu pojavu latentnog homoseksualca ,u psihijatriji je poznat,mislim kao "kompleks Kazanove",(BIO JE I Don Zuan,obojica poznati kao veliki ljubavnici ,ali jedan je bio dobar voleo je zene ,a drugi je to radio iz nesigurnosti u svoju muskost i nije voleo zene,mislim da je Kazanova taj los.) ,dovode ga u vezu i sa Edipovim kopleksom.
Sto se tice danasnjih tinejdzerki tu ste u pravu,ali to je opet druga prica,zasto se tako ponasaju i zasto pristaju na takav tretman.
Препоруке:
2
10
42 субота, 09 март 2013 13:28
@Jasna
Trebao sam preciznije da se izrazim. Apropo biseksualizma, upoznat sam sa njim ali po mom shvatanju oni su takođe homoseksualci čim ih privlače drugi muškarci, dakle ne svrstavam ih po defaultu u onu grupu muškaraca na koje su se Vaše početne tvrdnje odnosile (udarači recki).
Meni je i dalje ova teza o latentnim homoseksualcima vrlo nategnuta i nikako se ne mogu složiti sa njom, ma kako je uvijali i pakovali (eto, dođosmo i do Edipovskog kompleksa). Hajde da obrnemo uloge - devojka/žena koji voli seks i često menja muškarce zapravo mrzi muškarce i latentni je homoseksualac? I šta je loše u tome voleti seks sa različitim osoboma, dokle god ne varate nekog sa kim ste u vezi/braku?

Kad su devojkama uzori Marijana Mateus, voditeljke s' naših televizija (bez diskriminacije, sve televizije su nam užasne, prizemne i banalne), raznorazne pevaljke i "umetnice" (ovde svrstavam i naše glumice i slične "prefinjene"), nije ni čudo šta nam se dešava.
Препоруке:
6
1
43 субота, 09 март 2013 14:31
Jasna*
@@JasnaPa da, to i ja kazem biseksualci su homoseksuaci ,koji spavaju tj mogu da spavaju i sa zenama,ali su prvenstveno homoseksualci.Medjutim ne mozete da pravite paralelu izmedju ovih latentnih i zena koje cesto menjaju partnere,jer kod zena sklonost ka istom polu nije tako ozbiljna stvar kao sto je to slucaj kod muskaraca.Prave lezbejke su one muskobanjaste i njih nema tako veliki broj,a dok ove druge samo zele da eksperimentisu,ili to rade iz nekog trenutnog razocarenja prema muskarcima,ili misle da je to bas cool,ali se vracaju posle tih izleta ,suprotnom polu.Medjutim kod muskaraca je uzrok homoseksualizma daleko, ozbiljnije prirode.S druge strane ,svaki straight muskarac bi pre umro nego "eksperimentisao"sa dugim muskarcem,sto znaci da je to za njih mnogo ozbiljnija stvar nego za zene.@Beli orao ne znam na koju Madjaricu mislite?
Препоруке:
1
6
44 субота, 09 март 2013 15:42
Bob
@Женољуб Противпедерковић:
plus za nadimak!
Препоруке:
8
1
45 субота, 09 март 2013 15:47
.......
Lav Nikolajevič Tolstoj rođen je u mestu Jasna Poljana u pokrajini Tula kao četvrto od petero dece.
Jasna je žensko ime kod Srba!
Muškarci koji oblače žensku toaletu su travestiti.
Šta je onda miškarac koji za masku koristi ženski nik?
Препоруке:
9
0
46 субота, 09 март 2013 15:56
Бели Орао
Јасна*. Па на мађарску грофицу Андраши. То се бар зна. Поклонила му је кућу коју је он поклонио држави рекавши "шта ће ми кућа кад ћу једном имати целу улицу".
Препоруке:
2
0
47 субота, 09 март 2013 16:24
Jasna*@Beli orao
Aaaa nisam to znala:)
Препоруке:
1
1
48 субота, 09 март 2013 17:26
Бели Орао
""Јасна*.
Чуди ме од тебе? То бар има по интернету. Додуше ја сам из оне старе гарде који је то знао и пре промовисања његовог величанства нета.
:)))))
Препоруке:
1
0
49 субота, 09 март 2013 19:09
брм
„Женскошовинистичка” дела су по правилу интелектуално и естетски безвредна."
али погубно утичу на сваког ко се њима бави
Препоруке:
3
1
50 субота, 09 март 2013 19:34
брм
aman dosta ove пропаганде латентне хомосекуалности .. ако већ морам да трпим- толеришем (као "срејт") - мање су ми смешни поштени хомићие - Марка и екипа.
Препоруке:
3
2
51 субота, 09 март 2013 21:06
Неоплантон
Нико не спори постојање прикривених хомића али савремено настојање, баш ,,надрипсихолошко" што неко рече иде ка томе да сваког мушкарца који је несташне нарави, воли ,,рецке", јелте, или отворено изразава отпор према хомићима, прогласи за ,,латентног".По тој логици, много је више ,,гејева" него тзв. ,,стрејт" мушкараца, а сама логика се не мозе применити на друге облике отпора или неприхватања, било чега или кога. Та ,,легенда" има свој циљ, а то је УНАПРЕД отклонити сваку негативност према хомићима, јер ће се просечан мушкарац сада више плашити да показе отпор него да изрази прихватање, иначе ће га прогласити за ,,латентног". Плитка психолошка патка, на коју се многи и упецају.
Препоруке:
3
1
52 субота, 09 март 2013 21:21
МР
Читам разне коментаре и често не могу да се начудим шта људи све пишу. Чему служи борба полова? Ничему. Код људи који разумеју живот, који поштују и воле једни друге нема проблема. Моја драга је Американка и заједно смо скоро 25 година. С њом сам провео и још увек проводим најлепше године мојег живота. Имамо изванредно разумевање, нисмо ни најмање религиозни, волимо живот и доста смо пропутовали. Не желим да се уздижем изнад осталог света, али обоје имамо више образовање, волимо природу и ценимо једно другог. Обоје смо скромни у начину живота. У Америку сам повео Немицу (неки тврде да су Европљанке боље) са којом сам био 10 година у браку. Стално је говорила: пара, пара, донеси ми пара. Хоћу да будем богата. Тражила је срећу у по туђим креветима. Била је овде и моја некада велика љубав из Србије. И она ми је рекла: Ја само гледам своје интересе. Причала ми је приче како је нека девојка дошла у Америку и удала се за богатог човека. Хвала ти боже, обе су отишле. Моја Сузан је најбоља.
Препоруке:
8
1
53 субота, 09 март 2013 21:23
Татијана
фристајло: Но, схватам то као протест против насиља, јер и ја сам против тога.

Напишете да шамари "само врате у памет", а затим да сте притив насиља? Е, то је кварно.
Садржај наведених петпарачких романа стварно не бих да коментаришем, јер, мало ми се гади. Ако некога то угрожава и узнемирава, тај има проблем.
Препоруке:
2
1
54 субота, 09 март 2013 23:10
фристајло
Татијана
Напишете да шамари "само врате у памет", а затим да сте притив насиља? Е, то је кварно.

Не, већ упозорење, да ако се настави са хистеричним феминизмом, то може веома лако да се врати у "промет" као лака васпитна мера.
Знате ли да у много држава шамар не спада ни у какво насиље, чак ни увреду?
Наравно да сам против насиља; али- сваког. Ако ви радикални феминизам, о коме је текст врло прецизно говорио не видите као насиље- онда и Ви имате проблем, на који сам мало бруталније (да бих некима пробудио пажњу) подсетио. Врло је велика могућност, а и врло логично да ће се "добри, стари шамари" вратити на мени, ако се не заузда ово лудило.
У животу нисам спроводио физичко насиље, осим у самоодбрани од физичког угрожавања; последњи сам који ће то урадити.
Но, видим да овде има много повлађивања "мејнстрим" будалаштинама типа- све су жене даме.
Не, нису.
Само ретке то јесу, својом личношћу и понашањем.
Препоруке:
8
1
55 недеља, 10 март 2013 02:26
Татијана
Верујте, заиста ми је тешко да Вас разумем. Упорно инсистирате на томе да се противите сваком насиљу, али ипак нисте од раскида са истим. Вербални или физички сукоб може лако да еволуира у насиље ако јача страна нема такта да га реши на разуман начин. То не значи да она, јача страна, није у праву, али насиљу често прибегавају они који по правилу нису на трагу правди.
Насиље коме су изложени неки мушкарци од стране ексцентричних феминисткиња спада у психичко малтретирање. И, ту се слажемо. Али, бес због тог иживљавања, код Вас изазива жељу да слатко ишамарате сваку хистеричну будалу, да се којим случајем исте не би неконтролисано умножиле.
А различити народи имају различите обичаје, и све по њиховим правилима. Шта Ви одобравате или чему се противите када су њихови закони у питању, па, то је Ваш лични став.
За крај да напоменем, да је један леп коментар овде оставио МР.
Препоруке:
2
1
56 недеља, 10 март 2013 04:32
Ђука
Креатори феминизма имају исте корене као и креатори комунизмом. И једна и друга религија (идеологија) раде на сукобљавању народа. Једна сукобавља класе, друга полове.

Обе идеологије подстичу сукобе и поделе народа, воде ка грађанском рату. Обе идеологије су опасне и штетне по друштво, те требају бити забрањене. Поред силних непријатеља још нам само фале сукоби између полова.
Препоруке:
5
5
57 недеља, 10 март 2013 08:07
Жељко Бегић
Аргументовано, садржајно и јасно. Похвала господину господину Ђорђевићу за овај текст а такође и за све остале текстове које је објавио. Захваљујемо се и НСПМ што објављује господина Ђорђевића и надам се да ће се то наставити.
Препоруке:
0
1
58 недеља, 10 март 2013 17:43
Bob
Ima i neka Yasna, mislim da je u vezi sa Zaratustrom.
Препоруке:
2
1
59 понедељак, 11 март 2013 06:31
дана
некад се живело у матријархату, и можда ће опет. ко то зна...
шамари немају везе са тим а ни то ко ће их делити као васпитну меру.

ово је било што се тиче дискусије.

а што се текста тиче, петпарачка литература не завређује толику пажњу, то су наслови који ће потонути у заборав брзо. тренутно се можда добро продаје јер је у складу са комплетном моралном деградацијом и мушкараца и жена подједнако.
Препоруке:
3
0
60 понедељак, 11 март 2013 16:18
Само да се зна
"Дресирани мушкарац" Естер Вилар није никаква феминистичка књига, како тврди аутор ове, иначе квалитетне анализе, већ баш супротно - једна од најинтелигентнијих и најдуховитијих критика феминизма икада написаних.
Препоруке:
0
0
61 понедељак, 18 март 2013 15:57
Владислав Ђорђевић
Захваљујем се свим коментаторима мог текста. Колико је мени познато, мој текст представља прву анализу "мизандријске" литературе код нас. Будући почетнички, он неизбежно има и својих слабости. Зато позивам нашу интелигенцију - психологе, педагоге, социологе, антропологе, књижевне критичаре и ине научнике - да тему "мизандрије" проуче свестраније и темељитије. Захваљујем се и уредништву НСПМ које је било довољно смело да мој пионирски рад објави и то баш на Осми март. Захваљујем се и свим будућим коментаторима који ће својим коментарима допринети још потпунијем сагледавању теме.
Препоруке:
0
0

Анкета

Да ли мислите да ће овог лета Вучић и Тачи потписати неки споразум о КиМ у присуству Доналда Трампа?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер