Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Neutralizacija srpskog patriotskog diskursa

Komentari (26) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 14 novembar 2012 16:12
Dragan
Lupajte sada u šerpe.
Preporuke:
99
7
2 sreda, 14 novembar 2012 16:25
The Tao
Srbi se bave cavrljanjem na mobilnom, fejsbukom, tviterom, Novakom, turskim serijama, rialitijima, ko je koga gde i kako. Kosmet im je bitan koliko i moral.
Preporuke:
131
2
3 sreda, 14 novembar 2012 16:46
političari hitne pomoći
Hipnoza može i da pomogne ali metastaze državne politike prethodne vlasti ovi novo-realisti bi da leče narkozom - to je kraj jedne patološki bolesne nacionalne i državne politike.
Preporuke:
93
2
4 sreda, 14 novembar 2012 17:01
GIJA
Hipnoza je tek uzela maha,umesto da se ide na sud zbog duga od 60 miliona evra Vucic "radi" reprogramiranje duga!Pod tepih je sklonjeno desavanja o Kosovu i Metohiji,a "fiksanje" o prisluskivanju traje kao spanska serija!
Preporuke:
71
2
5 sreda, 14 novembar 2012 17:14
fristajlo
Jedino pouzdano merilo u sadašnjem smutnom srpskom dobu su dela – a ona se, po pitanju KiM, kod ove vlasti suštinski ne razlikuju od dela one prethodne.

Tako izgleda; a da li je zaista tako- pokazaće dani pred nama.
Ja nisam siguran da je tako, jer konkretnog i neoborivog dokaza nema, a ja se, bez njega- neću potezati kamenom; a već mi je malo i dosadilo to sumnjičenje i politikantski "babavangizam" u tumačenju- šta se krije iza sakrivanja.
Igrati otvorenih karata u partiji u kojoj svi kriju adute po rukavima ima svoje ime; to, što ovaj režim ne saopštava svoje namere može da bude ovo, za šta ih autor teksta optužuje.
No, pitam se- šta, ako...
Preporuke:
23
36
6 sreda, 14 novembar 2012 17:18
Atila bič božji
Ko ume da čita i razmišlja može doći do jedinog zaključka-IZDAJA.Toliko o poštenju i reči dvojca SNS, lepo su mnogi komentatori primetili- izdali su svoju prvu i najveću partiju SRS pa što nebi i Srbiju!Ono što je za mene najgore nije sam čin izdaje, to sam i očekivao i zaradio kladeći se sa nevernim Tomama koji imaju ideale vezane za nevernog Tomu i tihog, već osećaj odvratnosti i tuge zbog prokockane šanse i (to je ono najgore)izgubljene nade u bolju budućnost Srbije!
Preporuke:
74
2
7 sreda, 14 novembar 2012 17:41
Vera Sobat
Ej STA bi sa tobom moj srpski narode...GDE STE...PROTESTUJTE...bice posle -
KASNO...kao i onda="STIZE MARKO KASNO NA KOSOVO"!!!
Preporuke:
71
2
8 sreda, 14 novembar 2012 17:46
AV
Čuh jedan dobar zaključak nakon izbora: "Boris je stvarno beda kada je mogao da izgubi od nekog kakav je Toma". Ono je bolo dno, a ovi su otišli čak i dalje. Ništa ne čudi ako se prisetimo da je pre predizborne kampanje Toma obećavao brže stizanje do EUropstva. A lepo nam je Voja rekao kakvi su ovi prevrto-izdajnici. Prevazilaze i Vuka D. Otpadnika.
Preporuke:
74
3
9 sreda, 14 novembar 2012 17:53
oki
sta hoce ovaj,ima ih negde oko 50 koji su protiv sns i naseg aleka
95 posto srbije hoce sns i eu
Preporuke:
7
80
10 sreda, 14 novembar 2012 18:46
zoran
Tosupitanjakojase danas mogupostaviti hipnotisano-umrtvljenoj ili neodlučnoj srpskoj nacionalnoj javnosti: da li će ona mirno posmatrati dok se, polako ali sigurno, uspostavlja granica sa Kosovom i Metohijom?


nikad mirniji nece biti....dok se po evropi narodi sukobe sa svojom vlascu, samo zbog najave stednje, ovde je sve mirno i ako imamo 200evra platu, a cene nam rastu svaki dan.

Da li će sebe imati pravo da zovu Srbima, i da očekuju bilo šta od bilo koga?


To vise nije bitno ili nije u "trendu" ili nije "in", bitne su kvadrature stana, vile, kuce, koferi i polozaj dece koja su razmazena i koja dolaze na vlast nasledno...sve smo jadniji i jadniji...teska sramota i nemoral! a najgore je sto ne vide da nas se svi redom gade, i da svi redom zele sto manje posla da imaju sa nama, jer, ako izdajemo sebe, svoj narod i teritoriju, sta bi smo tek radili drugom?!
Preporuke:
49
2
11 sreda, 14 novembar 2012 19:03
Konobar
Hipnoza je kada neko padne pod uticaj hipnotizera, ali u Srbiji je reč o gruboj prevari birača laganjem o ciljevima SNS ako dođe na vlast.Dakle birači nisu bili pod hipnozom nego su PREVARENI. Pljuvali su Nikolić i Vučić onog Tadića kao izdajnika, a sada galopom gaze stazu koju je Tadić gazio kasom i korakom. Žuti su bili plaćeni da izdaju Kosmet,pa im se nije preterano žurilo, a ovima se preti Hagom zbog zajedničkog zločinačkog poduhvata sa vojvodom Šešeljem. Da ne služi kao "zastrašujući primer"dok se Kosmet ne odradi, Šešelj bi davno bio na slobodi.Ej bre 10 godina čoveku sude "u razumnom roku", koga to uplaši taj bi izdao i majku rođenu, a ne tamo neko Kosovo.Ne daj bože da je u paketu Tribunala i Vojvodina eto nas očas u granicama Oto fon Habzburga - Srbija od Vranja do Dunava.
Preporuke:
65
1
12 sreda, 14 novembar 2012 19:39
Spanulis
Svaki zdravomisleci,normalan covek koji gleda dela koja ljudi rade je znao dao dvojac novopecenih evrofanatika Vucic-Nikolic je jos i pre izbora krenuo potem IZDAJE!Pa,koliko naivan covek treba da bude da veruje da su naprednjaci za dazbe sedeli u skupstini iako su pokarali mandate SRS-u? Koliko naivan covek treba da bude da je kao slucajno stigla cestitka Nikolicu od EU,tri sata pre zavrsetka izbora? Ko je bar jednom slusao naprednjacki,propagandni radio Fokus pred izbore video je da su glavni prljavi udarci bili usmereni ne prema Tadicu i DS-u,nego prema Dverima i SRS-u! Za cudo taj isti radio Fokus je od pre neki dan prestao sa radom,jer su naivni slusaoci sada poceli da se pitaju prvo tiho,a posle sve glasnije kakva je uopste razlika izmedju Tadica i Nikolica! Razlika je NIKAKVA,cak stavise mislim da je Nikolic spreman da radi i mnoge necasne stvari koje cak ni Tadic nije smeo! Ako,mi neko ne veruje uverice se vrlo brzo!!!
Preporuke:
47
2
13 sreda, 14 novembar 2012 19:56
Goran Jevtović
Bravo MAJSTORE Paviću!

Narode, ajmo u proteste! Poslednji je čas jer smo sada i defintivno gotovi.

Kako, evo danas konačno jedan pravi SINDIKAT je organizovao protest i njihova retorika je odlična.
Pridružimo im se.
Pozovimo Srbe sa KosMeta da dođu, da nas probude ovde usred srbske prestonice, da im se pridružimo i da skidamo ovu furioznu plaćeničku družinu!
Jer, ako se ne krene u bučne proteste, posle zime neće više biti nikakve vajde. Arlaukaćemo ali u prazno. Ovi AGENTI će se hladnokrvno razbežati, naravno sa parama koje su "zaradili"!

Bože pomaži, samo nas probudi, ništa više.
Preporuke:
59
7
14 sreda, 14 novembar 2012 20:29
Deda jedan
Reci i dela nikada nisu bili niti ce biti jedno te isto.Naivni bivsi radikali dadose svoje glasove Tomi na osnovu njegovih reci.
Da su cenili po delima-nedelima,smo ono u vezi pogazene zakletve date pred Oltarom Svete Pravoslavne Crkve nikada Toma ne bi pokupio radikalske glasove.Da ne bude greske,ne radi se o dozivotnoj zakletvi vec o zakletvi na cetiri godine dok traje poslanicki mandat u Skupstini Srbije.Ni toliko nije izdrzao.Tako je to kada se veruje "becarusama".Zar se sada treba cuditi i snebivati sta on i oni rade.Na kraju krajeva to je obecao ako ga je srpsko glasacko telo pravilno shvatilo.No ne treba ocajavati.Nikada pa ni sada srpski Kosmet nije zavisio od takvih kao sto su Toma,Ivica i Aca.Ipak cemo im pokazati put kuci da cuvaju unucad i decu.
Preporuke:
36
1
15 sreda, 14 novembar 2012 21:17
jojo
Šešelj je bio u pravu, nažalost.
Ovi ne mašu žutom već belom zastavom.
Preporuke:
58
0
16 četvrtak, 15 novembar 2012 02:14
Slavomir Srpski
Ovaj Pavicev izvestaj dolazi posle slicnih (manje detaljnih) komentara iz DSS (Samardzic), sto pokazuje da rad sadasnje vlade nije skladan sa predizbornim obecavanjima SNS: pre svega transparentnost, jedinstven stav, obecana nova platforma za KIM (sto je trebalo vec da bude dradjeno pre nedelju dana), i td..

Ne postoje jos jasni dokazi da ova vlada odradjuje nedoradjene poslove prosle vlade (iako je trebala po sopstvenim obecanjima da ih uglavnom ponisti kao nevazece), ali sumnja u njihovu iskrenost je dosla do neba, dotle da i odlucujuci faktor (DSS) koji je omogucio pobedu Nikolicu i kasnije i novoj vladi, sve vise pokazuje sopstvenu distancu u odnosu na delovanje ove vlade. Zasto barem ova vlada nije zatrazila da se u tom nespretnom dogovoru termin IBM zameni jasnim i izvesnim terminom "administrativna linija", zaista nije jasno, iako se doticni iz vlade zale da su dogovori neprecizni, losi, itd..


Ispada da je ova vlada samo dosledna na recima a u praksi radi kao i prosla.
Preporuke:
32
0
17 četvrtak, 15 novembar 2012 08:03
s.p.Lajković
Sve je to pokazatelj koliko smo kao narod slabog kvaliteta i loši .Dopuštamo pored toga da najlošiji medju nama zauzmu odgovorna mesta na čelu nacije .Uzeće nam Kosovo - malte ne, uz našu saglasnost . Ma gurnućemo im ga u ruke da Albanci neće ni da poveruju šta su doživeli a Rusija i Kina kada vide naše diletante i pokvarenjake na vlasti šta su uradili izgubiće želju da teraju Evropi i SAD -u inat i priznaće Kosovo. Onda će naši, djubretarski političari -diletanti i goveda da optuže ove dve zemlje kako su krive što nam je Kosovo oduzeto.Ne zaboravimo da je u ovoj zemlji uvek bilo TRI LOŠA UBIŠE MILOŠA - udruživanje najlošijih medju nama da bi kontrolisali i imali korist od većine .
Preporuke:
33
2
18 četvrtak, 15 novembar 2012 14:21
vasilije
ipak je tu reč o PSEUDOpatriotskom diskursu...
Preporuke:
13
8
19 četvrtak, 15 novembar 2012 15:52
Nebojša Beatović
Hm,ajmo Jovo na novo ili Ćeraćemo se još(M.B.)
Preporuke:
15
0
20 četvrtak, 15 novembar 2012 16:58
Vide Daničić
Potpuno ste u pravu gosp. Paviću! Glasasmo za Nikolića, verujući da ne može biti gori od oni pre njega i opet. To je stvarno politička prevara veka. Srbi su čudo od naroda jer niko ne reaguje na to. A ovi nas baš navukoše ko poslednje budale. Sve oni rade što im imperija zla i jevrounija narede: pune državni kapacitet Kosove činjenicama, ali formalno priznanje neće moći izvršiti pre promene Ustava. A to će teško moći da prođe. Istina, naši neprijatelji kažu da to priznanje ne traže od Srbije, verovatno uzdajući se u svoju silu kojom će na osnovu realnog stanja progurati u UN i formalno priznanje bez saglasnosti Srbije. Sledim se kad pomislim na srbske svetinje na Kosmetu i na preostale Srbe žalosnike u tom paklu. Od Sv. cara Lazara veće izdaje na Kosmetu nije bilo i neće više ni biti. Mlijeko ih srbsko razgubalo...
Preporuke:
29
2
21 četvrtak, 15 novembar 2012 23:38
Stefan Dečanski
Glave će padati, ali se svetog Kosmeta odreći nećemo nikad!
Preporuke:
15
0
22 četvrtak, 15 novembar 2012 23:47
Rin o-o to
Kad se samo setim prošle predizborne kampanje i euforije većine komentatora na ovom mestu, koji bi verbalno linčovali one koji su na ovo upozoravali i kada ih danas čitam, jednostavno, ne mogu da ih utešim. Nije to bilo tako davno. Šta se s ovim narodom dešava, da mizernom propagandom bude, žedan ponovo preveden preko vode? Biće da je „demokratija“ (forma) učinila da nema dobar egistencijalan orijentir (skrajnutu istinu) i da i dalje ne prepoznaje šta je kvalitet : važno, važnije, najvažnije. Matematika laži krije istinu, nesluži narodu a euforični i nepokolebljivi koji glasaju ne znaju da su svo vreme u šaci te matematike i njen su instrument. Kvantitet ( izborna brojka) nema nameru da sluša autentičnu volju naroda i da teži istini. Postoji samo jedna i vrhovna istina a ona se zove broj (glasova). Kuda to vodi, brojku neinteresuje. Važno je da se ona „demokratski legitimisala“.
Preporuke:
12
0
23 petak, 16 novembar 2012 00:54
ĐORĐE
Bože, koliko hrvatske latinice kad se komentariše o izdaji Kosova!Nemamo ni stida ni pameti. Dobro će hrvatska latinica doći Srbima pod Tačijem. Da im bude lakši prelazak u Arbanase.I mi ovakvi polatiničeni, odnosno pojugoslovljenjeni,da se nečemu odupremo. Malo sutra.
Preporuke:
9
1
24 petak, 16 novembar 2012 06:13
Mikoš
Ogromna energija naroda je potrošena bez ikakvog uspeha.Ko god je bio na vlasti prokockao je poverenje naroda koji više nikome ne veruje.O kriminalizovanosti partija govore mutni izvori finansiranja kao i troškovi izborne kampanje. Propali smo u svakom smislu.Situacija me podseća na poslednju scenu iz ,,Procesa" kada Jozef.K sam stavlja glavu na panj iako to ne traže direktno.Verovatno će medijski propraćena hapšenja imati za cilj kompenzovanje istovremene izdaje Kosova.Pročitajte onu depešu Vikiliksa ko su strani finansijeri tu je i deo odgovora po čijem taktu igraju.Ipak treba pokušati formirati jedan opštenarodni front koji bi skupljanjem potpisa za referendum o težnji ka e.u pokazao utemeljenje u narodu.
Preporuke:
6
0
25 petak, 16 novembar 2012 08:58
NEMANjA VIDIĆ
Lajković je rekao istinu o nama kao narodu,a da je upravu pokazao je on svojim opredeljenjem za hrvatsku latinicu.
Narod se izjasnio na izborima tako što je DSS dobio glasova koliko i LDP, DVERI i SRS nisu ušli u Skupštinu, a Koštunica je dobio glasova koliko i onaj preletač Stanković.Onaj Koštunica bez koga ćirilica ne bi bila Ustavom određena kao nacionalno pismo (jedino službeno pismo srpskog jezika).
On nije mogao više učiniti sa ovakvim narodom. Pogledajmo samo jedno poređenje.
Pre raspada SFRJ dođe na red da se iz TV Studija Beograd emituje film. Bio je titlovan ćirilicom. U hrvatskoj se dikgla dreka kao da je ušla kuga.Jer je tamo ćirilica isto što i Srbin.Za svakoga, od deteta do akademika. Naredne večeri spiker će patetično: "Izvinjivamo se hrvatskom narodu". I dat je film ponovo uz latiničko titlovanje.Pobedili su nas jer su bolji.Nisu oni samo kupili Vojvodinu i srpske fabrike, nego mi rado nosimo i njihov latinički jaram.
Preporuke:
9
3
26 petak, 16 novembar 2012 21:48
Turas
Kao uvek srblje se diže kad je kasno.Ustaje ne za muku svog već kad ga englez i njegov izdajnik obmanu."27-3-41"Srbin samo kreće tada ili kad glad nadvlada.Žalosno ali istina.Srbinu komanduje stomak a ne glava. Kako bi se ovo što se događa u nekoj drugoj zemlji dogodilo?Gledajmo grke.Kod nas je mlogo gore ...kakvi PRAVI sindikati,što neko reče.Da postoje,da nisu to samo leži-lebići,narod bi odavno bio na ulicama i najurio ovu izdajničku bratiju.Ovako kao što SVI doživljavamo lagano izumiranje(niko nesme da kaže koliko dnevno od raznih tumora umre srba)nestaćemo uz blagoslov SVOJE vlasti nisu nam krivi ni Rusi ni bilo ko drugi do mi sami.
Preporuke:
4
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner