Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Maliciozne interpretacije Jelene Guskove

Komentari (41) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 12 novembar 2012 16:15
Mitar Karapandža
`...da Srbi ne smeju da propuste ono što već danas mogu da čine, a to je da sistematski rade na vojnom, kulturno-identitetskom, demografskom i svakom drugom jačanju, kako bi u pogodnom momentu, kada nastupe povoljnije geopolitičke okolnosti na Balkanu, po uzoru na rusku akciju u Zakavkazju 2008. godine, bili spremni i voljni da reše „kosovsko pitanje“.`

U potpunosti se slažem sa iznetim predlogom `šta Srbi danas ne smeju da propuste`. Ali, da bi se ovo ostvarilo mora se postići dogovor svih relevantnih snaga u Srbiji i isti pretočiti u Zakon koji bi bio putokaz svim strankama koje žele da sede u skupštinskim klupama Srbije.
Preporuke:
68
0
2 ponedeljak, 12 novembar 2012 16:32
pročitani ste
Anđelkoviću bi bilo bolje da umesto ovog opširnog traktata napiše kakav je njegov odnos prema SNS-u i evro-filnoj politici ove vlade, a naročito Aleksandra Vučića. Da li je i gde i kojim rečima kritikovao ono što se ne može drugačije imenovati nego kao izdaja Kosova i kapitulacija. Za razliku od vas, Jelena Guskova je stari i osvedočeni prijatelj Srbije i srpskog naroda.
Preporuke:
123
10
3 ponedeljak, 12 novembar 2012 16:38
Dragan
Smatram da je ovde u pitanju neki nesporazum jer su meni i Anđelković i Guskova ponznati kao korektni i iskreno dobronamerni i Srpskim i Ruskim interesima. Ne bih voleo da u bilo kom slučaju grešim i da se taj moj utisak pokaže pogrešnim.
Preporuke:
49
10
4 ponedeljak, 12 novembar 2012 16:55
Jela
Moram priznati da me je tekst gospođe Guskove prilično razočarao. U velikoj meri sam pratila ono što ona prethodno objavljivala, i bila sam joj veoma zahvalna na velikoj ljubavi i razumevanju koje je pokazivala prema srpskom narodu i dešavanjima u Srbiji. No, poslednji njen tekst, niti odiše ljubavlju, niti razumevanjem, niti jezikoslovlje kojim je napisan priliči intelektualcu i naučnom radniku za kakvog ona slovi. Iako nisam znala šta je prethodno objavio gospodin Anđelković, niti sam upoređivala tekstove, gorčina i zajedljivost koja se prepoznavala u njenim rečima je prilično otkrivala njenu ''objektivnost''.
Žao mi je gospođo Guskova, ali kao hrišćanka vam kažem, ovaj vaš tekst nije dostojan slave i časti koja je do sada krasila vaše cenjeno Ime.
Preporuke:
23
80
5 ponedeljak, 12 novembar 2012 17:01
šta reći
Anđelkoviću i društvu je najpre bio "sumnjiv" NSPM, a sada mu je sumnjiva i gospođa Jelena Guskova, koja se dvadeset godina bori za srpsku stvar i srpsko-ruske odnose. A nije mu sumnjiva ova vlast i njen odnos prema Rusiji i Kosovu - treba li išta više reći.
Preporuke:
111
12
6 ponedeljak, 12 novembar 2012 17:14
The Tao of Groove
Vise verujem Rusima nego Srbima iz Srbije, nazalost, koji su se pokazali kao mutivode, lazovi, dok njihovo ponizavanje prema okupatorima nema granica.
Preporuke:
98
11
7 ponedeljak, 12 novembar 2012 17:27
Kasija
Anđelković je klasična štetočina koja ima zadatak da sluđuje naivne rodoljube. Njegova priča se svodi na sila boga ne moli,povinujte se okupatoru, nemoj slučajno neko da pokuša da se oslobodi, ne isplati se. Rodoljublje je zamenio.
Preporuke:
79
12
8 ponedeljak, 12 novembar 2012 18:18
Jasna*
Secam se vrlo dobro analiza gospodje Guskove devedesetih.Bile su to jalove analize,doduse dobronamerne i iz njih je provejavao prijateljski ton ,ali nista vise od toga.U njima nije smela ni malo da nagazi Jeljcina i tadasnju rusku vlast zbog odnosa prema Srbiji.Bile u stilu ,mi smo vasi prijatilje,mi vas podrzavamo,ali avaj...Pitala sam se cemu uopste sluze ?
Preporuke:
20
46
9 ponedeljak, 12 novembar 2012 18:24
Marko M.
Andjelkovicu i ti ces uskoro ici na koktele u ambasadi Amerike. Secam se koliko ste ti i Radun pljuvali SNS da bi ste na kraju branili SNS.
Preporuke:
61
7
10 ponedeljak, 12 novembar 2012 18:58
partikularitet
Kada Srbijanac nešto kaže siguran sam da laže i obmanjuje jer mu je to upisano u krvotok. Ni Rusi nisu da im se na prvi pogled veruje. Ipak, Srbijanac me je izneverio u skoro svakoj prilici. Ništa mu ne verujem. Prednost Guskovoj.
Preporuke:
23
31
11 ponedeljak, 12 novembar 2012 19:31
Miloš
Da li je moguće da Draža Anđelković najpoznatije Vučićevo "patriotsko" pero piše protiv Jelene Guskove čuvenog ruskog eksperta za Balkan koja u svom tekstu kaže da treba braniti Kosovo i Metohiju?
Anđelković napada Ruse.
Dragi Bože svašta smo doživeli.
Preporuke:
73
6
12 ponedeljak, 12 novembar 2012 20:00
rttg900
o, sve je tu "u koliziji sa elementarnim intelektualnim poštenjem i profesionalnim standardima", "baca senku na mnogo toga drugog što je do sada J. Guskova napisala", "ostaje osnovana sumnja da je to i ranije činila" i ooo, super "izmišljanje stavova koji su, u krajnjoj konsekvenci, u suprotnosti sa interesima Rusije", "Ni ruski, ni srpski interesi nisu im bitni – ma koliko napadno o njima pričali – već samo gledaju kako lično bolje da se pozicioniraju", "pojedini ruski eksperti za srpsko pitanje bili i ostali profiteri na pravim i isfabrikovanim problemima u našoj zemlji", "Ni ruski, ni srpski interesi nisu im bitni – ma koliko napadno o njima pričali – već samo gledaju kako lično bolje da se pozicioniraju". Teski paranoicar.
Preporuke:
34
4
13 ponedeljak, 12 novembar 2012 20:07
pitanje za Anđelkovića
Već pre nekoliko meseci sam čuo - a molim g. Anđelkovića da me demantuje ako nije tako - da je on lično pretio nekim ruskim ekspertima za Balkan da ne smeju da govore loše o SNS-u jer će im biti zabranjen pristup srpskoj javnosti. Ako je to tačno, nemam reči od stida i zgroženosti. Pa to ni žuti nisu radili.
Preporuke:
64
7
14 ponedeljak, 12 novembar 2012 20:19
Dag
"i ne znači da se u daljoj budućnosti to neće desiti, odnosno da evroatlantski blok neće doživeti urušavanje kao Rusija danas nije prvorazredni vojnopolitički faktor u našem okruženju, alnekada sovjetski."

Činjenica je da su sporni delovi teksta konfuzni, što se najbolje vidi iz gornjeg citata.

Uopšteno gledajući, smisao je prlilično vrludav, tj. nedovoljno jasan. Aoutor bi trebalo da bude svestan stepena dvosmislenosti svog teksta, bar u onoj meri u kojoj drugoj strani pripisuje zlonamernost.
Preporuke:
35
4
15 ponedeljak, 12 novembar 2012 21:39
Andjelkovic je u pravu,
Vecina Srba voli Rusiju,i ja je volim,zasto da krijem,ali,braco Srbi,mi cesto dajemo prednost emocijama u odnosu na razum i zato dozivljavamo razocaranja,a bogami i velike stete.

Andjelkovic je dobro rekao da Srbija u ovom momentu mora voditi racuna kako spasavati suverenitet drzave,tj.KosMet i kako izbeci stetne posledice sa Zapada u vidu izolacije i sankcija i to u momentu kad je srpska ekonomija na kolenima,kad se od kredita dele budzetske plate i penzije.
U slucaju pomenutih steta nanesenih Srbiji,pitam ja sve vas ovde,sta bi rekla Guskova i kako bi nam pomogla Rusija?Ja znam odgovor,rekli bi da im je zao i nista vise.
A sta ako Zapad nagovori Siptare da proteruju nas narod sa KosMeta,kako bi reagovali Rusi,znate li,pametnjakovici?Ja znam,rekli bi da im je zao i uputili bi zalbu na SB.UN.

Zato mislim da je dobro sto se Srbija pocinje vezati za Izrael,po Dodikovom receptu,sto u ovoj teskoj situaciji,moze mnogo pomoci,kao sto kaze Andjelkovic,do nekih boljih vremena.
Preporuke:
11
46
16 ponedeljak, 12 novembar 2012 21:44
korv
Gomila zlonamernjih lazi upakovana u ljudsko telo Andelkovica. Tekst Andelkovica u stvari deo obračuna sa Rusima.
Preporuke:
50
8
17 ponedeljak, 12 novembar 2012 22:35
s.p.Lajković
Nisu maliciozne nego je žena u pravu 100 posto.Tvoj problem je što si zaljubljen u Tomu i Vučića a oni su obični DILETANTI i AMATERI koji odjednom ne znaju šta da rade .Uostalom isti si takav raspolažeš uvek sa polovičnim informacijama a zaključuješ kao da ih sve znaš . Kada neko argumentovano i analitički nešto pobije u ovom slučaju, navede tvoje diletansko zaklučivanje, šta je bolje i kako treba odmah se uvrediš kao neka baba .Lako je lupetati dok si u opoziciji ajde kad si na vlasti i stisni petlju pa reci NE amerikancima .Ne možeš jer si od njih toliko dobijao i toliko tražiš ali je zato lako zafkavati Ruse kad oni ništa ne traže niti su ti išta dali pa osećaš skopro potrebu da možeš da im radiš svašta te da po potrebi plašiš njima ameriku .Plašim se da ćemo proći svi mi Srbi kao onaj što je stalno vikao VUK,VUK i svi su skakali da mu pomažu a od vuka ni traga pa posle kad ga je vuk stvarno napao ,niko mu nije pritekao u pomoć jer je mislio da se opet sprda .
Preporuke:
46
7
18 ponedeljak, 12 novembar 2012 22:47
Meteorolog osmatra
Treba shvatiti jedno: Ni gđa Guskova, ni g. Anđelković nisu neke nezavisne ličnosti koje iznose sopstvena gledišta. Oni su, jednostavno, zvučnici kroz koje zvuče reči njihovih nalogodavaca: kroz gđu Guskovu – Kremlja, ili bar nekih njegovih značajnih delova, a kroz g. Anđelkovića, SNS-a (Vučića, ili kog hoćete). Ta dva “glasa“ su trenutno u disonanci (moguće i pred vrlo glasni sukob). Kremlj je, više nego očigledno veoma iritiran ( da ne kažem i više) vrludanjem SNS-a, možda još uvek i ne shvatajući da je SNS već davno kaparisala suparnička, zapadna strana. SNS još uvek želi da njegovi prevareni birači u njemu vide prijatelja Kremlja (mada on to – posle otcepljenja od Šešelja uopšte više nije bio). I – tako, oblaci se skupljaju sa Istoka, iz daljine se čuje potmula grmljavina (guskovina), a SNS - ustima g. Anđelkovića protestuje i tvrdi pazar svoje “nevinosti“. Da li će, i kada doći do oluje (košave sa teškim nevremenom u gradom)? Sigurno. Kada? Videće se.Meteorolog osmatra...
Preporuke:
37
7
19 ponedeljak, 12 novembar 2012 22:54
Igor
Anđelković konačno otkriva svoje pravo evrofilsko i germanofilsko lice...
Preporuke:
42
8
20 ponedeljak, 12 novembar 2012 23:04
Dr
Sačuvaj me Bože naprednjačkog "patriotizma".
Preporuke:
55
5
21 ponedeljak, 12 novembar 2012 23:09
Iv, car
Cuo sam da Andelkovic je trazio novac od Rusa, al nije dobio. Zbog toga je besan. Onakav skandalozan nastup, pljuvanje po Rusima to je sramota!!! Vidovnjaci protiv Rusije pokrenuli prljavi medijski rat
Preporuke:
42
9
22 ponedeljak, 12 novembar 2012 23:09
Meteorolog koji lose osmatra
"SNS svoje prevarene birace"ovo je samo jedna og gomile neistina koje ste izneli.Koje je to birace SNS prevarila?SNS su rekli da ce uvesti gradjane u EU samo brze ,o kakvoj prevari vi pricate?
Preporuke:
13
32
23 ponedeljak, 12 novembar 2012 23:11
Za Igora
i svoje rusofobsko lice!
Preporuke:
25
4
24 ponedeljak, 12 novembar 2012 23:15
Vladimir
"početak novog ciklusa pregovora sa Prištinom dočekujemo u zoni evroatlantske dominacije. I to još opterećeni ozbiljnom štetom koja je našim kosovskim pozicijama naneta od 2008. do 2012. godine. Otuda, jasno je da nam manevarski prostor nije zavidan. Ipak, postoje neke linije koje ne smemo da pređemo …“

Ako pregovori sa muslimanskim terororistom, ratnim zločincem, narko dilerom i trgovcem srpskih bubrega nije "prelazak linija" onda postoji samo jedno objašnjenje, da linija nema, što je, sad, više nego očigledno.

"te realnim i izmišljenim preprekama na planu razvoja veza između Moskve i Beograda"

Zvanična podrška skrnavljenju Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi i sramno svrstavanje uz zlikovce koji uvode sankcije suverenim zemljama koje odbijaju da postanu njihovi vazali, svakako ne spada i "izmišljenu" prepreku. Ali zato spada u smišljenu.
Preporuke:
43
4
25 utorak, 13 novembar 2012 02:11
Dejan
Samo čekam trenitak kada će "tradicionalisti" iz "Vidovdana" početi da šire parolu "Evropa nema alternativu". Za sada krupnim koracima idu ka tome.
Preporuke:
34
6
26 utorak, 13 novembar 2012 04:01
Rahmetli babo Atif
Guskova, treba li išta dodatno reći? A i taj pečat, to je skupina i ovog i onog.
Preporuke:
10
8
27 utorak, 13 novembar 2012 07:59
Gordana
Bezrezaervno verujem gospodji Guskovoj.Mnogo me je zabrinuo njen clanak, ali svaka rec u njemu je OZBILJNA opomena Srbiji da debelo razmisli sta radi. Nije valda Vucic i ovaj njegov , uobrazio da ce da prevari Putina i prekaljene borce iz njegovog okruzenja?!Smesni su !Guskova vec deceniju i vise podrzava i ohrabruje srpski narod. Kad je i njoj dojadila dvolicnost i pokvarenost , to znaci da smo zaista preterali.
Nemoj Andjelkovic da mudruje i manipulise citaoce, nego neka se , zajedno sa Vucicem, DOBRANO zamisli sta to rade!Veruju li oni ,i hoce li nas da ubede , da cemo resiti probleme uz pomoc Nemaca???Pa nisu toliko naivni i glupi, a nezelim da verujem da su toliko pokvareni, da nas svesno vode u provaliju.
STA TO RADITE LJUDI?????
Preporuke:
38
6
28 utorak, 13 novembar 2012 09:51
milica
Dragomir Andelkovic skida masku. Dobro jutro, Natasa Kandic!
Preporuke:
43
4
29 utorak, 13 novembar 2012 13:23
Srboljub
Ne vidim ni jedno podmetanje u tekstu Jelene Guskove. Ona je stavila tri tačke na mestima gde se citat prekidao i doslovno je prenela svaku reč Anđelkovića. Gospodine Anđelkoviću, Srbija danas ima najbolju moguću poziciju za plodotvornu sardnju sa bratskom Rusijom i vaše dodvoravanje novim političkim moćnicima u Srbiji je pusta prodaja magle. Razvoj rusko-srpskih odnosa koči se u Beogradu, jer za vaše nove političke mentore "Srbija ne može napred bez Nemačke". Današnje zalaganje srpske političke "elite" za ulazak u EU, kada se ova nedvosmisleno odredila prema Kosovu kao nezavisnoj državi, spada u domene političke patologije ili najgoreg mogućeg oblika najamništva. Politički analitičar koji to prikriva nije ništa drugo nego isti takav najamnik, a nekakvo pravdanje sopstvene potkupljivosti može da prođe samo kod nedonoščadi, nikako kod ozbiljnih ljudi.
Preporuke:
42
3
30 utorak, 13 novembar 2012 13:41
Vera Sobat
@ meteorolog koji lose osmatra, gospodine, SNS su nas IZNEVERILI i to nema
nikakvu sumnju!

Sta su govorili pre i za vrteme izbora? Vi ste to vec zaboravili po "dobroj" srpskoj navici :

" PONISTICEMO SVE sto je bivsa Vlada dogovarala sa Pristinom" !!!!!

To je bio SLOGAN, TO su PONAVLJALI i tvrdili da je SVE dogovoreno od bivsih,
PROTIV USTAVNO !!!

A STA danas KAZE g.DACIC ?????

MORAMO da ISPUNIMO SVE sto je bivsa Vlada dogovorila !!!

ZASTO ???

Borislav Stefanovic, koji je odgovoran za SVE "dogovoreno", je u SKUPSTINI i to
JASNO i GLASNO tvrdio:

NISTA NIJE POTPISANO,sve je samo parafirano, i NOVA VLADA, NE MORA BAS
NISTA da ISPUNJAVA,apsolutno NISTA !!!!!

SNS, g.DACIC, mu na to NIJE ODGOVORIO bilo kakvim suprotnim argumentom
a danas, ISPUNJAVAJU SVE sto su TADIC i ZUTI radili???

IZNEVERILI su nas totalno!!!
Preporuke:
45
4
31 utorak, 13 novembar 2012 18:25
igor 756
Cime bre Andelkovicu, tebe Guskova kvari srpsko-ruski odnosi? Sta branila Srba i Srbiju kada niko o tome u Rusiji ne brinuo? Zena dala je sve od sebe za zastitu Srba. A ti si prodata dusa ne znas sta je to zahvalnost.
Preporuke:
36
2
32 sreda, 14 novembar 2012 10:19
s.j. Jelena Guskova je isuviše zadužila ovaj narod, da joj jedan prelivoda o bilo čemu prigovara
Vi je možete samo posmatrati, iz danjine, i učiti se ljudstvu. Išta više bi bilo jednako svetogrđu - kao kad bi na konju ušli u crkvu.Ne, ne šalim se. Toliki je razlika između vas i nje, u moralnom pogledu.
Preporuke:
39
5
33 sreda, 14 novembar 2012 10:34
OKVIR
Evo primera MALICIONOZNOG djelovanja Andjelkovica, na politickoj sceni Srbije.
Preporuke:
30
5
34 sreda, 14 novembar 2012 13:22
Velja
Izgleda da je Putin, onomad kada je pri pri prvom susretu sa Tomom, poručio po ovome da pozdravi Tadića, u stvari svima nama poručio da je svestan da je od lošeg došao gori.

Da li je bilo moguće misliti drugačije, ako se zna koliku je podršku Nikolić dobio iz Brisela i Vašingtona i koga je uzeo u najbliže okruženje (posebno mislim na Zoranu Mihajlović kao dokazanu antirusku aktivistkinju)? Da li je moguće da pored svega toga ima neko ko će i dalje tumačiti SNS kao nekakvu patriotsku, prorusku opciju opciju? Jedini motiv čelnicima SNS-a je bio da smene DS i da zazmu poluge moći da bi imali ličnu korist i satisfakciju. Njihova kritika DS-a je čisto personalne prirode. Da bi došli na vlast, spremni su da služe Briselu i Vašingtonu mnogo više nego DS.
Posebnu odgovornost ima DSS, koja je kroz podršku dolaska na vlast SNS-a, izgubila svoj kredibilitet kod rodoljubivih građana. Slično je i sa nekim publicistima, kao što su Anđelković i Cvijanović.
Preporuke:
34
2
35 sreda, 14 novembar 2012 16:02
Vlado
Ja sam Pecat odavno prestao da kupujem i jedan od razloga je bio gosn Andjelkovic i njegovo otvoreno priklanjanje taboru sns-a tj Vucica.
Preporuke:
19
2
36 četvrtak, 15 novembar 2012 01:59
Turas
"Velja"Ne izgleda da je došao gori od gorega,što se tiče prijema Tome kod Putina.Više sam puta"okretao"snimak i siguran sam da Putin zna od nas bolje ko je Nikolić.Putinova preterana ozbiljnost u toku prijema,ni jednog osmeha,o srdačnosti ni govora...pa pozdravljanje Tadića.Sve govori da je"Velja"u pravu,da nam prestoje teški dani. Toma-Vučić tandem koji ne obećava ništa dobro.To se vidi u ovih 100 dana vladavine gde ništa nije učinjeno,osim jalovih improvizacija.A toliko sam se nadao od moga šumadinca.Verovao sam da se prikriva i da će da napravi "nagle rezove"koje će da otrgnu Srbiju iz kandži Alijanse.On i dalje gudi o banalnim i beznačajnim pregovorima prijema u EU.
Preporuke:
18
0
37 četvrtak, 15 novembar 2012 17:46
Peter RV
Andjelkovic pise namjerno (maliciozno?)- nejasno, pa se onda ljuti sto Guskova ne cijeni njegovu dvo-smislenost.
Neki njegovi tekstovi su nekad bili prihvatljivi.
Sad izgleda, nazalost, da se on zadovoljava da bude 'dvorski komentator' za evro-krusadu Vucica i Nikolica.
Ovdje nesto odise na Vuka Draskovica.
Preporuke:
12
2
38 četvrtak, 15 novembar 2012 18:38
Jovan T.
Ovo je objavljeno na NSPM samo da bi (anonimni, naravno) posetioci mogli da ga pljuju. Zašto NSPM nije ranije objavljivao Anđelkovićene članke?
Preporuke:
3
8
39 četvrtak, 15 novembar 2012 18:56
NSPM Web
Poštovani "Jovane T.",
uveravamo Vas da je jedini razlog za objavu ovog teksta bilo to što nam je on dostavljen na adresu redakcije od strane g. Anđelkovića kao reakcija na pomenuti tekst Jelene Guskove, uz pozivanje na "pravne, profesionalne i moralne norme" da on bude objavljen - što smo i učinili.

Što se tiče komentatora, verujte da su nam njihovi identiteti (ne)poznati koliko i Vaš. A, takođe, verujte i da imamo mnogo važnija posla od bavljenja likom, delom i političkim lutanjima pojedinih autora i komentatora. Verujemo da u ovom, kao i drugim slučajevima, važe Njegoševe reči da je "vrijeme majstorsko rešeto".
Srdačan pozdrav.
Preporuke:
15
1
40 četvrtak, 15 novembar 2012 20:42
au mile
Ovg Anđelkovića pamtim samo po tome što je grmeo protiv NSPM koja nije dovoljno nacionalistička, lažno nacionalistička i tome slično.
Sada na delu imamo sprovođenje srpske platforme koja se može definisati kao implementacija Ahtisarijevog plana (dobra definicija koju je dao Samarѕić iz DSS), gde je maksimalna dobit za Srbiju nekakva autonomija na severu.
ANđelković alhemičar pokušava da objasni kako primena Ahisarijevog plana predstavlja mudru politiku SNS-a. Kada bi još narod bio debilan da poveruje Anđelkoviću.
Preporuke:
11
1
41 petak, 16 novembar 2012 10:08
Poštovalac NSPM
Pitanje da li vas je g.Guskova ispravno shvatila a tačno "pročitala" je očito trebalo uputiti njoj lično pa nas onda informisati o njenim zlim namerama. Ja vas lično ne poznajem niti su mi poznate vaše političke aspiracije i stranačka naginjanja. Znam samo to da vam je tekst napisan korektno ali između obmane i suštinskog boljitka je konkretna akcija-delovanje te postignut efekat.
Tu pamet uglavnom svi mi znamo zato smo sramežljivog predsednika i zamenili, ali novi je već prilično sumnjiv, a o premijeru i da ne govorim.
Način i brzina sa kojom postižete saradnju sa Rusijom nekako traljavo ide a zašto vam ne veruju ne znam vi najbolje znate, možda je u pitanju taj vaš evroskepticizam ili neki evooptimizam.
Preporuke:
5
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner