Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Sloboda za zločince i politika Zapada prema Srbima

Komentari (75) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 16 novembar 2012 15:31
nikola
Kao i uvek samo kukate.Sada im posaljite Mladiceve jatake kao dokaz ljubavi.
Preporuke:
135
3
2 petak, 16 novembar 2012 15:37
F-16
Politika zapada prema Srbiji i Srbima jeste pogubna. Međutim i mi sami kumujemo, tako da je sve još mnogo tragičnije. Kada ste poslednji put čuli da neko pominje Rezoluciju 1244? Kada ste čuli iole ozbiljan zahtev Srbije da se 250.000 izbeglih Srba sa Kosova vrati svojim domovima? A govori se o nekakvim pregovorima. Tadić je čitav svoj mandat posvetio pojačanju veza sa Hrvatskom, i niko nije pominjao te nesretne Srbe proterane iz Hrvatske tokom 90-ih. Srbija je vodila neku politiku kojom ne ometa Hrvatsku na putu u EU, pa zato su pod tepih gurana prava proteranih Srba, kako bi Hrvatska kada uđe u EU podržala Srbiju. Srbija je na taj način postala glavni saveznik Hrvatske na evropskom putu. Uostalom, u samoj Srbiji se potiskuje srpsko pismo a forsira hrvatsko.
Pa što se onda čudimo, što nam se dešava sve ovo.
Preporuke:
153
3
3 petak, 16 novembar 2012 15:52
komentator
Kao sto napisa autor teksta ovo je na sramotu celog sveta.Jer u formiranju ovog "suda" ucestvovale su UN.Ovo je samo nastavak primene dvostrukih standarda na stetu Srba.Srbi po planu treba da budu krivi za raspad Jugoslavije i ratove.Kada se sve okonca moze se ocekivati da neko nalozi da Srbija plati i ratnu odstetu.Ovo su dalekosezne nepovoljne po Srbiju odluke.Sada ce Hrvatska koja je jednodusno stala iza svojih zlocinaca verovatno da aktivira tuzbu i za genocid.Bili smo svedoci udvorickog pomasanja pojedinaca prema ovakvoj Hrvatskoj.A sve zbog toboze mirenja i prastanja.Evo kako nam se vraca.Potpuno je u pravu autor koji tvrdi da smo kao nacija dovedeni u opasnost.Valjda ce oni koji vode zemlju izvuci pouke i dici ruke oko tog famoznog i nikad dostiznog ulaska u EU.Okrenimo se onima koji nam misle dobro!Da se ja pitam posle ovog ne bih pristao na ulazak u EU makar nam ga sutra ponudili!
Preporuke:
85
4
4 petak, 16 novembar 2012 15:58
Hrvoje
Lijepi moji,nitko u Hrvatskoj nije mogao vjerovati da smo se riješili onih koji su nas godinama granatirali bez ikakvog razloga osim da nam otmu teritorij!Ni sam Tuđman osobno nije vjerovao u tu mogućnost! Sjetite se Miloševića i njegove kvalifikacije o "bežaniji",a razmislite i o vašem junaštvu koje je vidljivo samo kad pred sobom imate civile,a inače-ništa od njega!Uostalom,iskazali ste ipak normalnu dozu racionalnosti:samo luđak bi nakon višegodišnjeg granatiranja susjeda i razbojničke težnje za otimanjem tuđeg mogao ostati u susjedstvu žrtava!Pozdrav svima!
Preporuke:
13
166
5 petak, 16 novembar 2012 16:02
Stradija
Sva ova priča je za par dana,jer evo čujem u decembru u Beograd stiže "prljavo kazalište" i ima podosta zainteresovanih,pa će beograđani između ostalog da skandiraju i njihovu "budnicu":ruža hrvatska!
Preporuke:
120
3
6 petak, 16 novembar 2012 16:02
ma ko je tu bre border line?
ako je išta skandalozno,onda je to pisanje ovakvih "pisaca" koji žele prikriti srpsku odgovornost za srpske zločine protiv civilnog stanovništva u hrvatskoj! ta doslednost graniči s nečim što je možda bolje ne imenovati...
Preporuke:
9
141
7 petak, 16 novembar 2012 16:07
Skeptik Roberto
Mislim da nije dobra transkripcija imena ovog sudije. Korektno bi bilo pisati nesto drugo, a ne Meron.
Preporuke:
60
2
8 petak, 16 novembar 2012 16:07
posmatrac
Mene odluka nazovi suda uopste ne iznenadjuje.Iznenadjuje me mlako reagovanje naseg naroda.Da se ovo desilo hrvatima sigurno bi bili na nogama.Koliko juce kad su protesti bili zbog hapsenja Karadzica i Mladica zandarmi su tukli svoj narod.Bese i covek ubijen.
Preporuke:
90
1
9 petak, 16 novembar 2012 16:14
Zlatko Vujević @ Goran Vujević
Ovakvim driblinzima predribljat ćete samo vlastiti narod,ali i ono do čega je vama najviše stalo:srpski interes.Ali,nema veze,nama odgovara takav "nogomet"...
Preporuke:
6
86
10 petak, 16 novembar 2012 16:16
pečorin
"Na sramotu čitavog pravednog sveta..."

Meni su potpuno neverovatne, ovakve, i ovim slične reakcije na odluku haškokog tribunala da oslobodi ratne zločince koji su zločine vršili - nad Srbima. Pa to je smisao ove nakazne institucije - da presuđuje Srbima, i podstiče mržnju i činjenje zločina protiv Srba.
Meni je frapantno, i može da služi na "sramotu pravednog sveta", a naročito slobodoljubivog i pravdoljubivog srpskog naroda - da se u Srbiji šetaju,navešću samo mali broj: Hašim Tači, Agim Čeku, Nataša Kandić, Sonja Biserko, Vladimir Vukčević, Bruno Vekarić, Vuk Drašković, Čedomir Jovanović...
Preporuke:
81
2
11 petak, 16 novembar 2012 16:18
giga
Kada će u Srbiji da nekom iz "one" stvari dođe u glavu.Hrevatski zločinci su oslobođeni da bi Hrvetska "čista" ušla u EU.Zar stvarno treba biti mnogo pametan pa videti da Srbija nikad,apsolutno nikad neće ući u EU.Zar nije vreme da se suspenduju svi pregovori sa EU,da se najuri,ali stvarno najuri svaki vid saradnje sa nazovi sudom u Hagu.Takođe da se otvori pitanje genocida upotrebom municije sa uranijumom.Ne treba da se gđa.Slavica ,palijativno,pravi se nevešta o povećanju smrtnosti od karcinoma.
Preporuke:
72
1
12 petak, 16 novembar 2012 16:20
MR
E pa sad požurite da se što pre nađete u tom društvu bez alternative. Želim Srbima ui Srbiji svaku sreću, treba će im.
Preporuke:
61
2
13 petak, 16 novembar 2012 16:26
Dag
To je imperijalna pravda. Hrvatski generali ne mogu biti krivi po defeniciji, jer su samo sprovodili akciju smišljenu u SAD sa jasnim geostrateškim i istorijskim ciljem. Sud je osnovan da tu zločinalku akciju legalizuje. I učinio je to. Sudija tačno zna od koga prima platu i za šta je unajmljen.
Preporuke:
70
2
14 petak, 16 novembar 2012 16:29
miroslav
ma ko je tu bre border line?
ako je išta skandalozno,onda je to pisanje ovakvih "pisaca" koji žele prikriti srpsku odgovornost za srpske zločine protiv civilnog stanovništva u hrvatskoj! ta doslednost graniči s nečim što je možda bolje ne imenovati...-A KO SI BRE TI? AKO SI SRBIN ONDA SI IZDAJNIK.AKO NISI PRESTANI DA PROVOCIRAS.
Preporuke:
35
4
15 petak, 16 novembar 2012 16:38
balvanijada
Eto šta nam naša pobuna na balvanima donese.
Nista drugačije ni na jugu neće biti i škola i učitelji su isti.Još samo nedostaju Šolević i klapa.
Preporuke:
7
76
16 petak, 16 novembar 2012 16:39
SRB
Politika zapada prema Srbiji je odavno poznata.Imamo kratko pamcenje i zaboravljamo sta je zapad uradio "90-tih.Prvo mucenje sankcijama a onda varvarsko bombardovanje.Neverovatni su nasi politicari koji misle da se tu nesto promenilo i ne odustaju da im se dodvoravaju.Spas je kao sto rece autor i neki komentatori okretanje na drugu stranu.Cudi me i dopustanje iznosenja nekih komentara koji direktno vredjaju i nipodostavaju ceo narod!To govori koliko smo tolerantni.Ali ne treba biti preteran u tome.
Preporuke:
47
3
17 petak, 16 novembar 2012 17:02
siniša br.1.
U Švedskoj i Nemačkoj se kaže mobing, u Britaniji buliing, a znači zlostavljanje. Postoje definicije zlostavljanja i postoji i način kako se suprostaviti zlostavljanju. Najopsanije zlostavljanje je ono zlostacvljanje kad žrtva se identifikuje za zlostavljačem i solidariše se sa njim.
Ono što mi imamo danas i dvadesetak godina je zlostavljanje od u početku Vatikana i Nemačke, a kasnije SAD. Danas postoji čitava mreža od EU suda u Hagu do ove fukare oko nas koji nas zlostavljaju kao narod i državu.

Mislim da na Internetu ima definicija mobinga koji je sindikat Nezavisnost vrlo pregledno dao, i način kako mu se suprostaviti. Predlažem da prvo svi, a potom naša vlada i predsednik pročitaju kako se suprostaviti mobingu. Prvo i osnovno je da se o toe progovori na pravom mestu. Pravo mesto je pre svega Savet bezbednosti, ali i Savet Evrope, OEBS i druga mesta i da se kaže jasno i glasno: "Nas SAD zlostavljaju i maltretiraju već dvadeset godina iz krimialih, nacionalnih, religijskih i ideoloških ...
Preporuke:
50
1
18 petak, 16 novembar 2012 17:03
@ miroslav
a ko si bre ti da bilo ko tebe treba da sluša,a?? da nećeš možda da me bombarduješ jer ti nisam po (zlo)volji??? nema više komandovanja...a gotovina je slobodan čovek!
Preporuke:
3
66
19 petak, 16 novembar 2012 17:08
SAMO SU IMBECILI
Očekivali drugačiju presudu.
Ko još veruje da je Hag zbilja su a ne politička farsa, taj ima IQ -1.

Sad će Tadić da ode kod Ive i da pevaju:
Danas nam je divan dan
divan dan
divan dan

Ante nam je slobodan
slobodan
slobodan
Preporuke:
65
3
20 petak, 16 novembar 2012 17:09
siniša br 2.
... poriva nas zlostavljaju". Prvi uslov da se to zlostavljanje i te nepravde i ostala čuda zaustave je da progovorimo jasno i glasno. Po mogućnosti artikulisano i da direktno prozoveo i Klintona i Olbrajtovu na svim forumima sveta gde imamo pristup. Siguran sam da će biti neko ko će stati uz nas i podržati nas. Nekada su senarodi bunili protiv epravde i zlostavljanja kao na primer srbija i Jugoslavija protiv Hitlera dizanjem ustanka, sada imamo drugačiju, medijsku, međunarodno-institucionalnu, finansijsku, privrednu i propagandnu okupaciju. Kao 1941, kao 1804. treba da dignemo svoj glas. Ponosno, jesno i odlučno. Dosta zlostavljanja, dosta prikrivenog nacizma. Živela Srbija i srpski narod!

To moramo uraditi sami, a sigurno će nas neko podržati, uostalom ustknće zlotvori na odlučost.
Jer SAD i sada i EU terorišu tri četvrtine sveta i ljudi imaju nešto humano u sebi, čuće se naš glas protesta i poziv u pomoć.
Preporuke:
40
2
21 petak, 16 novembar 2012 17:15
ma ko je tu bre border line? @ miroslav
a da nisi ti baš taj,a?
Preporuke:
1
28
22 petak, 16 novembar 2012 17:23
politika zapada prema srbima
vrlo meka.ali vi to ne svatate.svatiće te kad postane stvarno tvrda!
Preporuke:
5
55
23 petak, 16 novembar 2012 17:24
covek sa klupe
-Kako rece danas jedan komentator:Danas biti Srbin je cojstvo i junastvo!!!
-Elem,a ko nam je kriv,ko nas gura u provaliju,nikako da se zapitamo?
-Odgovor je jednostavan dosisticki banditi na celu sa Borisom Tadicem,ta svita nam je nametnula omcu oko vrata.Zato danas Srbija ispasta a kako i nebi kada sunjihovi koreni duboko u drustvu.
-Imamo primer RTS-evropskog javnog servisa Borisa Tadica,gde njegove plavuse/garavuse koriste tu ustanovu u privatne svrhe,tracanja pljuvanja na sve sto je Srpsko itd itd.
-Komunizam nism iskorenilijer unuci komunista kao sto je Boris Tadic i dalje podkopavaju temelje drzave Srbije.
-Taj lik je ponizio i unistio dostojnstvo jednog naroda i samim tim mene ovakva presuda ne iznenadjuje.
-Na zalost porodice Seselj i jega samog on ce dobiti min.20 godina robije,jer je dosisticka banda u dilu sa nasim neprijateljima...
Neka je vecna slava i hvala svim zrtvama poslednjeg rata,a posebno mojim Srbima!!!
Preporuke:
49
3
24 petak, 16 novembar 2012 17:28
Zaharije Orfelin
Predlažem da Srbija da i poslednji dinar na uvoz
ludačkih košulja, pa da sve one koji još jednom
spomenu "presuđene činjenice"haškog cirkusa"Adrija",
lepo obučemo i smestimo u "Lazu".Imena im znamo,
dostupni su lečenju, a njihova izolacija je
neophodna, kako ne bi po Srbiji dalje širili
EU-ropski pandemonium, i srpski autošovinizam.
One najopasnije među njima treba izolovati
i pre nego što košulje stignu, kako bi se sprečilo
njihovo daljnje divljanje.
Preporuke:
39
1
25 petak, 16 novembar 2012 17:36
fristajlo
Ko je onda pobio na hiljade nedužnih civila, proterao više od 200.000 Srba iz svoje vekovne postojbine i ko je bombardovao izbegličke kolone Srba koji su bežali pred pogromom? Sudeći na osnovu odluke suda u Hagu, niko!

Zna se ko; Milošević.
Isto tako, on je zapalio Rim, izazavao potapanje Atlantide, zemljotres u Fukujami, nekoliko cunamija...
On je kriv i za male plate, a sumnjiva mi je i njegova uloga u aferi Agrobanka...
Preporuke:
64
1
26 petak, 16 novembar 2012 17:43
miroslav
@ miroslav
a ko si bre ti da bilo ko tebe treba da sluša,a?? da nećeš možda da me bombarduješ jer ti nisam po (zlo)volji??? nema više komandovanja...a gotovina je slobodan čovek!-JA SAM SRBIN ZGROZEN OSLOBADJANJEM ZLOCINACA KOJI SU UBIJALI MOJ NAROD.A STO SE TICE BOMBARDOVANJA...
Preporuke:
30
2
27 petak, 16 novembar 2012 18:15
Beli Orao
Orlovi neće skoro kliktati.
Preporuke:
11
1
28 petak, 16 novembar 2012 18:24
Milijana Kovačević
Praznik Đurđic hrišćanska crkva obeležava u spomen prenosa moštiju svetog Đorđa iz Nikomidije u Lidu Palestinsku, što je bilo ispunjenje njegove poslednje želje.

U vreme cara Konstantina (306-337), hrišćani su sazidali hram svetom Đorđu u Lidi Palestinskoj. Prilikom osvećenja tog hrama, prenete su i u njemu sahranjene mošti svetog Đorđa. Taj hram je više puta bio rušen i obnavljan. Po crkvenom učenju, na ovaj dan je i obnovljen hram Svetog velikomučenika Georgija u Lidi.
Srpski neprijatelji sve čine promišljeno tako i na današnji dan donosu oslobađajuću presudu ustašama.
Preporuke:
37
1
29 petak, 16 novembar 2012 18:24
protiv mrznje za pravdu
Poruka koju je srpski narod shvatio iz istorije dvadesetog veka.
Svom snagom mrzi svoje neprijatelje, uči tome svoju decu i kada dođe povoljan istorijski trenutak satri ih da ne postoje, i vrati im oko za oko zub za zub.
Preporuke:
42
2
30 petak, 16 novembar 2012 18:29
Drago - Ja
sasvim dovoljan razlog za ostavku Vlade i odustajanje od evroatlantskih integracija, pa pobogu ljudi nam pomažu da se dozovemo pameti
Preporuke:
44
0
31 petak, 16 novembar 2012 18:37
...
društveno – politička kvazielita je stvorila atmosferu u kojoj je svako Haško izručenje doživljavano kao velika nacionalna pobeda i u kojoj je formiran samoubilački politički kontekst u kome EU nema alternativu!
Preporuke:
34
0
32 petak, 16 novembar 2012 18:42
Vide Daničić
1. Ovo je pravo lice `aškog trajbunila, jevrounije i imperije zla! Nikada se u stvarnosti nismo mogli ničemu drugom nadati. A što su nas lagali prokleti kvazi političari i što su mnogi Srblji lakoverni, to su naši neprijatelji znali i dobro zloupotrebili. Sada je vreme naknadne pameti, koje nije dobro, ali se neke aktivnosti odmah moraju preduzeti! Narod nije umro zbog ove nepravedne i zločinačke presude, a politika je dužna da ga posle silnih grešaka spasava. I narod i državu! Prvo, one koji su povukli tužbu za genocid i one koji su sačinili kobnu izdajničku rezoluciju za UN - na krivični sud zbog izdaje zemlje i naroda!Dalje: odmah obavestiti UN da Srbija zahteva doslednu primenu R 1244 u rešavanju kosmetskog pitanja; otkazati gostoprimstvo kforu, jer on nije organizacija UN nego NATO; otkazati EU SSP i gostprimstvo Euleksu i obavestiti EU da
se prekidaju svi razgovori o priključivanju Srbije EU; poništiti sve dosmanlijske pregovore sa šiptarima i obustaviti dalje pregovor
Preporuke:
35
0
33 petak, 16 novembar 2012 19:05
Cmok Toronto
Srbi, niko drugi vam nije kriv.
Preporuke:
9
32
34 petak, 16 novembar 2012 19:10
Vide Daničić
2. ...koncentrisati odbrambene snage na administrativnu liniju sa Kosmet radi zaštite Srba u slučaju šiptarske agresije; zatražiti od UN istragu protiv šiptarskog zločina vađenja organa Srbima i prodaje; tužiti krvatsku i Vatikan za vekovni puzeći genocid; tužiti krvatsku za ratnu
odšetu; tužiti sve članice NATO zbog učešća u nuklearnom bombardovanju Srbije; tužiti Ameriku i sve članice NATO za ratnu odštetu; sklopiti odmah ugovor sa R Srbskom u skladu sa Dejtonskim ugovorom; zatražiti od UN vaspostavljanje prava RSK koja je bila pod zaštitom UN; poništiti sve privatizacije od 2000. g.; oduzeti dozvolu za rad stranim bankama; proglasiti moratorijum na sve kredite koje su dosmanlije uzele pod neprijateljskim uslovima za narod i državu; otkazati NATO ugovor o partnerstvu za mir; otkazati ugovor SOFA; otkazati MMF sve aranžmane; staviti van snage ugovor o saradnji sa `aškim trajbunilom i zatražiti puštanje na slobodu svih utamničenih Srba... Započeti pregovore sa Rusijom o priključivanju EAU...
Preporuke:
30
1
35 petak, 16 novembar 2012 19:27
Boris
Dragi Vlado, zar nisi čuo (znam da jesi) za onu: kadija te tuži, kadija ti sudi. Mi smo jedan slomljen narod. Mnogo mi je teško zbog toga. Za sve smo okrivljeni, a pri tome smo strašno stradali od Zapada i njegovih ispostava oko nas. Što kaže vladika Vlade, parafraziram: nadamnom je nebo zatvoreno, ne prima mi ni plača ni molitve. Pade mi na pamet i ona druga Njegoševa: Ne bojim se vražijega kota, neka ga je ko na gori lista već se bojim zla domaćega (čeda, sonja, vukova, tadića)...
Preporuke:
32
0
36 petak, 16 novembar 2012 19:27
Student
Ceo dan imam neki čudan osećaj u stomaku,ali ja nisam iznenađen ovom farsom u Hagu. Ne bi oni to organizovali da nisu znali da neće biti oslobođeni. Srpski političari su gori od njih. Sramno blaga izjava predsednika iz Bajčetine,a A.Vučuć pobegao u Kanadu.
Preporuke:
38
2
37 petak, 16 novembar 2012 19:48
Tanin
@Vide Danicic:

Slazem se sa svime sta ste naveli, ali prije nego se pocne treba sadasnju vlast milom ili silom najuriti; pohapsiti sve anti-srpske NVO; pohapsiti ili najuriti svih onih koji su aktivno ucestvovali u propagandi protiv srpskog naroda; penzionisati svu t.z. intelektualnu elitu koja se, umesto da pokazuje put narodu, zabila u misju rupu i samozadovoljno ceka da joj Tadic i co. kao i Nikolic i co. dadu nesto mrvica da bi prezivela. Nema vise iluzija: ili ova banda na vesala ili ce Srbija biti na vesala - prije nego kasnije.
Preporuke:
27
0
38 petak, 16 novembar 2012 20:05
s.p.Lajković
Ovo je samo nauk nama Srbima o medjunarodnim odnosima i medjunarodnom pravu .U se i u svoje kljuse - ali ih pre toga jednom,pošteno, upozoriti !
Preporuke:
18
0
39 petak, 16 novembar 2012 20:25
???
Mene licno bas nesto i ne dotice to njihovo oslobodjenje. Pre mislim da su to bacene pare. Njima i njihovima, tom nacinu razmisljanju ubrzano vreme istice. Jedan primer: izgleda da u Fort Noksu, prema Faktima, nema zlatnih poluga (na primer, Nemackih). Sta ce da svi oni da rade bez zlatne podloge? I druge velike prevare su na vidiku. Sta im vredi ta hartija? Kako ce preziveti u svetu vrednijih, vestijih, demografski, sirovinski i uskoro tehnoloski mnogo vecih i u usponu? Ali ta pitanja neka oni resavaju a pobedjuju kao sto pobedjuju. Svako strada od svoje srece...
Preporuke:
22
1
40 petak, 16 novembar 2012 20:44
OKi
A Vojislav Šešelj leži zbog zapaljivih govora.
Preporuke:
40
0
41 petak, 16 novembar 2012 20:45
old fashion Srbin
o svemu ovome mislim isto što i većina komenatora (osim par bednih provokatora), pa da ne ponavljam isto. Dodao bih da iѕ ovoga možemo iѕvući i neku korist:
1. iskoristiti ovakva iskustva da se Srbima utuvi u glavu da nikad više đinđićevsko/tadićevske krtice ne puštaju na vlast.
2. podsetiti Ruse na sve ovo kad sledeći put bude na stolu osnivanje nekog međunarodnog suda koji traži ruski potpis.
3. sačekati što spremnije neizbežan raspad evrounije koji nastupa ubrzano i silovito, a onda kad opet sve karte budu na stolu, biće prilike i za pravdu za gotovinu i njegovu ekipu.
Preporuke:
31
0
42 petak, 16 novembar 2012 21:46
Milan Purić
"Po sada istorijski utvrđenim činjenicama, a i iz memoara neposrednih učesnika (Kol, Genšer, Tuđman, Sušak, De Mikelis, Izetbegović, Rugova, Tupurkovski, Jović), do krvavog raspada Jugoslavije došlo je voljom međunarodne zajednice oličene u EU (pre svega Nemačke) i SAD. Nije tajna da su Slovenci, Hrvati, Muslimani, Makedonci, a potom i Šiptari, u dogovoru sa međunarodnom zajednicom, razbili članicu UN i relativizovali pitanje mešanja u unutrašnje stvari neke države i nepovredivost granica kao osnovno načelo međunarodnog prava. Ovakav nesankcionisan potez omogućio im je da se tako ponašaju po celom svetu, primenjujući pravila koja su na nama isprobali. Priča o Srbiji i Srbima kao dežurnom krivcu morala je da bude kreirana zarad njihove koliko-toliko demokratske javnosti. U poslednjem činu razbijanja SFRJ i demonizaciji Srba i Srbije – bombardovanju SRJ 1999. godine"
Iz mog teksta : http://www.nspm.rs/srbija-i-nato/milosrdni-nekom-andjeo-a-nekom-djavo.html
Preporuke:
21
0
43 petak, 16 novembar 2012 21:52
folker
@danicic,@tanin@etc-
neocekivana reakcija u srba, na ocekivano oslobodjenje hr. aktera "oluje".odustati od eu integracije, ukinuti ovo-ono - sve! nije li to vracanje na nivo albanije 70-setih, kada je ex yu (i srbija u njoj) bila sredenje razvijena evropska drzava?za sve sto nam moze biti (i bilo bi) uskraceno, mozemo dobiti zamenu iz kine i rusije. doduse, mozemo kao clanovi ekspedicije leteteti u svemir, ali se moramo naviknuti i na "ladu" i "kamaz". mercedesi ce biti visestruko skuplji. objasnite deci, kako bismo ziveli. objasnite kako ne mozemo preko dunava, u madjarsku, rumuniju, bugarsku, grcku, albaniju (???!!! ej bre!), crnu goru... ma, sta se ljutim na komentare. politicari (vlast) mora da zrtvuju nesto licno, (da zaboli) za napredak srbije, a ne da otvaraju racune na kipru...
Preporuke:
2
20
44 petak, 16 novembar 2012 21:59
Milan Purić
"Udarna pesnica međunarodne zajednice u borbi protiv Srbije bili su ljudi kao što su Bil Klinton (poznat i po aferi Levinski), Helmut Kol (pravosnažno osuđen od nemačkih sudova za korupciju), Toni Bler (optužen u aferi prodaje lordovskih titula), Žak Širak (pravosnažno osuđen za korupciju dok je bio gradonačelnik Pariza). Drugim pre svega malim zemljama trebalo je ukazati na sudbinu koja ih čeka ukoliko se usprotive takvoj međunarodnoj zajednici. Pre 1999. godine nametnute su nam sankcije za događaje koje je inicirala međunarodna zajednica. Raspad SFRJ i građanski ratovi koji su usledili naneli su nesagledivu štetu i direktno uticali da se Srbija nađe u političkom, privrednom i civilizacijskom zastoju."
Iz mog teksta :
http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/srbija-i-takozvana-medjunarodna-zajednica.html
Preporuke:
16
0
45 petak, 16 novembar 2012 22:11
A.Č.
Na sramotu čitavog pravednog sveta hrvatski generali koji su predvodili etničko čišćenje Srba iz Republike Srpske Krajine u zločinačkoj operaciji nazvanoj „Oluja“ oslobođeni su od strane Haškog tribunala svih tačaka optužnice! Ko je onda pobio na hiljade nedužnih civila, proterao više od 200.000 Srba iz svoje vekovne postojbine i ko je bombardovao izbegličke kolone Srba koji su bežali pred pogromom? Sudeći na osnovu odluke suda u Hagu, niko!
Preporuke:
18
2
46 petak, 16 novembar 2012 23:20
KUKULELE
Očigledno je da se ne radi samo o odluci Haškog tribunala, već o odluci čitavog Zapada da se kolektivno kazni jedan narod. Ta ista Evropa, koja se navodno zalaže za poštovanje ljudskih prava, oslobađa istinske zločince i pušta ih na slobodu.


Čemu sad ovo čuđenje, i ostrašćene reakcije?!

Pa tzv. sud je ostao dosledan samom sebi. Ništa novo, a verovatno i na kraju krajeva DOBRA VEST.

Setimo se da je "general" iz "tamnice" pozvao Hrvate da glasaju za ulazak u EU. Protivusluga, odn. moranje.
Preporuke:
12
0
47 petak, 16 novembar 2012 23:26
@ A.Č.
onomad si čini mi se postavio dobro pitanje - zašto je Biljana P.podržala Izetbegovića za predsednika, iako nije izabran.

mislim da sam ti našao objašnjenje (lukavost dotičnog?):

POSLE IZBORA

...Drugo, upravo smo mi predložili Izetbegovića za prvog predsednika Predsedništva. Smatrali smo da prvi predsednik treba da bude iz redova muslimanskog naroda i da je to upravo Izetbegović, kao njihov autentični predstavnik, iako je Fikret Abdić dobio više glasova na izborima. I upravo sam ja predložio Izetbegovića, i to javno, u televizijskoj emisiji, u razgovoru sa novoizabranim članovima Predsedništva. I potrudio sam se da to artikulišem probranim rečima i što je moguće ubedljivije. Tako smo tih prvih dana zaista verovali ne samo u zajednički život nego i u zajednički i uspešan rad.
Preporuke:
5
0
48 petak, 16 novembar 2012 23:29
Patriota iz Toplice
Ako i posle ovoga g. predsednik Srbije, njegova desna ruka, vesnik bolnih kompromisa Vučić i karijerista bez premca, profesionalni političar Ivica nastave sa EUropskom mantrom, oni nisu samo nastavljači Tadićevih budalaština i slepi kod očiju, oni su jednostavno izdajnici svog naroda koji ne smeju vladati Srbijom! Sećaš li se gospodine predsedniče tvog nekadašnjeg gnušanja hapšenjem srpskih branilaca, znaš li koliko ih je ubijenih u Hagu, da li si kao predsednik Srbije upitao kada će se okončati nepravda i najogavnije gaženje ljudskih prava tvog kuma, stidite li se vladari Srbije bar sada privođenja supruge Ratka Mladića jer su joj u stanu zaboga našli generalove pištolje, da li vas je sramota Radovana Karadžića i njegovog tamničenja?Hoćeš li gospodine ministre policije da se i dalje smejuljiš Ketrin dok ti žene u crnom paradiraju Beogradom i vređaju Srbiju? Poslednji je čas da se pokajete i zatražite oproštaj od svog naroda, da zamolite za oproštaj i pomoć Rusiju!Pokajte se, Srbija je na umoru!
Preporuke:
18
0
49 petak, 16 novembar 2012 23:29
@A.Č.-nastavak
Kada sam se vratio u Sarajevo, već posle nekoliko dana desio se prvi događaj koji me je iznenadio. Izetbegović se pojavio u mojoj kancelariji i progovorio o mogućnosti koalicije između SDS-a i SDA. Kada sam naivno upitao: „A šta je sa Hrvatima?", samo je odmahnuo rukom i izašao jer je očigledno shvatio da ne razgovara sa pravim čovekom o pravim stvarima. Meni se nikada više nije obratio sa sličnim predlogom. Uskoro, međutim, zajedničko istupanje na sednicama Predsedništva, naročito Kljujićeva podrška Izetbegoviću, nagovestilo je buduću muslimansko-hrvatsku koaliciju.


...Muslimani u Čikagu primili su me domaćinski i prijateljski, ali čikaški ogranak HDZ-a već tada nije prihvatio moje gostovanje.


str. 59,60

prof. dr Nikola Koljević
STVARANjE REPUBLIKE SRPSKE

(Nikola Koljević-POČETAK POČETKA)
Preporuke:
10
1
50 petak, 16 novembar 2012 23:45
Dragoslavić
Treba da se radujemo odluci sudija u Hagu! Jasno su nam saopštili da za Srbe važe druga pravila.
Dakle, braćo:
-prekid saradnje sa Haškim sudom
-suspenzija pregovora sa evropskom unijom
-proglašavanje Kosmeta okupiranom teritorijom
-zahtev savetu bezbednosti UN da se poštuje rezlucija 1244 i da istraga o organima pređe pod kapu UN
-bliska saradnja sa RUSIJOM i Kinom i
definitivno okretannje PRIJATELjIMA (BRIKS).
Preporuke:
17
0
51 subota, 17 novembar 2012 00:06
Rin o-o to
Praksa zavere protiv srpskog naroda je ostvarena odavno (i to je važno) a danas je samo medijski formalizovana, bizarno kiptećim sadizmom. Fašista (psihopata) ne može dugo da igra u rukavicama. Genocidne poruke prema srpskom narodu odavno su poslate i realizovane su . Sve je poznato, sve smo već proživeli, videli i napisali. Sinoćna misa (po mraku – kjuklusklanovski, prim. Bob Dilan), kao homogenizacija na zločinu i današnja presuda su dovoljni za neku buduću elaboraciju kada je sudbina hrvatskog naroda u pitanju. Srpsku tragičnu smo apsolvirali. Naime, Hrvatima se već četvrti ili peti put...
Preporuke:
15
1
52 subota, 17 novembar 2012 00:09
Rin o-o to
... u poslednjih 100 godina ukida pravo da se vrate u humane civilizacijske tokove. I umesto da im se da lek, oni ih „opetovano“ hrane otrovom (kolektivno) što je monstruozan postupak prema jednom narodu, koji euforičan, bez ijedne kritičke sumnje svesno pristaje da tu ulogu igra, samo zato što je ona antisrpska. Za moj narod, srpski, se više nebrinem. Znaće on (koliko god da odavde neki sumnjaju u to). Ali Hrvati srljaju, anestezirani i bez uvida u sopstveni otklon od civilizacijskog poretka i istovremeno su antisrpski manični. Besnilo! Besno krdo treba hraniti i to je problem onih koji ih otrovom "nagrađuju". To vide i oni koji u konfiguraciji sveta učestvuju na nekoj drugoj osnovi. Njima je poslata ova poruka a ne Srbima. Srbi su tu poruku primili odavno!
Preporuke:
16
0
53 subota, 17 novembar 2012 00:13
Zoran
Kako su nas vesto prevarili i preveli zedne preko vode. Naime, svi oni nesrpski tzv ratni zlocinci su u stvari bili samo mamci za srpske politicare da pohapse sve Srbe optuzene od strane haskog tribunala. Sada kad smo isporucili sve, oni (NATO) ce pustiti sve a osuditi samo Srbe. Kakva je to zavera i kakva je to skola za nas Srbe. Nemoze se zapadu nikada verovati. Oni nas tretiraju kao nizu rasu. Na isti nacin je slucaj sa EU. Ako budemo ispunjavali uslove koje oni postavljaju za ulazak u EU, Srbija i srpski narod ce nestati. Da se kladimo? Srbija ce opstati jedino ako se posveti sama sebi, u se i u svoje kljuse. Bice tesko ali cemo opstati. Sve male drzave i narodi koji udju u EU, ne bi trebalo da se raduju, jel za koju godinu ih nece biti. Bice asimilovani od strane vecih naroda, izgubice svoj identitet i drzavu. Trazice svoja prava i drzavu ali ih nece dobiti. Ucite iz istorije. Slovenci su bili konjusari Austrijancima dok im Srbi nisu dali drzavu. Istorija se stalno ponavlja.
Preporuke:
18
2
54 subota, 17 novembar 2012 02:02
Turas
Mi nikako ne možemo da svatimo da smo nacinalno indolentna masa sa kojom se najlakše manipuliše.Zato je i ovakva presuda planska i u konteksu vekovnog planiranja protiv tzv.srbske hegemonije na Balkanu Otuda i 5oktobarska"revolucija"koja nam dovodi DOSovce kao 5tu kolonu na vlast u Srbiju.Nacionalna rvatska kohezija se pokazala kao jedinstveno "sredstvo"zapada protiv Srba.Koja je podupirana još u brozovsko vreme Vatikanom i zapadnom Alijansom.Da danas srbsku vladu tobože iznenađuje ovakva presuda haškog tribunala Da ova vlast je iole ozbiljna ona bi sutra radikalno postupila,povodom ovakvog otvorenog pljuvanja u lice Srbiji.Ali gospodo tipkači(učimo rvatski to je cilj)videćemo otromboljeni nastup Tomine blede politike.Zato se i ne čudite otkuda sva ova sprdnja prema Srbiji.
Preporuke:
11
1
55 subota, 17 novembar 2012 02:13
Mile Bre
"To je razlog zašto bi država odmah trebalo da reaguje i da prestane sa pogubnom politikom „Evropska unija nema alternativu“."

Svima nam je odavno jasna politika "zapada" prema Srbiji i Srbima. Život Srbina je najbagatelniji u celom svetu, bilo da su životi izgubljeni u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, KosMet-u ili bombardovanju. Ako pak ovo nije jasno političarima na vlasti, onda nisu dovoljno vidoviti, pa ne zaslužuju da vode politiku Srbije. Ukoliko pak znaju odnos "zapada" prema Srbima, a ne menjaju državnu politiku, onda svesno guraju Srbiju u provaliju. A i oni su uglavnom samo "bagatelni" Srbi.

I kada bi Srbiji, ovakvoj kakva je sada, bio na domaku ulazak u EZ, ta Hrvatska kao nova članica te zajednice, zasigurno će osporiti pristup Srbije, a sve po nalogu Nemačke i satelita. To je neki revanšizam za sve izgubljene ratove koji su vođeni protiv Srbije.
Preporuke:
10
0
56 subota, 17 novembar 2012 04:05
Tijana
Dragi moji sestre i braćo u Hristu,jadan je narod naučen da mrzi, kada vidimo gde je to odvelo hrvatski narod setimo se reči našeg bl.poč. Pavla opraštajmo ali pamtimo. I ne idimo tim putem zla i krvi. Budućnost nije decenija pred nama nego vekovi, daće Bog i večnost, ako opravdamo ime ljudsko. Budućnost nije EU,okrenimo se konačno sebi i svom spasenju,neposrednom i krajnjem. Ulazite li, dragi moji, u njihove trgovine, hranite li nemani koje nam i dalje rade o glavi. Zaborav je zločin, ne činimo ga ni za Jasenovac, Krajinu,Sarajevo,za decu koja su stizala u sanducima iz Slovenije,dug je spisak, sve nam je to činjeno kada smo odlučili da više ne budemo žrtve. Učimo li svoju decu da vole Istinu i Pravdu, da li je istorija koju pišemo naša ili napisana perom neprijatelja naših. Pamćenje je naše ali je kazna- osveta Gospodnja, pravde među ubicama, pedofilima, lažovima nema i ne treba je ni tražiti. Ni u društvu sa njima biti. Pokažimo javno, mirnim protestom da osuđujemo zlo.
Bog nam pomogao
Preporuke:
14
2
57 subota, 17 novembar 2012 07:51
Mikula Mali
E kad bi mi bili država koja počiva na pravu ne bi nam se dešavalo ovo što nam se dešava i što će nam se dešavati!Ima samo nešto što izgleda svi zaboravljaju.Boga i vreme niko nije prevario, pa nećemo ni mi a ni oni!
Preporuke:
7
0
58 subota, 17 novembar 2012 08:26
Brane2
Možda ću mnogima ovde zvučati kao večiti buntovnik ali meni se ovaj rasplet čini pozitivnim ispod crte.

Nije idealan naravno, ali:

Kada ste pre toga čuli da se po nekom tzakvom pitanju čak i Nataša Kandić i Karla del Ponte stave na stranu Srbije ?

Očigledno je, da se radi o "kuhinji" u kojoj su Hrvati nešto dobili. Indikastivan je i stav USA, koji govori dosta o pozadini stvari.

Ali, hrvatska je time dobila ništa više od par piona, za koje ceo svet zna, da je strasno navezana i da je zbog toga spremna da ih debelo plati.

A, koliko vidim, Josipović između redova sprema javnost na to. Posledice Oluje će morati da budu sanirane.
Preporuke:
3
2
59 subota, 17 novembar 2012 10:24
radmila ninić
Svi nemački mediji su u udarnim vestima preneli da "predsednik Srbije nije pred kamerama komentarisao presudu jer Srbija ne želi da ugrozi evropske integracije". O presudi se pred kamerama izjašnjavaju samo neki sporedni akteri. Aktuelna vlada je gora od svih dosadašnjih, ona će - ako ne bude bila sprečena na vreme - zacementirati propast srpske države.
Preporuke:
11
0
60 subota, 17 novembar 2012 12:00
Brane2
@radmila ninić:

Baš to je znak racionalnog, trezvenog, odmerenog ponašanja predsednika.

Sod je uradio šta je uradio. Predsednikova galama i preterano emotivni odzivi tu ne mogu NIŠTA da doprinesu, a mogu da štete Srbiji.

Ako je tako, zašto bi zbog toga slabio srpske pozicije svojim istupima ?

Srbiji sada trebaju prilivi, pasrtneri i stabilnost.

Ili možda mislite da vaša plata, penzija ili drugi prilivi nemaju nikakve veze s tim ?
Preporuke:
6
11
61 subota, 17 novembar 2012 13:23
boban
Mi smo vec propali kao nacija.Samo vi koji zivite u Srbiji to jos niste saznali.
Procitajte intervju Spasoja Jovanovica u Pecatu,gde covek koji je dugo zaposlen u RTS govori koliko i kako Tijanic radi protiv interesa Srbije.Zabranjene su emisiju koje govore o Srbima kao zrtvama.Potencira se hrvatska i muslimanska "istina".Patriote se otpustaju ili guraju u zapecak.U sred Beograda!
Organizovano se unistava duh i svest Srba iznutra.
Preporuke:
14
1
62 subota, 17 novembar 2012 14:07
Vera Sobat
Gospodine Vujevicu, PRAVA SRAMOTA i PRAVI SKANDAL su srpski narod i srpski politicari!

Srpski politicari DS i Boris Tadic koji se setao po bivsoj JU, i IZVINJAVAO se u -
NASE IME, Kroatima,Bosnjacima a neki iz njegovog tabora i siptarima!!

Izvinjavao se Boris Tadic u nase ime kroatskim zlocincima, a mi Srbi u Srbiji i pogotovo u BGD, smo CUTALI !!!

Pa eto mi Srbi NEMAMO alternative, rece nam Boris!!!

Kroati ocogledno = IMAJU !!!!

I sada nama Boris Tadic SAVETUJE da MORAMO da nastavimo sa politikom -
POMIRENJA !!!! .......a vidim BGD, "se puni narodom,demonstracije su u toku, slobodarski srpski narod", NECE vise da trpi PONIZENJA i PLJUVANJE u lice kako "demokratske EU" tako i raznih BISERNIH i KANDIRANIH "dama"!!!

"BRAVO" narode moj sto si se setio da pogledas u Enciklopediju i procitas sta znaci pojam: SVEST i PONOS naroda!!!!
Preporuke:
5
0
63 subota, 17 novembar 2012 14:08
dnevnik
Prema informacijama iz Londona Hrvatska sada ima 420 tenkova, 2.034 artiljeriska oružja, 605 armiramih vozila, 47 aviona i helikoptera, i to je sve najsavremenije naoružanje, uz namomenu da su u akciji na Krajinu hrvatski vojnici nosili američke uniforme i najnoviju američku opremu za komunikaciju. Sve su to potvrdili i pripadnci UN trupa tada u Krajini. Drugi razlog je što Hrvatska nije želela da svet vidi žrtve njene ofanzive. Knin i cela Krajina nemilosrdno su bombardovani, civili ubijani, izbegličke kolone gađane, izbeglice maltretirane i ponižavane.
Preporuke:
9
0
64 subota, 17 novembar 2012 14:10
dnevnik
Danas je u sedištu UNPROFOR-i u Zagrebu potvrđeno surovo maltretiranje izbeglica prilikom prolaska konvoja kroz Sisak (maršuta je dogovorena između predstavnika UN-a i hrvatskih vlasti). U stvari, priču je u javnost prvo pustio novinar Asošijeted presa koji je detaljno izvestio o tome kako je hrvatsko stanovništvo zasipalo konvoj ciglama, kamenicama i đubretom, razbijajući automobile prestrašenih izbeglila, pljujući ih i pljačkajući. („Vrisak jedne pogođene Srpkinje izazvao je krik oduševljenja u gomili pored puta.") Sve to posmatrali su hrvatski policajci uz očigledno odobravanje, ali i policajci UN-a koji su, kako kažu, bili „ovlašćeni samo da registruju ono što se događa, a ne i da reaguju".


str.254 (TOM II.)

Prof. dr Nikola Koljević
STVARANjE REPUBLIKE SRPSKE
Preporuke:
12
0
65 subota, 17 novembar 2012 14:12
dnevnik
Naši obaveštajci dostavili su nam izveštaj UNPROFOR-a od 31. jula u kome se kaže: „Hrvatska vojska nalazi se u prvoj borbenoj gotovosti na području Karlovca i Ogulina", ...

Dakle, u UN-u su znali da će do napada doći, ali su UN još jednom jednostavno poklekle pred interesom SAD. Americi odgovara hrvatski napad iz praktičnih razloga - ....


str.244 (TOM II.)

Prof. dr Nikola Koljević
STVARANjE REPUBLIKE SRPSKE
Preporuke:
11
0
66 subota, 17 novembar 2012 15:44
ZoranR
Meni ona slika iz Zagreba liči na onu iz 1941.kada su nemački vojnici ušli u taj grad.Sreći nigde kraja,a šta se u stvari slavi?!Ovih dana čitam tekstove o stanju u Srbiji i Evropi pred i utoku balkanskih ratova, kao i prvog svetskog rata.Sve se ponavlja. Kakva Hrvatska,Slovenija,Bosna,Crna gora,Makedonija. Pa to su sve veštačke tvorevine za jednokratnu, privremenu upotrebu.Cilj je,kao i do sad,slomiti srpski narod i srpsku državu što i nije tako jednostavna stvar,a pokazalo se to već više puta u 20.veku.Mali miševi se raduju,a nisu ni svesni u kakvu mišolovku ponovo ulaze.Treba našoj deci u školama više pričati o dešavanjima tokom 20.veka i borbi naših predaka koji su u mnogo gorim i težim situacijama,uz Božiju pomoć, ipak na kraju izlazili kao pobednici.I nemojte zaboraviti: BEZ GOLGOTE NEMA VASKRSENjA!!!
Preporuke:
12
1
67 subota, 17 novembar 2012 20:18
Patriota iz Toplice
Pošto se i g. tužilac Vukčević usudio da kritikuje "presudu" suda kome je sve ove godine bez trunke stida služio, nije u redu da budemo uskraćeni za komentar g. Bruna Vekarića. Hajde, g. Bruno, recite da ovo stvarno ne doprinosi pomirenju i stabilizaciji u regionu, zar ne? Ili ste možda došli do saznanja da su ipak Srbi iz Krajine, i, naravno, Slobodan Milošević skrivili greh za koji su suđeni nevini hrvatski generali.Tu bi mogla i g-đa Biserko da doprinese neophodnoj katarzi Srba koja je pred vrhuncem, pročišćenje samo što nije nastupilo. A mogao bi i g. Zorić (on je baš super lik, odmah uz bivšu Tadićevu ministarku pravde) da malo pripreti, kao i g. Homen. Posebno on, delovaće umirujuće.Zamislite kad bi on sada rekao: "Odgovor na ovu nepravdu biće ...strašan!" Još ako Tijanić pokrene akciju i iskoristi moć "javnog servisa"...
Srbijo, mati, probudi se, daj snagu svojoj deci da se ujedine i presudno odupru nepravdi i izdaji! Za krst časni i slobodu zlatnu! Živela slobodna Srbija!
Preporuke:
7
0
68 subota, 17 novembar 2012 21:46
kaca
Teška srca moramo da se ipak zahvalimo sudiji Meronu i njegovom Veću JER VIŠE DILEME NEMA :ISTERAN SA OGNJISTA ,OPLJAČKAN ,OJADJEN ,UBIJEN, ISKASAPLJEN SRBIN JE SAMO DOBAR SRBIN (KOMENTARI NEMAČKE STAMPE)!
Da li još ima neko ko u to može da NE POVERUJE ?
Hvala ovom Veću što nas je još više učvrstilo u uverenju da nam nije mesto u tom Društvu i da delenje pravde koji oni praktikuju nanosi civilizacijsku štetu Srbskom narodu!
Samo nije problem u njima , njih smo već sve sagledali PROBLEM JE U NAMA I NASEM PRISTAJANJU NA SVA PONIŽENJA I ODUSTVU ODGOVORNOSTI ZA OPTUŽENE SRBE U HAGU.
PS: Uskoro očekujmo oslobadjajuću presudu i za Haradinaja i pojavi u pregovaračkom timu !
Da li će nas i takav ,eventualni,cinizam EU pokolebati na putu u Evropski Raj ?Odgovor je većini sa ovog bloga poznat!
Preporuke:
8
0
69 nedelja, 18 novembar 2012 00:43
Mirko
Ne znam otkud Vujeviću moralne nekorektnosti da Gotovinu naziva zločincem a Oluju zločinačkom akcijom. Gotovina je profesionalni vojnik koji je vojnu akciju proveo brzo i profesionalno, bez puno žrtava. Nakon akcije pušteno je 30.000 zarobljenih Srba vojnika, odluka bez presedana u novijoj historiji ratovanja.

Usporedimo to sa Mladićem koji je u istom vremenskom periodu pobio 8.000 civila a njega smatrate herojem. Da je umjesto Gotovine bio neko drugi žrtve bi se brojale možda u desetinama hiljada.

Također otkud pravo da se akcija oslobođenja državnog teritorija označava zločinačkom akcijom. Ima li morala na vašoj strani da priznate neke stvari. Bi li i srpsku vojnu akciju oslobađanja Kosova nazvali zločinačkom akcijom?

Zločini su se desili 3-7 dana nakon što je vojska otišla (u BiH) i masovno se vraćali prognani Hrvati. Svi znamo da su zločini počinjeni iz osvete za istjerivanje. Naravno da postoje krivci i oni će kad tad pred lice pravde. Ali krivci nisu Oluja i Gotovina
Preporuke:
1
16
70 nedelja, 18 novembar 2012 10:59
volim srbiju
Ako je i od Haga mnogo je brate. Mada smo mi ocekivali takav scenario to se i dogodilo,kolikosu ti ljudi ustvari zlocinci ja ne mogu da poverujem.
Preporuke:
7
0
71 nedelja, 18 novembar 2012 18:47
Ludi Vanko sve luđi i luđi
Zakasnio sam.Ali i to ima svoje dobre strane.Vidim kako se ujedinjujemo.Zlo nas spaja.Mi koji u svemu i nad svačim imamo sto varijanata i koji , samoubilački biramo stotinu stranaka,ovde smo postali istovetni.Svi osećamo da neko hoće da nas satre i da nam radi o glavi.Kad bismo, i kad je politika u pitanju, našli zajednički jezik?Nema velike ličnosti.Ova sića od politikanata je pravi izraz naše nesloge.Velika ličnost nam fali.
Ali nešto drugo sam hteo "da rečem".Šta ako oni na ovaj način pripremaju oslobađajuću presudu za Šešelja.Ne mogu da ga osude,a moraju da ga kazne jer će platiti sve godine tamnovanja, pa traže način da ga se reše a da ih ne košta.Osude ga tačno toliko koliko leži i puste.Hravatima plate a njega najure.Da nas smire.Nas ili Hrvate, svejedno.Ili će ga utamničiti još više da nas srozaju u blato.Niste nizašta , možemo da vam radimo šta hoćemo:niste jedinstveni kao Hrvati i možete da nam pljunete pod prozor.Možda treba i na tu stranu.Ovaj svet je do srži truo.Kandi.
Preporuke:
6
0
72 nedelja, 18 novembar 2012 19:11
Ludi Vanko sve luđi i luđi adminisz'tratoru
Šta je ?Nisam ništa zgreio ja.Samo oni a vi me ne puštate.
Preporuke:
1
0
73 ponedeljak, 19 novembar 2012 21:42
ivan3012
Ovo bi za inteligentnog politicara ali koji prevashodno treba da bude MUSKO-sa svim pripadajucim atributima bio izvanredan razvoj dogadjaja..Da sam koji slucajem predsednik ucinio bih sledece:

1.Odmah ucutao i nikakve reakcije na sramotu nanetu u hagu.
2.Hitna molba da me odmah prime Medvedev i Putin zajedno.
3.Njima sledece;SRBIJA Ide NA ILI-ILI.Jeste li iza nas?
4.U slucaju potvrdnog odgovora nikom nista ne bih objavio,cak ni narodu.
5.Mirno i bez ikakve reakcije sacekao oslobodjenje haradinaja.
6.Zabranio sve eventualne protestne skupove,i bilo kakvu osudu haskog kazamata.
7.Naredio da cela nacija ovo proprati potpunim mukom.
8.A ona BUM! Kratko 5-minutno obracanje naciji u kome bih rekao sledece:
Kao predsednik izabran od strane Srpskog Naroda,IZJAVLJUJEM PRED LICEM NACIJE DA VISE NE POSEDUJEM MANDAT OD NARODA DA ODREDJUJEM NJEGOVU DALJU SUDBINUN POSLE SRAMNOG I NECUVENOG VREDJANJA SRBIJE.KAO JEDINI VLASTAN DA ODREDJUJE SVOJU SUDBINU NAROD IDE NA REFERENDUM-ODMAH!
Preporuke:
3
0
74 ponedeljak, 19 novembar 2012 21:55
ivan3012
9.Referendumsko pitanje u 3 reci: EU ILI RUSIJA? Zaokruzite put kojim Srbija treba da krene.
10.Na zapadno dranje i buku leden odgovor:5 Oktobra 2000 godine u Srbiju je stigla demokratija uz vasu svesrdnu pomoc,i Srbija vam na tome beskrajno zahvaljuje.U duhu vasih slavnih demokratskih tradicija dao sam Srpskom Narodu najdragocenije sto jedna demokratija nudi!PRAVO DA SAM ODREDI SVOJ PUT!
Ja niti bilo ko drugi nema prava da se u to mesa.
10.Po tom suspendovao sve pregovore.kako sa eu,nato, tako i sa kosovom.Bez ikakvog objasnjavanja bilo kome bilo cega.
11.A onda pozvao ceo Srpski narod na ulicu da mi da podrsku!
Dalje bi sve islo samo po sebi..Naravno odmah Rusko vojno prisustvo..A eu porucio da nista ne brine,da je samo mala zamena prioriteta u pitanju..I dalje ostajemo verni evropskom putu u nekoj daljoj perspektivi..Oko 2050.Ako ih bude...
E, ali za ovo se traze junaci,a ne iz skole djaci/kako rece Veliki Knjaz Milos/..A "diplomci"-jos manje!
Preporuke:
4
0
75 ponedeljak, 19 novembar 2012 22:12
ivan3012
Posle ovoga svi narodi sveta bi rekli:BRAVO SRBI!
Jer svi narodi i svi ljudi sveta bili oni beli,crni,zuti,dobri ili losi-znaju da cene hrabrost i odlucnost..Jednog malog i junackog naroda koji je resio da svoju sudbinu uzme u svoje ruke,a nasi stari bi sa nebeskih visina-ovo propratili osmehom..Jer jedamput se mora uspraviti!Bili bi postovani,verovali bi u sebe,i konacno bi se ujedinili! Bili bi SRBI! SRBENDE BRE! A sta se vise i moze ocekivati od zivota? A sto se tice lopova,tajkuna i sve druge gamadi...LELE DUSKE..!!!
Preporuke:
4
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner